tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kaikille hyvää Valtakunnallista koiranpäivää

Eilen paistoi aurinko ja tässä meidän lämpöhakuisemme keittiön aamuauringossa. Tämä ihana termi lämpöhakuinen lainattu Kauniin Nellin kirjoituksesta. Luulen, että kaikki nämä meidän mäyrikset kuuluvat näihin "lämpöhakuisiin". Tänään sitten sataakin vettä ja on oikea koiranilma - vaan ei mäyräkoiran.







Tässä sitten toinen lämpöhakuinen. Mieheni uusi lelu. Huomenna on rekisteröintikatsastus. Kyllä on vietetty autotallissa iltoja senjälkeen, kun tuo Harley Davidson vuosimallia 1996 tuotiin Virosta reilu kuukausi sitten. Miten nuo miehet voivat muuttua ihan pikkupojiksi? Ei mies pyörään mitään ihmeempiä ole tehnyt. Varustanut sellaiseksi, että pitäisi kelvata Suomen katsastusviranomaisille. Mutta pyörästä kuulemma tulee "projektipyörä". Siis odotettavissa paljon autotalli-iltoja. Toinen moottoripyörä ei juurikaan rassailuja kaipaa.





Kaikille koirille ja erityisesti mäyräkoirille sekä heidän omistajilleen mukavaa Valtakunnallista koiranpäivää! Ps. Yksi asia minua harmittaa: Blogger on muuttanut muotoaan enkä edes kerinnyt oppimaan sitä vanhaa formaattia.

21 kommenttia:

  1. Oikein hyvää koiranpäivää myös sinne:)
    Hih, lämpöhakuinen:) Sitä nuo mäykyt tosiaan taitavat olla, kyllä täälläkin etsitään lattialta se pienikin läntti johon aurinkosattuu paistamaan.
    Pojat on poikia, vai miten se olikaan;)
    Aurinkoa odotellen..... rapsutuksia Ossille!

    VastaaPoista
  2. Siis minun mielestäni lämpöhakuinen on niin hauska mäyrissana, ettei tosikaan. Korostan kuitenkin, ettei sana ole minun keksimäni, vaan olen sen lainannut Kauniilta Nelliltä:) Kun keksin jonkun hauskan uudissanan, niin muistan kyllä varmasti mainita. Kyllähän kieli elää koko ajan. Niin pojat on poikia, vain lelujen hinta erottaa miehet ja pojat. Englantilaisilla on siihen sanonta: the difference between men and boys is the price of the toys:) Kyllä se aurinko taas jossain vaiheessa ilmenee meidän ja koiriemme iloksi.

    VastaaPoista
  3. Lämpöhakuinen on munkin mielestä ihan loistava sana! Ja tykkään muutenkin "uusista" sanoista.

    Hauska tuo sanonta poikien ja miesten eroista. :D

    Minäkään en pidä Bloggerin uudesta ilmeestä. Ehkä olen muutosvastarintainen. ;) Itse käytän edelleen "vanhaa käyttöliittymää". Saat sen halutessasi käyttöön hallintapaneeli-sivun oikeassa yläkulmassa olevaa "ratasta" (vai kukkaa?) klikkaamalla. Sieltä löytyy valikko ja toiseksi alin vaihtoehto on "Bloggerin vanha käyttöliittymä".

    Iloista Koiranpäivää myös sinne ja Ossi Herralle rapsutuksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudissanat rikastuttavat kieltä. Kyllähän sanoja kuoleekin pois käytöstä koko ajan. Lisäksi on paljon sanoja, joita toisella puolella Suomea asuva ei ymmärräkään. Oi tuhannet kiitokset blogineuvosta. Enpä olisi itse älynnytkään, että vanhaa formaattia voi käyttää. Menenpä heti vaihtamaan. Tytsyköille myös virtuaalirapsutukset.

      Poista
    2. Annamari: Me muutosvastarintaiset joudumme taipumaan kuukauden päästä. Ei taida auttaa mikään....

      Poista
  4. Ai, onko näin? No voi HÖH! Mä en millään jaksaisi opetella mitään uusia systeemeitä, kun oon tietokoneen kanssa muutenkin niin uuno. ;) En tykännyt yhtään sen uuden formaatin ulkonäöstäkään, kun sitä kerran äkkiseltään vilkaisin. :/ Vaikka kaipa sitä vakavampiakin asioita maailmassa on, jos ihan tarkkaan mietitään. ;D

    VastaaPoista
  5. Heh heh, "projektipyörä". Mites se tuntuu niin tutulta...tytär ja isäntä avasivat jo ajokauden, vaikka täällä on vielä lunta ja tiet märkinä. Mie taian oottaa toukokuuta.

    Mäyris on viettänyt valtakunnallista koiranpäivää vetämällä sikeitä mun villasukka tyynyn korvikkeena. Täällä on satanut kans koko päivän.

    Sullakin on nää sanahirviöt täällä, pitääköhän nää ottaa joka kerta pois kun tekee uuden postauksen? Kyselee toinen uuno :) Onko niitä ollut mun puolella vielä? Oon yrittäny häätää niitä pois.

    VastaaPoista
  6. Ja minä odotan sitä aikaa ajokauteen, että minulla on varaa ostaa joku oikein hyvännäköinen traikki. Ei muita vempeleitä enää pidetä pystyssä minun tasapainolla. Mies jo sanoi, että ne saa nykyään Suomessa rekisteriinkin. Tuo miehen uusi leluhan on ihan ajokuntoinen. Sana projektipyörä tarkoittaa siis vain kaikkea ylimääräistä hienoa hilavitkutinta ja heebeliä siihen pyörään.

    Sinulla ei ole enää pyörinyt Sohvi sanahirviöt. Mun pitää joku päivä perehtyä miten ne saadaan poies. Ne tais itsekseen plumpsahtaa sinne takaisin, kun kävin palauttamassa vanhan bloggeriasetuksen. Yritän ottaa pois ne. Siis niin paljon kuin itse inhoan niitä niin ei ne vahvistukset saa minunkaan muutamaa lukijaani kiusata. Sitten, jos alkaa tulla jotain ihan sekoja roskapostituslinkkejä niin otan asian uusioharkintaan:) Ronjalle rapsutuksia ja teille hyvät viikonloput. Ajokelejä odotellessa...

    VastaaPoista
  7. Olen tosiaan tuota sanaa käyttänyt pitkään mutta kyllä se on bongattu myös Myrskyn tontilta :)

    Kaveri on innokas prätkäilijä, minua ei siitä saada kiinnostumaan. Ex-kundikaverilla oli yksi vehje enkä saanut sitä edes pystyssä pysymään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanan lainauksesta. Onneksi ei taida tarvita maksaa tekijänoikeuskorvauksia lainasta.

      Minäkin olin kolmekymppiseksi asti innokas prätkäilijä. Tytön synnyttyä ja tämän tontin ostettuamme myimme prätkän pois olosuhteiden pakosta. Nyt mies on innostunut uudelleen, kun lainat on jo saatu maksettua:) ja mies saanut vähän jopa säästettyä.Terveisiä toiselle lämpöhakuiselle

      Poista
  8. Myöhästyneet rapsutukset Ossille Koiranpäivän johdosta.
    Ollin päivä meni siis oksentelun merkeissä ja tänä aamuna annoin vähän ruokaa pojalle ennen kuin lähdin töihin. Saapa nähdä, mitä kotoa löytyy palatessa.

    t. Aikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koiranpäivä meni aikalailla laiskotellen. Aika mukava ilma oli ja kävin Ossin kanssa muutaman kilsan lenkillä.

      Toivotaan, että palatessasi Olli voi jo paremmin. Mitä lie syönyt. Vai oletko muuten juuri antanut matokuurin? Joskushan se matokuuri voi aiheuttaa oksetusta. Terveisiä M-L

      Poista
  9. Kiva kun kommentoit blogissani.
    Mä oon vähän myöhässä tään koirapäivän kanssa, mutta kaikki päiväthän meillä koiraihmisillä taitaa olla koirapäiviä, vaikkakaan ei niitä valtakunnallisia ;) Sanoinko riittävän epäselvästi ;) Mutta hyvää koirapäivää sinnekkin Ossille ja kotiväelle.

    Juu, lämpöhakuisia ollaan meilläkin. Ja sitä mukaa vaihdetaan paikkaa, minne aurinko liikkuu. Meillä on tänään paistanut aurinko ja ollut tosi lämmin päivä. Poikakin tuli kanssani lenkille pelkkä T-paita päällään. Hui.
    Ja pitäähän sitä miehellä nyt joku lelu olla ja teillä se on varsin komea peli ;)

    VastaaPoista
  10. Ellieli: Minunkin pitäisi aina muistaa jättää merkki käynnistä. Valitettavasti aina en vain muista. Sitten kun ajattelen, että palaan johonkin asiaan myöhemmin niin takuuvarmasti unohtuu.

    VastaaPoista
  11. Ossille ja perheelle aurinkoista Vappua:)
    Täällä tuulee tosi kovasti ja kylmästi, hiekka pölisi tuolla tiellä ja korvat meinas lähtee päästä ja emännältä tukka:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä taasen on melkoisen lämmintä. Auringossa mittari näytti jotain 17 astetta. Todellisuudessa on sellainen +13. Ja melkoisen tyyntä. Ihan mukava vappukeli. Isännän kanssa kahdestaan. Eilen juotiin viimeiset simat:) ja yksi naapuri istui muutaman tunnin. Niitä harvoja miehiä, joista Ossi oikeasti pitää. Koettaa kiivetä syliinkin. Tiitulle vappurapsutukset

      Poista
  12. heh, joo kortteja on vinot pinot, joku laatikollinen, saattaa olla muutama sata korttia! mä jätän perinnöksi kummitytölle, kun ei ole muuta jätettävää;)
    Möisinkin kun löytyis paikka missä myydä ja olis ostajia.
    Meillä tais olla korkeintaan +8 päivällä, ja vieläkin tuuli kylmästi kun äsken käytiin lenkillä.

    VastaaPoista
  13. Koiranilma ei ole meilläkään suosiossa :) Mein dogitus kääntyy ovella ympäri kun sataa vettä ja on sen näköinen että että älä edes kuvittele :D

    Kiva "lelu", niitähän mitää isoillakin pojilla olla.

    Huhuilen vielä tätä kautta, kun oon kyllä saanut sulta sähköpostia ja vastannut niihin, mutta ne ei ole jostain syystä löytäneet perille asti. Laitoin eilen viimeksi postia, jos ne ei oo vieläkään löytäneet sun sähköpostiin niin viitsitkö laittaa mulle vielä kerran postia. Koitan vastata toisesta sp osoitteesta jos sitten saataisiin viestit perille asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hym....kirjoitusvirhe paholainen niitähän mitää tarkoittanee niitähän pitää :)

      ja sori sekoilu (alla oleva poistettu kommentti, kunhan häslään tässä :)

      Poista
    2. Niin sanottu koiranilma saa Ossin kääntymään jo ulko-ovella, siis sisäänpäin. Nyt löytyi sinun s-postit, kun oppii käyttämään g-mailia ja katsomaan päiväyksiä, niin sillä selviää!

      Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.