sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ossin aatoksia osa 42

Meillä on kotona matot lisääntyneet kolmella käytävämatolla,
 minun, Herra Ossin, takia.
 Nyt eivät tassut lipsu parketilla, kun kuljen kahden ison maton väliä.
 Näillä uusilla matoilla on kiva kyhnytellä ja
kieriä.
 Ruokakupillekin pääsen taas ihan vaivatta. Matte löysi netistä sellaisen suomalaisen mattoliikkeen, joka pätkii käytävämattoja tilauksen mukaisesti määrämittaiseksi. Löytyy sieltä liikkeestä muitakin mattoja. *linkki* Mattokotiin-liike toimii Riihimäellä.
 Kodinhoitohuoneen väylälle mamma laittoi tuollaisen itse kutomansa maton.
Matte kävi perjantaina ostamassa Liedosta tuollaisen vasemmanpuoleisen Taisto Kaasisen sian. Ajoi pöhkö 150 kilometriä autolla, kun ei uskaltanut ottaa sitä possua postissa. Sanoi iskällekin, että nuo ovat sen verta harvinaisia, että se possu ei saa mennä rikki. Tuo vihreä on sieltä Fiskarsin antiikkipäiviltä. Vaikka ei nuo possut ole yksikään vielä sataa vuotta, joka on sen antiikin yksi määre. Nuo etummaiset possut ovat Arabian taideteollisuusosastolta noin vuodelta 1939-42. Tuon Gunvor Olin-Grönqvistin possun ikää mami ei oikein tiedä. Se on noin 1960-70 luvulta, luultavasti.

Matte ja iskä tajusivat, että minä, Herra Ossi, olen alkanut liukastella liukkaalla laattalattialla ja parketilla. Joku voisi sanoa heitä hömelöiksi, kun ostavat minua, Herra Ossia varten omia mattoja. Minä, Herra Ossi, olen sitä mieltä, että he ovat molemmat suuria koiran ystäviä.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa Ossilasta.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat matot ja ihan oikeaan tarpeeseen. Kyllä vaan meillekin yhtä sun toista hankitaan jos se minun elämääni helpottaa ja tekee sen turvallisemmaksi. Minusta on fiksua, että otetaan kaikki perheenjäsenet huomioon tasavertaisesti.
  Tosi hienoa alkavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähäsen hassun näköistä, kun mattoa menee ristiin ja rastiin, mutta koiran vanhuus, kuten ihmisenkään ei näytä tulevan yksin. ossi todella liukastelee nykyään liukkaalla pinnalla paljon enempi kuin aikaisemmin. Ei epäilyksen häivää. Sitten yläkerran korkkimatolla, eikä tavallisilla matoilla ole mitään ongelmia. Eikä tietty ulkonakaan. jotain on täytynyt tapahtua, jossain. Lihaksisto on hieman heikentynyt, tai sitten on tullut jotain neurologista vaivaa, ettei Ossi enää hallitse lihaksiaan samalla tavalla kuin ennen. No, ihan yhtä virkeä se on kuin ennenkin, joten jatketaan nyt eloa mattojen avulla. Terkut Ossilasta ja mukavaa viikon alkua myös teidän huudeille.

   Poista
 2. Seon oekeeta meeninkijä että mattoja laetettaan sillonnii ku nelj´jalakanen kaverj tarvihtoo :) Kyllä on hyvästi uateltu. Kyllä on kamu parempi että mattoja pitkin kulet ni ee tule nitkaaksija selekää eekä muuvvallekkaa.Ja nuissa on toellaa se mahottoman hyväpuolj että niihi on hyvä partoo pyihkijä ja ihteesä hinkata. Esjmerkiks pihalta tulon jäläkeen :) Mukavata viikkoo sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on nyt kaikin puolin matot testannut. Kyhnytellyt, kaivellut ja pyörien hajustanut matot. Ossi on myös tajunnut mattojen alkuperäisen, sille varatun tarkoituksen. Ei vahingossakaan juokse olohuoneessa muuta kuin uutta mattoa pitkin. Terkut Iivari Savvoon

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.