maanantai 14. toukokuuta 2012

Ossi täyttää vuosia:)

Meidän suuri, pieni herra, kingi perheessämme täyttää tänään 9 vuotta. Luulin jo, että tulisi pyöreät kymmenen vuotta. Tarkasteltuani kalenteria ja tehtyäni pieniä ynnäyksiä, totesin, että jos Ossi on syntynyt 14.5.2003, niin tänään tulee kuitenkin vasta ja onneksi se 9 vuotta. Täytyy keksiä herralle jotain mukavaa. Eilen nauratti, kun Ossi sai armoraivarihaukkukohtauksen ovikellon soidessa telkkarissa. Meillä kun ei ole ovessa kelloa lainkaan. Tänne joutuu ihan koputtamaan oveen, jos haluaa tulla sisälle. Tosin ollessamme kotosalla ovemme on aina auki. Ihmetyttää vaan, miten Ossi yhdistikin vieraiden ihmisten tulon ja ovikellon? Se on tehnyt saman haukkimistempun kerran aikaisemminkin.

Hei vaan kaikki kauniit koiraneidit. Kyllä minäkin lupaan nousta ihan kohta:)

33 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Myrskyseni. Ikää karttuu mutta onneksi ei vielä tassuja paina.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Teidän blogiin taisinkin kirjoittaa, että "Ossi 10v". Juu ensi vuonna:)

   Poista
 3. Koirapoika parhaassa iässä, on ehtinyt oppia ymmärtämään omia ihmisiään ja on kouluttanut heidät niin pitkälle kuin heillä on resursseja ollut...joten nyt on onnittelujen aika! Ainakin tämän päivän saa Ossi levätä laakereilla ja antaa ovikellojen soida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutusta on yritetty puolin jos toisin. Luulen, että Ossi on voittanut:) Tosin tiesin jo hankkiessamme Ossin millainen jääräpää se on. Ihana mutta jääräpää, ainakin komennoille kuuro. Ovikellot soikoon. Ehkä Ossi ei tänään hauku telkkarin ovikelloa. Nauttii isännän kanssa lenkkeilystä parhaillaan. Turkuun terveisiä

   Poista
 4. Voi että, paljon onnea Ossille, ja piiitkää ikää.

  Hih, hauska tuo ovikellojuttu. Meilläkin Elli reagoi, jos ovikello soi telkussa. Se vaan on niin vähä-ääninen, että harvoin haukkuu. Mutta kiiruusti lähdetään toiseen kamariin katsomaan kuka sieltä tulee.

  Ei mitään hätää, Ossi. Pötköttele rauhassa vaan, on sulla sen verran magee asento. Tai mitä jos mä tuun sun viereen pötkötteleen? ;) T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti noita vuosia on vielä. Keskimääräisestihän mäyrikset ovat aika pitkäikäistä koirasakkia. Ei tosiaan oikein aukene tuo ovikellojuttu minulle. Ja Ossilla on muhkea haukku. Sellainen, että luulisi sen haukun takana olevan vähän isompikokoisen koiran. Lenkin jälkeen se Ossi varmaan taas pötköttelee ja kasin aikoihin saa taas armoraivarihaukut, kun tulee ihan vieraita ihmisiä tytön myytävää mopo-vespaa katsomaan. Toivottavasti Elli on jo parempi.

   Poista
 5. Synttärionnittelut Ossille täältä myös! Mauri on Ossia vuoden edellä eli vuoden 2002 vuosikertaa, alkaa olemaan nämä pojat mäyräkoiramiehiä parhaassa iässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kiitos. Mauri täyttää tai on täyttänyt jo pyöreitä:). Kait se mäykky alkaa olla parhaassa iässään noin ihmisiä ajatellen. Suurimmat kotkotukset ohitse. Tai sitten ei......

   Poista
 6. Onnea ja pitkää ikää Ossille! Meille tullaan ovikelloa soittamalla ja Nelli nostaa ihan hirveän metelin aina kun telkkarissa soitetaan ovikelloa. Luulee aina että joku ihana vieras tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli. Olisipa Ossinkin mielestä kaikki vieraat ihania. Näin vaan ei asian laita ole. Onneksi Ossi sentään hyväksyy suurimman osan sisääntulijoista (putkimies oli se viimeinen poikkeustapaus)

   Poista
 7. Onnittelut Ossille (päivän myöhässä)!

  Meillä haukahdellaan aina ovikellon soidessa, kuului se ääni telkkarista, radiosta tai ihan oikeasta ovikellosta. Olen kokeillut, että kotiin tullessa soitetaan ovikelloa Ollin kanssa oven ulkopuolella ja tämäkin saa haukkumisen aikaan. Se on siis ovikellon ääni, joka ärsyttää, ei se, että joku olisi tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ja Olli. Oletkos varma, ettei Olli luullut vieraiden jo olevan sisällä ja soittelevan kelloa:) Muistaakseni olen kerran koputellut oveen meidän tullessa lenkiltä ja sekin laukaisi Ossissa melkoisen haukkureaktion. Se on ilmeisesti joku ääni vaan joka laukaisee sen haukun. Mutta hassuinta on se, että kun meillä on kaksikerroksinen talo, niin Ossi oli jo syöksymässä portaita pitkin alas eli jotenkin se yhdisti sen äänen oveen ja sisääntulemiseen....

   Poista
 8. Paljon, Paljon Onnea komialle Ossille! <3 Ja lukuisia hyviä vuosia tästä eteenpäin! <3

  Meillä Peppi harrastaa tuota samaa haukkumista, jos telkkarissa soi ovikello. Tosin, meillä se on sillä tavoin ehkä loogisempaa, kun välillä voi se ihan oikeakin ovikello soida.

  Muistelin sunnuntaina sitä naapurilta saamaasi korvasienisaalista, kun äitienpäivälounaalla oli tarjolla korvasienikastiketta loimutetun lohen kanssa. Se oli taivaallista! Ihmettelin itsekseni, että miten sinullekin kommentoin, että en MUKA erityisemmin pidä korvasienistä? Outo minä! :D:D

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos annamari ja tytöt:) Eiköhän tuo koirapoitsu vielä joitakin vuosia "keplottele", ellei mitään yllättävää satu.

  Koko korvasienisaalis odottelee pakkasessa. Sen jälkeen, kun olin ne kaikki keitellyt, ei mieleni tehnyt lainkaan valmistaa niistä ruokaa. Täytyy pikkuhiljaa alkaa niitä rasioita muuttelemaan ruuaksi, että sitten heinäkuussa on pakkasessa tilaa mansikoille:)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea Ossi! Ensi vuonna voi sitten pitää kunnon kemut. ;) Alma juuri äsken havahtui tv:stä tulleeseen ovikellon ääneen ja lähti onnessaan töpsöttämään eteiseen. Sen jälkeen tuli kummastuneena kuikuilemaan minua, että mitä täällä nyt puuhataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten oikein rymytään Ossin kanssa:) Jos 1 vuosi koiran iässä vastaa noin seitsemää vuotta ihmisen iässä, niin sitten Ossi on jo seitsenkymppinen. Hmmm. Appiukko vasta täytti 80 ja hyvin kulkee sekä järki, että liike:) Toivotaan, että ensikin vuonna kaikki hyvin.

   Poista
 11. Myöhästyneet onnittelut Ossi herralle. Meidän vanha herra karvaturri, taitaa täyttää loppuvuodesta sen pyöreät kymmenen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, kiitosta. Tarttee tulla blogissasi tutkimaan mikä se teidän karvaturri on. En ole oikein vielä kuvasta tunnistanut. Ilmeisesti joku pieni terrieri? Cairnterrieri? No kait se jostain paljastuu...

   Poista
  2. Norjalaisvitsi on hän :) Tällä mun äiree oppi muistamaan rodun joka on siis nordwichinterrieri.

   Poista
 12. Ihanalle Ossille paljonpaljon onnea (tyylikkäästi myöhässä tietenkin)!! :)

  Kuten Alma kumppaneineen jo totesikin: Ensi vuonna kunnon kemut! ;)

  <3: synttärikakkunälkäinen mäyräkoiraneiti Doris (ja kaksijalkainen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Ei kyllä syöty synttärikakkua. Viimeinen pala äitienpäivän juustokakusta meni niin sanotusti "parempiin suihin". No Ossi ei niin hirveästi makeasta piittaa. Joku tottumiskysymys, kun en ole koskaan niin hirveästi Ossille mitään herkkuja tarjoillut. Ei se kyllä välitä kovin suolaisestakaan mutta se kait on kaikille koirille tyypillistä.

   Poista
 13. Terapeutti lähettää tassujen täydeltä onnitteluja Ossille! Lokoisaa helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan Ronja-Terapeutti ja Sohvi!! Mukavia pyhiä teille kanssa!

   Poista
 14. Onnea Ossi!
  Meille ostettiin ovikello, jossa visertää lintu. Nyt on meneillään koiraherrojen siedätys viserrykseen olohuoneessa ENNEN kuin ovikello otetaan käyttöön. Perinteistä plim-plomia haukutaan enemmän kuin raivoisasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Mai. Visertävä lintu ovikellona on varmaan aika hauska. Tuo Ossi vaan räyhää linnuillekin sen verta, että aina ulkosalla muistutan, että mäyräkoira ei ole lintukoira vaan MÄYRÄkoira. Tosin Ossi ei ole elävää mäyrää nähnytkään. Minä olen nähnyt pari kertaa täällä asuessani. Supikoiria ja kettuja näkyy sitten sitäkin useammin. Arttu-Kingille ja Basselle terkkuja.

   Poista
 15. Onnea onnea Ossi! Taitaa olla sama mainos, johon myös Paavo reagoi. Se syöksyy väliaikaiskämpän ovelle haukkumaan. Hauskaa tässä on se, että tässä asunnossa ei kukaan ole koskaan soittanut ovikelloa ja oikeassa kodissakin kelloa on soitettu vain muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Paavo ja Svea. Ehkä se on sittenkin vain se ÄÄNI. Olen minä teidän jahtimakkaraa käynyt muutamaan kertaan kattelemassa. Nyt en ole ihan varma olenko kommentoinut. Ehkäpä Paavosta tulee vaikka mimmoinenkin metsästyskoira. Ossi haluaisi ajaa ihan joka päivä. Täälläpäin kun on noita metsäneläviä. Valitettavasti valjaat estävät tämän suuren hingun..

   Poista
 16. Myöhästyneet, mutta railakkaat onnittelut Ossi-herralle! :) 9 vuotta on kunnioitettava ikä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Ja vaikka sanoin, että ikä ei paina tassuissa, niin nyt pari päivää on painanut taas tuolla selän puolella. no lepoa, lepoa

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.