keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Mahtavaa keskiviikkoa


Ponnekas otsikko. Minun oli pakko valita sellainen joku tyyliin "mahtavaa" tai "hienoa". Olo on tasan kaksi päivää ollut ihan omituinen. Tänään katselin kalenteria ja mietin taas tätä kehon muistia. Tasan seitsemän vuotta sitten tänään olin vielä teho-osastolla, tosin jo hereillä mutta, mitään en siitä päivästä juuri muista. Olinhan juuri ehkä jo herännyt aivoverenvuotoni leikkauksesta. Hmm. No se siitä. Seitsemän vuotta on pitkä aika ja tänään voin niin hyvin kuin voin voida. Pieniä oikean käden aiheuttamia kömmähdyksiä sattuu ihan joka päivä. Onneksi ei mitään vakavampaa. Eilen tiputin juuri avatun kahvipaketin lattialle. Äsch, kun harmitti. Koko keittiössä lillui vieno kahvinpavun tuoksu, enkä ollut vielä kerinnyt edes aamukahvia keittää. No harja ja rikkakihveli käteen. Sillähän siitä selvisi:)


Sitten minun on pakko sekoittaa soppaa, josta kyllä on ollut sekä YLE:n, että MTV:n uutisissa, täällä: http://www.eioototta.fi/2012/10/nain-rikot-journalistin-ohjeita-hesarin-tapaan.html ja täällä:

http://www.hs.fi/kotimaa/HS+pyyt%C3%A4%C3%A4+anteeksi+Ty%C3%B6el%C3%A4m%C3%A4-sivun+harhaanjohtavaa+kirjoitusta/a1305609176772

Itse luin kohun aiheuttaneen jutun jo sunnuntain Hesarista, koska HS tulee meille kannettuna vain sunnuntaisin. Kukaan meistä ei jaksaisi hakea lehteä päivittäin tuolta kuudensadan metrin päästä. Minua vaivasi jutun mielestäni heikko kieli ja tyyli, jota en kuitenkaan tajunnut tietynlaiseksi väärennökseksi. Jätän nyt käsittelemättä kaikki journalistien etiikan mukaiset säännöt etc. Totean vain lukijana, että täytyypä entistä kriittisemmin suhtautua ihan kaikkeen tietoon ja sitten samaan hengenvetoon se, että säälin jonkin verran toimittajaa, joka mokoman tempun teki. Hänellä on edessä varmaankin ammatinvaihto. Mikä lehti vielä ostaa häneen juttujaan, jos hän on niin sanottu free-lancer? Jos toimittaja on Hesarin palkkalistoilla, niin tuskinpa HS tulee tulevaisuudessa julkaisemaan hänen artikkeleitaan. Toisaalta kyseessähän on ollut tietoinen teko.

Tässä kuitenkin Ossi ja Aikun kuvaamana. Haastattelua en siltä saa tai ainakaan en osaa kääntää sitä kunnolla ihmiskielelle. Täytyy kuitenkin kertoa yksi juttu joka kuvaa Ossin joko pohjatonta tyhmyyttä, tai suurta viisautta. Peukutan jälkimmäiselle vaihtoehdolle. Ostin Ossille lauantaina muutaman euron rottia, leluja sekä hyvin edullisen fleece-peiton. Pistin fleece-peiton sohvalle ja pariin kertaan ilmoitin, että se on mamin. Peitto on edelleen yhtenä kappaleena. Vähän Ossi sitä imeskelee ja tyytyväisenä nukkuu sen kanssa. Jos olisin antanut peiton Ossille ja ilmoittanut, että tämä on sinun, niin peitto olisi jo atomeina. 

Mukavaa keskiviikkoa. Tänään on kutomapäivä. Kohta alkaa luha helistä ja pellavamatto valmistua. Parin viikon sisällä. Tänään saamme loimen ilmeisesti kangaspuihin kiinni. Tryffelimäyräkoirametsäsika heiluttelee häntäänsä blogikamuille. Yhdyssanahirviön ensimmäinen ja viimeinen osa lainattu HS:n sunnuntain tekstistä. Eikös metsäsika muuten tarkoita mäyrää? Nyt en ole ihan varma. Terveisiä kaikille.



8 kommenttia:

  1. Mahtavaa viikkoa teille myös, ja kyllähän se niin on että pitäisi jokainen päivä elää "täysillä", tai ainakin koittaa muistaa olla kiitollinen kaikesta hyvästä, mitä elämä on tuonut kohdalle (itselläni kun on taipumus murehtia asioita jo ennenkuin siihen on edes syytä, mikä on varmaan turhinta mihin voi aikaansa käyttää). Hieno kuva Ossista, kyllä minäkin peukutan sen fiksuuden puolesta, ilman muuta! :) Kyllä se Ossi tietää, ketä kannattaa huushollissa totella! :) Mukavan rapsakkaa syysviikon jatkoa teille, t. Laura ja Mauri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ossi on kanssa hyvin ilmeikäs mäyris, niinkuin monet täällä blogimaailmassa. Niitä ilmeitä en vaan saa kameralle vangittua, kun en jaksa sen tytön ison järjestelmäkameran kanssa heilua. Yksi pieni kätevännäköinen pokkari on pyörinyt täällä, mutta mieheni ei ole löytänyt siihen laturia. Huoks.

      Ossi ei kyllä kovin hyvin tottele. Se voittaisi kyllä aika helposti tämmöisen jääräpäisimmän mäyräkoiran tittelin, jos sitä jotain kilpailuja järjestettäisiin. Siksi ajattelinkin, että onnistuisikohan tuon peiton kanssa pieni huijaus:) Toistaiseksi hyvin on mennyt. Voi olla, että jopa onnistun pesemään kyseisen Ikea-fleecen. Euron lelulle tehtiin kyllä samana päivänä kaikki mahdollinen kirurgia. Rotat ovat vielä odottamassa omaa vuoroaan. Sitten, kun on oikein tylsä päivä ilahdutan Ossia yhdellä Ikean rotalla:). Rapsakaksi tuo sää voi kohta muuttuakin. Johan sitä loppuviikolle luvattiin räntääkin. Hui. Toivottavasti ei talvi taas "yllätä" autoilijoita. Terveisiä teille M-L ja Ossi.

      Poista
  2. Mahtavaa viikkoa sinne teillekin! En tuota artikkelia lukenut mutta kyllä sen jälkimaningit. Täällä netissä suhtaudun kirjoituksiin suurella varauksella mutta ei ole tullut mieleen että suuren suomalaisen sanomalehden juttujen osalta pitäisi tehdä samoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään se vaan on niin, että töissäkin jotkut yrittävät mennä sieltä, missä aitaa ei ole lainkaan. Ei siis edes matalasta aidasta.

      Kaikkeen nettikirjoitteluun suhtaudun kanssa hyvin varovaisesti. Ainakin jos jotain tietoa haen. Sen kyllä uskon, että meidän kaikki blogikamut ovat ihan oikeasti olemassa. Ossinkin on nähnyt kaksi elikkä Mai ja Aikku:) ja ihan livenä....

      Eikö ole hassua, että maailma alkaa olla täynnä tuoteväärennöksiä ja nyt jo lehtijututkin yritetään muuntaa suomalaisiksi kääntämällä lainaukset jostain epämääräisestä englanninkielisestä nettikeskustelusta? No alkuperäisen tutkimuksen nimi oli mainittu, mutta käytettiin feikkihaastateltavia. Lisää asiasta kannattaa lukea tästä "ei oo totta" nimisestä blogista.

      Nellille Ossilta virtuaalimuiskut!

      Poista
  3. Aurinkoista pakkastorstaita:) Meillä oli -5 ja niin kauniin kuuraiset maat ja mannut!
    Kyllä nuo vuodet vierii nopeaan, huoh! Hyvää vointia sinulle jatkossakin:)
    Kyllä Ossi viisas koira on, niinkuin kaikki mäyrikset;D
    Tuota juttua en oo lukenut, mutta mäyrä on kyllä metsäsika... Mukavaa loppuviikkoa ja kivoja kutomisia:) Mä yritän parantua tästä keuhkotaudista pillereitä popsimalla!
    Ossille muiskaus Tiitulta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei Sirpa ja Tiitu. Meillä ei ole vielä pakkasta. Saattaapi olla, että yöllä on ollut, mutta kun nousen aikaisintaan siinä ysin pintaan, niin silloinpa ei ainakaan ollut pakkasta.

      Oi kiitos, että vahvistit tuon metsäsika-jutun. Minulla oli mielikuva, että näin se asia on, enkä edes jaksanut googlettaa. Paranehan pian keuhkotaudista, ettei tule mitään vakavia jälkitauteja.

      Ossi muiskuttelee takaisin Tiitulle:)

      Poista
  4. Ihanaa, että leikkaus meni hyvin silloin seitsemän vuotta sitten ja olet kuntoutunut siitä niin, että voit viettää suht normaalia elämää. <3

    Meillä oli aamulla nurmikko kuurassa, joten kyllä se talvi sieltä taitaa vaan tulla. Hitsi.

    Mukavaa loppuviikkoa sinne teille ja suukkoja Ossille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi ollut valelääkäri asialla, vaan yksi maailman huippukirurgeista eli tämä Juha Hernesniemi. Hänelle saan oikeastaan olla ihan joka päivä kiitollinen.

      Autsch. Te olette ihan pikkuisen pohjoisemmassa ja sisämaassa:) Meillä ei ole vielä nurtsit kuurassa. Kohta se riemu koittaa ja kohta taitaa olla vissiin aika laittaa talvirenkaat alle. Vähän aikaa taidan kuitenkin odotella, kun minulla on nastat, enkä viitsi tuolla ihan kuivalla tiellä nastoilla vielä ajella. Ajellaan sen verran hiljempaa, ettei pääse talvi yllättämään.

      Peppi-pitkuliinille ja Rilla-söpöliinille terveisiä ja pusu Ossilta. Omistajille mukavaa viikonloppua!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.