lauantai 18. huhtikuuta 2015

Potutuslauantai osa 84


Puuseppä kävi eilen, katseli keittiön pöydän pöytälevyä ja sanoi sen, minkä jo melkein tiesimmekin: uusi levy. Sitten kyselin varovaisesti hintaa ja hän piirteli pöydän mallia vihkoonsa. Sanoi valitettavasti vain niin kalliin hinnan, että haemme sen pöydän uuden levyn Juvi-Tuotteesta puuvalmiina ja viemme sitten sen puuvalmiin pöytälevyn hänelle pintakäsiteltäväksi, elikkä petsattavaksi ja vahattavaksi. Jos puuseppä sanoo hinnaksi kolme kertaa kalliimman hinnan, jolla saamme puuvalmiina lähes samanlaisen levyn kaupasta, niin valitettavasti silloin ostamme sen sieltä liikkeestä. Tosin Juvi-Tuote teettää kaikki huonekalut sun muut lipastot ja koko tuotevalikoimansa Virossa, missä myös on vielä paljon puusepäntaitoa jäljellä. Ehkä enemmänkin kuin Suomessa. Todella harmi, koska mielellämme olisimme ostaneet paikalliselta pienyrittäjältä koko levyn. Nyt tässä tapauksessa money talks...

Miäs ottaa nyt vähän kupoliin. Hän on kutsunut meille vappuviikonlopuksi ulkomaiset vieraat. No eihän siinä mitään, mutta hän ei ole tehnyt elettäkään siivotakseen tätä taloa... Tai no joo, hän järjesteli kirjoja viikon ollessaan viimeksi lomalla:) Kaiken lisäksi ilmeisesti vain tämän vieraan pariskunnan mies osaa englantia ja vaimo miähen muistikuvan mukaan vain saksaa. Jep, jep. Onpa mukava viikonloppu tulossa. Minun vanha saksan kielen taitoni on niin umpiruosteessa, ettei sillä mitään keskustelua viritellä. Ymmärrän toki kohtalaisen hyvin.

*linkki* 8 syytä joiden vuoksi todella kannattaa omistaa koira. Näissä syissä ei todellakaan ole mitään harmittavaa, päin vastoin.


Vein Kirkkonummen Marttojen kierrätyskeskukseen kaksi vanhaa keittiön pikku jakkaraa ja toimivan kasettiradion. Ostin kolmella eurolla neljä pientä lasia, jotka lähes tulkoon samanlaiset kuin meidän neljä vanhaa ja yhden vanhan munakupin, jonka luulen olevan Arabian tuotantoa, sekä oheisessa kuvassa olevan noin 20 cm korkean lasienkelin. Minulla on kaksi pientä lasienkeliä ennestään tuossa eteisen ja pikkueteisen välisessä ovessa, mutta sitä ovea availlaan niin paljon, että tämän asetin olohuoneen ja eteisen väliseen oveen. On tuolla enkelillä kasvot ihan kokonaisuudessaan, mutta ne eivät näy, kun on niin läpinäkyvää lasia ja heijastuksia ihan joka suunnasta.


Miten ihmeessä saan miäheni siivoamaan, kun en aio itse nyt kauheasti vaivautua? Ei miäskään ikinä siivoa, jos minä olen kutsunut vieraita. 

Muistakaahan mennä huomenna äänestämään. Meillä on perinne, että aina äänestetämme varsinaisena äänestyspäivänä.

No, mutta hei, näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, oikein ihanaa viikonlopun jatkoa täältä Ossilasta!

7 kommenttia:

 1. Kierrätystä on täälläkin harrastettu tällä viikolla :) Keräsin varastosta vielä "viimeiset" kirpputorille kelvolliset tavarat ja kiikutin ne Fidalle. Iloisia olivat :)

  Ja vastapainoksi kurvasin Ikean kautta kotiin :/// Mutta tarpeeseen tulivat ainakin kylpyhuoneen matot, joihin uppoaa varmaan hiukan enemmän tassukuraa ja kosteutta kuin vanhoihin pyyhkeisiin.

  Jos teillä nyt ihan oikeesti on siivoamista (muidenkin kuin sinun mielestäsi ;) niin teepä työlista, jossa on päivät vappuun asti, ja kummankin vastuualueet. Siinä voit sitten jakaa enemmän voimaa vaativat hommat miehelle =D Ja muutenkin, kun laittaa ison urakan pieniin palasiin, työ alkaa kummasti sujua. "Vielä tämä, ja sitten on alakerta valmis..."

  Eiköhän viihtyisä kotinne ja kauniit esineet kuitenkin lepuuta vieraidenkin silmää, joten älkää rikkoko itseänne turhaan. Kannattaa siivota ihan vaan se, mikä tosissaan silmille hyppii :) Kohta on kumminkin taas juhannus ja ties mitä, ja taas siivotaan. Silloin voi jatkaa siitä, mihin nyt jää ;)

  Kaunis lasienkeli. Monenlaista oon askarrellut, lasitöihin asti en ole päässyt. Tykkäsin enemmän mosaiikkitöistä. Nyt voi varmaan puhua siitäkin jo menneessä aikamuodossa, kun kiikutin kirppikselle loput mosaiikkitarvikkeetkin... keskityn koruihin ja kortteihin, ne ei vie valmiinakaan niin julmetusti tilaa.

  Mukavaa viikonvaihdetta, Ossille myös terkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kyllä täällä olisi nyt niin paljon järjesteltävää, ettei oikein tosikaan. En nyt ota sen suurempaa stressiä. Voin ajatella tuota sinun hyvää lista-ajatusta näin: torstai: Marle vaihtaa kukat maljakkoon ja se siinä.

   Minä olen ajatellut noita lasienkeleitä tarvitsevani kolme kappaletta. Se juontaa juurensa tuonne 2005-2006 tapahtumiin, joissa hengenlähtö oli oikeasti lähellä kolme kertaa. Kolmena kertana on ollut suojelusenkeli matkan varrella. Ossin lasimalli on ollut kolmantena tuossa pikkueteisen ja aulan välisessä lasiovessa. En minä niitä lasienkeleitä mitenkään kerää. Kolmen kappaleen kokoelma on nyt täynnä.
   Oikein mukavaaa viikonloppua sinulle Mai ja Artulle parantavia ajatuksia kipeään tassuun. Terkut Ossilasta!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar18. huhtikuuta 2015 klo 16.36

  Alas kokeeksi ääneen ihmetellä, että "pajonkohan siivoojan palkkaaminen maksaisi, täytyypäs tutkia googlesta". Minun edesmennyt mieheni oli huumorimiehiä ja kysäisi "Ai, sinä olet ajatellut ottaa sivuhomman? Hyvä idea, sultahan siivous käy aina niin sutjakkaasti!"
  Kerran jätin kiukuspäissäni imurin keskelle eteisen lattiaa, kun lähdin töihin. Mies tuli aina minua aikaisemmin töistä kotiin. Soitti sitten minulle "Kuule, sulta oli unohtunut imuri eteiseen. Laitoin sen siivouskaappiin." No, kun tulin kotiin, oli hän kumminkin imuroinut ; ) ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo ei toimisi meillä. Me olemme muutamaan kertaan puhuneet siivoojasta, mutta emme ole saaneet hankittua. Sen siivoojan pitäisi olla hirmu luotettava. Täytyy kysyä tuolta uudelta naapurilta, kun heillä on käynyt sama siivooja vuosikaudet. Jos yhdistäisi samalle päivälle. En kyllä tiedä onnistuisiko.

   Heh,heh. Jos minä jättäisin imurin keskelle lattiaa, niin miäs korkeintaan laittaisi sen pitkän letkun rullalle ja siirtäisi pois tieltä.Meillä on sellainen keskuspölynimuri. Imurointia kyllä saisin odottaa hamaan tappiin. Terkkuja Ossilasta!

   Poista
 3. Voitko kuvitella, että luin ensin, että ostit neljä uutta LASTA, jotka ovat lähestulkoon samanlaisia kuin teidän neljä vanhaa. Ehdin ihan oikeasti olla hetken täysin hämmentyneenä ja voitko vielä kuvitella, että ensimmäinen ajatukseni oli, että eikö teillä ole vain yksi lapsi. Siis ei se, että olisit ostanut neljä lasta. :D:D Miten mä oon välillä (lue: aina ;D) tällainen sekopää!!??!! :D:D

  No, sitten asiaan. Toi huonekalujen teettäminen on kyllä ihan järjettömän kallista. Harmillista, kun tottakai sitä haluaisi tukea kotimaista käsityötä, yksityisyrittäjyyttä yms. Mutta eihän siitä kannattamisesta tosiaan voi ihan mitä tahansa maksaa. Mulla on jonkin verran kokemusta Juvin tuotteista ja siis pelkestään hyvää sanottavaa. Hinta-laatusuhde on mun mielestä tosi kohdillaan.

  Hitsi, mun siskon mies harrastaa myös välillä tota itsenäisesti vieraiden kutsumista. Eikä siinä tosiaan muuten mitään, mutta sisko saa todellakin ihan itsekseen siivota talon sekä miettiä, hankkia ja valmistaa tarjoilut. I soooo feel you!

  Toi linkki koirien hyvistä puolista on ihana! <3 Kiitos siitä! Ja allekirjoitan kyllä ihan joka sanan!

  Terkkuja sinne kovasti ja blogin päätähdelle paaaljon suukkoja meitin plikoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wuh hah haa. Tää yksi sekopää olisi ihan hyvin voinut kirjoittaa juuri noin:) :)

   No, mulla meinas kuvaannollisesti sanoen mennä pullanpala kurkkuun, vaikkei edes ollut suussa:), kun puuseppä sanoi, että ei hän jätä tarjoustakaan, kun se pyörii siinä puolentoista tonnin kieppeillä. Sanoi suoraan, että kannattaa mennä ostaan se levy sieltä Juvi-tuotteesta ja hän tekee siihen sitten ne pintatyöt. Koko levy hänen duuninsa mukaan lukien on alle puolet siitä, jos oltaisiin teetetty koko levy hänellä. No, kysehän ei ole muusta kuin tästä Suomen kaikinpuolin kalliista hintatasosta. Kaikki tuotteet ovat kalliita ja palkat ovat kalliita. Kyllä mä hyvin sen ymmärrän ja musta on surkeaa tunnustaa, että mieluummin mä säästän sen noin 700-800 ostamalla sen levyn Juvilta, joka sekin maksaa vielä verot ja ALVit sun muut. Se levy ei voi olla kovin kallis tuolla lahden toisella puolella.

   No, miähellä on vielä reilu viikko aikaa siivota. Onneksi tosiaan tulevat vasta vappuna. jotenkin mä olin jo ihan kankeena ajatuksesta, että tulevat jo ensi viikonloppuna, mutta sekoilin ajatuksissani kalenterissa:)

   Päätähtönen vetelee hirsiä soffalla, mutta kohta hilataan vielä iltapissalle. Se on aika hilpeää, kun tähän aikaan Ossin joutuu nostamaan veke sohvalta, jotta se lähtee vielä ulos. Muuten se vaan jäkittää siellä sohvalla ja katsoo murhaavasti:) :) Terkkuja teille. Pidetäänkö toukokuussa kolmen sekopään kokous jossain? Palataan.

   Poista
  2. Juu, ilman muuta järkätään sekopäiden kokous!! :)))))))

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.