keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vähän sateista keskiviikkoa Ossilasta

Sen verran sataa, että Ossia piti raahata kävelylle. Koska en viitsinyt  raahata poloista postilaatikolle asti, tein pienen lenkin autotallin ympäri (noin 150 metriä) ja armahdin Kingiä. Menemme lenkille sitten, kun lakkaa satamasta. Oiva tauko blogin päivittämiseen.

Heh. Seuraava linkki on mainio juttu: *linkki* Ikea-reissu voi ajaa parisuhteen kriisiin. Me harvemmin käymme Ikeassa. Tytölle on kuitenkin löytynyt kiva levitettävä parisänky aikoinaan Ikeasta. Sillä on nyt käyttöä, kun saamme viikonlopuksi miähen tunteman pariskunnan Saksasta. Minä olen vähän stressaantunut, mutta kait tuostakin nyt selvitään. Vaimo ei ilmeisesti puhu kuin saksaa ja minun saksan kieleni on umpiruosteessa. No hyvällä tahdolla ja miähen tulkkauksella varmaan selviämme.

Eilen oli kyllä minun pidettävä kieltä keskellä suuta. Miäs livahti yksinään sisustusostoksille. Jos olisin senkin aikeen tiennyt, olisin kyllä pistänyt herätyskellon soittamaan. Nauroimme yhden minun hyvän ystävättären kanssa sitten illalla, että eihän miehiä pidä päästää yksin sisustusostoksille. Lopputulos: aika väärän väriset verhot tytön huoneeseen. Siellä on ollut aikaisemmin rullaverho, mutta se tipahti viime kesänä. Vääränmalliset istuintyynyt uusiin Boknäs tuoleihimme. Itse tuolit ovat ihan kivan näköiset. Niitä on nyt neljä kappaletta keittiön pöydän ympärillä. Kaiken kruunaa ulkokuistille ostettu matto, johon pyyhitään jalat sisään tullessa. Voi ei. Siinä lukee "WELCOME". Viisaana vaimona pidin suuni melkein kiinni, mutta ei mikään ostoksista täytä kriteerejäni. Huoks.

Tiedättekös mitkä ovat Suomen ihmisille vaarallisimmat eläimet. Minä olisin tiennyt ainakin sen vaarallisimman. Tästä asiasta meillä on joskus tullut vähän kinaa miähen kanssa. Minä näet olen sitä mieltä, että sitä vaarallisimman eläimen kantaa tulisi Suomessa harventaa ja roimasti. Miäs metsästäjänä on vähän toista mieltä. Kantaa kuulemma tulee ylläpitää siten, että metsästäjät saavat joka vuosi saalista. Voi, voi. No, tuossa ohessa tilastoa vuosilta 1998-2011. Ai niin ja tämä meidän parhain ystävämme on toisessa tilastossa ykkösenä. Koira on tappanut Suomessa vuosina 1998-2011 15 ihmistä. Aika kurjaa. Minä näin ihan saman tilaston Jahti-lehdessä ja pohjana on Tilastokeskuksen tilastot, joten uskottava se on. Liikenneonnettomuuksissa ykkösenä hirvi, muissa hyökkäyksissä ykkösenä koira ja kakkosena ampiainen. Jos jaksatte vilkaista tilastoa, niin tässä. Ei hirmuisen pitkä lista: *linkki* Suomen vaarallisimmat eläimet. Hevonenkin komeilee aika korkealla sijalla molemmissa listoissa. Vihainen hevonen on äärettömän vaarallinen. Kiltti hevonenkin on vaarallinen ihan kokonsa puolesta.

Ossila hiljenee hetkeksi ja toivottaa kaikille oikein mukavaa vappua. Nauttikaa kuohujuomaa kohtuudella.

11 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar29. huhtikuuta 2015 klo 16.23

  Mielenkiintoisia taas kirjoittelet.
  Oikein hienoa vappua ja antoisia hetkiä vieraiden kanssa. Kyllä kaikki hyvin menee ja uinuva saksan kielikin varmaan herää henkiin. Ei kukaan vuolaasti soljuvaa kielitaitoa keneltäkään odota. Jokainen saksan sana on iloinen yllätys ummikkosaksattarelle. "Viittomakielikin" on ihan hauskaa, kun kumpikin yrittää saada tolkkua toisen mimiikasta ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minun saksan kieli nukkuu "Ruususen unta". Se voisi tarvita tämän prinssin suudelman, että heräisi henkiin ja miähen kanssa pärjätään ihan suomen kielellä:) :) Olenhan minä saksaa tunkenut päähäni yhteensä kahdeksan vuotta ainaskin, pari vuotta vielä ylioppilaskirjoitustenkin jälkeen, mutta kun ei ikinä tarvinnut työssä, niin se kieli katosi. On se siellä jossain takaraivossa.

   Eikö ole muuten kamalaa, että nuo meitin koirakaverit ovat loppujen lopuksi nuinkin vaarallisia? Oikeasti. Terveisii teille, täältä sateiselta Porkkalan niemeltä.

   Poista
 2. Iivarin äet:

  Vetohommiks mänj tiälläe tuo lenkkihomma. Ku justiisa rupes satammaan vettä. Eekä yks tietty määräkoera suata missää tappaaksessa tallustella vesjsatteessa. Luovutin suosiolla parinsaan metrin jäläkeen :)
  Se että mies ylleesä ies männöö sisustusostoelle on positiivista. Se mitä tuop tullessasa on lähestulukoon aena nekatiivista :D Näen se vuan männöö.
  Mukavata vappua ja mukavia hetkiä vieraehen kansa! Kyllä se kielj siitä vertyy :)
  Iivarilta Ossille terveeset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai oli teilläkin vetohommia. Taisi siis olla äitee kun veti. Ossi on ihan niin sanotusti kuseskellut nurkkiin:) Ei onneksi sisäpuolelle, mutta tarkasti on yrittänyt pysyä räystäiden sisäpuolella. Vietetään mukavat vaput. Terveisii Savoon päin ja Iivarille kanssa erikseen vapputerkut!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen lista nuo vaaralliset eläimet. Ja noiden tappajakoirien osasyyllinen tai jopa enemmänkin, on niiden omistaja.
  Umpiruosteessa olevan saksankielen saa "tuoreeks ja terveeks" puhumalla. Kyllä se opittu saksa kumpuaa sieltä jostain.
  Mulle tuli oitis mieleen vanha lausuma, jota lapsena käytettiin useasti. Silloin kun ne huvit olivat vielä harvassa. "Haetaan lakkaa satamasta, kun lakkaa satamasta ". Mulla tyitaa edelleenkin olla huvit harvassa...
  Terveiset koleasta, mutta kohtalaisen aurinkoisesta pohjois-Saksasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten itse olisi välttämättä uskonut, että koira on Suomessakin hyvänä kakkosena. Muissa kuin liikenneonnettomuuksissa. Uskallan olla hieman nyt eri mieltä. ne kaikki "tappajakoirat" eivät välttämättä ole luonnevikaisia. uskon, että joukossa on mastiffirotuisia ja bullterriereitä jokunen mokoma. Olen kuullut, että mastiffi kehitettiin Englannissa riistanvartijoiden avuksi pitämään salamersästäjiä niskasta kiinni ja paikoillaan, kunnes riistanvartija kerkesipaikalle. Bullterrierit ovat alunperin kehitetty taistelukoiriksi, koiratappeluihin ja muistaakseni jopa taistelemaan härkien kanssa. Nyt en ole aivan varma. niillä on taistelu geeniperimässä. Eikä niitä oikeastaan kiinnosta, jos vastassa sitten sattuu olemaan ihminen. Ihmisen niska on aika heikkoa kamaa noiden otusten suissa. Tietysti joukossa on mukana myös häiriintyneitä koiria, mutta veikkaan, että sen "ärsykkeen" joka laukaisee näissä koirissa kiinnikäymisen ei tarvitse olla suuri.

   Ossissakin on sellaisia "luonteenomaisia" piirteitä. Voi hitsit, että se pitää saaliistaan kiinni. Minulle ja miähelle se antaa vaikka luun kurkusta. No se luu on vähän vaikeampi, kun se herkästi juoksee karkuun, mutta vierasta en kehottaisi ottamaan. Voisi olla Ossin suu ranteen ympäri ja kipeää tekisi.

   Täällä pikku hiljaa ilma lämpenee, toivotaan viikonlopuksi kaunista säätä, jotta vieraamme saisivat mukavan kuvan. Juu, ehkä se kieli viikonlopun aikana vähän vetreytyy, ainakin ymmärtäminen. Saksaan oikein mukavaa vapun viettoa. Terveiset Ossilasta!

   Poista
  2. Koirahan oli ykkösenä, muissa kuin liikenneonnettomuuksissa...

   Poista
 4. Iloista vappua Ossilaan!
  Harvinaisten vieraiden kanssa kannattaa keskittyä olennaiseen: yhdessäoloon. Siinä unohtuu sisustuksen hienosäädöt ja kielikukkaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille kanssa iloista vappua. Hmm, minä koetan pitää heidät mahdollisimman paljon pois täältä. Luvassa on muutamaa museota heidän pyynnöstään ja kahviloissa kiertelyä:) Koetahan parantua. Terkut Ossilasta!

   Poista
 5. http://chocochilinchillailua.blogspot.fi/2015/04/mystinen-paketti-osa-1.html täällä on arvonta käy osallisuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin blogissasi. Hauskaa vappua teille Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.