maanantai 19. syyskuuta 2011

Blogittamisesta

Tälläinen sää on oiva sää - nimittäin kirjoittamiseen. Vettä tulee viistosti ja rankasti.Ossi oli sitä mieltä ettei tule kuuloonkaan lähteä lenkille. Siellähän kastuu:) Tottahan tuo ajatus onkin.Kävelimme kolmisensataa metriä tietämme pitkin, mäntymutkaan asti ja sitten Ossin pinna napsahti.Kaikki mahdolliset asiat toimitettiin samaan paikkaan ja sitten Ossi alkoi päättäväisesti kiskoa kotiinpäin. Kiitti mulle riitti taisi olla ainoana ajatuksena. No tietysti minähän saan vaihdettua kuivat vetimet niskaani ja Ossilla on märkä turkki pitkään. Ei auta oma kuivaus eikä pyyhkeellä kuivaus. Märkä mikä märkä.Eipä taida olla tarvetta miehenkään lähteä lenkille. Tässä Ossi kuivausrituaalissaan. Matto on ihan ensimmäinen jonka kudoin. Siksi hieman kiemurtelevat reunat:)


Hei te,jotka kirjoittelette enemmän ja joilla on kommenttien esihyväksyntä. Oletteko te saaneet jotain törkypostia vai miksi ihmeessä teillä on sellainen? Eikö pelkkä kirjainkoodi riittäisi? Minä olen lähtenyt siitä, että sana on vapaa.Jos jotain törkylinkityksiä alan saada kommenttiboksiini niin sitten pohdin asiaa uudelleen.Luultavasti mitään ei tule.Onhan minulla ihan kaikki kahdeksan lukijaakin:).Tosin yhteen moderoimaani tukipalstaan alkoi tulla kaiken maailman mainoslinkkejä ja silloin päätimme palstan perustajan kanssa, että kirjoittelijoiden on rekisteröidyttävä. Sitten yksi asia mikä minua hiukan ärsyttää on se, että kommentteihin vastataan ehkä noin viikon päästä. Tämä ei kyllä onneksi koske juurikaan mäyrisbloggaajia. Olen jopa nähnyt blogin jossa en ikinä saanut omaan kommenttiini vastausta. Minusta bloggaaminen on tietynlaista vuorovaikutusta ja se on mukava saada vastakommentti omaan kirjoitukseensa. Ajatuksia hitaasta vastaamisesta... Oikein mukavaa viikonalkua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe ja hyviä kysymyksiä. (Arvaatkin varmaan edellisestä postauksestani, että vastaan mielelläni, kun oikein erikseen kysytään, hahhahhaa!! ;))

  Aloitan kommentejen esihyväksynnästä. Ymmärrän hyvin pointtisi, jotka perustelit hyvin. Itse sitten haluan pitää oman blogini "langat käsissä" kaikelta osin. Mietin blogin aloittamista pitkään ja yksi suurimmista syistä epäröinnille, oli juurikin kommentit. En myöskään oleta, että blogistani tulee mitenkään suosittu tai laajalti luettu ja sitä kautta negakommentteja keräävä. Mutta silti haluan tietää, mitä blogissani "puhutaan". Eli olla siis se ensimmäinen, joka kunkin kommentin lukee. En edes keksi, että miksi en jotain kommentia hyväksyisi, mutta haluan olla tietoinen siitä, mitä blogini "nimissä" puhutaan. En tiedä saitko tästä kiinni?

  Minäkin tykkään bloggaamisessa juuri siitä vuorovaikutuksesta blogin kirjoittajan ja kommentoijien välillä. Se on IHAN parasta! Silti ymmärrän kyllä hyvin, että kaikki eivät kirjoita blogia samoista syistä. Tarkoitan, että kaikille ei varmaankaan blogin tarkoitus ole kommentit ja niihin vastaaminen vaan, vaikka esim. päiväkirjan pitäminen lähinnä itselle. Niin kuin kaikki lukijat eivät tykkää/halua/viitsi kommentoida, niin kaikki bloggaajat eivät varmaankaan myöskään pidä kommenteihin vastaamista yhtä tärkeänä kuin taas toiset. Bloggaaminen vie myös sen verran aikaa, että toiset käyttävät, ehkä hyvinkin vähäisen vapaa-aikansa, mieluiten uuden postauksen tekemiseen kuin kommenteihin vastaamiseen. Taas kysyn, että saitko ajatuksestani yhtään kiinni?

  Toivottavasti nämä mietelmät vastasivat edes osittain pohdiskeluusi. Kivaa viikkoa myös teidän poppoolle! Ü


  Kivaa viikkoa myös teidän poppoolle! :)

  VastaaPoista
 2. Minulla (kuten tiedät) ei ole esihyväksyntää, koska siihen ei ole ollut tarvetta. Mäyräkoiraihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaitakin silloin, kun on tarvinnut neuvoa. Toinen blogini on suurelle yleisölle tuntematon ja sellaisena ihan hyvä.

  Minustakin on vuorovaikutus yksi tärkeimmistä asioista blogeissa. Joskus kommentointi on sellaista "kiva juttu" tai "hieno kuva" tasoista, mutta siltikin on kiva, että bloggaaja on senkin noteeranut. Parasta on lukea ihmisten erilaisia mielipiteitä ja kommentteja, ja kuten tuossa aikaisemmin ehdin kertoakin, on ihana saada neuvoja silloin kun niitä tarvitsee tai lohdullisia sanoja tarvittaessa.

  Sade ei ole vielä yltänyt meille asti, mutta huomenna kuulemma sataa. Saapa nähdä, miten saadaan aamuasiat hoidetuksi! Ollikin kuivaa itsensä hinkkaamalla mattoon.

  VastaaPoista
 3. Annamari: Minusta se bloggaajien ja lukijoiden välinen pieni keskustelu on se blogin paras anti. Jos ei halua kommentteja niin senkin mahdollisuuden voi käsittääkseni poistaa kokonaan:) Kunnioitan niitä kirjoittajia jotka jaksavat vastata vaikka kommentteja olisi sata. Toisaalta ymmärrän, että blogia pidetään vähän kuin itseään varten.Minullakin tämä on toiminut hienona "muistin tukena" vaikka yritän pitää ihan päiväkirjaakin. Jussi Halla-Aho muistaakseni ei salli kommentteja blogissaan. Käyn joskus katsomassa mitä hullutuksia herra on keksinyt. En kuitenkaan ole hänen enkä puolueen kannattaja. Jotkut blogit pitäisi pystyä kieltämään vaikka periaatteessa olen sananvapauden kannalla. Jotkut ajatukset vaan eivät sovi edes julkaistaviksi. No mäyräkoirista ei kovain epäsoveliaita ajatuksia pysty kirjoittamaankaan. Itse pyrin aina jättämään jokaiseen vierailemaani blogiin kommentin. Jos en nyt ihan joka kirjoitukseen niin useasti kuitenkin:)

  VastaaPoista
 4. Olli ja Aikku: Ahkerana vierailijana tiedän, ettei blogissasi ole esihyväksyntää. Joskus jopa ne kirjainkoodit teettävät minun harittavalla katseella hankaluuksia.Pari kertaa olen onnistunut johonkin blogiin hävittämään kommentin kun olen ollut liian nopea ja lyönyt väärän kirjainkoodin. Oma vika tietysti:) Sade on täältä kaikonnut joten kait se sitten on siirtynyt Ouluun teidän kiusaksi.

  VastaaPoista
 5. (Aika myöhässä tulee kommenttini tähän, mutta pistän silti tulemaan ;)

  Eli siis komppaan annamaria täysin. Mä haluan olla ensimmäinen joka lukee kommentit joita olen saanut, ja mulle on kyllä jotakin puoluepropagandaakin tullut, jonka olen jättänyt julkaisematta, koska politiikka ei kuulu blogini aihepiiriin ja muutenkin haluan valvoa komenttiboxiani. Toistaiseksi ei ole ollut tarpeen deletoida mitään muuta kuin tuota poliittista monologia ;)

  VastaaPoista
 6. Maria: Aika outoa, että joku jaksaa pistää jotain poliittista höpötystä sitten mäyrisblogiin. No voihan se olla, että kun lukijamäärä ylittää jonkun rajan niin omalle viestinnälleen kannattaa yrittää mitä vain väylää.Jos tänne vahingossa joskus jotain shittaa tulee niin sitten poistan sen. Minä luen ensin kommentit sähköpostistani minne ne automaattisesti tulevat ja sitten yleensä pyrin kommentoimaan pikaisesti. Terveiset Alfie-enolle ja naskalihammas-Aslanille!

  VastaaPoista
 7. Ai tuota lenkittömyyttä on liikkeellä. No eihän tässä sitten mitään hätää ole. Vedin perässäni tänään kolmea halutonta mäykkyä noin neljä kilometriä ja sitten annoin periksi. Pahuksen sade!

  Meillä on hyväksyntä menettely käytössä, koska saadaan todella paljon roskakommentteja. Lähes jokaisen oikean kommentin mukana tulee jotain shaibaa venäjäksi. Mm. viagra mainoksia. Eli tahdomme pitää blogimme siistinä niistä, kaikki muut hyväksytään :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.