maanantai 12. syyskuuta 2011

Munakoisovuoka


Kolme munakoisoa ei tahtonut mahtua kuvaan


Tein perjantaina tytölle ja miehelle munakoisovuokaa. Se on siis niin superhyvää... Ihan alkuperäisen reseptin löysin Ellien keskustelupalstalta. Olikohan se Plaza? Sitä olen vähän muokannut:

2-3 munakoisoa (itse teen kolmesta)
öljyä tai margariinia
2-3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 gr jauhelihaa tai kanttarelleja tai soijarouhetta vastaava määrä
(soijarouhetta en ole kokeillut)
1 prk tomaattimurskaa
2 tl oreganoa (itse laitan reiluummin)
mustapippuria (n 1/2 tl)
2 tl siirappia
(itse laitan reilusti)
liemikuutio
purkki ruokakermaa tai kuohukermaa
200 g mozzarellaa tai juustoraastetta
(itse käytän 2 pussia mozzarella-emmental juustoraastetta n 300 gr)

Leikkaa munakoisot noin puolen sentin viipaleiksi. Ripota päälle suolaa. Paista pannulla.

Silppua sipulit + paista jauhelihan kanssa. Lisää pannulle tomaattimurska, mausteet ja kerma. Lado kerroksittain uunivuokaan paistetut munakoisoviipaleet, juustoraaste ja kastike. Viimeiseksi kerros jauhelihakastiketta. Paista 200 asteessa noin 45-50 minuuttia. Ja kuulkaas on hyvää. Kiitokset sille nimettömälle joka alunperin jakoi tämän reseptin siellä keskustelupalstalla. Se joka ei syö lihaa kokeilkoon sienillä ja se joka ei syö lihaa eikä sieniä kokeilkoon tuolla soijarouheella. Takuuvarmasti on (ainakin minun mielestäni) parempaa kuin lasagne:) Ossilla en ole koemaistattanut mutta Ossi ei syö spagettikastikettakaan. Ossin mielestä ei ole raa'an jauhelihan veroista herkkua. Kaikille hyvää alkanutta viikkoa!!!


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan kuuloinen resepti! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Tykkään moussakasta tosi paljon ja tämä vaikuttaa vähintäänkin yhtä maukkaalta aineksista päätellen. Kiitos kovasti ohjeesta ja mukavaa viikonloppua teidän laumalle! Ü

    VastaaPoista
  2. Juu, suosittelen kokeilemaan. Sinähän et tainnut syödä lihaa niin versiosi on sitten varmaan kanttarelleista.Itse en ole koskaan päässyt maistamaan "aitoa" moussakaa kun ei ole tullut käytyä Kreikassa.No kerkiää vielä. Terveiset myös teille ja koiruleille:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.