sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulua odotellessa

Vihdoinkin löytyi eläinkaupasta lelu joka on kestänyt Ossin riepottelua parisen viikkoa ja jaksaa kiinnostaa päivittäin. Tuollainen melkoisen paksuista naruista kasattu "mustekala". Olin tosiaan eläinkaupassa muillakin ostoksilla ollessani ja ajattelin päivittää Ossin melkoisen olematonta leluvarastoa. Ai miksikö vähäistä? No kun Ossi tuhoaa ihan kaikki lelut. Ikean rottien kestoikä noin reilut puoli tuntia, vinkulelut suunnilleen sama aika ja vinkuvistahan täytyy saada se pilli pois. Isot pehmolelut kestävät muutaman tunnin. Olen siis totaalisen kyllästynyt siivoamaan lattioita ja katsomaan ettei Ossi  niele mitään vaarallista ja silti se onnistuu aina nielemään jotain. Tämä oli hyvä löytö. Ensiksi katselin hyllyjä ja tarkastelin niitä minimaalisen pieniä leluja ja totesin että ei niissä ole mitään sopivaa. Sitten kysyin myyjältä "Ei teillä ole mitään tanskan dogille tarkoitettua?" No johan eräästä laatikosta löytyi tuo mukava otus ja sanoin myyjälle että tämä tulee mäyräkoiralle mutta on juuri sopiva:)
Köysipallo on aika painava joten rappusissa Ossilla on hieman hankaluuksia. Kyllä lelu kuitenkin vaeltaa kerrosten välillä päivittäin. Ylöspäin mennessä Ossi siirtyy ensin yhden portaan ylöspäin, kääntyy ja nostaa pallon. Sitten näin porras kerrallaan. Lisäksi palloa on hauska tappaa:) Voin varauksetta suositella tämänlaista köysilelua kaikille joiden pieni koira luulee olevan isompi kuin mitä onkaan. 


Meillä on Ossi tassuvaivainen. Ei tämä perinteinen polkuanturoiden väli vaan nyt Ossi on onnistunut jotenkin venäyttämään vasemman etutassunsa. Eilen ja toissapäivänä portaat kuljettiin alaspäin kantaen mutta ylöspäin se pääsi hitaasti. Lenkille Ossi ei todellakaan halunnut vaan kävimme pihalla pyörimässä varovaisesti useamman kerran.Täytyy käydä näyttäytymässä eläinlääkärille mikäli vaiva ei mene nyt lepäämällä ohi muutamassa päivässä. Mäyräkoirat ovat muuten varmasti koiramaailman "luonnenäyttelijöitä" Ossi oikein näyttää ojentaen sitä kipeää tassuaan ja haluaa sen varjolla vielä enemmän huomiota hereillä ollessaan. No eiköhän tuo tuosta selviä.


Kaikille ihanaa joulun odotusta!

21 kommenttia:

 1. Hienoa, että on löytynyt Ossinkin käsittelyn kestävä lelu. Meillä vinkulelut kestävät max 10 minuuttia. Sitten, kun vinku on revitty ulos, lelu ei enää kiinnosta. Onneksi Ikean kaverit ovat Ollin käsittelyn kestäviä (paitsi korvat, jotka revitään irti).

  Ollikin venäyttää joskus etutassunsa epäonnistuneen alastulon tms. seurauksena. Onneksi päivän tai kahden lepo auttaa. Kohtahan on taas sen verran isot kinokset, että koira täytyy auttaa alas, jos mennyt tarpeilleen ihan huipulle (niin kuin on tapana).

  VastaaPoista
 2. Hei vaan Aikku ja Olli:

  Voi kunpa Ossikin tyytyisi vain korviin.Ei kaikki mikä on lelun täytteenä pitää saada kaivettua ulos.

  Luulen, että tässäkin tassuvaivassa on nyt kyse epäonnistuneessa sohvalta alas hypyssä. Nyt olisi jo mennyt pitempikin iltalenkki mutta koska juoksu sujui vain kolmella jalalla päätin että mitään lenkkiä ei tehdä ja käänsin Ossin reilun sadan metrin päässä talosta kotiinpäin. Selvästi kuitenkin Ossi alkaa kuntoutua kun jaksoi jo kuopia merkkiensä päälle ja hieman uhitella:)

  VastaaPoista
 3. Ihana Ossi kun ojentaa kipeää jalkaa nähtäväksi. Toivottavasti paranee pian, että Ossi ehtii juosta lumessa nyt, kun sitä hiukankin on. Täällä ainakin koirat on piristyneet lenkillä 110% ja muut ajat lepäillään, kun on tarvottu lumisilla teillä. Kyllähän meillä tiet aurataan (mielestäni paremmin kuin missään muualla, missä olen asunut...) mutta lenkit on nyt tehty taas metsäteillä, kun kura piiloutui ihanan lumen alle.

  Upea lelu :) Voin kuvitella, kun Ossi roudaa sitä yläkertaan, siinä hommassa saa päänuppikin työtä, kun miettii, miten tämän kanssa pääsee rapulta toiselle.

  Mukavaa jouluun valmistautumista sinnekin.

  VastaaPoista
 4. Äh, unohdin Ossille laittaa terkut, että sitä tassua pitää puhaltaa ja varovasti hieroa vähintään viidesti päivässä ;))

  VastaaPoista
 5. Tällä viikolla Hienosti hihnassa -ohjelmassa kerrottiin, että poikkeuksetta melkein kaikki koirat rakastavat tassuhierontaa. Niin tekee Ollikin. Nyt kaikki hieromaan koirien tassuja!

  VastaaPoista
 6. Mai:Ei täällä meillä ole lunta lainkaan:( Taitaa tuo sula meri aiheuttaa sen. Ei tarvitse mennä kuin parikymmentä kilometriä tuonne "pohjoiseen" niin johan alkaa pieni kerros lunta löytyä.... No minulle tämäkin käy niin on helpompi liikkua. Ossi on sitten vissiin koiramaailman kummajainen kun se ei pidä tassuihin koskettelusta tai sanotaanko anturoihin koskettelusta ainakaan.

  Olli:Tuon tassuhieronnan voi unohtaa meidän perheessä. Lavat menevät ja "sääret".Anturoihin koskettelun voi unohtaa. Olisikohan ne jotenkin kutiseva paikka vai olisiko niihin jäänyt joku "kipumuistikuva" johtuen näistä ainakin neljästä ellei viidestä anturanvälitulehduksesta joka onneksi juuri tällä hetkellä hallinnassa.Löysin siihenkin uuden tuotteen sellaisen Relaxantin joka on tälläinen luonnontuote jonka pitäisi vähentää kutinoita ja se tappaa bakteereita. Tosin sen suihkiminen polkuanturoihin saa aikaan sellaisen hysteerisen hyppimiskohtauksen.No vähän juustolahjontaa peliin... Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Minä taas ;) Jos Ossille tulee joskus korviin ruskeaa mönjää, se Relaxan on hyvä apu siihenkin. Etsi valmistajan sivuilta käyttöohjeita, siellä on neuvottu veden ja seerumin (+ saman sarjan pesuaineen, jos sitä löytyy kotoa) sekoitussuhde ja korvan huuhtelu. Tepsii :) Olen vannoutunut Relaxant Animal -sarjan käyttäjä, vaikka koira inhoaakin sen seerumin hajua... Tassuvoidetta on laitettu silloin tällöin anturoihin myös. Olimme mukana testiryhmässä ja se aloituspaketti koukutti minut täysin :)

  VastaaPoista
 8. Noh, harmi tuo tassupipi. Eiköhän se kuitenkin mene levolla ja HYVÄLLÄ hoidolla ohi. Minäkin liikkasin takakoipea pari päivää. Tuli hypättyä vähän huonosti.

  Ootpa kyllä saanut mainion lelusen. Ja kuulosti siltä, että siinä on sulle haastettakin.

  VastaaPoista
 9. Emäntä nauraa täällä tanskandoggi-kommentille. Voisin kokeilla samaa kysymystä seuraavan kerran eläinkaupassa. Almakin on löytänyt totaallisen lelujen tuhoamisvietin. Se alkoi pikku hiljaa ja muuttui yhtäkkiä järjestelmälliseksi tuhoamiseksi. Toivottavasti tassu on parantunut!

  VastaaPoista
 10. Wau, mikä lelu! Sopii sekä tanskiksille että mäykyille, kätevää! ;DD

  Peppikin ontui muutaman päivän toista etutassuaan hypättyään ihan liian korkealta alas. :( Onneksi parani kuitenkin itsekseen. Luulin jo, että hampaiden lisäksi meillä alkaa joku "tassushow", huoh.. Toivottavasti Ossinkin tassu on jo parempi! Peppi muuten on juuri samanlainen "draamaqueen" kuin kuvailit Ossin olevan. Westieillä on enemminkin tapana salata kipunsa. Samaa ei TODELLA voi sanoa ainakaan meidän mäyriäisestä, joka linkkasi jalkaansa hyvin suurieleisesti ja vaikean oloisesti. Olin ensin ihan varma, että tassu on murtunut, hih ja huoh!

  Mukavaa joulunaikaa myös teille kaikille! Ossille suukkoja! ♥

  VastaaPoista
 11. Terrieri.net sivustolta löytyy kestäviä leluja.Sieltä Kanelille usein tilasin,kun kaikki tavalliset rikkoi.Nirppu rikkoo myös lelunsa,mutta Kanelin perintölelut ovat kestäneet.Nirppu osaa avata jopa tuollaisten solmulelujen monimutkaiset solmut.Ossille pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 12. Mai: Se Relaxant-sarja kokonaisuudessaan on varmaan aika hyvää mutta voi ei se spray haisee aika kamalalle.

  Myrsky: Eiköhän tuokin tassupipi tokene.Niin monesta on selvitty..Meille kasvattaja sanoi, että mäykky ei koskaan saa hypätä korkeammalta alas kuin minne itse pääsee hyppäämään. Sohvalle Ossi lennähtää ihan keppoisasti:)

  Alma: En äkkivikkelään keksinyt suurempaa koiraa.Kait se Irlannin susikoira on isompi mutta jotenkin ne tuntuvat niin rauhallisilta:) Tosin en tunne yhtään tanskan dogia mutta yhden mäyriksen jolla on senkokoisen koiran ego:)

  Annamari: Tuo "mustekala" näyttää ehkä kuvassa hieman isommalta kuin mitä se todellisuudessa onkaan mutta on se riittävän iso. Keskipallosta Ossi ei saa kunnon puruotetta joten se estää sen totaalisen hajottamisen ainakin vähäksi aikaa. Siis sopii myös mäyriksille:)

  Soile:Tartteepa käydä joskus terrierinetin sivustolla:) Eiköhän tuo tassu pikkuhiljaa parane. Tämän päivän "lenkki" oli kuitenkin sellainen vajaat kolmesataa metriä. Tosin huonolla ilmallakin saattoi olla pieni osuutensa.On se tassu paranemaan päin.Raput mennään jo melkein normaalisti. Vielä kun muutaman päivän lepää oikein kunnolla niin eiköhän tuo ala olla entisellään.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin osataan luonnenäyttely, ja Fanni on oikea lelujen täystuho. Tällä hetkellä odotellaan yhtä 20cm pitkää majavanhäntää tulevaksi ylä- tai alapäästä.. :(

  VastaaPoista
 14. Aika vekkuli tuo teidän Fannikin. Autsch! Toivottavasti se majavanhäntä tulee ulos. Itse pelkään aina että jonain kauniina päivänä se jokin joudutaan kaivelemaan kirugisesti ulos.Ossin ennätys syömisessä on yhden talven aikana Ikean fleece-huopa, siis kokonaan pieninä paloina kylläkin. Talven jälkeen kyllä näki missä Ossi oli käynyt kakkimassa, kun punainen huopamainen pallo oli vielä merkkinä. Vuoden kuluttua ne punaiset pallot olivat joko maatuneet tai päätyneet lintujen pesän rakennukseen.

  VastaaPoista
 15. Voi Ossia, nyt onkin sellaiset kelit, ainakin täällä, että liukasta on ja täytyy vähän tarkemmin katsoa mihin astuu ettei reväyttäisi koipiaan. Ihanaa joulunodotusta teille sinne :)

  VastaaPoista
 16. Näyttää siltä, että yksi sun toinen mäyräkoira hyppii korkeilta paikoilta siihen malliin, että tassuihin sattuu. Mutta minkäs teet, jos matalajalkainen tapaus rakastaa korkeita paikkoja!

  VastaaPoista
 17. Maria:kiva, että tekin palasitte lokitauolta.Juuri tuossa reilu viikko sitten löysin itseni polviltani pihalta kun oli niin liukasta.

  Olli:Hui mäyriksiä pitää suojella korkeilta paikoilta.

  VastaaPoista
 18. Meillä on samanlainen ongelma: _kaikkien_ lelujen keskimääräinen kestoikä on parikymmentä sekunttia :P Doris on kunnon tuholainen. Mustekalahärpäkettä emme tosin ole vielä kokeilleet.. Täytyypä vinkata joulupukille ;)

  VastaaPoista
 19. Siis Doriskin on leluntuhomäyris.Luulen, että nämä mäyriäiset eivät oikeastaan tuhoa leluja pahuuttaan vaan uteliaisuuttaan. Ossikin on nimittäin ihan mielettömän utelias koira.Sen täytyy saada tietää, mitä tapahtuu ja missä. Jotenkin minusta tuntuu, että nämä leluja tuhoavat koirat vaan tutkivat mitä sieltä lelusta löytyy. Sitten kun se lelu on säpäleinä niin sen jälkeenhän sieltä ei löydy mitään.:)

  VastaaPoista
 20. Hei!
  Mitenkäs Ossin joulun valmistelut sujuu? Vieläkö jalka on kipeä? Toivottavasti on parantunut!
  Mukavaa joulun odotusta ja leppoista joulua!
  terveisin Tiitu ja Sirpa

  VastaaPoista
 21. Hei Sirpa ja Tiitu. Joululahjat on melkein pakattu.Jalka parantunut mutta Ossi joutui tappeluun naapurin kääpiösnautserin kanssa joten nyt vähän muuten vaan kankea.Siitä kirjoitus ensi vuoden puolella. Teillekin rauhaisaa joulun odotusta.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.