perjantai 17. helmikuuta 2012

Ossin aatoksia osa 4

Voisitko emäntä oikeasti olla häiritsemättä minua tähän aikaan aamupäivästä?
Olenhan oikeasti ihan vasta heräämässä. Eikä varmasti ole vielä puolipäivä!

Uusi tietokone toimii. Aivan mahtavaa. Ei tarvitse miettiä, koska mahtaa olla netin käyttö poikki. Oikeasti vanha koneemme ei vaan jaksanut enää. No kahdeksan vuotta ainakin taisi tulla täyteen.

noname

Eilen kävin Helsingissä katsomassa penkkariajeluja mutta valitettavasti en nähnyt rakasta tytärtäni. Hänen koulunsa autot näin, mutta tyttö oli ilmeisesti sijoittanut itsensä kavereineen "väärälle puolelle" tai sitten minä olin "väärällä puolella". No paljon nuorta riemua tuli nähtyä ja tuli omat penkkariajot 31 vuoden takaa mieleen. Ilma oli silloin järkyttävän paljon kylmempi ja meitä edeltävästä autosta yksi sankari putosi ennenkuin edes lähdettiin liikkeelle. No onneksi tälle hieman huonokuntoiselle nuorelle miehelle ei käynyt kuinkaan ja hänet nostettiin takaisin lavalle ja matka jatkui.

Ossin ja minun kirjallinen yhteiselo täytti keskiviikkona vuoden. Vau. Täytyykin jossain vaiheessa oikein katsoa mitä soopaa tänne olen suoltanut.

Lunta tulee niin että heikottaa - meikäläistä nimittäin. Pian sitä on yhtä paljon kuin viime vuonna. Onneksi tämä luminen aika on ollut lyhyempi kuitenkin kuin viime vuonna. Ensi kuu on joka tapauksessa jo lähes kevätkuukausi, joten koitetaan kestää:)

14 kommenttia:

 1. ONNEA uuden tietokoneen johdosta! Toimiva tietotekniikka on hurjan paljon mukavampaa kuin toimimaton! ;D

  Penkkarit, wou! Itselläni jäi ne aikoinaan kokematta, koska siirryin vaihtarivuoden jälkeen iltalukioon. Olin omasta mielestäni niin aikuinen, että en muka jaksanut lapsellista päiväkoulua!?! ;D Olin sitten päivät töissä ja illat koulussa. No, menihän se niinkin, mutta arvaat varmaan, että nyt katson taaksepäin silloista itseäni ehkä vähän hymyillen. :) Oi niitä aikoja!

  Kivaa viikonloppua teille kaikille ja Ossille suukkoja! <3

  PS. Lumi ja pakkaset sais jo riittää - tule kevät nopeammin!

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu, että kone toimii. Olisko tässä jutussa pitänyt olla kuvakin. Mulla ei kyllä näkynyt, mutta vika voi olla nauttimani valkoviinin aiheuttaman näkökyvyn heikennyksen?

  Minunkin kuopus ajeli penkkarirekassa, mutta olin töissä, enkä päässyt katsomaan. Piti oikein ruveta laskemaan omia vuosia ja kyllä siitä vuodesta -81 tulee 31 vuotta. Ollaanko me sitten kirjoitettu samana vuonna ylioppilaaksi? Tytär sai jo opiskelupaikan Bournemouthin yliopistosta, mutta aikoo kuulemma hakea Helsinkiin ja Tampereellekin opiskelemaan. Muistutan kyllä välillä, että pitäisi ensin päästä ylioppilaaksi ja vielä pitäisi puuttuvat 3 kurssiakin suorittaa itsenäisesti. Tytär vaan vastaa, että älä äiti huoli. Vaan äiti aina huolehtii.

  Kivat pyhät teille sinne Kirkkonummelle. Lunta on kyllä tulossa lisää sekä teille että meille, mutta kyllä se ennen lakkiaisia sulaa. Toivottavasti!

  t. Aikku ja Olli

  VastaaPoista
 3. Kunnioitettava ikä tietokoneelle. Ensimmäisiä työpaikoille hankittuja tosin luultiin aikanaan ikuisiksi... nyt naurattaa ne toosat, joissa oli tallennusmuistiakin vähemmän kuin muistitikussa nykyään!

  Omissa penkkareissa auton lavalla opin, mitä on suonenveto! Ja ettei yli kymmenen asteen pakkasessa ja viimassa voi olla pikkukengissä...

  Linnunlaulua kuulee jo aurinkoisina päivinä :) Antaa lumen tulla, pian se sulaa :) Siinä on koirien kiva telmiä, ja väsynyt koira on paras koira.

  Terkkuja sinne, Ossillekin onnittelut vuoden ansiokkaasta bloggaamisesta :)

  VastaaPoista
 4. Annamari: toimiva tietsikka helpottaa elämää siis niin paljon ettei tosikaan. Nostan hattua sinulle, että jaksoit iltalukion. Toisaalta minä olin useana iltana töissä paikallisessa R-kioskissa niin, että seuraavana aamuna ensimmäisen tunnin suurinpiirtein torkuin aamulla. Onhan se penkkaripäivä omalla tavallaan muistorikas päivä. Tyttö oli niin innoissaan tänään ja lavalla oli ollut NIIIIN kivaa ja oli kivaa kun ne karkkeja poimivat pikkulapset olivat NIIIIN iloisia:) Rillalle ja Pepille iltasuukot Ossilta.

  VastaaPoista
 5. Aikku. Ei me olla kirjoitettu samana vuonna vaan minä sekoilen. Kun on sama pää kesät talvet niin se tulee tooosi hataraksi. Kirjoitin vuonna 1980 joten siitä tulee 32 vuotta niistä penkkariajeluista. Ihan soopaa tosiaan kirjoittelen:)Kyllä siinä pitäisi olla kuva Ossin pärstäkertoimesta sohvalla:) Voi olla, että ei näy kuin minulla kun kopsasin sen spostistani... Kuinkas voi saada paikan yliopistosta, jos ei ole ylioppilaskaan vielä? No kyllä se sun kuopus hommat hoitaa. Älä huolehdi sanoo se toinen huolehtiva äitee. Hyvät viikonloput.

  VastaaPoista
 6. Siis näköjään ne masiinat kestää. Työpaikoissa niitä varmaan vaihdetaan huomattavasti useammin. mutta kyllä se tietsikka alkoi olla jo niin romu, että melkein itketti.

  Ossi ei oikein piittaa tuosta lumesta. Tai no joo. Ei saa olla LIIAN syvää hankea. Onhan sitä lunta mukava syödä ja siinä kieriä mutta kävely suoritetaan mieluiten arvokkaasti ja auratulla tiellä:) Huomaat sitten ajan kuluessa kun Artustakin alkaa tulla vanhempi mäyrisherra, että mikä on iän tuoma vaikutus. Bassesta nyt puhumattakaan kun se on mimun ja Ossin ikäkäsitteessä ihan "vauveli". Tosin vauvathan ovat ihania ja ihan pienellä (niin kauan kuin ne ovat muiden.... :) ) Ihanaa viikonloppua teillekin. Taitaa tulla aikas luminen viikonloppu. Ainakin täällä meillä ruuttaa taas niin paljon lunta ettei oikein ole tosikaan...

  VastaaPoista
 7. Piti ihan laskimella laskea - penkkareista on 33 vuotta! Muistan ihan pirunmoisen pakkasen, sitä taisi olla 15 astetta mutta kuorma-auton kyydissä sitä oli paljon enemmän (80-kymppiä Hämeenlinnantietä stadin keskustaan...).

  VastaaPoista
 8. No minunkin olisi kannattanut käyttää sitä laskinta niin olisi tullut alkuperäiseen tekstiin oikea vuosimäärä. Aikamoista oli huristella joo moottoritietä pätkä. Niin mekin tultiin kun kakkosnorssi oli Haagassa. Nykyäänhän tuo entinen "tipula" sijaitsee Viikissä. Tietävätköhän nykyiset Norssin oppilaat että entinen Viikin norssi oli aikoinaan tyttökoulu ja keskustassa sijaitseva koulu oli poikakoulu? No ehkä joku historian opettaja kertoo asiasta:) Täytyypä tulla blogiisi vierailulle myös.

  VastaaPoista
 9. Onnee yks vuotiaalle blogille ja uudelle tiettarille! Ja isot rapsutusterkut Ossille, blogin sankarille.

  VastaaPoista
 10. M-L, Englannin yliopistoon haetaan syys-tammikuussa niillä papereilla mitä on siihen mennessä. Sieltä tulee sitten "offer", jos hyväksytään yliopistoon ja paikka pitää ottaa vastaan viimeistään kesäkuussa. Silloin pitää olla todistus plakkarissa.

  VastaaPoista
 11. Myrsky: Tämä uusi tietsikka on jotain ah, niin ihanaa:) Päästään taas teitäkin lukemaan ja muita kans:)

  VastaaPoista
 12. Aikku: Hyvä tietää. Vähän erilainen synsteemi kuin paikallisissa korkeakouluissa. Saa nyt nähdä mitä tuo tyttönen meinaa tehdä kun on YO-todistus plakkarissa. Ollille vielä hyvänyön rapsutukset.

  VastaaPoista
 13. Onnea vaan 1-vee blogille!Niin se aika rientää.Rientäisi vaan nopeammin kohti kevättä.

  VastaaPoista
 14. Soile: Aika on joskus mukamas suhteellinen käsite:) Tulee se kevät ja kesäkin ja VOI KUINKA NOPEASTI se kesä sitten taas meneekään:( Minä olen ihan kesäihminen. Toisaalta voi olla ettei siitä kesästä nauttisikaan, jos olisi ainainen kesä. Tosin loppukevään värit ovat komeammat kuin kesän värit. Näkee kuinka monta vihreänkin sävyä on.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.