keskiviikko 15. elokuuta 2012

Ossin aatoksia osa 11


Tänään on kaunis kesäinen päivä vielä täälläkin. Olisipa ensi viikon torstainakin. Rantasauna lämpiää silloin vanhoille työkavereilleni. Tosin yksi heistä soitti minulle tänään ja ilmoitti, ettei pääsekään tulemaan. Oli tosi harmissaan. Hän soitti nimittäin Töölön sairaalasta, jonne oli joutunut eilisen polkupyörällä kaatumisensa jälkeen. Siis lisää huonoja uutisia tuttavapiiristä. Onneksi oli mennyt vain käsi. Käsi oli kipsattu ja leikattu. Etupyörä oli livennyt pois pientareelta ja sitten oli menty polkupyörällä metsään hallitsemattomasti. No ainekset vakavampaakin onnettomuuteen olivat olemassa. Ambulanssihoitajat olivat olleet tyytyväisiä, että ystävälläni sentään oli ollut pyöräilykypärä päässä. Muistakaa siis kaikki: pyöräilykypärä päähän. Tässäkin onnettomuudessa oli sellainen väistötilanne. Vastaantuleva auto väisti kolmea pyöräilijää liian kauas toiselle puolelle ja ystäväni väisti vastaantulevaa autoa - ikävin seurauksin.


Raitis ilma on uuvuttanut Ossin aika täydellisesti. Tupsluurit ovat poikaa..


Voi ei. Taas tuo nainen sährää tuon kännykkänsä kanssa. Näin yrmeältä näyttää herännyt Ossi:). No ehkäpä tuo jaksaa jo pienen hetken päästä lähteä lenkille. Tänään koiraherra joutuu tyytymään vain ja ainoastaan minun lenkkiseuraani. Miehellä on työn puolesta iltameno.


Sitten tulee pieniä, tai oikeastaan vähän isompiakin purinoita. Luin äsken nimittäin Iltalehdestä uutisen, jossa kerrottiin, että synnytyspelkoiset äidit aloittavat tupakoinnin sen takia, että syntyvä lapsi olisi pienempi. Minun piti oikein lukea uutinen pariin kertaan. Täysin epätodellista. Itse poltin aikoinani ja kun aloin odottaa kauan kaivattua tytärtämme lopetin samana päivänä tupakoinnin, kun sain tietää odottavani lasta. Omaa terveyttäni en ajatellut polttaessani, mutta en kuuna päivänä olisi voinut myrkyttää sisällä kasvavaa lastani. Olen melko sanaton ajatellessani tupakoinnin syytä tässä tapauksessa. Heh. Itselleni olen antanut luvan poltella pikkusikareita joka kerta kun käyn Afrikassa:) Teimme sinne matkan mieheni 50-v syntymäpäivillä viisi vuotta sitten. Varovaisesti ajatellen ehkä voimme käydä toisenkin kerran Afrikassa. Yksi tuttavamme muutti juuri Ghanaan. Hän kävi siellä lomamatkalla viime vuonna, ihastui maahan ja ilmeisesti johonkin tummaan naiseen ja päätti muuttaa Ghanaan. Aika rohkea temppu 52-vuotiaalta mieheltä.

17 kommenttia:

 1. Suloinen Ossi mörökölli! <3

  Onneksi ei tosiaan ystäväsi kolarissa käynyt pahemmin. Olen itse opiskeluaikoina joutunut pyöräkolariin ja minunkin pelastukseni oli kypärä. Joten yhdyn todella kehoitukseesi siitä, että kaikkien kannattaa kyllä ehdottomasti käyttää pyöräillessä kypärää. Myös niillä ihan lyhkäisillä matkoilla...

  Olen ihan sanaton tuosta tupakointiuutisesta! :o Eihän tuo voi millään pitää paikkaansa? Kuka voi olla noin sydämetön ja omaan napaansa käpertynyt? :(((

  Minua monesti ihmetyttää, kun adoptiovanhemmiksi haluavat haastatellaan ja syynätään niin todella tarkaan, mutta biologisen lapsen voi periaatteessa hankkia kuka vaan pöllö. :/ (Toki kannatan sitä adoptiovanhempien syynämistä, mutta tuo kontrasti on vaan tosi suuri.)

  Pidän peukkuja, että teidän saunailtaan sattuu hyvä keli. Se on tosi kiva perinne!

  Terkkuja sinne ja Ossille rapsuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörökölli onkin hieno sana kuvaamaan Ossia. Enpä muuten ole kuullut kenenkään käyttävän tuota ihastuttavaa sanaa piiiitkään aikaan.

   Eikös tuo röökinpolttojuttu ollut ihmeellinen? Eihän se raskaanaolo ja synnyttäminen nyt niin herkkua ole, mutta tuhota nyt ehdointahdoin jo syntymättömän lapsen terveyttä. Aika kuvottavaa.

   Itsekin olen monasti pohtinut tuota adoptiovanhemmiksi haluavien vuosikausia kestävää tutkimista. Toki se on hyvä, että taustat selvitetään, mutta ei sekään saisi vuosikausia kestää. Ja biologisiksi vanhemmiksi haluavien tulisi joskus suorittaa jonkinlainen henkinen kypsyystesti, jotta esimerkiksi tupakointi vauvan pienennyskonstina jäisi pois. Jos on niin kovasti synnytyspelkoinen, niin on mahdollista saada kaikki mahdollinen kivunlievitys mitä ikinä on olemassakaan. Voi jeskamandeera sentään. Olen jotenkin pöyristynyt moisesta ajatuksesta.

   Oi minäkin toivon niin, että vielä ensi viikolla olisi torstaina kaunis ja lämmin sää. Peppi pitkuliinille ja Rillalle virtuaalipusut Ossilta!

   Poista
 2. Meidän tielle on ilmestynyt kaahari joka ajaa autolla kevyen liikenteen väylää. Emme tiedä kuka hän on, mutta ajoitus on mahdollisimman huono, kun koulut juuri alkoivat. Vanhemmat ovat huolissaan ja pikkulapset ajavat pyörällä kouluun kypärä ohjaustangolla roikkuen. Hohhoijjaa, toivottavasti tästä ei seuraa mitään kamalaa.

  Joskus tuntuu että ihmiset ovat kokonaan vailla järkeä.(tupakointiuutinen)

  Ja rakkaushan ei rajoja tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei nyt olisi mopoauto liikenteessä? Saakohan mopoautolla muuten ajaa kevyen liikenteen väylää niissä paikoin missä mopollakin? Sellaisiahan pätkiä on olemassa. No todennäköisesti joku juoppo pölvästi on liikkeellä. Toivottavasti saadaan kiinni, ennenkuin mitään ikävää kerkiää tapahtua.

   Välillä tuntuu, että nykyisin hölmöys valtaa yhä enemmän tilaa ihmisten mielissä. Tai ainakin järkyttävän suuri itsekkyys tuntuu olevan nykyajan suuntauksena.

   Rakkaus ei tässä ystävämme tapauksessa tuntenut etäisyyttä eikä suurta kielimuuria. Tuttavamme englannin kieli on vain noin auttavalla tasolla, mutta hän on oppinut huikeasti lisää lyhyen ajan sisällä. Paikallista kieltä hän ei ainakaan vielä osaa lainkaan. Heimojakin siellä Ghanassa on useita, joten siellä kai aika yleisesti kommunikoidaan englannin kielellä. Tunnustan, että tietoni Ghanasta on hyvin vähäistä, joten pitää ottaa hiukan selvää ystävämme uudesta kotimaasta. Eihän sitä tiedä vaikka pääsisi vielä joskus käymään Ghanassa ja saisi poltella muutaman sikarin:) :)

   Poista
  2. No piti käydä selvittämässä saako mopoautolla ajaa niillä pyörätiellä, joilla mopolla saa. Oikea vastaus on, että nelipyöräinen kevyt kulkuneuvo kuuluu ajoradalle.

   Poista
 3. Onneksi saunailta sujuu huonossakin säässä, elokuun pimenevä ilta, sade? ja sauna, ihana yhdistelmä!
  Minun tekee häijyä, kun näen usein juuri bussipysäkeillä nuoria raskaana olevia naisia tupakki suussa, oikein vatsanpohjassa mulskahtaa, se jos mikä, on vastuuntunnottomuutta. Itselleen vaikka tekeekin pahasti, mutta että lapselleen...

  VastaaPoista
 4. No menis se saunominen ja uiminenkin vielä leudossa sateessa. Sitä meidän ikivanhan rantasaunan terassia vaan ei ole katettu, joten ei siellä nyt kiva ole sateessa istua. Minä kun olen aina tytöille vähän grillaillut saunamakkaraa. Sitten ollaan siirrytty ylös talolle ja juotu "englantilaisittain" kupit teetä. Brittiläisessä yrityksessä kun aikoinaan työskenneltiin:) Perinteeseen kyllä on kuulunut ehdottomasti sateeton ilta. Toivottavasti nytkin on sää perinteen mukainen:)

  VastaaPoista
 5. Täällähän pidetään sitten peukkuja, että sää suosii teidän saunailtaa. Ja toivottavasti kaikki sujuu muutenkin hyvin.

  Ikävää tuo ystäväsi tapaus. Täälläpäin näkee harvalla aikuisella kypärän päässä, mutta kyllä se monasti sellainen pelastusväline olisi, että kannattaisi käyttää. Itse en oo enää kauheasti pyöräillyt ja täytyy tunnustaa, että jos käyn tässä lähikylällä jossain, niin eipä taida tulla laitettua kypärää päähän. Toisin kuin jos lähden pidemmälle pyörälenkille, silloin kyllä laitan sen päähän.
  Mulla ei tosin olis aikoinaan, jokunen vuosi sitten, edes pyöräilykypärä auttanut, kun talven viimeisillä liukkailla kaaduin nokilleni. Uloke (nenäni) otti kaiken ikävästi vastaan. Onneks muuta paikkaa ei hajonnut, kun vauhti oli aikas hiljainen. Mutta ei ollut naamakaan kovin edustuskelpoinen ainakaan kahteen viikkoon ;)

  Hihii, ei sitä aina jaksa olla niin pirteää, varsinkaan kun herätetään kesken tupsluurien kameran kanssa sähläämällä ;) Terkkuja ja pusut Ossi-herralle!

  Toi uutinen noista tupakoivista äideistä oli niin vastenmielinen, etten sitten lööppejä enempää saanutkaan luettua. Ei oo järkee, ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki muut järjestelyt ovat aina menneet aika hyvin. Nyt toivotaan sään haltijoilta ainakin sateetonta säätä. Sekin on ollut aina. Yhden kerran ihan vähäsen tihuutti.

   Itse en ole pyöräillyt enää kuin kuntopyörällä. Tarvitsisi joskus koettaa onnistuuko edes tavallinen pyöräily. Siinä tarvitsen ehdottomasti miehen nahkatakin ja prätkäkypärän, kun se kaatuminen voi olla niin nopea.

   Itse olen aikoinani kaatunut nenälleni laskettelurinteessä ihan täällä Suomessa. Oli Syötteellä niin heikosti lunta rinteessä, että suksen stoppari nappasi kiinni puunjuureen. Sitten mentiin nurin ja komeasti. Ihan alas piti sitten taiteilla yhdellä suksella, kun stoppari vääntyi niin pahasti. Alhaalla ihmiset katsoivat, kun nenä valui verta, eikä nenäliinasta tietoakaan. Loppupäivän vietinkin muistaakseni tiukasti alhaalla kiukuspäissäni ja katselin muiden laskettelua:)

   No ei ole onneksi kovin moni puolustellut tupakoivia, odottavia äitejä. Ellille virtuaalirapsutukset ja tietysti lentopusuja Ossilta!

   Poista
 6. Minulta on tuo lehtijuttu jäänyt lukematta - aivan käsittämätöntä hommaa. Eiköhän nykyaikana ole erilaisia kivunlievityskeinoja jotka auttavat.

  Työkaverin kaverille oli käynyt ihan samalla tavalla pyöräillessä eli jorpakkoon oli kaatunut. Itse olen rauhallinen kuski (eli kaahareille tukos tiellä) ja en ymmärrä kaahailijoita ollenkaan. Kyse ei ole siitä, että he leikkivät omalla hengellään - liikenteessä on aina satoja ihmisiä, joiden henki on myös vaarassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko päivän lehdessä, kun luen itse päivittäin vain lehtien nettiversiot. Olet ihan varmasti oikeassa noista eri kivunlievityskeinoista.

   Minäkin olen hyvin rauhallinen kuski ja olen aina ollut. Kun ajoin kevytmoottoripyöräkorttia vuonna 1977, niin hyvän ystäväni poikakaveri kuoli kevytmoottoripyörällä. Se rauhoitti kaasukahvan kummasti. Tapaus oli niin järkyttävä. Olihan poika myös minun hyvä ystäväni. Tosin aikoinaan isommalla prätkällä tuli ajeltua vähän kovempaa, mutta yleensä sellaisiin aikoihin, että vain itse olisin ollut vaarassa. Tunnustan, että kerran kokeilin Länsiväylän yhdellä suoralla, miltä tuntui 200 km tunnissa. Niin pahalta, etten kokeillut toista kertaa. Nellille kanssa virtuaalipusut Ossilta!

   Poista
 7. Valitettavasti tuo tupakointi raskauden aikana-uutinen ei sinällään yllättänyt mua yhtään. (Mistä sekin kertoo, tässä maailman ajassa...) Mä veikkaan, että siinä taustalla on nimittäin sitäkin, että kun lehdet ovat täynnä kaikenlaisia jenkki/brittitähtiä, jotka synnyttävät ja ovat kuukauden kuluttua langanlaihoja. En yhtään ihmettelisi jos tässä olisi sitäkin taustalla eli pienempi vauva = pienempi maha ja sitten näyttääkin anorektiselta Victoria Beckhamin tyyliin kun vauva on vasta muutaman viikon ikäinen...

  Itsekin polttaneena lopetin sinä päivänä kun tiesin odottavani vauvaa. Asialle ei olisi koskaan voinut olla olemassa mitään muuta vaihtoehtoa kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että nuorten ihmisten ja naistenkin mielissä on tälläinen ihan-kaiki-heti-mulle-nyt-just-ajattelutapa, muista niin kamalasti välittämättä. Sillä hetkellä ei välitetä edes siitä syntyvästä lapsesta. Pienempi vauva, vähemmän kiloja, helpompi synnyttää ja nopeammin vanhoissa mitoissa. Ei siis puhettakaan mistään vuoden palautumisesta. Voit olla aivan oikeassa. Onneksi olkoon sinullekin lopettamisesta silloin aikoinaan. Toivottavasti myös sinäkin olet onnistunut pysymään savuttomana! Humppatukka-pojille terveisiä M-L ja Ossi

   Poista
 8. Olen myös nähnyt lehtijuttuja siitä, kuinka raskaana olevat naiset kilpailevat siitä miten onnistuvat laihduttamaan raskaana ollessaan...??!! Todellakin nämä ajat on saaneet ihmiset unohtamaan, mitä on olla ihminen.

  Mörökölli-Ollin ilme on aivan sama kuin Maurilla, jos menen sen nukkuessa sohimaan kännykameralla naamalle - näistä pojista ei mitään "Päivänpaiste" -kuvia oteta siinä tilanteessa :-))

  Teidän saunailta kuullostaa ihanalle, toivottavasti säät suosivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se vauva kuulemma ottaa kaiken tarvitsemansa, mutta sen saa sitten äiti tuntea nahoissaan huonona kuntona varmaan.

   Juu, Ossi ei päivänpaistetta levittele heti herättyään:) Sillä kestää aina vähän aikaa, ennenkuin maailma valkenee unien jälkeen.

   Meidän saunailta on jo about 15-vuotinen perinne. Lopetin kyseisessä yrityksessä 1997. Minäkin peukuttelen, että olisi ainakin kohtalainen sää. Tyttökin on luvannut tulla:), menee vasta sen jälkeen kotiin kaupunkiin ja nauttimaan taiteiden yöstä. Hänkin on ollut ihan alusta asti mukana. Oli vaan aika pieni tytsy silloin kun aloiteltiin. About 4 vee.

   Poista
 9. En ole koskaan tupakoinut, joten en ole joutunut omalla kohdalla pohtimaan raskaus-tupakointi -yhtälöä. Töissä olen sen sijaan seurannut useammankin naisen tupakointia raskausaikana. Pari näistä synnytti keskosen ja toisella näistä on todettu neurologisia ongelmia. Vaikka ne eivät olisikaan tupakoinnin syytä, tuntisin itse suurta syyllisyyttä omasta haitallisesta toiminnasta. Samoin yhden naisen lapsella on todettu adhd ja äiti on tupakoinut koko raskauden ajan.

  Pyöräkypärän käyttäjäksi voin sen sijaan ilmoittautua ja ostin uuden kypärän tänä kesänä. Viime syksynä liukkailla keleillä vetäsin sellaiset kuperkeikat, että ilman kypärää olisin ehkä ollut kallo halki. Nyt selvisin vain mustelmilla ja ruhjeilla eikä murtumia löytynyt. Luut ovat sitten aika hyvässä kunnossa.

  Toivottavasti saunailtana sää suosii ja Ossi saa paljon rapsutuksia!

  Kirjoittelen s-postia, kun ehdin! Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupakka on kyllä oikeasti aine, josta kannattaa pysytellä kaukana. Sitä olen toivottavasti menestyksellä takonut tyttärenikin päähän. Onneksi tuo ei ole opetellut polttamaan.

   En lainkaan ihmettelisi, vaikka monetkin jopa neurologisista häiriöistä menisivät tupakan piikkiin. ADHD tosin on periytyvänlaista neurologista sorttia. Tiedän yhden naisen, jolla on kolme poikaa ja näistä kahdella on paha neurologinen ADHD ja taatusti ei ole tämä nainen ikimaailmassa polttanut ja on kaiken lisäksi ihan 100% raitis joka sekin on tänä päivänä harvinaista.

   Hyvä, että käytät sitä pyöräilykypärää, JESS! Muistankin tuon sinun pyörällä kaatumisen.

   Tänään oli sää ihan kohtalainen. Jos olisi samanlainen, niin saunaillasta tulee ihan ok:) Ouluun päin kanssa terveiset ja Ollille tietysti kaukohalit ja rapsutuksia.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.