tiistai 22. tammikuuta 2013

Viva Las Vegas!Reissuun lähtö 4. tammikuuta. Reitti Helsinki-Lontoo, Lontoo-Las Vegas. Ai miksikö sinne? Mies joutuu käymään siellä vuosittain, kun siellä pidetään hänen alaansa sivuavat maailman suurimmat messut. Siellä on hotellikapasiteettia ja edulliset, kuitenkin älyttömän tasokkaat hotellit. Tyttö ei ole käynyt länsirannikolla, niin tämä oli tavallaan yhdistetty YO/joululahja.

Sitten niihin kuviin:

Hotelli New York, New York. Koko tuo rakennusrypäs on hotellia. Me asuimme todennäköisesti tuossa toiseksi vasemmassa tornissa,
koska näimme Las Vegas boulevardille ja tuon vuoristoradan oloisen häkkyrän.
Valitettavasti iltanäkymässä 26:sta kerroksesta ei näy kunnolla tuo ihana jättikokoinen cokispullo.Tämä kuva ei sitten ole Las Vegasin kadulta, vaikka siellä kaduilla kävelläänkin, vaan hotellimme alakerrasta. Tietenkin New York - hotelliin on rakennettu New York imitaatiota muutaman korttelin verran.


Kadulla voi istahtaa katukahvilaan. Korkeutta riitti niin paljon, että hyvin saattoi kuvitella olevansa vaikkapa Brooklynissa kahvilla:)Tämäkin satulinna on hotelli, hotelli Excalibur.


Tässä taas New Yorkimme katuja.Money talks. Olin oikeasti ajatellut, että päästessäni pelikasinoiden "mekkaan", pelaan sata dollaria, mutta loppujen lopuksi työnsin yhteen masiinaan taalan. En vain kyennyt, kun olin pari päivää katsonut niitä zombien näköisiä ihmisiä, jotka olivat pelikorttinsa kanssa kytkettynä pelikoneeseensa. Minusta olisi ollut hauska lykkiä niitä neljännestaaloja ja kuunnella kilinää, mutta ei sellaisia pelikoneita enää ollut olemassakaan. Sinne muuten hävisi sekin taala:)
Tässä New Yorkin muutama peliautomaatti. Peliautomaatteja oli ihan varmasti tuhansia. Varmaan aamupäivällä otettu kuva, koska pelaajia ei juuri näy.


Tässä hotellimme alakerran pohjakartta. Tähti taisi olla "You are here". Ensimmäistä kertaa huoneeseen suunnistaessa meinasi kyllä mennä sormi suuhun.Aika paljon olen minäkin reissannut, mutta täytyy sanoa, että visiitti Las Vegasissa oli kuin unta. Ei painajaista, mutta niin ihmeellistä, että olin kuin unessa koko ajan. Kymmenen tunnin aikaero ei tietenkään parantanut asiaa:) Visiitti kesti yhteensä neljä päivää. Las Vegasista lensimme San Franciscoon ja sieltä takaisin ja Lontoon kautta kotiin. Seuraavassakin postauksessa näette hieman lisää kuvia...

19 kommenttia:

 1. Eipäs tullutkaan kuvia ventovieraista paikkakunnista, vaikka en kyllä ole Las Vegasissa ikinä käynyt. Se on tullut tutuksi niiden lukemattomien kuvien ja videoiden välityksellä, joita on kuopukseni vuosien varrella lähettänyt. Viimeisin tapahtuma siellä oli, kun hän avioitui pari vuotta sitten Las Vegasissa, ei sentään elvistellen.
  On siellä lätäkön takana vaan meininki ihan erilaista kuin Euroopassa, saati sitten Suomessa. Monella lailla aika sairastakin. Mm. noita Las Vegasin häävideoita tuli katsottua tosi paljon, enkä ikinä ole nähnyt niin sairaan lihavia morsiamia, kuin jotkut olivat.
  Ossi saikin sitten parhaat mahdolliset amerikantuliaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ymmärsinkö nyt oikein, että kuopuksesi asuu Las Vegasissa? Olikin sitten ihan tuttua kauraa mun kuvat:)

   Ameriikan tuliaisten hyvydestä tarttisi kysyy Ossilta, mutta toivon, että tuo sanoisi "parhaat mahdolliset tuliaiset":)

   Poista
  2. Ei, ei asu kuopukseni Ameriikoissa, vaan täällä Saksassa. Onneksi. ♥

   Poista
  3. Mukavaa, että lapsesi asuu huomattavasti lähempänä, kuin valtameren toisella puolen:)

   Poista
 2. Heips, pitkästä aikaa:)
  Vai reissussa sitä on oltu, varmaan ihana matka! Mitäs Ossi tykkäsi?
  Tiitu sairasteli kuukauden verran, nyt alkaa olla entisessä kunnossa, syönti ja lenkkeily "maistuu":)
  Muiskaus Ossille Tiitulta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos Tiitu alkaa olla kunnossa. Matka oli mukava ja vielä viikonkin jälkeen kärsitään vähäsen aikaerosta. Eikä yhtään auta asiaa se, että muutenkin oon yökyöpeli. Ossi pusuttelee Tiitulle vielä parantavia kaukopusuja. Ossi on ihan entisellään ja kun oli tuttu hoitopaikka, niin ei tainnut huomatakaan, että olimme vajaat kaksi viikkoa poissa. Mies päällekin, mutta tuo nyt joutuu reissaamaan työn puolesta ni paljon, että siihen Ossi on tottunut, varmaankin:)

   Poista
 3. Voi kamala nyt olen kyllä kauheen kateellinen! ;) Ite en oo koskaan Viroo pidemmälle päässyt... vielä (toivottavasti vielä joskus pääsen), mut teille näyttää olleen upee matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä sitä kerkiää ihminen reissata. Jos ei tänä vuonna, niin sitten ensi vuonna, tai ainakin joskus. Eikä se ole mielestäni matkustamisen itseisarvo, että menee kauas, vaan mitä siellä tekee ja kokee. Yksi iloisimmista matkoistani on muuten tehty Viroon, kun olin kolmen naiskaverini kansaa neljä päivää ratsastamassa Tarton lähellä. Vuosi taisi olla jotain 2000 tai 2001.

   Poista
 4. Hotelli näyttää niin isolta että ei sitä kyllä ymmärrä ellei itse ole paikan päällä. Tuo pohjakuva kertoo paljon - täytyy varmaan pitää kieli keskellä suuta ja keskittyä ettei eksy. Olisi se Vegasiin pääsy kyllä yksi pieni unelma - New Yorkia kauemmaksi en ole päässyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran käynyt NYkissä ja minusta se oli monta kertaa hienompi paikka kuin Las Vegas, mutta täytyy sanoa, että kokemus oli aika jännä. Missähän muualla voisi "kokea" New Yorkin, Pariisin, Rooman, Venetsian ja Egyptin ihmeet noin viiden kilometrin kadunpätkällä. Kuvittelepa hotelli, jossa kopio Rialton sillasta, sekä huokausten sillasta ja jonne pääsee soutelemaan sisään gondolilla jossa gondolieeri laullaa O solemioa? Meinasin tukehtua nauruun, mutta sain pidettyä ne naurunpyrskäykset sisälläni:)

   Poista
  2. Niin ne sillat olivat siis kooltaan yksi yhteen, eikä mitään miniatyyrisiltoja...

   Poista
 5. Oi, oi, kylläpä kuulostaa mahtavalta! :) Tuonne pitäisi joskus päästää...muutama paikka maailmassa on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen ja Las Vegas kyllä yksi niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jos nyt jotain "hienoa" mainitsisin Lasse Viekkaasta, niin se on kaupunki, jossa kävellään kaduilla. Sellaisia kaupunkeja ei jenkeissä kauheasti ole. Autollahan siellä ajetaan jollekin alueelle, jossa sitten kävellään. Jos vain suunnittelee reissua jenkkien länsirannikolle, niin lento Las Vegasiin ja jokunen päivä siellä. Kalliovuoret kesällä olisi ihan mahtava juttu ja autolla Kalliovuorten yli. Nyt näin ne vuoret vain hyvin ylhäältä lentokoneesta ja lunta oli tajuttomasti. Miehelläni on hauska kommentti Las Vegasista: "kaupunki, jossa kaikki on kumia, muovia ja pakeliittia, päällystettynä kaikella kimaltavalla". No hänellä on niin sanotusti "kyy otsassa", kun on joutunut jo varmaan kymmenen kertaa käymään paikassa työn takia. Nyt oli vähän erilainen ja hauskempi reissu, kun sai tavallaan toimia oppaana minulle ja tytölle. Lisäksi kerkisi olla puolitoista viikkoa lomalla, ennenkuin joutui nelipäiväisille messuille.

   Poista
 6. Kyllä teillä on varmasti ollut upea matka.
  Siis New York Las Vegasissa, hauska juttu. Ikinä en oo Valloissa käynyt, nuorempana haaveilin kyllä. Olishan siellä paljon nähtävää. Pisimmillään olen tainnut käydä Itävalta-Unkari -akselilla.
  PS. Hienoa, että Ossi oli viihtynyt hoitopaikassa ja appikin sai vähän extraliikuntaa, ehkä jopa hieman punaakin poskiinsa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No New Yorkin lisäksi sieltä löytyi ainakin Pariisi, Venetsia ja Rooma sekä hotelli Luxor ja kaikki siis teemojen mukaan. Pariisista löytyi tietysti jättikokoinen Eiffelin torni, jossa ravintola. Emme käyneet. Rooma oli yhtäkuin Cesar´s Palaz, hotelli ja JÄTTIkokoinen ostoskeskus. Luxor oli teemaa egypti ja rakennettu lasista, pyramidinmallinen hotelli. Hei, jos saisin valita seuraavan matkan Las Vegas tai Itävalta-Unkari, niin aivan takuuvarmasti jälkimmäinen. Itävallassa on mielestäni ihanaa ja Unkarissakin minulla on ollut mukavaa.

   Poista
 7. Hah, kerrankin ihan oikeassa elämässä on toteutunut "kaksi kärpästä yhdellä iskulla". Kyllä tuo NY on niin aidon näköistä, että täydestä menis mullekin.
  Hyvä ku et ruvennu pelaamaan, oisit saattanut saada tartunnan ja sitt paikallisen marketin pelikoneisiin juuttua.
  Lisäkuvia ja tarinaa odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin tytölle, kun teimme hotellivarausta ja pähkäilimme niiden eri hotellien välillä, että tuo New York on nyt ihan ehdoton, koska saamme kaksi jenkkikaupunkia samaan hintaan:) Mulla ei ole mitään hinkua pelaamiseen, tosin ajattelin etukäteen, että olisin sen satasen voinut pelata. Se pelihalu vain katosi tyystin, kun niitä koneita näki tuhansittain ja tuhansittain. Pistelen vähän lisää kuvia ja San Franciscosta muutaman kuvan myös.

   Poista
 8. Wau! Las Vegas kuuluu minunkin "haluaisin käydä"-listalleni. Ja varsinkin Grand Canyon, kävittekö siellä muuten? Mies käväisi vuosi sitten työn puolesta Vegasissa ja teki kopterireissun Grand Canyonin yllä, oon IHAN kade! ;D

  Varmasti oli teillä mahtava reissu, lisäkuvia odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tietyllä tavalla suosittelen, vähän varauksella. Ihmeellistä ja unen- tai taianomaista. Emme käyneet Grand Canyonissa. Ei oikein siihen ollut aikaa ja minua kauhistuttaa helikopteri tai ihan pikkuinen lentokone. En tiedä miksi, mutta tuskin nauttisin maisemista, vaan kauhulla katsoisin, että nyt se törmää tuohon vuoreen. Ei minusta olisi sellaiseen reissuun:( Näinpähän ne vuoret sentään isosta lentokoneesta, ylhäältäkäsin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.