perjantai 23. syyskuuta 2016

Perjantaiehtoota Ossilasta

Me olemme Ossin kanssa viettäneet täällä Ossilassa varsin rauhaista eloa. Toisin sanoen emme ole tehneet juuri mitään erikoista. Oikeastaan emme ole tehneet edes mitään vähemmän erikoista. Suurin piirtein olemme "olla möllötelleet" :)

Tänään sentään kävin äitiäni katsomassa. Sen vieraskäynnin sentään saan tehtyä joka perjantai. Pitäähän omaa äitiä vähän ilahduttaa ja viedä uusimmat viikkolehdet ja syötäväksi tuoreita hedelmiä.

Tuossa joku päivä sitten törmäsin Facebookissa ryhmään "Vastustan sukupuolineutraalia avioliittolakia". Alaleukani meinasi loksahtaa sijoiltaan. Mitähän ihmeen vastustamista siinä on? Normi aviopari, naispari tai miespari, so what. Kyllä lain edessä nais- ja miespareille mielestäni kuuluu ihan samat oikeudet kuin heteropareillekin. Esimerkkinä mainittakoon perimisoikeus, jos näin halutaan testamentilla määrätä. Jos joku pappi vetää herneen nenäänsä siitä, ettei halua vihkiä näitä vähemmistöpareja, niin sekin on hänen oikeutensa. Täytyykin kysyä yhdeltä tuttavaltani, joka on naispappi, että suostuisiko hän vihkimään vähemmistöpareja. Mikäli häntä yhtään 40 vuoden kaveruuden jälkeen tunnen, niin vastaus on kyllä.

Jos joku lukijoistani vastustaa tätä lakia, joka on eduskunnassa käsittääkseni hyväksytty, niin kertokoon minulle, koska haluaisin tietää edes joitain syitä kyseisen lain vastustamiseen.

Tässä blogini päätähtönen, kuvattuna eilen talomme nurkalla. Kyllä alkaa näyttää syksyiseltä, kun puut alkavat varisuttaa lehtiään. Koivut alkavat olla jo kokonaan tyhjiä. Iso vaahteramme pitää vielä tiukasti kiinni lehdistänsä.


 Tämän kuvassa näkyvän koirien pehmolelun ostin tänään Kirkkonummen uudesta Tokmanni-myymälästä. Tokmanni avasi oikein jättikokoisen myymälän tänne torstaina ja ajattelin uteliaisuuttani käydä katsomassa myymälää. Iso on ja siisti ja täynnä kaiken maailman tavaraa. Ostin jättikokoisen säkin talous- ja vessapaperia ja jopa minä, joka olen täysin kaikista hinnoista tietämätön älysin, että 16 rullaa talouspaperia ja 24 rullaa veskipaprua yhteensä kympillä on edullinen:). Ossi on tietysti aivan myyty uuteen pehmoonsa ja mikä parasta, pehmo on jo valmiiksi litteä. Ei sisällä sitä hirveää valkoista mössöä lainkaan. Siis sitä, joka on koiralle epäterveellistä nieltynä ja täyttää koko latian.

Mukavaa viikonloppua, minä otan tuosta Ossin kainaloon ja katson tuleeko televisiosta mitään katsomista.


8 kommenttia:

 1. Sateista perjantai-iltaa! Kylmää ja syksyistä on meillä, Tiitua ei oikein huvittanut iltalenkkeillä, kun ripeksi vähän vettäkin.
  Tiitullakin on tuommoinen lituskalelu, mutta siinä on paha ääninen vinku, ei tykätä!
  Vähän on tylsää, kun alkaa nämä pimeät illatkin, eikä huvita oikein mikään:( Korttien tekokaan ei huvita nykyisin.
  Hyvää syyskuun jatkoa Ossilaan!
  Ossille pusut ja rapsutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedetäänhän se jo entuudestaan, että mäykyt ovat sokerista:) Kuule, ei ole enää meidän lelussa vinkuja. Ossihan suolistaa ne aina pois:) Enpä jaksa editoida ja pistää kuvaa miltä lelu näyttää nyt:) ei tuntisi samaksi. Kun syksyllä on niin ankeaa, niin sun pitääå keksiä joku uusi harrastus. Korttien teon sinä osaat tosi hyvin. Minulla alkoi jo ranskan kieli ja mattojen kudonta. Kun pitää viikot kiireisinä, niin ei kerkee huomata syksyn ankeutta, huoks, toivottavasti... Terkut Ossilasta sinulle ja Tiitulle Savoon.

   Poista
 2. Voi sentään, onko tämä syksy jossakin ollut kurja ja sateinen? Meillä on ollut upeat aurinkoiset päivät. Tänään on kyllä pilvessä ja saattaa se vielä viskata vettäkin. Tuollaisia littanapehmoja on tullut suolistettua muutama. Ne on kivoja riepoteltavia.
  Ossi on niin komea taas tuossakin kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo syksy ainaskaan täällä Ossilassa vielä ole ollut sateinen. Eikä kyllä teilläkään, kun ei täältä varmaan ole kuin 30 km teille. Tai ehkä vähän enempi, kun te asutte siellä Hesan vähän itäpuolella. Heh, littana ei kestänyt Ossin käsittelyä kuin puolisen tuntia.

   En voi tajuta, mikä sillä on, että ne pitää tuhota aikas täydellisesti ne pehmot.

   Kiitos kehuista. Minun mielestä Ossi, kuten tietty Parék, on aina ollut komea. Ossi vaan vanhenee ihan silmissä. Joka päivä näkee, että turkkiin tulee lisää harmaita karvoja. Terkut Ossilasta ja lämimii päiviä!

   Poista
 3. Tämäpäevä aenahhii on ollunna satteenen. Muutehhan tuo on ollunna mukavata syysilimoo.Minnäe oon parj tuommosta lötköö suolistanna. Eekä männy kaavvan siinä hommassa :)
  Syksy on joellehhii semmosta uuvven alakuva. Tekemisen ja harrastamisen.Ja jottii masentuu kerrassaan syksystä.Vielä ee oo näkynnä tiälä viitteetä kummastakkaa :)Ylleesä seon tuo ensmäenen mittee tapahtuu. Jännityksellä ootan :)
  Piätähtösellä on hienot valjaat. Liekkö jo kysytty minkä valamistajan ja mistee ostettu?? Tuommoset passoes mullehhii ku ee hierrä kaenaloeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivari, jos teillä sataa. Meillä paistaapi aurinko. Tai no sellaista hattarapilvee on vähäsen. Juu, ei kestä kauaa tuollaisen suolistamisessa. Ihan on hetken hupi. Mutta joskus se pitää noita hupihetkiä järkätä Ossille. Joka päivä en viitti pehmoja ostella, kun lopputulos on taattu ja sitten se mielenkiinto lakkaa. Tarttee vissiin käydä jossain kirppiksellä hakemassa euron leluja. Tuo maksoi Tokmannilla kuusi euroa.

   Minä en varsinaisesti masennu, mutta en pidä siitä kun tulee ihan pimeää. Se kaikkein karmein aika on vasta edessä. Nuo valjaat ovat Rukan, mutta eipä tuota mallia vissiin ole muutamaan vuoteen saanut. Ensin minua vaivasi vähän, kun lukko on vain toisella puolella. Ajattelin, että se haittaisi Ossiakin, mutta ei haittaa. Ihan on Ossi tyytyväinen valjaisiinsa ollut jo jonkun vuoden ajan. Nyt en ees muista mistä ostettiin. Taisi olla Musti ja Mirri. Eipä täällä lähistöllä muita olekaan. Mutta kun on jo pari v vanhat ainakin, ni mallit on jo muuttuneet. Viime v ostin kanssa aikas hyvät valjaat mäykylle. Terkut Ossilasta Savoon päin!

   Poista
 4. Ilmeisesti koko Suomessa on ollut sangen sateista, kaikki kertovat "vain" sateesta ja märästä. Meillä on sateet olleet hyvin paikallisia ja vähäisiä, juuri nyt tosin ripottelee, mutta muuten ollaan saatu nauttia kauniista ja lämpöisestä syksystä.
  Tiettyjen asioiden vastustaminen? Sitä voi paremminkin nimittää mielipiteeksi. Ja sellainenhan saa meillä jokaisella olla. Kautta aikojen on ollut samasukupuolisia pareja, milloin salapareja ja myös rikospykälällä leimattuja. On sekin ollut aikaa! Sitä rikollisena pitämistä olisi oikeastaan voinutkin "vastustaa"...
  Nyt on Ossilla kaveri, joka on jo sisuskalunsa menettänyt, ei tarvi Ossin vaivautua kirurgin hommiin. Hyvä, että on tuollaisia vaihtoehtoleluja.
  Terveiset teille täältä etelästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taas ollut pari päivää aurinkoista :) Välillä aurinkoista ja sopivasti sadetta, niin tulee vielä ihanasti suppilovahveroita metsiin, mjamm.

   En varmaan osannut itse esittää mielipidettäni oikein:) Pointtini oli siinä, että valmiin lain taakse kerätään FB-ryhnä, niin se on mielestäni outoa. Minä olen sitä mieltä, että lakeja pitää kunnioittaa. Voisin kuvitella, että tuollaisen oudon "vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" -ryhmän takana on joitain kiihkouskovaisia, mene ja tiedä. Yleensäkin yhden asian kiihkomielinen vastustaminen on aika eriskummallista. maailmahan ei ole mustavalkoinen. No minä voisin vastustaa sotaa, kannattaa rauhaa, vastustaa väkivaltaa. Löytyyhän noita asioita, joita vastustaa ja joiden puolesta kannattaisi kyllä lippua heiluttaa, mutta en silti liittyisi mihinkään FB-ryhmään. (kuulun vain muutamiin osto- ja myyntiryhmiin).

   Heh, Ossin sisuskalut ennakkoon menettänyt kaveri on jo riekaleina. On tuo meidän vanha herra vieläkin outo. Se taitaa olla joku metsästyskoiran raateluvietti. En voi muuta keksiä.

   Toivottavasti siitä sinun silmäleikkauksestasi oli suuri apu. Terveiset Ossilasta sinne etelään!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.