perjantai 4. marraskuuta 2016

Lumiset terveiset Ossilasta

Tämän näköistä meillä oli vielä vajaat kolme viikkoa sitten. Miäs oli matkoilla ja pohdin, että pitää alkaa haravoida. No ajattelin, että jätän sen haravoimisen siihen asti, että iso pihavaahteramme varmasti on tipauttanut viimeiset lehtensä. 

 Sitten tuli hirmuinen tuulenriepotus ja tyhjäsi tämän pihan vaahteranlehdistä. Miäs tuli matkoilta ja puhalteli loput vaahteranlehdet pois pihalta sellaisella puhaltimella. Kaikkea ne insinöörit keksivätkin. No, lopputulos oli, että säästyin haravoinnilta:)
Nyt meitin piha on täynnä lunta. Vitsit, muualla tuli "viisi" senttiä. Mitenhän meitin pihalle päätyi ainakin viistoista senttiä. Enkä kuulkaa valehtele yhtään. Se vaikuttaa jotenkin se, että meiltä merelle ei ole kuin pari hassua kilometriä ja se jotenkin imuroi lumet tälle niemelle ja eritoten meidän pihaan:)

Meidän mukavat naapurit ovat pistäneet hevostilansa myyntiin. Harmittavaa, mutta minkäs sille voi. Vähän ihmettelen, kun se rouva sanoi, että tämä on heidän eläkepaikkansa, mutta ehkä hän oikeasti ei sitten enää voi pitää hevosia sen olkapäävammansa vuoksi. No, se talon myynti on pitkä projekti, kun ei tuota taloa oikeasti voi ostaa kuin ihminen, joka harrastaa hevosia. Muuten jää hienot laitumet ihan hukkaan ja hieno tallirakennus. Toivottavasti talli ei päädy mihinkään kaupalliseen käyttöön. Sekin voi olla mahdollista. On siellä kuitenkin joku viisi hevosboksia, siinä tallissa. Se kaupallinen talli olisi vähän painajaista, jos täällä alkaisi suhata autoja hirmuusti. No, siihen asiaan ei minulla ole paljoakaan vaikutusvaltaa. Mukavaa viikonloppua kaikille Ossilasta.

6 kommenttia:

 1. Kivasti säästyit haravoinneista :) Mitenkäs Ossi suhtautuu lumeen? Minä olen innoissani, kun saa tepastella lumella eikä missään vielä ole yletöntä hiekoitustakaan. Toivotaan, että siihen hevostilaan löytyy kiva jatkaja eikä mitään kaupallista siihen ilmaantuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haravoinnin suhteen kävi tuuri. En edes tiennyt, että miäs on hankkinut sellaisen lehtipuhaltimen:)

   Ossi on aina aikaisemmin ollut ihan riemuissaan lumesta, kun on päässyt kierimään. Nyt se oli ikään kuin "järkyttynyt", kylmää ja kosteaa. No, kait tuohonkin taas tottuu. Pysyisi nyt sitten pakkasella, niin olisi minun ja Ossin mukavampi molempien "tassutella". Otin jo kyllä käyttöön pari vuotta sitten hankkimani "Icebug"-piikkikengät. Ei luistattanut lainkaan:) Terkut teille Ossilasta!

   Poista
 2. Myö voetas ottoo ne teejjän lumet ku ee tiälä oo paljoo yhtää :) Ku työ että kerta siitä lumesta nii perusta. Hevoset on kuulema mukavija. Ja hevosimmeesettii enimmäkseen. Sano äet. Toevottavasti sinne nuapuriin tulloo uuvvet mukavat omistajat.Eekä aenakkaa mittää kilipatallija.Hyvvee Pyhhäempäevee sinne Ossilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SKävin tänään Lohjalla, eikä sielläkään ollut näin paljoa lunta. No, kunhan ei tulisi lisää, eikä nyt heti mitään sulakelejäkään, kun sitten on minun niin hirmu vaikea liikkua, kun tuleepi jäätä. mieluummin sitten pakkaslunta.

   Hevoset ovat ihania. Ratsastushan oli minun entisessä elämässäni "vakavampikin" harrastus, jota treenasin oikein kunnolla.Oikein mukavaa pyhäinpäivää teille Savoon!

   Poista
 3. Meillä täällä on vielä monissa puissa paljon lehtiä, yksi nollayö on ollut, mutta ei vielä sen kylmempää. Tämä ns.meidän iso vaahteramme (vuorivaahtera?) on vielä melkein täydessä lehdessä, ovat niin kauniin kellastuneet, ihan auringonvärisiä lehtiä.Se on yksi niistä viimeksi lehtensä pudottavista puista. Toistaiseksi vielä piristää päiväämme tuossa parvekkeemme vieressä.
  Pimeistä päivistä huolimatta aurinkoista mieltä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen reilut tuhat kilometriä etelämmäksi meinaa aika paljon tuossa ilmastossa:). Vaahtera on sitkeä sissi pitämään lehtensä ja tammet ovat vieläkin täällä lähes lehdessä, vaikka lumi jo tupsahtikin maahan.
   Aurinkoinen mieli olisi syytä säilyttää, vaikka pimeys iskikin ja alkaa päivä pidetä tuossa pari päivää ennen joulua.. No, joulusta ei sitten olekaan kuin puoli vuotta juhannukseen:) Terkut teille sinne Saksaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.