sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Ossin aatoksia osa 47

Keskiviikkona 10.05: En muuten todellakaan halua lähteä lenkille. Tuollahan näkyy jotain valkoista, tie on märkä ja minua vähän jopa paleltaa. Sitkeän vedon jälkeen Ossi suostui tekemään lyhkäisen lenkin. Vanhemmiten Ossia on alkanut paleltaa helposti ja kun täällä meillä Porkkalan niemellä tuuli kovasti, niin puin Ossille tuon "koppakuoriaistakin".
 Lauantaina 13.5: En muuten todellakaan aio tulla sisälle. Tähän paistaa aurinko puolittain ja on mukavan lämmin. En ole pitänyt Ossia hetkeäkään yksin ulkona, sen jälkeen, kun tuli sudesta havainto tuossa kahden kilometrin päässä. Tiedän sen miehen, joka siitä otuksesta kuvat sai ja juttelin hänen kanssaan sen jälkeen, kun hän oli siitä sudesta kuvat ottanut. Mies sai hyvät kuvat sudesta hieman ennen tytön synttäreitä. Olisiko ollut 20.4? Tällä miehellä on lapinkoira ja se koira on aina hyvin vastuullisesti hihnassa ja mies tekee todella pitkiä lenkkejä sen koiransa kanssa. Suden kuvat oli kyllä otettu auton ikkunasta.
 Matte ja iskä helpottivat minun, Ossin, kulkua yläkertaan. Nyt eivät tassut enää lipsu lainkaan. Käytimme miähen kanssa useamman tunnin tuohon päällystystyöhön. Palojen leikkaaminen otti oman aikansa ja siihen kiinnitystyöhönkin tarvittiin kaksi. Palaset ovat kiinni ruuveilla porrasaskelman alapuolelta.
Ossilla on tänään 14-vuotis syntymäpäivä. Voi että, mihin tämä aika on oikein hurahtanut? 

Kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää ja kaikille muille lukijoille oikein mukavaa sunnuntaita Ossilasta!

16 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar14. toukokuuta 2017 klo 17.38

  Ossi, sinä upea ja aito mäykkyherra; me onnitellaan sua ihan mahdottoman lämpimästi. Kaikkea parasta sulle jatkossa, terveyttä ja energisia päiviä, hauskoja kepposteluja ja kuonossa sulavia herkkuja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos teille molemmille. Ikää on karttunut, mutta mieleltäni olen ihan nuori. Ei voi sanoa kuitenkaan pentumainen. Toivottavasti sulla Parek-kamu on edessäsi vähintään saman verran vuosia. Ollaanhan me mäyriäiset pitkäikäistä koiraporukkaa.

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut Ossille! Olet onnenpoika, kun kotiväkesi teki liukumattomat portaat sinua varten, hieno juttu. Pidä jatkossakin pääsi ulkoilun suhteen, pysy turvassa vaaroilta ja vietä oikein lämpöisiä kesäpäiviä. Onnea Ossi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arttu ja omistajatar! Täällä me köpsöttelemme, minä ja matte. Matestakin on kivampi kävellä noita päällystettyjä portaita. Eihän ne nyt niin järin kauniit ole, mutta risteilee täällä muutenkin iso määrä ihmeellisiä mattoja. Toivomme, että kesästä tulee tosi kaunis ja lämmin. No joo, me tiedämme, että te ette ole lämmön ystäviä, mutta jos laitettaisiin vähän enempi niitä lämpöisiä päiviä, ettei ihan puoliksi viileiden kanssa :) kyllä me pysymme poissa vaaroista. Terkkuja teille päin!

   Poista
 4. Paljon onnea ja mukavia koiranpäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa ja Tiitu! Savoon päin lämpimiä terveisiä Ossilasta!

   Poista
 5. Myöhästynneet onnittelut tiältä hurmoovalle ja sarmikkalle koeraherra Ossille! Ja paljo hyviä vuosija vielä lissee. Hieno homma että oot suanna tuommoset turvalliset rappuset. Oekeen mukavata viikonalakuva sinne Ossilaan! Sitä lämmintä on teelle aaringonpalavojille luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Iivari onnitteluista. Me otamme Ossin kanssa ihan päivän kerrallansa. Sit saapi nähdä kertyykö niistä päivistä ihan vuosia. Ihanaa, kun sääennustusten mukaan saamme lämmintä. Terveiset Savoon!

   Poista
 6. Myöhästyneet onnittelut ja pitkän iän toivotukset! Ja onpa hyvät rappuset askarreltu, niissä ei seniorinkaan tassu lipsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi. Ossihan on nyt jo vähän niin sanotusti jatkoajalla, mutta katsellaan... Nuo raput ovat samaa käytävämattoa, jota risteilee erilaisia pätkiä täällä meidän huushollissa siellä ja täällä. Kun on parkettia ja liukasta laattaa. Nyt ei sitten Ossi liukastele enää portaissakaan. Tänään ylös mennessä hyppi kuin nuorukainen. Terkut ihanaiselle Sylville ja lauman muille jäsenille.

   Poista
 7. Hirmeesti onnitteluita, vaik vähän myähässä, Ossi-kuoma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Tuulipojat. Me olemme Ossin kanssa harventaneet tahtia täällä blogistaniassa. Täytyy vähäsen ryhdistäytyä. Terkut teille Tuuliveikot.

   Poista
 8. Myöhästyneet onnittelut Ossille! Sinä taidat olla jo ikämiessarjaa?
  Sinulle on tehty hienot päällysteet portaisiin. Ja pidä vain pintasi tuon ulkoiluhomman kanssa. Ei joka kelillä ulos eikä kaikilla keleillä kiirettä sisälle. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, tuossa minun aatoksissani kävi kyl se ikäkin selväksi. Hyppäsitte varmaan sopivasti ylitse. Juu onhan se 14-vuotias silleen jo ainaskin keski-ikäinen täällä koiramaailmassa.

   Poista
  2. Kyllähän me sen siitä luimme ja mietimme juuri tuota, että 14 on jo ikämies. Ehkä sihteerini kirjoitti tuon lauseen vähän hassuun muotoon. Se ei aina oikein ymmärrä, mitä tarkoitan. :) t. Eka

   Poista
  3. Ja minun matte on sen verta pölvästi, että ei aina osaa lukea silleen "rivien välistä". Ossilasta terveisii, nyt on niin kuuma, et sydänvikainen ei lähde uloskaan. Vaikka haluaisi...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.