keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kirjahyllyn salaisuus


Tässä muutama päivä sitten hakiessani erästä kirjaa, löysin kirjahyllystämme tälläisen Donna Twichell Robertsin kirjoittaman Koiran keittokirjan. Se on jostain syystä ollut piiloutuneena kirjahyllyssämme vuosia enkä edes muista, koska olen kirjan hankkinut. No se on varma että kirja on tullut meille Ossin hankkimisen jälkeen:) Meillä on noin 3500 kirjaa ja kirjahyllyjä neljässä huoneessa. Vaikka kirjat on järjestetty aiheiden, maiden ja kirjailijoiden mukaan niin silti joskus tulee yllätyksiä, kuten tämä. No täytyy joskus kokeilla jotain kirjan 50 "hyvästä ja terveellisestä ruokaohjeesta" ja jakaa se teidän kanssanne. Nopealla silmäyksellä annokset olivat valtavia. Yleensä valmiin muhennosannoksen koko oli 7,5 litraa. Hmm. Luulen, että vaatii hiukan muokkausta tuo annoksen koko. Varsinkin jos se itse kokattu ei kelpaakaan Ossille:) Kirjassa on kahdeksan lukua. Ravitsevaa ruokaa koiralle, muhennokset ja padat, kastikkeet, pikkupurtavat, makeat herkut, juhlaruuat, etniset erikoisuudet ja erityisruokavaliot. Sellaiset kuivattavat koirankeksit joita paistettiin uunissa useampi tunti olivat mielenkiintoisia. Niitä voisi vaikkapa kokeilla tässä jonain päivänä. Piparimuottejahan sentään meiltä löytyy vaikka muuten en ole mikään hyvä leipoja. En ole muuten älynnytkään että "kastike kruunaa koiran aterian". Kyllä koiramme on kärsinyt vuosikaudet.Arvatkaapa mitä tuo koira vahtii?

No tätä uutta lelua jossa ei onneksi ole juurikaan täytettä. Mitä nyt vähän päässä. Harvinaisen käytännöllinen lelu kun siinä ei ole paljoakaan rikottavaa:) Ei nappisilmiä ja täytettä tosiaan vain päässä. Säkkikangasta ja jalat köyttä. No pää on kyllä lähes tuhottu jo tätä kirjoittaessani. Kun näppäsin kännykälläni tästä otuksesta kuvaa Ossi pysytteli lattialla vain kun pidin sitä jalkojeni välissä..Oli siis toimittava nopeaan.


Se on sitten maaliskuu ja kesää kohti mennään!!!

9 kommenttia:

 1. Kirja näytti olevan loppuunmyyty, kun netistä uteliaisuuttani etsin. Kyllä Ossille nyt kermaperunat koittaa :) Onko kirjassa huomioitu itse tehdyn ruuan ravinteet, kasvikset ja vitamiinit yms? Gourmet vai terveysruoka, siinäpä pulma.

  VastaaPoista
 2. Minäkin asuisin mieluusti tuollaisen kirjamäärän keskellä! Meillä on kirjoja hyllyssä ja epämääräisinä pinoina lattialla, tartteis kyllä tehdä jotain tälle...Terapeutti ei muuten syö ollenkaan ruokaa jossa on jotain kastikkeen näköistäkään, mielummin jättää sapuskat siihen. Että sikäli on tainnut olla kirjoittajan oma mieliteko tuo kastike!

  VastaaPoista
 3. Pullalla (Armas J) on kirja nimeltään "Markiisi ei syö perunoita". Tosin en muista lukeneeni kirjaa mutta Ossi on varsinainen markiisi.. Eikä Ossi myöskään perusta kastikkeesta:) Olen joskus koettanut tarjota spaghetin jämiä - eivät kelvanneet. Rauskutelkoon Ossi siis allergiapipanoitaan. Saattaapi olla, että voi paremmin. Koetan jonain päivänä löytää sellaisen reseptin jonka sitten vaan kirjoittelen tänne. Tosin kirja on osittain vähän sellaista amerikkalaista hömpänpömppää.

  Kirjoja on vuosien aikana siunaantunut. Mieheni lueskeli aikoinaan yliopistolla kirjallisuustiedettä ja sitten jotain muuta siinä sivuaineina. Yleensä on mukavaa kun ei tarvitse lähteä kirjastoon. On vielä kirjoja luettavana. Terveiset molemmille.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa maaliskuuta teillekin. Lauhat ilmat ja lämpimät tuulet ovat saaneet ajatukset kohti kesää!

  VastaaPoista
 5. Ollaan näköjään oltu vähän metsikössä, kun ei olla aiemmin huomattu teidän blogia, nyt sattumalta löydettiin! :D Ihana tuo aiempi kertomus Ossin nimestä! Nauroin katketakseni tuon Berliini-jutun kohdalla! Nyt on blogi lisätty meidänkin luetteloon ja jatkossa seurataan aktiivisesti teidänkin kuulumisia!

  VastaaPoista
 6. Meillä sama juttu kuin Nellilläkin, nyt vasta huomattiin teidän blogi. Voi kuinka kiva kun olette alkaneet kirjoittelemaan blogia pitkän harkinnan jälkeen :)

  En ehtinyt vielä lukea teidän kaikkia juttuja, mutta tuo kertomus Ossin nimestä oli kyllä hauska :D Pipsakaan ei muuten tykkää oikein mistään kastikkeista, nappulat nautiskellaan ihan kuiviltaan. Jo pienenä koira kieltäytyi syömästä nappuloitaan jos ne oli liotettu piimässä tai vedessä, saatika sitten missään muussa kastikkeessa :)

  Täytyykin kirjastosta katsella jos sieltä löytyisi joku koirien keittokirja. Jos ei muuta, niin onhan se varmaan ihan hyvää viihdettä :) Hyvää kevättä Ossille ja isäntäväelle!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa vaan sekä Nelli, että Pipsa:) Ossi tykkää kun tulee naisväkeä myös:) Niin tuosta Berliini-jutusta ei ehkä käynyt ilmi että Ossihan oli mukanamme jotta siksi "karjuin" sen nimeä. Sille kun joutuu joskus karjumaan vaikka se kuinka on fleksin päässä. Olimme kolmisen viikkoa reissussa autolla Euroopassa emmekä millään raskineet jättää Ossia siksi ajaksi koirahotelliin. Hyvin se Ossi meni autossa kun pysähtelimme aina vähän väliä ja sitten kuitenkin olimme reilun viikon huvilalla Unkarissa. Terveisin Marja-Leena ja Ossi

  VastaaPoista
 8. Oi, ihanat kirjat! Meillä rakastetaan myös kirjoja ja mäykkyjä. Tilaa ei vain ole säilytellä tuollaisia määriä, valitettavasti...

  Onnea uudelle blogille! Saadaanko Epun kanssa lisätä teidät meidän linkkilistalle?

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa vaan Suvi ja Eppu. Toki saat lisätä tämän blogin linkkilistallesi. Minullakin on muutama mäyrisblogi tuolla profiilin "takana". En vaan ole vielä keksinyt miten ne saisi johonkin tuohon sivupalkkiin. Kai me mäyrisihmiset luetaan toistemme kuulumisia ristiin rastiin. Terveisin Narja-Leena (se Ossin sihteeri) ja Ossi:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.