perjantai 25. maaliskuuta 2011

Sohvaperuna

Ossi on hyväksynyt sen tosiasian, että me teemme yhteisiä päivälenkkejä ehkä noin kuukauden kuluttua. Tiemme, joka on ainoa poispääsy taloltamme, on niin liukas että minulla ei ole sinne valitettavasti mitään asiaa muuta kuin autolla. Odottelen siis että jää sulaa ja toivottavasti se tapahtuu pian. Ossi kuitenkin suhtautuu kohtaloonsa yllättävän tyynesti. Lenkille se pääsee mieheni kanssa illalla ja sitä ennen kiertelemme muutamaan otteeseen autotallia.
Matto on valmis ja siitä tuli omasta mielestäni oikein kaunis. Siinä kulkee kolmea vihreää ja sitä roosan-punaista josta en ota lähempää kuvaa kun kännykkäkamerani vääristää sen värin niin perusteellisesti. Matto on kymmenen sentin hapsuineen 3,4 metriä ja sopii siihen tilaan kuin nenä päähän. Keskikohdassa on roosa leveä raita ja toinen puoli kudottu peilikuvaksi.
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille ja toivokaa että lumet sulavat täältä Porkkalan niemeltä pikaisesti. Ossikin haluaisi päästä päivälenkeilleen:) Marja-Leena ja Ossi8 kommenttia:

 1. Kaunis on matosta tullut!
  Liukasta ja tuulista on täälläkin, koko ajan pitää kävellessä varoa, että kestää seisaallaan.
  Ja luntakin vaan satelee lisää, vaikka ihan riittävästi tuota jo on!
  Aurinkoisia kevätpäiviä;)

  VastaaPoista
 2. Olet ollut ahkera, matto on jo valmis, ja kaunis kuin mikä!
  Minkänimistä öljyä se eläinlääkäri suositteli ja mistä sitä saa ostaa?

  Ossille vinkiksi: sisätiloissakin kertyy juoksumatkaa, kun nappaa lehtikorista sopivan uhrin ja riehuu pelottavasti muristen sen kanssa kymmeniä kertoja ympäri kämppää... Terv. Arttu.

  VastaaPoista
 3. Kiitosta vaan. Kehut otetaan ilolla vastaan. Suuritöinen se matto ainakin oli. Ja nyt kuvasta huomaan että kännykkäkamerani vaalentaa ja kirkastaa kaikkia värejä. Todellisuudessa ne värit ovat jotenkin "hillitympiä". Sirpa sinun mäykkysi on pään muodosta päätellen naaraspuolinen eikö vain?

  Mai: se eläinlääkärin suosittelema ravintoöljy on nimeltään Nutrolin ja se on jotain kylmäpuristettua hamppu- , pellava- rypsiöljysekoitusta ja minä ostin sen sieltä eläinlääkäriasemalta jossa Ossi käy. Sisältää näitä omega kuutosia ja kolmosia. Ossi ainakin ryystää sitä ihan mielellään suoraan ruokalusikasta. Ell sanoi että saattaa auttaa joillakin koirilla iho-ongelmiin. No tuskinpa lisärasvahapot koirille ainakaan pahaa tekevät. Hinnasta en muista yhtään mitään.. Terveiset teille molemmille.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä tuli komea matto! :) Kyllä tuosta kuvasta jotakin käsitystä saa, mutta harmi tosiaan kun monesti kuvissa värit vääristyvät.

  Täällä meillä teitä on aurattu jo asfaltille, mutta öisin pintaan jäänyt vesi tietenkin jäätyy ja kun aamulla siihen sataa ohut kerros lunta päälle, niin luistinrata on valmis. Tosi varovaisesti saa kyllä edetä jos meinaa pystyssä pysyä! Ei ihan kauhean kiva kun kaupunki tuntuu taas säästelevän tuossa hiekan levityksessä tien päälle.

  Toivottavasti teiltä lumet lähtevät pian, että pääsevät koira ja ihmisensä lenkille :)

  VastaaPoista
 5. Onhan meilläkin tiet auratut:) :) Ei muuten pääsisi mies töihin aamuisin. Asfalttitielle on tosin matkaa melkein kaksi kilometriä.. Ja niin maar liukasta etten edes postilaatikolle pääse. Kaatumiskiintiö (2) on tälle talvelle täysi. Meidän pitäisi ihan itse hiekottaa tuo 600 metriä vaikka emme ympäröiviä maita omistakaan eikä meillä ole semmoisia laitteita:( Mutta kevät koittaa. Ja metsään päin menevä metsäautotie on vielä liian paksussa hangessa jotta me Ossin kanssa voisimme sinne lähteä. No joidenkin viikkojen päästä kaikki on toivottavasti toisin. Pääsiäisen jälkeenhän on heti vappu. Viimeistään vappukävelylle lähdemme - toivottavasti! Marja-Leena ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Olet sinä vain nopea. Kaunis!
  Lumen pikaista sulamista täälläkin toivotaan!

  VastaaPoista
 7. Hieno matto tuli, olet ollut ahkera!
  Kaikkialla tunnutaan toivovan lumien sulamista ja kyllä ne ennen juhannusta sulavat joka vuosi, monesti jo vapuksi :) Siihenhän on enää kuukausi.

  Mukavaa "kesäaikaa"!

  VastaaPoista
 8. Anna: nopeasta kutomisesta ei minun kohdallani voi puhua. Kudon ehkä kolmasosan samassa ajassa kuin sellaiset nopeat kutojat. Mutta sitkeys palkitaan!

  Ollin omistaja: Kaikkialla ihan varmasti toivotaan sitä lumen sulamista. Meille pelmahti yön aikana taas sellaiset reilu viisi senttiä lisää. Taidan mennä ostamaan itselleni potkukelkan. Sen kanssa voisimme sitten hipsiä Ossinkin kanssa ehkä tuota jäätietämme pitkin... Kesäaika muuten ottaa koville. Olen aina ollut sellainen, että aikaero rasittaa ja olin aikoinani yrityksessä töissä jonka koulutukset järjestettiin aina Lontoossa. Enkä mitään sen kamalampaa tiennyt kuin parin päivän kurssimatka Lontooseen. Ja jos joku kuvitteleekaan että siellä katsottiin nähtävyyksiä niin voin kertoa, että itse Lontoota ei kurssimatkoilla nähty - valitettavasti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.