torstai 21. huhtikuuta 2011

Kahdeksantoista vuotta
Kahdeksantoista vuotta sitten syntyi ainokainen tyttäremme. Päivä oli kanssa lämmin ja aurinkoinen. Itse asiassa koko loppukevät ja kesä sinä vuonna olivat lämpimiä. Äsken lintumittarimme näytti varjossa plus kolmeatoista astetta. Kevät ja kesä tulevat sittenkin.

Ossi lempipaikallaan etuoven terassilla. Luulen, että se tärppä-kärppä asustaa tuon terassin alla suurimman osan ajasta. Ossi on syntynyt toukokuussa ja kahdeksan vuotta sitten. Tarkka päivä on vähän hakusessa. Ossin paperit ovat jemma nimisessä paikassa ja sieltä tunnetusti on vaikea löytää asioita. Täytyy katsoa sieltä jalostustieto paikasta netistä numeron perusteella. Siis kunhan muistan. Valistunut arvaus ja himmeä muistikuva on 14 toukokuuta:) Ossihan kuuluu siihen koirien ikäpolveen joka on saanut vain tatuointimerkinnän korvaansa. Ehkä pitäisi muistaa siruttaakin joskus. Jos Ossi vaikka sattuisi pääsemään karkuun.


On tuossa keskellä mäyräkoirakin ja palanen männyn runkoa. Tuon männyn takia taloamme siirrettiin 6-7 metriä. Mänty on ympärysmitaltaan alaosastaan yli kolme metriä. Sanoin miehelleni että jos se mänty on kasvanut siinä paikoillaan ainakin parisataa vuotta niin sitä me emme voi kaataa talon tieltä.

Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille.

6 kommenttia:

 1. Aika kuluu valtavan nopeasti. Onnea myös täysi-ikäisen lapsen vanhemmalle! Minulla kuopus täyttää ensi vuoden alussa 18, joten ei ole kaukana aika, jolloin kaikki lapset ovat täysi-ikäisiä. Mummoaikakin on vielä edessäpäin, nyt on siis hyvä elää omannäköistä elämää - koiran kanssa!

  Ossi on ilmeisesti hihnassa kiinni terassilla? Terassi taitaa olla mieluinen paikka Ossille, siinä on hyvä päivystää ja tarkkailla pihapiirin menoa.

  Oikein mukavaa pääsiäistä sinne Kirkkonummelle täältä Oulusta!

  VastaaPoista
 2. Lapset ne kasvavat mutta mehän emme vanhene. Eikö niin? :)

  Ossi on itse asiassa fleksillä kiinni sellaisessa pitkässä juoksulangassa jossa se fleksi pääsee liikkumaan. Näin Ossille tulee aika iso ala liikkumiseen ja pihan kaiveluun:) Ei nimittäin tarvittaisi kovin isoa häiriötekijää kun Ossi katoaisi terassilta ja koko pihaltamme. Tonttimme on hehtaarin kokoinen joten se on liian iso aidattavaksi.

  Ouluun myös mukavaa pääsiäistä ja Ollille taputus.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut, lapsen aikuistuminen on iso juttu. Ainutkertaisia juhlahetkiä.

  Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä sinne teille. Ossille mukavat rapsutukset korvan taakse, jos lähtevä talviturkki sattuu vielä sieltä hiukan kutittelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Oikein juhlat pidetään tuossa parin viikon päästä kun pääsiäisenä ja vappuna olisi ollut vähän huono haalia näitä vieraita kasaan. Vähän kutsutaan kavereita ja muutamia sukulaisia. Talviturkki on pääsääntöisesti lähtenyt. Korvat tosiaan ovat nyppimättä vielä. Se korvien sisältä nyppiminen on tehtävä lähes karva kerrallaan. Se kyllä tehdään aina kun ell on sanonut että se nyppiminenkin vähentää korvatulehduksia. Niitä ei onneksi ole ollut vähään aikaan. Puuta koputtaen sanos emäntä joka valvoo ja Ossi kuorsaa (onnellisena?) toivottavasti.

  VastaaPoista
 5. Onnea täältäkin täysi-ikäisen äidille :) Kyllähän se näin on, että lapset voivat vanheta, mutta vanhemmat ne vain pysyvät ikuisesti nuorina ;)

  Terassit ovat hyviä tähystyspaikkoja mäyriksille; meilläkin on päästy nauttimaan moisesta, mutta ollaan pitkällä jäljestyshihnalla kiinni, ihan vaan varmuuden vuoksi ettei tule houkutusta lähteä tervehtimään esim. naapureita tai jonkin matkan päässä kadulla ohikulkevia koiria, oravia, lintuja jne. jne. ;)

  Iloista Pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitosta paljon. Ossi on pidettävä kanssa kiinni -muuten tulisi iso poru kun se on niin katoamisherkkä. Hyvää pääsiäisen jatkoa!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.