perjantai 1. heinäkuuta 2011

Ossin aatoksia osa 2


Nyt on Ossikin sitä mieltä, että heinäkuun helteet riittivät sille. Se meni vapaaehtoisesti varjoon eikä aurinkoa ottamaan:) Auto olisi syytä pestä. Aijai tuota emäntää!

Hyvät koiraihmiset. Te muutamat,jotka luette minun ja Ossin elämästä. Kun sanotaan, että koirilla ja tietysti joillakin ihmisilläkin on selittämätön "kuudes aisti" niin kertokaahan omia mielipiteitänne mihin Ossin "miehen vapaapäivävainu" voisi pohjautua.

Mieheni nousee joka päivä melko aikaisin ja tekee samat rutiinit ja samassa järjestyksessä. Nousee, keittää kahvin ja menee sikarille parvekkeelle. Sen jälkeen suihkuun, vessaan ja lähtö töihin. Ossi ei reagoi sohvalta mitenkään. Mutta miten käykään kun miehellä on vapaapäivä? Eikä tämä tarkoita viikonloppua vaan joskus miehelläni on vapaapäiviä tai hän työskentelee kotoa käsin. Silloin ja juuri niinä päivinä Ossi ponkaisee ylös, heittäytyy selälleen vessan oven eteen ja alkaa siinä mouruamaan. Äijä, ulos lenkille minun kanssa ja HETI!

Olemme pohtineet tätä mieheni kanssa, että mistä kummasta Ossi voi tietää tämän vapaapäivän etukäteen ja se ei erehdy, ei koskaan. Itse olen tarjonnut hajuaistia jolla Ossi reagoisi esimerkiksi stressihormonin eritykseen. Eli työpäivinä mies tuoksuisi erilaiselta:) Keksittekö muita hyviä ideoita? Ei, emme mieheni kanssa välttämättä keskustele etukäteen niin että "huomenna tai ylihuomennahan sinä sitten jäätkin aamulla kotiin". Minä liputan tämän hajuaistin puolesta. Koirahan haistaa etukäteen esimerkiksi diabeetikon liian alas laskevan verensokerin tai epileptikon mahdollisen tulevan kohtauksen ja nykyäänhän jo koulutetaan koiria varottamaan isäntiään näistä edellämainituista asioista. Oikeaa ratkaisua ei varmasti ole tai en sitä ainakaan saa tietää kun en ymmärrä Ossin juttelusta paljoakaan mutta olisi hauska kuulla mitä ideoita te tarjoaisitte tuohon Ossin vapaapäivän tunnistamiseen.

Oikein mukavaa heinäkuun alkua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Minä ehdotan sellaista selitystä, että miehesi tekee kuitenkin jonkin asian eri tavalla vapaapäivän aamuna. Ehkä hänen elekielessään jokin kertoo, että NYT ei tarvi mennä töihin. Se voi olla tosi pieni, tiedostamaton juttu.
  Toisaalta... joskus tuntuu että koira lukee ajatuksia. Eli kyllä uskoisin stressihormonin hajuteoriaankin!
  Terkkuja Ossille ja tarkkuutta isännälle aamurutiineissa :)

  VastaaPoista
 2. Mai:

  Voihan siinä olla vaikka hitaampaa laahustusta parvekkeelle menossa, ken tietää :) Ajatusten lukukin kelpaa selitykseksi. Tuo stressihormoni on muuten se niin sanottu "pelon haju", jonka kaikki eläimet haistavat kun lisämunuainen erittää enemmän adrenaliinia ja ihminen tai eläin valmistautuu toimimaan. En tiedä voisiko sitä adrenaliinia erittyä enemmän työpäivinä.

  Ossi lähettää myös lämpöisen kesäpäivän tervehdyksen Artulle.

  VastaaPoista
 3. Mä luin joskus jostakin että koira tiesi isännän vapaapäivästä sukkien värin perusteella. Muuten aivan samat rutiinit, mutta tuollainen pieni melkeimpä tiedostamaton juttu kertoi koiralle kaiken. :) Mutta kyllä tuo hajuaistikin kuulostaa minusta uskottavalta!

  VastaaPoista
 4. Alma ja kumppanit

  No tuo sukkien väri on ihan yhtä hyvä tarjous kuin hajuaisti. Eipä olisi tullut koskaan mieleen vaikka joskus olen pohtinut miten koira näkee värejä. Tosin tiedän mieheni noin sadan parin sukkalaatikon värityksen ja sieltä löytyy vain vihertävää sävyä ja ruskean eri vivahteita. Muutamat harmaat sukat ja muutamat mustat sukkaparit hautajaisia varten. Aika hauska jos koira pystyy noin meitä tarkkailemaan. Taas tuli uutta pohdittavaa.

  VastaaPoista
 5. Moikka!

  Kai sitä käy illalal jotenkin rennommin nukkumaan kun tietää että on vapaapäivä huomenna: kelloa ei laiteta herättämään ja saatetaan nukkua pidempään. Erilaiset vaatteet, isännän rentous yms. paljastaa heti. Kyllä koirat vaistoavat, milloin ihmisellä on esim kiire. Työhön lähtiessä on kuitenkin aina sellainen määrätietoisuus päällä, ehkä vapaapäivinä kuitenkin alitajuisesti hellittää rutiineista ja toimii rauhallisemmin?
  :)

  VastaaPoista
 6. Nelli ja Fanni

  Vaatteista tuota asiaa Ossi ei voi tarkistaa, koska mieheni käy parvekkeellamme sikarilla yöpuvussa(asumme siis omakotitalossa jossa lähimpään naapuriin reilut 600 metriä). Ossi on siis siellä vessan ovella makoilemassa ennen kuin työvaatteet tai kotivaatteet ovat päällä:) Äsken tosin mieheni sanoi että "nyt on käytävä nukkumaan,kun huomenna on työpäivä" joten huominen siis paljastettiin:) Jotain tuollaista, rentous kontra määrätietoisuus asiaa voi hyvinkin olla taustalla. Ota näistä epeleistä selvä:) Olen saanut parilta kaveriltani kanssa ehdotuksia parranajosta ja hampaiden pesusta mutta kyllä ne suoritetaan myös vapaapäivinä:)

  Terveiset Huittisiin! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Heippa!
  Myrskyn blogista päädyin tänne, tuo mäyräkoira-sana on niin vetoava.

  Kyllä koirilla, ja varsinkin mäyriksillä, on joku kuudes aisti.
  Meillä nämä taas osaavat laskea, olen vuosia tehnyt säännöllistä yötyötä ja varsinkin jakson viimeiseen yöhön lähtiessä eteiseen jää jo aika haikeat naamat.
  Nyt kun lomien takia olen tehnyt tavallista pitempiä jaksoja en meinaa päästä millään ovesta ulos, koirien mielestä ei voi olla enää yövuoro eivätkä ne ymmärrä mikseivät pääse iltalenkille ulos.

  Mukavaa kesän jatkoa teille Ossin kanssa!

  VastaaPoista
 8. Hei Mk

  Itsekin olen ajatellut, että koirillakin saattaisi olla viikkorytmi mutta ikuiseksi mysteeriksi jää.Hyviä ideoita on kyllä tullut koirakamuilta. Hyvää kesää sinulle ja (mäyrä?)koirakavereillesi. Ossi ja Marja-Leena

  VastaaPoista
 9. Jonkunlainen kuudes aisti niillä ihan varmasti on. Minulla oli heinäkuussa plantaarifaskiitti, eli tulehdus kantapäässä. Niinä ensimmäisinä, pahimpina päivinä nukuin päiväunia sohvalla, ja mäyräkoirani kietoi itsensä juuri sen kipeän jalkaterän ympärille muutamaksi tunniksi. Se ei ole tehnyt sitä koskaan ennen, eikä koskaan sen jälkeen.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen tuo sinunkin juttusi. Kaikenlaista ne koirat vaistoavat. Se nyt on selvä. Jos on oikein surkeana niin yrittäväthän ne lohduttaa. Nuolevat ja tökkivät... Pistähän sinäkin omasta mäykästäsi blogi pystyyn.Eiköhän näistä riitä kertomista jokikisestä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.