torstai 9. helmikuuta 2012

Herätys 12.30

Arvatkaapas mitä? Meidän koira teki eilen varmaan koirien nukkumisen maailmanennätyksen. Se nousi 12.30. Itse istuin alakerrassa ja join jo toista kertaa kahvia - aamukahvit olin juonut tuossa yhdeksän maissa. Mies nousi kuudelta, minä yhdeksän pintaan ja koira 12.30. Kuulin, kun se pomppasi alas sohvalta ja alkoi samantien tulla alas rappusia. Ajattelin, että siltä rakko varmasti halkeaa mutta ei. Ossi haistoi kylmyyden eikä pitänyt mitään kiirettä ja sain rauhassa pukea talvitakkia päälleni. Ossi on omituinen. Ajattelin aikaisemmin, että miten myöhään koira voikaan nukkua? Tuossa yhtenä aamuna se nousi klo 12. Kuva otettu hiukan ennen kahtatoista:) Onkohan Ossilla joku vikana? Herätessään se on heti pirteä ja vaatii kaiken huomion. Kaikki muukin tuntuu olevan kunnossa.

Nyt on sitten presidentinvaalitkin ohitse ja maassa uusi presidentti. Kuntauudistuksesta olen ihmeissäni. Kirkkonummi yhdistyy Inkooseen ja osaan Siuntiosta.Toinen vaihtoehto on yhdistyminen Helsinkiin, Espoon, Vantaaseen, Kauniaisiin ja osaan Sipoota. Kauniaisissa asuvat varmaan riemastuvat. Asuinpaikan status häviää ja Suomen alhaisin veroprosentti nousee. Kunpa joku selittäisi yksinkertaisella kielellä mitä kuntalaiset voittavat sillä, että kunnista muodostetaan jättikuntia? Minun pieni pääni ei ymmärrä, vaikka talousalan ammattilainen olenkin ollut.

Taidanpa jatkaa tytön puseron kutomista. Ossikin heräsi tänään sentään jo yhdeksältä:) Koettakaahan kestää pakkaset. Kevät tulee!

8 kommenttia:

 1. Meillä tytöt nukkuivät eilen kahteentoista myös.Mihinkäs sitä kiire valmissaa maailmassa. :) Täytyisi itsekin opetella ottamaan noin rennosti.

  VastaaPoista
 2. Eipä meilläkään Ossin kanssa kiirus ole minnekään:) Itselläni menee vaan niin helposti tuo vuorokausirytmi ihan poskelleen, jos alan nukkumaan yhtä pitkään kuin Ossi:) Muutenkin tuppaan olemaan enempi yökyöpeli ja sitten aamuisin nukuttaisi.Koetan kuitenkin pitää niin sanotusti "jonkin rotin"... Vaan ei minua helposti ennen yhdeksää saa sängystä ylös kun ei tarvi mihinkään lähteä. Vähiten viemään koiraa AAMUlenkille:)

  VastaaPoista
 3. (Mäyrä)koiran rakon tilavuus on suoraan verrannollinen vallitsevaan säähän sekä lähipiirin tyttökoirien kiertoon. Kesällä tuskin Ossikaan "pystyy" pidättelemään puoleen päivään :D)

  VastaaPoista
 4. Se säähän vaikutus rakkoon on ilmiömäinen (mäyrä)koirilla. Yhdellä tuttavallamme on ollut muutama basenji eli Kongon pystykorva ja ne kyllä vetävät vertoja elleivät ylitä mäyristä tässä suhteessa:) Tosin Ossi on viikonloppuisin menossa lenkille ihan heti kasin jälkeen kun mies on noussut. Jos on kymmenen astetta pakkasta lenkki ei ole pitkä. Kesällä Ossi on varmasti joka päivä ennen puolta päivää käynyt ulkona jo muutaman kerran:) Terveisiä herroille A ja B!

  VastaaPoista
 5. Oi, Ossihan on ihan kuin meikäläinen! <3 Molemmat nukutaan het'miten puolille päivin, jos vaan on mahdollista. Ja Peppi on muuten ihan samanlainen, hih. ;)

  Nuo kuntaliitokset minuakin ihmetyttää, aika moista! :o Hyvä ystäväni asuu muuten Kauniaisissa ja voin juu kuvitella, kuinka tyytyväisiä siellä tästä ollaan..

  Ossille suukkoja! <3

  VastaaPoista
 6. Minähän olen kanssa aamu-uninen mutta todellakin pakotan itseni ylös.Muuten voisin kanssa nukkua ihan kevyesti puolillepäivin.Onneksi herätyskello on keksitty. Hauska kuulla, että on muitakin aamuntorkkuja kuin Ossi ja minä...

  Ossi lähettää virtuaalipusut kanssa molemmille tytöille plus sinulle.Itse muuten en anna Ossin suukotella naamaani. Julmuriemäntä.Joskus Ossi on päässyt lipaisemaan sillä seurauksella, että leukaan on tullut finni välittömästi.Se siitä koiran suun bakteerittomuudesta. Ehkä niitä bakteereja on vähemmän kuin ihmisen suussa mutta sitäkin jykevämpiä. Ainakin Ossin suussa:) :)

  VastaaPoista
 7. Olen samaa mieltä, että mäyräkoiran hätä katsoo säätä. Ehdottomasti. Kylmillä ilmoilla koira on pitänyt melkein pakottaa asioille, on sitten ollut kyseessä aamu tai ilta. Ei puhettakaan, että koira olisi vinkunut ulos.

  Yhtenä päivänä Olli oli eteisessä, kun mies meni ulos. Ulko-oven raosta pääsi hönkäys kylmää ilmaa sisään ja koira juoksi oitis olohuoneen sohvalle "turvaan".

  Olli on myös aamu-uninen kuten täällä näyttää moni muukin olevan. Tosin mies herää viikonloppuisinkin seitsemältä, joten koiralla on aikainen lähtö "lehdenhakuun" arkea pyhää.

  Jos kuntauudistus menisi suunnitelman mukaan (näinhän ei todellakaan tule käymään) niin Oulusta tulisi oikein suurkunta. Meillä olisi sitten iso saari (Hailuoto) ja oma tunturi (Syöte) sekä Oulujärven rantaviivaa. On muuten aika pitkä tuolta Pudasjärven perukoilta tänne "isolle kirkolle" asioimaan. Kaiken lisäksi näyttää siltä, että omatkin työt ovat menossa alta ministeriön uuden EU-ohjelmakauden (2014-2020) uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Kiitos tämän nykyisen hallituksen...

  VastaaPoista
 8. Aikku: Nyt ovat säähaltijat meille suosiollisia.Ihan muutama pakkasaste. Ossikin tekee perusteellisen nuuhkimistutkimuksen kun ovi avataan mutta ulos pakotan sen aina kun olen kerran itsenikin tällännyt vaatekerroksilla:)

  Toivotaan, että perjantaina ei ole ihan kamalan kylmää. Tyttärellä penkkariajelut. Hesaan tarvitsee tuolloin lähteä. Onhan se aika ikimuistettava päivä. Tai ainakin näin luulisi. Omista penkkareistani muistan, että oli järkyttävän kykmää ja edeltävästä autosta putosi yksi urhoollinen soturi. Onneksi tälle nuorukaiselle ei käynyt kuinkaan...

  Voi Aikku.Paljon kerkiää vielä tilanteita tulla ennenkuin sinun työpaikkasi on uhattuna. Toivotaan, ettei näin käy.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.