perjantai 8. kesäkuuta 2012

Ossin aatoksia osa 8


Tässä kuvassa ainoa ajatus Ossin päässä on se, että tuota tyhmää karjuvaa eukkoa en tottele. Juuri tavattiin mielenkiintoisia koiria. Ei narttuja, mutta kaksi aikoinaan leikattua urosta, lapinkoiria. Ne eivät Ossin mielestä olleet järin harmillisia. Poikien välistä ystävyyttä ei Ossin mielestä ole olemassa. Muut urokset ovat sen mielestä aina vihollisia - valitettavasti.Eilen kävimme mieheni kanssa ERÄ-messuilla. Tämä on perinne. Olen käynyt kyseisillä messuilla monen monituista kertaa. En nyt ihan alusta saakka kuitenkaan. Kyseiset messut järjestetään Riihimäellä joka toinen vuosi ja nämä ovat järjestyksessä kahdennetkymmenennet. Siis niitä on järjestetty jo 40 vuotta. Ja messut ovat aika isot. Tosin on siellä monenlaista muutakin kuin metsästykseen ja kalastukseen ja retkeilyyn liittyvää. Näin esimerkiksi paistinpannun joka oli mielestäni metka. Siitä sai sen pannun puuvarren pienellä kädenliikkeellä irti ja pannu oli sitten valmis uuniin tai tiskikoneeseen. En nyt kuitenkaan ostanut. Mutta ehkä seuraavalla kerralla, kun paistinpannuja pitää uusia. Kävin tietysti katsomassa koirat ja voi, että oli soma karkkari. Kyseessä oli uros mutta valitettavasti se näytti ihan nartulta, joten niin sanottu "urosleima" oli kyllä hakusessa. Ikää en kylläkään kysynyt, mutta eihän se pään muoto nyt valitettavasti juurikaan muutu. Toivottavasti omistaja ei lue tätä. Soma ja söötti se koira kyllä oli.

Sitten purpatusta ja oikeastaan vähän enemmänkin. Eilisellä runsaalla ulkoilulla oli haittansa. Naama paloi:) No onneksi se ei ole monen päivän juttu ja tähän naamaan sentään kärsii kasvorasvaa vielä tunkea. Laitetaan rasvaa oikein urakalla, niin ehkä ei iho kesi.

Tänään olen kuunnellut uutisia enemmänkin. Perussuomalaisten yksi "viisas" kansanedustaja sai sitten vanhoista blogikirjoitteluistaan vaivaiset sakkotuomiot. Joku mitättömät muutamankymmentä päiväsakkoa. Se tuomio olisi saanut olla moninkymmenkertainen. Tai olisihan se voinut olla ehdotontakin. Ei Suomessa sentään saa sananvapauslain nojalla ihan mitä tahansa kirjoitella. Huoks.

Toinen mitä kummastelin oli joku linnunmunienkerääjä. Siltä ukolta löytyi täytettyjä lintuja sen verran, että niillä sisustaisi varmaan Eläintieteellistä museotakin mukavasti, sekä 35 tuhatta linnunmunaa. Melkoinen määrä syntymättömiä linnunpoikasia. Tietysti osa rauhoitettuja nekin. Osa munista oli ihan tavallisten lintujen. Olisi syytä saada lainsäädäntöön se "törkeä luonnonsuojelurikos", juu. Muutenkin monissa rikoksissa Suomen rangaistukset ovat ihan liian vaatimattomia. Ei sen puoleen, että ne rangaistukset juuri rikoksia estäisivät, mutta olisivatpa kaikki pahoinpitelijät, tappajat ja murhaajat ainakin pitempään poissa normiyhteiskunnasta.

Ässch. Taidanpa alkaa etsiä jotain mukavaa kudinohjetta, ennenkuin hiukseni alkavat käristä... Ihania viikonloppuja. Täällä on ollut tänään mukavan lämpöistä. Toivottavasti lämpö jatkuu ja siirtyisi hieman pohjoisemmaksikin:) 

17 kommenttia:

 1. "Ei sen puoleen, että ne rangaistukset juuri rikoksia estäisivät, mutta olisivatpa kaikki pahoinpitelijät, tappajat ja murhaajat ainakin pitempään poissa normiyhteiskunnasta."
  Tuosta olen täysin samaa mieltä kanssasi.
  Ihmettelen noita ääliö-kansanedustajia nykyään, mistä ne kaikki ovat ilmestyneet? Niiden takia on perussuomalaisten suosiokin alkanut laskemaan, ei oo helppoa Soinilla, melkein sääliksi käy, kun sellaisen rupusakin sai sinne eduskuntaan.
  Voi Ossia, pakkohan hänen on kasvonsa (kuononsa) säilyttää muitten urosten eessä, ei me ihmiset oikeen taideta ymmärtää koirien maailman sisäisiä sääntöjä...

  VastaaPoista
 2. Hehhheh. Olisi tarkoitus kyllä pitää tämä blogi enempi mäyräkoira-aiheisena, mutta tänään jurppi uutisia kuunnellessa niin vietävästi, että oli pakko kirjoittaa. Juu HooPee, samoin olen mieltä kanssasi, että ei sillä Soinilla ihan helppoa ole eikä myöskään sillä naisella joka aina saa selitellä "päivän Hakkaraisia". Nyt tämä kyseinen herra ei olekaan vähään aikaan aiheuttanut kyseisen puolueen johdolle sydämentykytyksiä.

  Tuossa oli muuten IL:n otsakkeissa joku vanha tuomio USA:sta. Joku oli saanut 315 vuotta vankeutta lapsipornon levittömisestä. Nyt joku voi tietysti miettiä, että mitä ihmettä, mutta ei tule ajatelleeksi ehkä, että niiden kuvien takana on oikeita, kidutettuja lapsia.

  Koirien maailma on varmaan aika mutkikas. Siellä kehonkieli jyllää. Tosin joskushan ihmistenkin maailmassa vain ja ainoastaan lihaksilla on välillä. Nopeilla jalkalihaksilla tai väkevällä hauiksella:) Varmaan monetkin uroskoirat tulevat toimeen keskenään mutta olen aina sanonut, että meidän Ossi Omituinen sai koko sen pentulauman testosteronit (6 urosta) ja on siksi vähän hormonihäirikkö ja muille uroksille aggressiivinen. Ei voi mitään. On se Ossi meille ihan supertärkeä kuitenkin. Niinkuin jokaisen kunnon koiranomistajan koira isännälleen.

  VastaaPoista
 3. Minäkin poikkesin tänään ERÄ-messuilla, ensimmäistä kertaa elämässäni. Olin kyllä vähän pihalla kalastustarvikkeiden ja pyssyjen keskellä. Koiraosastolla ei tänään ollut karkkaria, valitettavasti. Paavo ei kyllä olisi osannut olla yhtä rauhallisesti kuin messuosaston koirat.

  VastaaPoista
 4. Teinhän minä sentään ostokia, Paavo sai uuden nahkaisen talutushihnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että se on koiralle hurjan stressaavaa olla siellä koko päivän, joten ehkä niitä koiria pidetään siellä vain yhden päivän ja sitten on vaihtovuoro. Tai sitten se söpö karkkari oli isäntänsä kanssa kävelemässä. Ei ole kivaa istua pienessä kopissa koko päivää ihmisten tuijoteltavana. Kiva, että Paavo sai tuliaisia. Jotain hyötyä niistäkin messuista:)

   Poista
 5. Aurinkoisten seutujen listalla ollaan täälläkin tänään :) Kunpa vielä huomennakin, koska jos takapihani saa vielä yhdenkin sadekuuron ennen ruohonleikkuuta, voin tarvita viikatetta ;)

  Oletko käynyt lemmikkimessuilla? Kateellisena seurasin niitä ilmoituksia viime vuonna, mutta en lähtenyt kuitenkaan pitkälle reissulle sen vuoksi.

  Ossille terkkuja, ei kaikista (uroksista) ole pakko pitää, mutta emännän vuoksi vois joskus edes näytellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, meinaatko, että nurmikkosi yltyy niin kauhiasti kasvamaan. Näkisitpä meidän etupihan nurmikon. Ensiksi oli ruohonajokielto vihervarpusten poikasten vuoksi ja nyt ruoho on oikeasti pelto:) Voi olla, että ensimmäiseksi joutuu mies ajelemaan trimmerillä.

   En ole käynyt lemmikkimessuilla? Mitenhän mieleeni tulee nyt ensimmäiseksi kaneja, gerbiilejä ja marsuja? Siis kait niillä messuilla on jotain pieneläimiä enimmäkseen? Täytyykin tutustua aiheeseen:)

   Artulle ja Basselle virtuaalimurinat:) Ei vaineskaan. Kun ottaa iisisti ja molemmat koiranomistajat pitävät uroksensa aäällisellä etäisyydellä niin Ossikin jopa käyttäytyy. Tämä on pariin kertaan todennettu. Mieheni siskolla on kaksi metsästyskoiraa (uroksia molemmat) ja varovaisesti ollaan nuuskuteltu. Siis kaikki osapuolet ovat olleet kiinni eikä olla päästetty kuin vähän nuuskuttamaan. Sitten kerranhan olin Digin ja Nirpun kanssa kävelemässä. Hyvin onnistui sekin. Tai sitten Ossi ajatteli, että tuo uros on ihan teini eikä sille kannata äristä. Terveisiä teillepäin:)

   Poista
 6. Täällä on kylmää. Pojat käytin aamulenkillä ja mietin siinä lämpömittaria katsoessani, että ei hyvin mene: 10 astetta ja 9.kesäkuuta. Niiden helteiden on syytä alkaa ilmestyä tai menetän sen viimeisenkin hermoni. Miten käy auringonpalvojalle jos kesä ei korvenna nahkaa? Pistän kaiken toivoni tuleviin viikkoihin ja erityisesti heinäkuuhun :)

  Erämessuilla en ole käynyt pariin vuoteen ja silloinkaan en muista että olisin siellä koiria nähnyt. Meillä Aslan viihtyisi varmasti messukoirana, kun on sellainen ihmisfani; olisi potentiaalisia rapsuttajia ja voisi yrittää päästä syliin keekoilemaan. Alfie ei välttämättä jaksaisi kauaa olla, se haluaisi lenkille ja kotiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonpalvoja säästyy melanoomalta, jos ei pääse korventelemaan itseään auringossa. Jotakin myönteistä asiassa siis on.

   Et ole Maria kiertänyt kunnolla messuja:) Siellä on aina ollut metsästyskoirien osasto. Ainakin niin kauan kuin minä jaksan muistaa.

   Aslanistahan voisi tulla hyvä kaverikoira. No kaverikoiratoiminta vaatii vaan aika hirmuisesti myös emänniltä ja isänniltä. Jos Alfiesta ei ole "messukoiraksi", niin vuorenvarmasti ei Ossistakaan.

   Voi, koetan lähettää teille vähän auringonsäteitä. Tai ehkä ne siirtyivätkin jo pohjoiseen. Täällä onkin jo sateista....

   Poista
 7. Maria tuossa ylempänä kertoikin meidän aamulenkkilämpötilat. En laita periaatteesta käsineitä käteen kesäkuussa ja näpit oli jäätyä. Aurinko pilkistää nyt pilvien raosta ja koirakin lämmittelee sisällä valokeilassa.

  Erämessuilla oli viime vuonna mäyräkoiraosasto. Siellä oli karkkari ja muutamia kerhon ihmisiä. Kaipailisin messuosastolle enemmän puheliaita, ulospäinsuuntautuneita ihmisiä. Ei asiaa tehdä tunnettavaksi jupisemalla hiljaa tuttujen kanssa.

  Olli ei messuilla viihtyisi, outojen ihmisten tuijottelu voisi olla stressaavaa. Paitsi jos osasto olisi makkarakojun vieressä...

  Tuota linnunmunakeräilijää ihmettelin itsekin. Ja täytettyjen lisäksi häneltä löytyi täyttämättömiä linnunnahkoja. Hyi kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos teilläpäin alkaa aurinko paistaa. Taisin siis onnistua teille aurinkoa toivoessani. Valitettavasti vaan aurinko lakkasi täällä sitten paistamasta.

   Tänä vuonna siellä messuilla oli aika kattavasti kaikkia metsästyskoiria esillä. Soma oli myöskin kiharakarvainen noutaja.

   Olen Aikku vuorenvarma, että radiossa sanottiin 35 tuhatta linnunmunaa. TV-uutisissa sitten puhuttiinkin vain jotain seitsemästä tuhannesta munasta. No hirmuinen määrä sekin. Mikähän ihmisissä viehättää kerätä nimenomaan uhanalaisten lintujen munia? Huoks

   Poista
 8. Terapeutti lähettää kesäyön terveiset Ossille, ei tuu mitään järkevää emännältä nyt enää tähän aikaan paitsi että kerran olen ollut erämessuilla täällä itäsuomessa mutta myyntipuolella, aurinko paistoi ja hauskaa oli. Nyt ei jaksa enää messuja kiertää. Koirapuoli on aina täälläkin ollut. Mäyriksiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossiltakin uniset kesäyön terveiset Ronja-terapeutille:)
   Minä se katselin varmaan viidettä kertaa leffan Neljät häät ja yhdet hautajaiset. On se Hugh Grant ollut ihan hauskannäköinen mies joskus kauan aikaa sitten:) Itä-Suomeen paljon terveisii.

   Poista
 9. Ihmettelin minäkin sitä lintukeräilijää. Olisi keräillyt vaikka postimerkkejä jos on jotain pakko kerätä.

  Erämessut on ihan outo juttu vaikka eihän tuo Riksu kovin kaukana ole - ehkä vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä miestä nyt kiinnostaa vääränlainen, epäeettinen keräily. Ei sen puoleen kyllä aikanaan kerättiin linnunmunia, ehkä jotain 60 vuotta sitten. Tiedän yhden vanhan sukulaisbiologin, jolla on noin sadan munan kokoelma. Minusta linnunmunien keräilyssa on jotain vastenmielisempää kuin kasvien keräilyssä.

   Jos ei harrasta mitään sellaista mitä ERÄ-messut sivuaa, niin voin hyvin kuvitella, että messut ovat tuntematon juttu. Mutta on siellä kaikkea "ei erääkin". Toissavuonna ostin sieltä ihan superhienot kaksi kappaletta puutarhatuoleja (superhienot siis omasta mielestäni):)

   Poista
 10. Meillä oli alunperin puhe mennä erämessuille, mutta taisi jäädä taas tälläkin kerralta käymäti (ei käyty viimeksikään). Ollaan siellä kyllä käyty lähes joka kerta vuodesta -86, jolloin aloimme seurustelemaan mieheni kanssa. Ensin puhuimme perjantaista, sitten lauantaista, sitten sunnuntaista. Kotona ollaan vieläkin. Sinne on niin turkasen pitkä matka, eikä kumpaakaan huvittanut lähteä ajamaan. Kyllä siellä paljon nähtävää on, mutta aika samanlaiset ne on kerrasta toiseen.

  Mä oon kans samoilla linjoilla, että jotkut ihmiset vaan voisivat harkita sanoisiaan, ennenkuin puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Vaikkakin jossain määrin tunnustankin olevani samoilla linjoilla persujen kanssa. Mut kuka ihme sen Hakkaraisen sinne päästi, typerä äijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ootte te sitten perinteen katkaisseet, jos nyt ette ole muutamaan kertaan käyneet ja vuodesta -86 asti siellä rampanneet. Ai,ai teitä. No pitkä matka on hidaste, ymmärrän. Täältä meiltä ei aja Riihimäelle kuin sellaisen tunnin verran.

   Eikös joku ole sanonut, että eduskunnan ainakin pitäisi edustaa Suomen kansan läpileikkausta? En tiedä. Kansahan ne kaikki heebot sinne on äänestänyt.

   Minä en ole edes ikinä käynyt eduskuntatalossa sisällä. Mieli on tehnyt monta kertaa mennä seuraamaan jotain lainkäsittelyä. Se rakennushan näyttää ihan mielettömän upealta kun TV:stä näkee.Tarttisi ottaa itseään niskasta kiinni ja järjestää kulttuuriretki eduskuntaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.