maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuksen jälkeistä aikaa

Tänään oli sen verran märkää, että Ossi päätti katoksen riittävän  päivälenkiksi. Auton alla oli mukamas turvallisinta 


eikä missään nimessä katoksesta ainakaan poistuta.

Ossin lääkekuuri on nyt kestänyt viikon. Tassu alkaa selvästi parantua. Vanha vaiva, eli polkuanturoiden välien tulehdus. Tassuja on kylvetetty joka toinen päivä, syöty antibioottia ja kortisonia, jotta kutina helpottuisi. Antibiootit haisevat ihan kamalalta. En yhtään ihmettele, että Ossi ei halua niitä syödä. Sellaista makkara- tai juustopalaa ei ole olemassakaan, joka peittäisi sen tabletin hajun. Ossi hyvin epäluuloisena tutkii kaikki palaset, joita tarjotaan lääkkeen annon jälkeen. Tämä sen varmistamiseksi, että ne lääkkeet todella menevät alas kurkusta. Ossi on nimittäin mestari piilottelemaan lääkkeitä ja tutkin vielä ikenet varmuuden vuoksi pariin kertaan. Muuten saattaa se pilleri löytyä lattialta. Tassukylvetyskin aiheuttaa inhon väristystä Ossissa mutta kylppäriin sen nyt saa silti houkuteltua:) Onneksi lääkekuuria ei ole enää kuin viikko. Hiphurraa sille. 


Huomenna tyttökin palaa kolmen viikon reissultansa. Mukavaa on ollut mutta mukava on tulla kotiinkin. Huomenna kuulen sitten kolmen viikon kertomukset. Tekstiviestejä on sentään tullut päivittäin ja on tyttö kerran soittanutkin. Mutta kyllä äidille ainakin kerkisi tulla ikävä.

22 kommenttia:

 1. Heh, ihan samat oli kuviot Maurillakin tänään ulkoilun suhteen, onneksi illan suussa sade helpotti sen verran että päästiin edes kortteli kiertämään. Pikaista paranemista tassuvaivaiselle, inhottavia vaivoja tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossin tassutulehdus on sellainen kerran vuoteen (melkein) uusiva. Harmillinen kiusa, mutta onneksi aina paranee lääkkeillä. Vaikka syö lähes pelkkää allergiaruokaa, niin jostain se aina tulee. Ei oikein voi mitään. Kaikkea ollaan lähes yritetty, siis melkein...

   Poista
 2. Meillä on sama ongelma lääkkeiden kanssa. Juuri eilen yritin madottaa Nellin ja Fannin, mutta eikös ensin Fanni sylkenyt pillerin pois. Pilleri syötettiin saman tien uudelleen, mutta juuri ennen nukkumaanmenoa löytyi taas yksi pilleri eteisestä. :( Ei muuta kun kuuri uusiksi kummallekin.

  Eikä meilläkään juuri kuonoa ulos pistetä tällä kelillä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleepahan tuplasti madotettua. Itse annan yleensä sen matokuurin missä riittää yhden pillerin antaminen. Kolme päivää olisi aika tuskallista. No nyt kyllä on kahden viikon lääkekuuri..

   Poista
 3. Harmillinen vaiva tuo tassuvaiva. Meneekö Ossilta vatsa sekaisin lääkkeistä? Olen joskus miettinyt, pitäisikö koirille/kissoille syöttää maitohappobakteereja antibioottikuurin aikana, niinkuin ihmisiä kehoitetaan tekemään. Kissoille se ainakin aiheuttaa vatsavaivoja. Ronja syö matolääkkeet kuten muutkin mäykyt, syljeskellen niitä lattialle. Laitankin nykyisin tabletin suoraan nielun takaosaan ja kun on varmasti nielaistu, niin vasta sitten saa herkkupaloja.

  Äh, taasko sitä vettä tulee, varsinaisia koiranilmoja onkin pidellyt! Ossille lohturapsuttelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossin "rautamaha" ei mene onneksi sekaisin lääkkeistä. Ainoa mikä saa Ossinkin ykäämään on reilu nyrkinkokoinen möntti matonkuteita. Siinä vaiheessa matto poistuu aina käytöstä. En osaa sanoa noista maitohappobakteereista. Antibioottia Ossi on kestänyt taas hyvin, ainakin toistaiseksi. Voi hitsit se antibiootti haisee ihan kamalalle. Kysyin lääkäriltä, että mikä on parasta. No ei kait ne saa suositella mitään, mutta sanoi mitä itse käyttää. Otin siis sitä. Nyt en nimeä muista niin ei pääse mainostamaan. Taitaa olla Kefavet. Niinhän minäkin teen, että tungen tabletit niin syvälle kurkkuun, että ei pitäisi olla mitään mahdollisuutta kakoa sitä ulos. No eilenkin tablettia syötiin kolme kertaa. Kolmannella yrittämällä meni alas. Päälle sitten pari palaa lohduttelujuustoa:) Kyllä olisi kamalaa syötellä lääkkeitä, jos olisi noin sitkeä veijari ja joku todella iso koira:) Ai te saitte ne meitin eiliset sateet. harmi. No säätiedotuksen mukaan pyyhkiikin sateet Suomen itälaitaa.

   Poista
  2. Sohville vinkkaan sellaista, että meillä koirille annetaan aina jotain mahaa rauhoittavaaa antibioottejen kanssa, esim. AB-piimää, Gefilus-kapseleita tai Inupekt Fortea. Gefilus-kapselit avaan ja sirottelen jauheen koirien ruuan sekaan. Joskus jo edellisen koirakaksikkomme aikaan joku eläinlääkäri sanoi, että ihan samalla lailla koirilla (ja tietysti myös kissoilla) maha ja suoliston bakteerikanta joutuu antibiooteista koville kuin ihmiselläkin. Mikä onkin tietysti ihan loogista. :)

   Marja-Leenalle vinkkaan kokeilemaan tabletin "piilottamista" voipallon sisään. Voin tuoksu saattaa ainakin ekalla kerralla hämätä koiraa ja toisaalta voi tekee sen, että tabletti luiskahtaa tosi helposti kurkusta alas ennen kun koira ehtii sitä sylkäistä ulos.

   Nuo tassutulehsukset on tosi tylsiä. :/ Meidän edesmenneellä Rosa-westiellä oli myös taipumus saada niitä, samoin kun kaikkia muitakin ihotulehduksia.

   Poista
  3. Voita en annamari ole koskaan ajatellut. Ehkä se ei ihan saa Ossia nuolemaan huuliaan, mutta meneepähän tabletti liukkaammin alas. Kiitos vinkistä!!

   Poista
  4. Annamari, kiitos vinkistä. Antibiootteja onneks on tullut tarvittua todella harvoin ja nekin kissalle. Niille minkä tahansa ylimääräisen syöttäminen on vielä hankalampaa kuin koiralle. Täytyy muistaa tuo voi niittenkin kanssa! Kiitos palstatilasta, Marja-Leena!

   Poista
  5. Kokeiltu on jo ja toimii hyvin!! Tabletti meni niin liukkaasti alas, ettei tosikaan. Tosin kiemurteli Ossi vähän kuin matonen ennen suun aukaisua, mutta kun tabletti oli suussa se suorastaan valahti vatsaan:) Turha luullakaan, että Ossi täysin vapaaehtoisesti sitä otti. Se olisi nuollut voit siitä päältä ja jättänyt tabletin syömättä. Mutta kun tarjottiin vain yksi mahdollisuus niin hienosti meni!

   Poista
 4. Ossi-Boy, täällä myös kaksi mäyristä, jotka joko kuulee tai haistaa ulkona ropisevan sateen. Yhtäkkiä ei olekaan niin hirveä hätä, ettei voisi ensin hetken lekotella töistä tulleen emännän kanssa sohvalla :) Kauniilla ilmalla se ei tule kuuloonkaan!

  Huokaus noita lääkekuureja. Toivottavasti kestät urheasti sen loppuun asti ja emäntä jaksaa huijata sinua tablettien kanssa tarpeeksi nokkelasti.

  Terkkuja myös emännällesi!

  Terv. AB + Mai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outo ilmiö, että kun sataa niin Ossi tuntuu muuttuvan umpioksi. No ei nyt sentään, mutta autokatos on äärimmäisen hyvä paikka, jota kierrellään moneen kertaan:) Sitten kun isäntä tulee töistä kotiin onkin hyvä lähteä "miesten kesken" kävelylle. Olen sanonutkin miehelle, että tuo koira varmaan katsoo velvollisuudekseen kävelyttää sinua. Ja siitähän mies tykkää.

   No me kakotaan ja syödään urheasti jälleen kerran yksi lääkekuuri. Tassupesu ottaa vähän koville. Se on Ossin mielestä aika kökköä. Malaseb on vissiin niin pahanmakuista, että kertanuolaisu riitti. Purkin kyljessä varoitellaankin, että koiraa pitää estää nuolemasta itseään. Himppa hankalaa. Olisi pitänyt pistää kuonokoppa ja se on kyllä nyt jossain jemma nimisessä paikassa.

   Teille kaikille myös terveisii!

   Poista
 5. Oulussakin on sadekuuroja ollut koko päivän ja ollaan sovittu illaksi lenkki Pate-lagoton kanssa. Mentävä on edes kokeilemaan, jos Olli suostuisi lenkille. Aamulla on käynyt viimeksi...

  Kyselit kerran kastraation vaikutuksista ja ajattelin ihan postata niistä. Ei ole ehtinyt/jaksanut, mutta yksi selvä piirre on tullut esiin: laiskuus. Aamulenkkiä ei tarvitse tehdä aikaisin, eikä mielellään kovin pitkääkään lenkkiä. Ollista on tullut vieläkin mukavuudenhaluisempi kuin aikaisemmin.

  Olli on tähän asti syönyt antibiootit vaikka sellaisenaan, mutta tänä aamuna unohdin laittaa ruoan joukkoon ja yritin antaa pelkkää tablettia. Olli sylkäisi sen tuolille. Laitoin juustoviipaleen sisään ja lääkejuusto katosi mahaan mikrosadasosassa. Ei ole vielä Olli tarpeeksi fiksu, kun pystyn juksaamaan sitä.

  Malasebilla ollaan pesty tassut kahdesti ja nyt varpaanvälit ovat parantuneet. Toivottavasti ei tämän päivän märällä iltalenkillä tule takapakkia. Olen huomannut, että kastuminen on kaikkein pahinta.

  Terkkuja täältä meiltä Ossille ja muillekin!

  VastaaPoista
 6. Täälläpä ei ole satanut päivällä, jee. No kerkiäähän tuo Esteri vielä tirautella:), kun valoisaa aikaa on vielä pitkälti.

  Ei mene meillä tabletit juustoon käärittynä se on varma. Väkisin ne tabut on syötettävä.

  Me ollaan pesty Malasebillä nyt viisi kertaa ja selkeästi alkaa tassut olla paremmat. Eiköhän ne tassut ole jo parantuneet, mutta mennään ellin ohjeiden mukaan joka toinen päivä niin pitkään kuin antibioottejakin eli kaksi viikkoa. Sitten tutkitaan varpaanvälit, jos tutkitaan. Ossi voi olla tassututkimuksesta hyvin paljon eri mieltä.

  Teepä tosiaan postaus siitä kastraation vaikutuksesta. Ehkä kannattaa odottaa jonkin aikaa niin näkee ne kaikki muutokset, jos niitä nyt onkaan tai tuleekaan.

  VastaaPoista
 7. Nelli on tällä hetkellä ensimmäisellä lääkekuurilla. Neitonen steriloitiin eilen. Kipulääke upposi kinkun kera tosi helposti. Mutta kipulääke ei haisekaan kuten antibiootti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei vain tule mitään komplikaatioita. Lääke kuin lääke. Mikään ei uppoa Ossille. Kunhan on joku pillerin tapainen, niin se herättää epäilykset. Nellille pikaista toipumista Ossilasta!

   Poista
 8. Meillä toimii menetelmä: kuono auki, lääke syvälle kurkkuun, kuono kiinni. Vielä ei ole tarvinnut piilotella lääkkeitä, mutta toki jos on sellaista minkä voi ottaa ruuan kanssa, niin murennan koirien morttelilla (huom. tuo 'koirien'-sana on tässä tärkeä, koirilla on nimittäin oma morttelinsa, en suinkaan siis mortteloi (uusi verbi :) koirien lääkkeitä ja Pii-Petiä ihmisten maustemorttelissa, heheh) lääkkeet hienoksi pulveriksi ja sekoitan ruuan joukkoon. Tietenkin on sitten tyhjään mahaan otettavat erikseen ja ne otetaan yllämainitulla tavalla :)

  Täällä vettä ropsii nyt vähän väliä. Tympeää. Esterin ja Esterin sisko voisivat käväistä vaikka mutkan Ruotsin puolella. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen sama menetelmä mikä meillä on ollut käytössä ja aina. Toimii vaikka Ossi onkin mestari syljeskelemään niitä antibiootteja ulos suusta. Mukamas nielaisee:). Hieno tuo uudisverbi "mortteloida".

   Täällä meillä paistaakin hetkellisesti mollikka. Tosin jossain jyrisi ukkonen, että eiköhän se Esteri siskoineen näyttäydy täälläkin.

   Poista
 9. Sadetta ropsii sillointällöin täälläkin, eikä Ellikään ole mikään sateessakulkija. Hyvä kun just pissalla käy.

  Johan se Ossi nyt on aikamoinen lääkkeenpiilottaja, mutta konstit on monet tuumaa lääkkeenantaja. Loppuviimeks katsotaan kumpi voittaa. Molempi parempi, sillä jos antaja saa sujautettua piilottajalle ne lääkkeet, niin piilottajahan paranee. Eli silloin voittaa molemmat ;)

  Paranehan, Ossi, pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi minä olen voittanut aina tämän lääkemittelön. Jos vaan tuo koira ymmärtäisi, että omaksi hyväksi lääkkeet ovat, niin ehkä se söisi ne vapaaehtoisesti. Mene ja tiedä. Eihän ne pikkulapsetkaan ota lääkkeitään vapaaehtoisesti ja kerran yhdestä radio-ohjelmasta kuulin, että koira on noin kaksivuotiaan lapsen tasolla. Antibiootteja ei onneksi ole kuin viikoksi ja kortisoniakin vähennellään koko ajan. Eiköhän tuo urho tuosta parane:)

   Poista
 10. Voi on vanhin voitehista, vai miten se nyt menikään :)

  Toivottavasti tassusi voivat jo hyvin. Eilen satoi kaatamalla, kun oltiin lenkuralla. Porskuttelin läpi lätäköiden. Onneksi ihmisväellä oli sadetakit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hyvä. Taidankin alkaa vedellä voita naamariin - ulkoisesti:) :)

   Voi Myrskyn poika, mitäs se sinua auttoi, että ihmisillä oli sadetakit? Aika kenkkuja, kun antoivat sinun kastua. Tänään tullut ihan vain pikku kuuroja, toistaiseksi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.