tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hikistä heinäkuuta.....


Tuossa kuvassa on sitten minun loppukesän urakkaa.  Voipi olla, että siirtyy ensi kesäänkin. Nimittäin eiväthän tuossa ole ne kaikki. Talon reunustalle on jo kasattu iso kasa pöllejä halkomiskoneella halottaviksi. Nämä pöllit kuvassa aiheuttavat lisäksi painollaan pienen lisäongelman. Mieskään ei oikein tahdo jaksaa kantaa näitä sen vaadittavan 50 metriä tuonne talon seinustalle. Siinä on nimittäin oikeasti jyrkkä ylärinne ja yksi pölli painaa sellaisen reilut 30 kiloa. Minun oli kuulkaas pakko käydä punnitsemassa yksi pienempi tuossa liiterin vieressä ja se painoi 26 kiloa:) Kun saan ne seinustalla lojuvat pöllit halottua, niin tarvitsee ehkä ottaa käyttöön sähkövinssi. Nyt kaikki luulevat, etten ole tehnytkään mitään. Liiteri on kuulkaas yli puolillaan halkoja. Nämä kun on halottu, niin meillä on polttopuuta muutamaksi vuodeksi.

Ovat painavia

Ensi kesän projekti on talon maalaus. Luultavasti otamme maalausporukan maalaamaan. Hieman oli suunnitelmissa maalauttaa talo jo tänä vuonna, mutta onneksi emme aloittaneetkaan. On ollut tämä alkukesä sen verran kostea, ettei olisi tullut talon maalauksesta mitään.
Ossi vetelee sikeitä selkäni takana. Lääkekuuri taisi kuitenkin ottaa aika koville. Huomaan, että Ossi on ollut selkeästi väsyneempi. Tai sitten se on ikä, joka alkaa poikaa väsyttää.
Ensi viikonloppuna saamme prätkäileviä blogikavereita Oulusta. Tervetuloa Aikku ja Petsku. Kirkkonummen mutkaisimmat tiet odottelevat. Kaikille erinomaisen ihanaa heinäkuuta!


16 kommenttia:

 1. No on sulla urakkaa kerrakseen! Sama tilanne oli meillä pari vuotta sitten, mut kun aikansa tekee, niin pöllinpötkylät vähenee. On noi tosin liian raskaita naisihmisen raahata. Ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä sattuma. Me kommentoitiin ristiin. Sil välin ku mää vierailin sun lokissa, niin sinä kävit täällä:) Nuo pöllit ovat siitä isosta kuusesta, joka kaatui Tapsan-myräkässä meidän talon ja liiterin väliin, ja sitten yhdestä toisesta joka nousi juuriltaan. Sen kävi kaatamassa sellainen ongelmapuunkaataja. Se oli hurjan näköistä, kun se metsuri kiipesi sinne melkein latvaan ja karsi niitä oksia mennessään ylös.

   Ei noita pöllejä oikeasti jaksa raahata. Täytyy ottaa se sähkövinssi avuksi. Se jaksaa vetää pari tonnia. Siinä vinssissä sitten ei pölli paljoa painakaan:)

   Poista
 2. Wou, mikä savotta! Ei käy kateeksi, mutta loistavaa hyötyliikuntaa siinä tietysti saa ja niitä polttopuita.

  Tsemppiä kovasti ja ihanaa heinäkuuta myös sinne! <3

  PS. Kivaa, että saatte mukavia vieraita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.... Kaikki halot, eivät edes tule mahtumaan liiteriin.

   Eiköhän meille tule ihan mukava viikonloppu. Prätkäilijöiden puolesta toivon, ettei Esteri yllätä:(

   Ossi lähettää tyttösille kovasti suukkoja.

   Poista
 3. Viime viikonlopun puusavottaa tehneenä en voi muuta kuin siunailla valtavien pöllien kokoa. Nuohan pitäisi puolittaa moottorisahalla niin olisi kevyempi kantaa. Pidetäänkö me talkoot?

  Huomenna taidetaan kastua, mutta ainakin torstaina pitäisi olla aurinkoista. Jospa se imatrankoskikin tulisi nähdyksi ilta-auringonpaisteessa.

  Olli on ollut ihan vauhkona koko illan, on ollut siilejä siellä ja täällä. Olohuoneen ikkunasta kateltiin koko perhe, kun siili tallusteli pihalla. Olli kyllä suorastaan ulvoi ilosta tai jostakin.

  Ossille annankin rapsutukset sitten ihan henkilökohtaisesti.

  t. Aikku & nukkuva Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ihan varmasti pidä talkoita!! Älä edes moisia ajattele.

   Siltä vähän näyttää, että huomenna saattaa motoristi hiukan kastua. Toivotaan, että onnistutte kiertelemään ne kuurot. Itse olen käynyt Imatralla muistaakseni vuonna 1977. Silloin siellä oli vielä Imatran moottoripyöräajot ja prätkillä tietysti ajettiinkin sinne. Minä tosin "vyöruusuna". Ollille vaan virtuaalirapsutukset:)

   Poista
 4. No huhhuh, kun onkin urakka. Mutta on niitä klapeja sitten mukava lykätä takkaan talvella (ja haaveilla kesästä).

  Meillä olis kanssa maalausurakka edessä. Sitä on jo monena vuonna suunniteltu, vaan ei vieläkään toteutettu. Rupeaa jo vanha maali rapisemaan nurkista.

  Voi Ossia, voi olla että noi helteetkin vähän väsyttää. Tosin täälläpäin taisi helteet jo heiketä. Eilisestä asti on tullut sadekuuroja ja hiukan ilmakin viilentynyt.

  Ahaa, tänne ne Oululaiset kiiruhtaa prätkällään/prätkillään. Terkkuja, myös heille :) rapsuja sille väsyneelle poitsulle siellä selkäsi takana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on kaksi isoa kaakeliuunia, jotka kyllä mukavasti lämmittävät. Viime talvena puut loppuivatkin. Nyt ei tartte huolehtia muutamaan vuoteen ostopuista. Olen lisäksi haaveillut puuhellasta. Meillä olisi sille paikkakin keittiössä mutta siihen syvennykseen on laitettu vanha puukaappi. Rakentamisen aikana, eikä heti sen jälkeenkään ollut varaa laittaa sellaista muurattua puuhellaa. Nyt kun talo on maksettu, voisi alkaa hellastakin haaveilla:)

   Meillä ei ihan vielä talon seinästä rapise maali, mutta parista pylväästä kylläkin. No täyttäähän tämä talokin jo 20 vuotta marraskuussa:) Terveiset menevät perille kaikille. Ellille kanssa virtuaalirapsutukset.

   Poista
 5. Jestas mikä työmaa. Kyllä on ollut puulla kokoa!

  Rapsuja Ollille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No taitaa siinä olla niiden kahden kaatuneen/kaadetun ison kuusen paksuimmat runkopalat. Olivat ne molemmat pitkälti yli 20-metrisiä.

   Toivottavasti Nelli on tokentunut täysin siitä kastraatio-leikkauksesta. Virtuaalirapsut sinne teillekin.

   Poista
 6. Huhhuh, on siinä hommaa! Nätti talo :)

  Helteistä (tai lähinnä sateista säiden puolesta..) heinäkuuta sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kesää vielä jäljellä....Oi kiitos paljon kehuista. Me halusimme silloin aikanamme ehdottomasti puutalon. Yhdellä ruotsalaisella valmistajalla olikin aika sopiva, mutta loppujen lopuksi halusimme hieman isomman. Vuonna 1992 oli vielä olemassa Puutalo Oy ja heidän arkkitehti sitten piirsi meille soveltuvan talopohjan. Vaikka onkin sitten ns "valmistalo" niin on kuitenkin ihan vain meille tehty:)

   Poista
 7. Okei, mua alkoi hengästyttää jo tuo kuvakin! Toivomme sinne helteistä heinäkuuta, tännekin sitä kyllä toivon, kun on aikasta ankea nyt ollut tämä kesä tähän mennessä näiden säiden puolesta. Itseäni siteeraan ja toistan: kun kerran kestetään kuin kunnon sissit ne - 30 kylmyydet, niin onko liikaa vaadittu, että saadaan kuuma ja kuiva kesä??! Noh, onhan tässä vielä kesää jäljellä ja Luonoäidillä aikaa petrata! :)

  Ossille leuanalusrapsutukset ja Aikulle ja Petelle terkut tätäkin kautta! :) Hauskaa kun näette toisenne :)

  VastaaPoista
 8. Se klapien teko on ihan leppoisaa hommaa, konehan sen tekee. Sen kuin vain vähän venyttelee ja painelee niitä nappuloita. Kamalan hidastahan se on sellaisella kotiklapikoneella. Kirveellä pilkkomista en viitsisi edes ajatella. Minulta nyt ainakin olisi kirves polvessa tämän hutinäön kanssa:)

  Toivotaan loppukesästä kuivaa ja lämmintä. Kosteutta on riittänyt nyt vähän liikaakin.

  Kerrotaan terveiset. Aikun kanssa me ollaan kerran aikaisemmin tavattu. Siinähän se aika menee Kirkkonummella prätkäillessä.

  VastaaPoista
 9. Taisi olla loppujen lopuksi hyvä myrsky, kun kaatoi teille polttopuun, jota ei ehkä muuten olis tullut tehtyä :)
  Kova homma, mutta lopussa kiitos seisoo, viimeistään talvella.
  Hauskaa prätkäviikonvaihdetta :)

  Ossille erityiset rapsutukset, että alkais piristyä lääkekuurista. Täällä pojat vetelee sikeitä matkaväsymyksestä. Pitää mennä herättelemään ja viedä yöpissalle, ettei aamuherätys tuu liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Mai olet NIIN oikeassa. Takapihastamme on tullut paljon valoisampi ja jos ei tietäisi, että siinä on ollut pari jättikuusta ihan vierekkäin, niin ei niiden poislähtöä edes huomaisi. Riittää noita erinäköisiä puita tuolla vieläkin:)

   Kyllä se Ossi pikkuhiljaa alkaa selkeästi taas piristymään. Artulle ja Basselle virtuaalirapsut M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.