lauantai 12. heinäkuuta 2014

Potutuslauantai osa 54


Heips blogikamut. Nyt on ollut kiirus viikko. Isäni muutti palvelutaloon ja jouduin sukulaisuussuhteen perusteella vähän jelppimään muutossa. En kyllä kovin paljoa, mutta pienen osan jouduin tekemään. 

Sitten pari erinomaisen hyvää uutista. Minun huono "karma" perjantain autolla ajeluista ei ainakaan enää eilen päässyt nostelemaan päätään. Ajoin onnistuneesti ensin katsastukseen ja autokin meni läpi, wuhuu ja sitten ajoin Lohjalle äitiäni katsomaan, wuhuu. Ossikin on tervehtynyt, ihanaa. Vien Ossin kuitenkin Mevettiin kuvattavaksi sitten, kun kunnon ELLit palaavat kesälomaltaan. En nyt halua minkään kesähemmon tulkitsevan niitä kuvia, kun se ultra tai mikä liene kuvaus nyt sitten tehdäänkään, ei ole kuitenkaan halpaa lystiä. Kirkkonummen muuten niin mukavalla ELLasemalla on aika vanhanaikaiset kuvausvekottimet. Muistan itsekin, kun Ossia kuvattiin siellä ehkä noin 6 vuotta sitten, niin ne laitteet olivat melkoisen vanhanaikaisen näköiset. Kysyin naapuri ELLiltä konsultaatioapua, että mihin kannattaisi Ossi viedä kuvattavaksi ja hän sanoi, että kaikkein parhaimmat laitteet ovat tällä hetkellä hänen tietääkseen ELL-asema Mevetissä. Joten tässä nyt jaan tälläistä täysin epävirallista informaatiota.

*linkki* 2-vuotias kuoli koiran puremiin Norjassa.  Siis miten tämä voi olla mahdollista? En halua syyllistää perhettä, mutta jotenkin outoa, että he ovat ammattikasvattajia ja lapsien on mahdollista päästä koirien tarhoihin. Ou nou. Perhe sai pahimman ja hirvittämimmän mahdollisen rangaistuksen tietyn laisesta huolimattomuudesta.

*linkki* Suomalaiset ovat maailman viisain kansa? No en nyt menisi vannomaan seuraavien muutaman esimerkin perusteella. Edit: otsikossa lukikin Euroopan viisain kansa, uuups.

*linkki* Mopokuski puhalsi yli neljä promillea. Suurin osa ihmisistä ei pysty edes kävelemään tuossa humalatilassa ja joillakin on kuolema aika lähellä neljässä promillessa. Sitten menee joku ja ajelee mopedilla tuossa kännissä. Aika heviä. Tosin muistan kerran lukeneeni jutun naisesta, joka aiheutti kolarin Lippajärven K-kaupan parkkipaikan pihalla ja promilleja oli yli neljä, jotain 4,6. Muistan tämän tarinan siksi, että appiukko asustaa aika lähellä tuota kauppaa ja luen aina Länsiväylän, kun sekin meille sattuu ilmaiseksi tulemaan.

*linkki* Liikemiehelle sakot Järvilehdon veneturman rekonstruoimisesta. No tässä oli varsinainen neropetteri. Eikä oikein voi sanoa, että "en se minä ollut", tai "en minä niin kovaa ajanut", kun kaikki meni videolle. Vitsit mikä taukki.

*linkki" VR joutuu perumaan junavuoroja. Hitsit sentäs. Viisitoista junankuljettajaa sattuu sairastumaan samanaikaisesti. Kuinkahan monta sairastapausta aiheutui pelkästään hyvästä säästä? Nyt onkin ollut jo useamman päivän kaunis sairaslomasää. Alkaa mennä jo suomalaistenkin työmoraali aika alhaiseksi. Minä kun en suostu uskomaan, että niin moni on kesälenssussa yhtäaikaisesti.

*linkki* Danske Bank maksoi palkat kolmeen kertaan. No tämä se on puhtaasti pankin moka, mutta jos se liksa nyt paukahti triplasti tilille, niin se ei ihan aikuisten oikeasti ollut bonus, tai korotettu hyvän miehen lisä, tai joku muu sellainen. Jos sinulla nyt sattuu olemaan tili siellä entisessä Postipankissa, niin älä nyt kolminkertaista sitä kulutustasi. Kyllä pankki aika nopeasti sen virheensä korjaa.

* linkki* Näin meitä höynäytetään. Erilaisia hönötystapoja. Eilen kuulin juuri radiosta, että Kirkkonummen "eräässä tavaratalossa" oli joku ulkomaalainen mies vienyt käsilaukusta naiselta lompakon. Oli tullut naiselta kysymään jotain englanniksi ja sanonut "excuse me" ja puhunut sitten enkkua ja kassalla nainen huomasi, että lompakko oli lähtenyt miehen matkaan. Lohduttikohan yhtään se, että varas oli sentään kohtelias? Seuraavana päivänä naisen siskolle oli käynyt samalla tavalla, joten olkaahan varovaisia lompakkonne kanssa. Minäkin yritän olla... Toisaalta kaupassakin on käytävä, mutta onneksi aika harvoin käyn Kirkkonummen Cittarissa tai Prismassa. 

*linkki* Auervaara iski. Voihan keljutuksen huipentuma. Sääliksi käy naisia. Pitäisi aina muistaa, että jos joku tuntuu liiankin hyvältä, niin se ei sitten ole totta. Näinpä kävi näissäkin tapauksissa. En tiedä kumpia höynäytetään enempi, miehiä, vaiko naisia, mutta kummankin sukupuolen vedätys on kyllä kurjaa. Meitsillä ei onneksi ole pelkoa, kun on aviksessa ihan kunniallisesti ja vaikka olisin vapailla markkinoilla, niin ei tuota vientiä nykypäivänä enää olisi.

*linkki* Intialaiskylä määräsi tytön raiskattavaksi. Niinpä niin. Voikohan monessakaan maailman maassa tapahtua vastaavaa? Sitten ovat nämä vaimojen polttomurhat. Niitä tapahtuu kyllä joissain muissakin kulttuureissa, mutta eniten kait juuri Intiassa. Raivoni maata kohtaan sen kun nousee ja nousee. 

Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonvaihdetta Ossilasta!


8 kommenttia:

 1. Isällesi toivotaan nyt pikaista kotiutumista. Elämä on niin paljon helpompaa, kun on apu lähellä.

  Kävin katsomassa Mevetin sivuilla, ja siellä olikin "erittäin tarkaksi" mainittu laite kuvauksia varten. Toivottavasti se vekotin toteaa Ossin erittäin terveeksi, ja vaiva on ollut tilapäinen venähdys. Terkut Ossikalle, että hyppää varovaisemmin pitkän runkonsa kanssa <3

  Aurinkoa riittää, parista vilpoisemmasta välipäivästä huolimatta :) Tämän aamun puolipilvisyys kyllä sopii minulle. Iltapäivällä voi sitten taas paistaa täydeltä terältä, kun aurinko ei kuumota ikkunoista sisälle. Kesäviikonlopun iloa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaikki menee palvelutalossa hyvin.

   Täytyy itsekin käydä Mevetin sivuilla, niin selviää vähäsen:) Luultavasti kalkkeutumia sun muita löytyy enemmän kuin tarpeeksi, mutta niitähän tulee vääjäämättä ihan kaikille mäyräkoirille. Kalkkeutumiahan ei vain voi välttää, ne kun ovat tietynlainen "rotuominaisuus". Kalkkeutumien aste sitten vaihtelee ja toisille ne aiheuttavat haittaa ja toiset mäyrikset elävät elämänsä loppun ns terveinä ja vapaina selkäkivuista.

   Etutassun kipu voi olla venähdys, tai sitten se voi olla jotain, mikä tulee niskarangasta. Näin sanoi naapurin ELL. Aina joskus kysäisen jonkun pikkujutun heiltä (siis molemmat ovat ELLejä) ja, koska molemmat ovat varsin puheliaita, niin koetan painaa myös hattarapäähäni kaiken sen tiedon, mitä saan. Valitettavasti vain osa tiedosta jää päähän.

   Nyt on aivan ihanaa. Tiedän, että meidän käsityksemme mukavasta säästä menee valitettavasti ihan ristiin, mutta toivotaan sopivia säitä silleen tasaisesti:) Ossilasta terkkuja!

   Poista
 2. En löytänyt suomalaisesta netistä tietoa tästä alkoholinvaikutuksen alaisena ajamisesta, enkä jaksanut enempää etsiäkään, joten korvikkeeksi saksalainen linkki.
  http://www.spiegel.de/auto/aktuell/daenemark-staat-nimmt-fahrern-ab-zwei-promille-das-auto-weg-a-971118.html
  Eli 1.7. alkaen Tanskan poliisi ottaa ajokortin sekä auton pois heiltä, jotka yllätetään ajamassa >2 promillin humalassa. Auto huutokaupataan ja summa menee valtion kassaan. Myös ulkomaalaiset autoilijat kokevat saman kohtelun.

  Jaa-a, suomalaisten viisaus? Joillakin sitä on runsaasti ja joillakin ei ollenkaan. Kai siitä voi keskiarvona saada tuollaisen tuloksen. Ettei vaan kaikki suomalaiset nyt kuvittele olevansa huisin viisaita ja runsaalla järjellä varustettuja?
  Terveiset vaihteeksi aurinkoisesta, lämpöisestä Hampurista! T. Hanne & Wuppe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haeskelin vähän "Päihdelinkistä" tietoa. Tämän linkin tiedän siitä, kun yksi miäheni vanha koulukaveri on entinen alkoholisti ja kertoi tämän linkin olemassaolosta. Alkoholin kertakäytön turvarajana Suomessa pidetään yhtä promillea ja se on muuten "törkeän rattijuopumuksen raja" Suomen lainsäädännössä. Kerroin laskurin avulla laskemani annokset, kun syötin megalomaanisen painoni ja sukupuolen "nainen" ja KAHDEN promillen saavuttamiseen tarvitsisin noin 1,5 litraa mietoa viiniä, tai 10 pulloa kaljaa, tai 10 ravintola-annosta. Luulen, että kerran elämässäni olen ollut noin vastaavassa tuiterissa. Olin miäheni kanssa mummoni huvilalla Espanjassa ja kävimme paikallisessa baarissa. En kyllä juonut lähellekään noita kappalemääriä, mutta se sikäläinen mittaustaktiikka toimi vapaalla kädellä. Miäheni sanoi seuraavana päivänä, että "etkös sä ollenkaan katsonut, kun se kaatoi suoraan pullosa sitä giniä?" No en ollut katsonut, kun luulin, että se mitattaisiin niinkus Suomessa on tapana tehdä. No en meinannut päästä kävelemään ja se oli aivan hirveää. Miäs sai taluttaa ja jotenkin päästiin se noin 400 metriä mummon huvilalle.

   Tätä tarinaa olen kertonut tytöllekin varoituksen sanana:) Kyllä saatais Suomessakin ottaa auto pois, jos kahden promillen kännissä kurvaillaan.

   En oikein myöskään usko tuohon "suomalaisten suuri viisaus" -juttuun, mutta pitäähän sitä jollain koettaa kansakunnan kissanhäntää nostaa. Nyt kun Pisa-tuloksetkin sen kun heikkenevät.

   Täälläkin on aurinkoista, mutta tuulee aivan hirmuisesti. Aurinkoiset terveiset Saksan maalle.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar12. heinäkuuta 2014 klo 15.45

  Oli suomalaiset sitten viisaita tai ei ainakin sitä älliä käytetään just vääriin juttuihin! Monet rikokset vaativat jonkintasoista kekseliäisyyttä ja sitähän meillä riittää. Toteutus vain mättää ja siitä seuraa sitten se, joka aamuteeveessäkin on todettu moneen kertaan: ollaan tilaston huipulla väkivaltaisena kansana.

  Ossille pysyvää hyvää tilaa ja iloista mieltä! Kaikille aurinkoisia päiviä ja onnistumisia mitä sitten ollaankaan puuhastelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin sortin kekseliäisyys nyt ei vaadi ällia oikeastaan lainkaan. Ehkä nokkeluutta ja se taas ei minun mielestäni ole älykkyyttä laisinkaan. Älykkyys ja viisauskin ovat aivan eri sanoja. Englanniksikin on vissi ero sanoilla smart, intelligent ja wise.

   Ossi alkaa olla iloinen oma itsensä. Nyt olen estänyt sen pääsyn sohvalle yöksikin. Voi mikä julmuriemäntä. Päivät on tosiaan olleet aurinkoisia, kaikin puolin. Tosin nyt on ollut muutama päivä huitsin tuulista. Terveisii teille päin!

   Poista
 4. Kiitos vierailusta :) Harmi että se nimi pitää lisätä joka kerta :( Minusta vaan tuntuu ettei siellä käy kukaan, kun se laskurikin hävisi silloin joskus! Mieli tekisi uusia blogia, mutta kun en osaa sitäkään, tyhmä tumpelo kun oon. Ja bloggeria oon muutamaan kertaan yrittäny, mutta tää on liian vaikee tälle tumpelolle:( Käyn minäkin täällä lukemassa kuulumiset, en vaan useinkaan keksi mitään sanottavaa!
  Saattoi mulla olla huono päiväkin, tuntui että kaikki menee taas pe....leen:(
  Oltiin lenkille lähdössä, mutta siellä sataakin nyt.
  Hyvää kesäviikonjatkoa :)
  Ossille muiskut ja rapsutukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me käyrään aika useinkin vierailemassa. Se kommentointi vaan tuppaa olemaan hankalaa.. Pistä kuules uusi loki pystyyn ja bloggerin puolelle. Minä olen kanssa ihan tumpelo, Siksihän multa puuttuu paljonkin kaikkia "finessejä", mitä monilla kirjoittajilla on. Kuten luetuimmat ja kuukauden luetuimmat, kun en osaa niitä laitella:) Bloggerissa on muuten kivat tilastot, jotta näkee mitkä loki-osoitteet on käyneet kuikuilemassa. Niitä minä tumpulakin osaan katsella.

   Ossi lähettelee Tiitulle Ossi-suukkosii. Terveisii!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.