torstai 23. lokakuuta 2014

Taasikkeen torstai

Minulle viikon mukavin päivä on torstai. Joka torstai klo 12.00 minulla on vakiohieronta-aika fysioterapeutilla. Totesin lääkärin määräämän fysioterapian jälkeen, että hieronta vähentää päänsärkyjäni, joten jatkoin hieronnalla omalla kustannuksellani.

Katsokaas mikä ihanuus on noissa kahdessa seuraavassa kuvassa. Niissä on se minun miäheni ostama ja istuttama kultasadepuu.Kunhan puu tuosta kasvaa, (se on nyt noin kaksi metriä) niin varmaan tuon verkkoaidankin voi poistaa. Varsinkin, kun puu on kuulemma myrkyllinen. Mikään luonnoneläin ei syö myrkyllisiä kasveja, joten peurat, kauriit ja puput todennäköisesti antavat puuni olla rauhassa. Puun pitäisi kukkia parin vuoden kuluttua istutuksesta. Ensi keväänä tasoittelen tuota pengerrystä ja koetan istutella siihen jotain kaunista vihreää. Tai sitten annan luonnon hoitaa sen viherryksen:)

Tämä kuva nyt hieman tärähti, mutta päätähtönen se siinä, mielessä ajatus, että tullaan, tullaan. Kotipiha jo, blaah. Tietää lenkin loppua.
Aamulla appiukko soitti. Hän oli joutunut sairaalaan. Saanut jonkinlaisen kohtauksen ja jalat pettivät alta. Nyt sitten tutkitaan missä on vikaa. Toivottavasti ei mitään kovin vakavaa. No ikävä totuus on kuitenkin se, että appiukko täytti keväällä 82, joten melkein mitä vaan voi olla odotettavissa. Toivotaan nyt parasta ja sitä, että appiukko saadaan vielä kotiin. Pirteältä hän vaikutti kun äsken soitti. Päästä oli otettu magneettikuvaa ja eiköhän huomisen aikana asiat selviä. Taidankin ajaa Jorvin kautta, kun tulen Lohjalta äitiäni katsomasta. Terveisiä Ossilasta!

9 kommenttia:

 1. Tuosta tulloo kommee puu. Ee näätä oekee mieleeseltä piätähestä tuo kottiimmänö :) Mulla se on justiisa toesimpäen. Kottii on kiire, lenkilleppäen ee niinkää.
  Toevottaa appiukolles pikasta toepumista ja ettee oes mittää pahemmi vialla!
  Ossilaan terveesijä! Huomenissa alakaa viikolloppu. Tuas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kanssa kovasti toivon, että se puu viihtyy tuossa paikassa ja kasvaa. Käsittääkseni kultasadepuu on jotain kaukaista sukua pajulle ja tuossa samassa paikassa kasvoi ihan valtavan kokoinen raita, joka viime vuonna kaatua rojahti. Paikka pitäisi olla hyvä kultapuun kasvaa suureksi ja mahtavaksi.

   Täytyy toivoa, että se appiukko vielä tokenee, eiköhän. Savoon päin terveisii. Tervetuloa viikonloppu, jee. Vaikka minun ja Ossin päivät ovat viikonloppuja kaikki:)

   Poista
 2. Onnea ja vahvaa kasvua kultasateelle!
  Toivotaan apellesi monen monta tervettä vuotta ja että pääsee voimissaan kotiin.
  Mukavaa viikonloppua Ossilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appiukolla on jo valitettavasti monenlaista vikaa, sydämen vajaatoimintaa, sokeritautia, mutta muutoin pirteä mies, joten toivon, että hän kohta kotiutuu. Kävin tänään moikkaamassa Jorvissa ja hyväntuulinen ja hyvänkuntoinen oli. Eiköhän taas päästy koko suku pelästyksellä.

   Odotan oikein tuon kultasadepuun kasvua. Ehkä se siittä lähtee:) Parin vuoden päästä näkee.

   Poista
 3. Oi joi, minkä ihanuuden olet saanut: kultasadepuu. Nimikin on niin kaunis. Hyviä kasvuja puullesi!
  (Sinulla on sanavahvistus päällä tarkoituksella?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kesällä Párekin blogissa kuvan tuosta pajun sukulaisesta ja ihastuin niin täydellisesti, että minun oli pakko saada se. Toivottavasti se puu nyt on niin helppohoitoinen, kun mitä esitteessä ja kaikissa mahdollisissa tiedoissa lukee.

   Kiitos, että kerroit ja kaikki muutkin viisi lukijaani. En ole tarkoituksella, enkä itse todellakaan laittanut mitään sanavahvareita päälle. Tainnut joku bloggerin päivitys niin tehdä. Koetanpa mennä ottamaan ne pois päältä. Kiitos Nettimartta.

   Poista
 4. Kultasadepuu kuullostaa hienolta! Sopii varmaan hyvin teidän talonne väriinkin :)
  Olen huono kommentaattori nykyään... joku kirjoitusväsymys kai iskenyt. Terkkuja sulle ja Ossille kuitenkin roppakaupalla. Terkkuihin tulee mukaan just nyt meillä lauantaita viettävä Kalle-kamu naapurista :)

  VastaaPoista
 5. Ei muuten ollut sanavahvistusta, kun laitoin äskeisen kommentin. Eikä mua haittaa, vaikka olis, mutta aattelin vaan kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että mun kultasade kukkii joskus. Aika näyttää. On varmaan ihanan keltaiset kukat. Kiitokset ihanainen, että jaksoit tarkistaa:) Olen niin urpo noissa asetuksissa, että en juuri uskalla koskea niihin. Vähän ihmettelin, että miten ne sanavahvarit olisivat lipsahtaneet päälle. Ai teillä on söötti jöötti kylässä. Se on kivaa, että pojat tulevat niin hyvin toimeen, ettei tule uhoja ja riitoja. Itselle iskenyt sellainen syysväsymythorkka, ettei tosikaan. Täytyy vain yrittää selviytyä jollain konstilla kevääseen. Sitten helpottaa. Terkkuja Ossilasta, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.