lauantai 25. lokakuuta 2014

Potutuslauantai osa 66

Olen niin murheellinen, etten oikein osaa sanoiksi pukea tunteitani. En tiedä saanko tytärtä ja poikaystävää tänne jouluksi. Voi noita nuoria, kun he eivät tajua joittenkin juhlapäivien merkitystä. Ei joululla sinänsä ole minulle niin suurta merkitystä, mutta onhan se ihanaa kerääntyä yhteiseen ruokapöytään ja vain olla hetki yhdessä. Lapsena joululla oli tietty ihan eri merkitys ja uuden merkityksen se pyhä sai taas, kun itse sai perhettä.

Hei, otsikon numeroinnista tulee mieleen "Route sixty six". Wuhuu. Tuo tiehän on käytännöllisesti kuollut, kun viereen on rakennettu moottoritie koko matkalle, mutta on se tie edelleen olemassa. Kylät sen varrella ovat vaan vähän nuukahtaneet. Näin yhden dokkarin kyseisestä tiestä ja eräässäkin "kylässä" asui vain yksi nainen.

No asiaan, tai asian sivuun. Eilen kävin katsomassa appiukkoani Jorvissa ja ihan hän tässä maailmassa oli - onneksi. Eniten huolissaan hän oli ympäristöstä. Tyypillistä appeani. Ensin koko maailma ja sitten hän. Vähän liian kilttiä ajattelua. Harvoin muuten hymynkare tulee huulilleni, kun astun sairaalan ovesta sisään. Olen saanut oman annokseni sairaaloista ja vähän ehkä liikaakin. Nyt kuitenkin Jorvin sairaalan alakerrassa oli näyttely *linkki* Susanna Suikkarin töistä. Minulla on kyseisen taiteilijan viisi vedosta. Tosin kolme sellaista tulitikkuaskin kokoista vedosta ovat yksissä kehyksissä. Susannan töitä katsellessa tuli väkisinkin hyvälle tuulelle. Katselin niitä tarkkaan sekä mennessä, että tullessa. 

*linkki* Kaikkeen sitä sairaanhoitopiirit rahaa tuhlaavatkin. Joku entinen kansanedustaja on teettämässä omaa muotokuvaansa Seinäjoen keskussairaalan seinään. No, mitä sitten? Hän on valinnut muotokuvaa tekemään Soile Yli-Mäyryn ja muotokuvan hinnaksi on sovittu 30 000. Voi hirvityksen kauhistus. Saman jutun mukaan Sauli Niinistön muotokuvan hinnaksi tuli 25 000. Pikkaisen pitäisi pitää rajaa. Eiköhän kyseisen kansanedustajan naamavärkistä riittäisi ihan valokuva. Tapana on ollut maalata muotokuva. No, jos se maalari on Soile, niin toivottavasti hän käyttää kirkkaita värejä ja kaunistelee herran piirteitä reippaalla kädellä. Minun puolestani saa maalata vaikka täysin tuntemattomaksi kyseisen herran pärstäkertoimen. Kansanedustajan nimi taisi olla Jukka Vihriälä ja hän tuli "kuuluisaksi" omilla taulukaupoillaan vaalirahoitussotkujen yhteyksissä. Mihin tämä maa on oikein menossa?

*linkki* Lisää oman edun tavoittelua ja politiikkaa. Finavian (entinen Ilmailulaitos) joku pomo järkkäsi töitä lähipiirilleen. No onneksi siitä on noussut kunnon kohu. Eikö tosiaan useamman kymmenen hakijan joukosta löytynyt muita päteviä ehdokkaita? Onneksi Liikenne- ja Viestintäministeriökin haluaa asiasta selvityksen. Kyllä näitä "kähmijöitä" näköjään riittää tähän maahan ja maailmaan.

*linkki* Lopuksi eläinaiheista söpöstelyä. On siinä miehellä riittänyt hommaa, kun hän on pikkuoravia syöttänyt tuttipullolla. Aika hienosti sai pikkuoravat pysymään hengissä. Toivottavasti oravat selviävät luonnossa.  Jos tälläisiä eläinaiheisiä söpöstelyjuttuja alan löytää enempikin, niin Potutuslauantain otsikko pitää muuttaa "Lauantain lutusteluksi".

No mutta hei, näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta oikein hyvää viikonvaihteen jatkoa Ossilasta.

6 kommenttia:

 1. Tässä maassa vihriälöitä riittää ja lisää löytyy päivittäin, kun vain vähänkin sohaisee lantakasaa. Kuka niiden puuhia valvoo? No toiset vihriälät tietenkin, eikä korppi korpin silmää puhkaise.
  Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiosti sanottu:) Vihriälät toisiaan vahtaamassa. Näinhän se taitaa olla. Yritetään ottaa Ossin kanssa mahdollisimman rennosti. Jotenkin minusta tuntuu, että me hallitsemme tämän löysäilyn taidon. Ossikin on huomannut, että on kylmää ja kosteaa ja parin kilsan lenkkeily alkaa jo harmittaa:) Tosin kotiinpäin se tulo on paljon hitaampaa. Meno on vintiömäisen vauhdikasta:) Terkkuja Ossilasta,

   Poista
 2. Onse vuan joolu semmonen ettoes mukava olla koko sakilla. Meellä taetas tulla jonniisortin katasroohvvi jos ee nuor emäntä ja vävy tulis...Vuan toesaalta jos ee piäsisi ni minkäpä sille mahtas. Toevottaa että tyttös ja vävys piäsis tulemmaa.
  Nuo kaekemmualiman taalutoheltajat ja muuttii puliveevarit...Niitee sua mihinkää järjestyksee. Nillon omat lakisa, mokomattii.
  Onneks on appes kuntootumassa. Tuon ikäluokan immeeset on justiisa niitä "mitteepä sitä meekäläenen"- tyyppijä. Esinnä muut ja sittä ite, jos jottae jiäp. Niinku meejjän ukkihhii. Voe niitä...
  Mukavata sunnuntaeta Ossilaan! Pysykee kuivina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se olisi meidänkin mielestä. Katsotaan nyt. Enhän minä heitä voi painostaakaan tänne, onhan se näinkin.

   Maailma on täynnä jos jonkinsortin eduntavoittelijaa, toiset pienemmän ja toiset suuremman. Silloin, kun se edun tavoittelu menee noin räikeäksi, niin sit on ylempien tahojen syytä puuttua asiaan. On se sentään hyvä, että tässä maassa (ehkä) on tahoja, jotka pyrkivät puuttumaan epäkohtiinkin.

   Eiköhän siitä appiukosta vielä kotiin pääsevä saada, toivotaan. Terveiset Savoon, M-L ja Ossi.

   Poista
 3. Aikooko tyttö viettää joulun mahdollisten tulevien appivanhempien luona? Ainakin se tuntuisi aika reilulta, mutta tietenkin surku teitä, nuo on sellaisia kompromissi-asioita, että aina tekee jollekin väärin ja jollekin oikein.
  Muistelen aikaa, jolloin lähdin kotoa maailmalle. Olin silloin siinä käsityksessä, että Suomessa ei ole mitään pahamaineista, ei mitään huonoa, Suomi on maailman puhtoisin ja paras paikka. Tiesin ainoastaan, että Suomessa on juoppoja ja taas luulin, että ainakaan Saksassa niitä ei olisi.
  Saksaan ja samoin Ruotsiin saapuessani kauhistelin mm. prostituoituja. Olin täysin vakuuttunut siitä, että "meillä Suomessa ei sellaisia ole", menin jopa naiiviuttani sen sanomaankin.
  Näköalaa kun on tullut lisää, olen joutunut huomaamaan, että Suomesta löytyy tasan tarkkaan kaikkea sitä negatiivista, jota muukin maailma on pullollaan. Niin huoria, juoppoja kuin oman edun tavoittelijoita, huijareita, vääränlaisesti valtaa käyttäviä jne. Kuten nuo vallankahvassa olevat johtajat ja politiikot. En ymmärrä tuollaisia "fiksuja" ihmisiä, jotka tasan tarkkaan tietävät tekevänsä väärin, mutta tekevät silti. Jatkuvasti putkahtaa jotain uutta. Lienevät kuitenkin ns. jäävuoren huippuja vain.

  Aurinkoisesta Hampurista terveiset!

  VastaaPoista
 4. Miehen puolelta on vain isovanhemmat. Luulen, että jos he viettävät joulun Pariisissa, niin silloin he tekevät sen kahden kesken.

  Hmm, on joskus ollut aika, jolloin Suomi on ollut ns vapaampi "maailman pahuuksista", ei tietenkään kaikista. Muistan ikuisesti, kun olin melko nuori ja joku poliisivirkamies laukoi sellaisen suuren "viisauden", että Suomessa ei tule koskaan olemaan huumeongelmaa. Hmm, kuulisipa tuo kyseinen virkamies mitkä ongelmat täällä nykyisin ovat. No mikäänhän ei ole niin vaikeaa kuin ennustaminen, paitsi jälkikäteen. Tuossa kuulin juuri radiosta muutama päivä sitten, että kovien huumeiden käyttäjiä on Suomessa arvioiden mukaan noin kolmekymmentä tuhatta. Voi ei. Siihen sitten päälle pilven sun muun pössyttelijät. Kyllähän täältä Suomesta löytyy ihan kaikki samat paheet kuin muualtakin maailmasta. Tietty väkiluvultaan pieneen maahan ei mahdu niin paljoa kuin isompaan maahan ja ehkä hyvä näin. Kiva, jos Hampurissa paistaa aurinko. Voisipa sanoa samaa:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.