lauantai 1. marraskuuta 2014

Potutuslauantai osa 67

 *Linkki*. Poliisi neuvoo, toimi näin jos törmäät Sonkajärven röyhkeään suteen. Siis, Sonkajärvellä liikkuu susi, joka pyörii lähellä pihoja ja häiriköi ihmisiä ja mitä ilmeisimmin kotieläimiä. Rehellisesti sanottuna, olkoonkin vaikka kuinka suojeltu eläin, niin minun mielestäni ainakin pihapiirissä pyörivät sudet ja karhut on syytä ampua pois kuljeksimasta. Tottuessaan ihmisiin, nämä eläimet unohtavat niin sanotun luonnollisen käyttäytymismallinsa ja muuttuvat ihmisen kannalta röyhkeiksi ja sitä myöten vaarallisiksi. Jenkeissähän tälläiset "pihakarhut" muodostavat oikeasti ongelman tietyissä osissa maata. No eiväthän ne karhut Manhattanilla kulje, sehän nyt on selvä, mutta tietyissä osavaltioissa ja pohjoisemmassa karhut ovat oikea ongelma, silloin, kun ne tulevat hakemaan ravintoaan ihmisten jäteastioista. Tuollainen "Sonkajärven susi" olisi  todellakin poistettava yksilö. Ainakin niin kauan, kun susi liikkuu alueella, olisi koirat ja kaikki muutkin kotieläimet pidettävä visusti sisätiloissa ja suojissa. Sitten ei tarvitse jälkikäteen voivotella, että susi vei perheen lemmikkikoiran.

Appiukkokin pääsi onneksi kotiin sairaalasta. Hänellä oli mitä ilmeisimmin tälläinen TIA, eli hetkellinen aivoverenkiertohäiriö. Kaikki ihan kunnossa. Kolmen kuukauden autolla ajokielto seurasi tapahtumaa, mutta se ei onneksi haittaa suuremmin hänen normaalia elämää. Kauppa on reilun sadan metrin päässä ja anoppia hän pääsee katsomaan joko kävellen, tai taksilla.

*linkki* Kuka nyppi kissan turkin Laukaassa? Niin ja jätti ulos, jotta kissa olisi suurella todennäköisyydellä kuollut pakkaseen. Siis en voi tajuta tätä ihmisten julmuutta. Hammurabin lait olisivat nyt paikallaan. Teon tehnyt ihminen ainakin yhdeksi pakkasyöksi ilman vaatteita ulos miettimään tekoaan...

Olen lukenut, että iso osa hätänumeroon soitetuista puheluista on turhia, aikataulukyselyitä, taksitilauksia, sun muita ihmeellisyyksiä.*linkki* Tämä pizzatilaus jenkkilässä, oli osoitus naisen ja hätäpäivystäjän nokkeluudesta.  Kyseessä oli siis ihan aito ja oikea hätätilaus, vaan ei todellakaan pizzan.

Minua potuttaa, kun en kerkeä päivittää blogia läheskään yhtä usein, kuin monet muut. Käyn kyllä lukemassa blogeja ja niitä, jotka ovat suosikeissani, yritän aina kommentoida silloin, kun olen käynyt visiitillä. En vain ymmärrä, mihin oma aikani valuu:) No, kahtena iltana viikossa olen harrastuksieni parissa ja perjantaista menee iso osa, kun käyn äitiäni katsomassa. Sekin keljuttaa, etten mukamas kerkeä häntä useammin katsomaan. Täytyy yrittää siinäkin asiassa ryhdistäytyä.

*linkki* Tämä Rinteen huomio harmittaa. Varsinkin, kun se on niin, niin totta. Laskekaapas, kuinka paljon tonnin palkkaero tekee 40 vuoden työuralla. No yhden tonnin palkkaero kuukaudessa tekee 40 vuodessa noin 480 tuhatta. Tämä on tietysti ero bruttopalkassa, mutta on ihan täysin mahdollista. Suomalaisten mediaanipalkka on hieman päälle kolmetuhatta kuukaudessa. Keskiarvopalkka on sitten ihan hieman korkeampi. Jos oletetaan, että mies saa samasta työstä 3500 / kk ja nainen 2500 /kk, niin siitähän se tonnin ero kuukaudessa tuleekin. Naisten pitäisi hoidella nyt omat asiat kuntoon, niin, että samasta työstä maksetaan sama palkka!

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta iloista viikonvaihteen jatkoa täältä Ossilasta!


15 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar1. marraskuuta 2014 klo 16.03

  Paljon olis maailmassa kirveellä töitä. Normaali maalaisjärki taitaa olla muisto vain. Kaikki on ohjeistettu ja säädelty huolella eikä silti lain käsi ole tarpeeksi pitkä, jotta ulottuisi sinne, missä sitä oikeasti tarvittaisi. Potutuksia riittää jokaiselle päivälle vähintään yksi kourallinen - jos alkaa miettiä. Ja kun ei mikään protesti, valitus tms tunnu vaikuttavan mihinkään, totaalisen turhautuneena alkaa sulkea silmänsä ja korvansa kaikelta vääryydeltä. Etelämaalaiset nousevat pitämään meteliä mielenosoituksin, suomalaiset urputtavat saunan takana itsekseen, purevat hammasta ja vetävät päänsä täyteen. Ja entinen meno eikun parantaa juoksuaan.
  Mutta kaikesta huolimatta mahtavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, plet niin oikeassa. Jos minä törmäisin suteen, niin miettisin oitis millä saisin sen hengiltä. On täällä Kirkkonummen suunnallakin jokunen vuosi sitten käyskennellyt susi. Ai mistäkö tiiän? Kirkkonummen sanomista. no mistäs se lehti sen tiesi. No, kun se oli tälläinen pantasusi, jonka jälkiä pystyttiin seuraamaan koordinaatein jälkikäteen ja se mokoma oli raadellut lampaita tuolla Meikonjärven suunnalla.

   Oot niin oikeassa, että potutuksia riittää ihan joka päivälle ja monia. Niitä saisi jokainen vuodattaa tänne kommentteihin ja ihan surutta. Sehän oli alkuperäisen kirjoitukseni idea, että tänne vaan kaikki sapetukset. Se ei vain ihan täsmälleen ole toteutunut. Sun kommentti oli hyvä alku sinne päin:) Pienenä lisäyksenä vielä, me olemme ihan liian kilttejä ihmisiä. Valittaa pitäisi, mutta fiksusti tietty ja tehdä asioille kanssa jotain. Terveisii teillepäin:)

   Poista
 2. No kuule. Tuopa seon toennäkösesti justiisa se otus jonka jäläkijä on ihmetelty. Parj viikkoo sitte pihatiellä. Parjkymmentä metrijä meejjän mökin rapuilta! Ee tehty ilimotusta ku ee uskottu ommiin silimiin. Nyt kaete seon uskottava. Arvooppa miltä tuntuu männä pihalle pimmeellä ku ee millonkaa tiijjä onko sielä hukka vae ee. Ja ohan se pimmeellähhii käätävä ulukona jos hätä isköö. Ja sille suellehhan ee tehä mittää ennenku jonnii piälle kääp.
  Kyllä ee tiijjä mittee uatella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuttekos työ jossain Sonkajärvellä päin? Savossahan tuo kunta jossain liene. Iisalmen lähettyvillä, kertoi kuukkelin kartta. Olen niin surkea Suomen maantiedossa, ettei oikein tosikaan. Toivotaan, ettei ollunna susihukkanen. Ja jos olikin, niin toivotaan, että onpi poistunna teitin pirtin tienoilta. Aikas isoja nuo hukkien reviirit ovat ja siellä missä hukkanen oli eilen, niin siitä se onpi jo kaukana. Saattaapi hukka minun muistaakseni jolkotella liki sata kilometriä päivässä, mikäli joku ei sitä seudulla pidättele. Pysypähän Iivari tuvan lämmössä. Eikä hukka yleensä mäyräkoiriin koske. Ne kun ovat monasti kiinni. Nää meitin lemmikkikoirat näet. Metsästävät mäykyt saattavat olla vaaravyöhykkeessä. Onneksi ei Iivari eikä Ossi ole näitä metsurimiehii. Terveisii Savoon päin!

   Poista
 3. Hyvää lauantai-iltaa - potutuksista huolimatta!
  Olen minäkin käynyt täällä lukemassa kuulumisia, vaan en muka ole keksinyt mitään kirjoitettavaa, huoh... Minua potuttaa nuo mun "käpälät" :( Kävin jo kerran lääkärissäkin, vaan eipä ollu apua! Tai no, kuvattiinhan ne, vas.kantapäässä on joku plantaari fas... Ja oikean jalan vaivaan se lekuri ei sitten katsonu olevan tarvetta sanoa mitään!!! Nytkin on ihan jäykkä ja turvoksissa, ettei sovi mitkään kengät jalkaan, mutta ei siinä mittään vikkaa ole :( Niin kävinhän mä verikokeissa, ei sillon lekurikäynnillä voinu antaa lähetettä, oisin käyny samalla reissulla, nyt kun soitti kuvista piti kuitenkin laittaa kokeisiin. Ei mitään tulehdusta, Hb:n 165!!! En tiijä mihin lähtis valittamaan....
  Leppoisaa lauantai-illan jatkoa ja suloista sunnuntaita Ossilaan! Muiskut Ossille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on sitten jäykkäjalkaisia leidejä täällä blogistaniassa enemmänkin. Voi sinun jalkojasi. Jos ei kengät mahdu, niin sitten pitää ostaa vähäsen isommat ja mukavat. Mulla on yhdet niin mukavat kuusi vuotta vanhat eccot, että olisin halunnut samanlaiset. Vaan ei saa enää, pöh.

   Hui kun sulla on sakea veri. Jos sinulla ei ole mitään lääkitystä joka estää verenluovutuksen, niin sunhan pitäisi melkein käydä säännöllisesti luovuttamassa verta. Minullakin oli ennen yli viidentoista, mutta nykyään sentäs alle kolmentoista. Minä kävisin luovuttamassa verta, mutta mulla on yksi lääke joka estää sen. Harmin paikka, mutta ei voi mitään. Tiitulle hurrrjasti ossi-suukkoja. Savoon terveisii.

   Poista
  2. Ei näin vanhoja huolita verenluovutukseen :)

   Poista
  3. Seitsenkymppiseksihän asti saa luovuttaa, jos on aikaisemmin luovuttanyt. Sitten iskee ikärasismi. Minä olen muutaman kerran luovuttanut, mutta nykyään yksi lääke estää sen. Mulla olisi vielä sellainen vähän harvinaisempi veriryhmä, että hyvin kelpaisi (AB). Tiitukke unisuukot Ossilta.

   Poista
  4. Lisäänkin tänne nyt, ettei tule jaettua väärää infoa. Hirveän harva lääke estää verenluovutuksen. Tein sen "sovitko luovuttajaksi" -testin ja se onkin se sairastettu AVH, eikä lääkkeet, joka estää luovutuksen. Muistin väärin:(

   Poista
 4. Jos työnataja maksaa samasta työstä miehelle tonnin enemmän, se on laitonta ja häkki heilahtaa alle kolmessa kuukaudessa. Ja työnantaja tuomitaan maksamaan naiselle erotus.
  Yksityisellä sektorilla tutkimuksen mukaan naiselle maksetaan samasta työstä 96%-102% miehen palkasta. Eikä tuossa ole vielä otettu huomioon sitä, että Tilastokeskuksen mukaan naiset tekevät vähemmän vuosityötunteja kuin miehet.
  Julkisella sektorilla varmaan sitten miehelle maksetaan samasta työstä tonni enemmän kuin naiselle mutta kun siellä on niin vähän miehiä haitanneeko tuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua harmitti oikeastaan vain ministeri Rinteen lausunto, koska matemaattisesti laskien on mahdollista, että näin käy. Työssä ollessani laskin palkkoja 24 vuotta, muutamassa yrityksessä yli sadan ihmisen palkat ja totesin, että myös toisinkin päin saattaa tapahtua. Kuten omassa blogissasi totesit, Rinteen laskelmasta oli verotus jäänyt huomioimatta:)

   Näin jopa sellaisenkin ihmeellisyyden, että periaatteessa samasta työstä maksettiin naiselle kaksi kertaa enemmän, kuin miehelle. Siis nainen sai tuplapalkan kuukaudessa verrattuna miehen kuukausipalkkaan. Hmm, tekikö tämä nainen sitten tismalleen samaa työtä? Tutkintonimike oli sama, koulutus noin kuusi-seitsemän vuotta, yliopistotason tutkinto, yksityinen sektori, kiinteät kuukausipalkat, ei bonuksia. Työn sisältöön en ota kantaa.

   Täysin samasta työstä kuuluu mielestäni maksaa sama palkka sekä miehelle, että naiselle.

   Luin muutaman tekstisi (Taloussanomat, "Miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset" ja US, "Myytti 1: Naisen euro on 80 senttiä", sekä "Mistä löytyisi Rinteen laskelmat omakotitalosta ja naisten työtunneista") Oikea vastaus on varmastikin se ei mistään. En käy missään nimessä kiistelemään, koska argumentoinnissa häviän sitten mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Silti on todennäköisesti vielä olemassa ammattiryhmiä, joissa naiset saavat huonompaa palkkaa kuin prikulleen samaa työtä tekevät miehet. Joskus vuonna yksi ja kaksi tämä oli totuus esimerkiksi leipomotyöläisillä. Oikein mukavaa viikonloppua Hyvinkäälle.

   Poista
 5. Auttaisko noihin pihasusiin sama menetelmä kuin karhuihin? Eli metelöinti, musiikkia kovalla volyymilla, kovaäänistä rallattelua, huitominen suksensauvoilla?

  Oma potutus on tällä hetkellä influenssa, tänään 7. päivä menossa. Mies on vielä itseäni kipeämpi. Aikaisempina kertoina on kestänyt 10 päivää eli toivoa on. Lisäksi on astetta lievempi kuin aikaisemmat, meillä kun on kummallakin rokotukset otettuina.
  Täällä on pitänyt kauniita ilmoja, aamut viileitä, jotain +10 astetta, mutta sitten lämpenee. Ja on sentään marraskuu jo. Ihmetellä täytyy.
  Terveiset täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on Hanne niin sanotusti otetta. Siinä saa olla peloton mies tai nainen, joka menee ja sohii sutta suksensauvoilla:) Haluaisin nähdä tuon tapahtuvan. Vaikka kait sitä hätäpäissään tekee aika paljon itseään suojellakseen.

   Onko influenssa, vai flunssa. Itse luulen sairastaneeni influenssan vain kerran elämässäni. Se sairaus nimittäin tuntui niin paljon rajummalta, kuin mikään muu aikaisempi sairastettu "nuhakuume". Toisaalta, jos teillä on rokotus, niin silloinhan influenssan ei pitäisi iskeä. Rokotehan aina pyritään kohdistamaan siihen virukseen, joka on tulossa. Koettakaa joka tapauksessa parantua ja mitä pikimmiten. Huoks, plus 10 astetta alkaa tuntua jo lämpimältä. Ei sen puoleen, suunnilleen samoissa mennään täälläkin. Nyt jo kaipailen kevättä. Saksaan terveisii!

   Poista
 6. Olkoon sakko mikä tahansa, susi Sonkajärveltä tai muualta, jos minua vastaan kävelee, en jää arpomaan, onko tämä nyt "akuutti henkeen tai terveyteen liittyvä uhka". Soitan juuri sillä sekunnilla, ihan vaikka hälytyskeskukseen, tai mikä numero ekana mieleen tulee, olinpa sitten etu- tai takapihalla...

  Valitettavasti mitään metsästysasetta mulla ei kulje mukana, mutta jos olisi, en jäisi neuvottelemaan metsän petojen kanssa. Että tällainen eläinrakas ihminen minä olen. Henki on silti kallis, olkoon metsän pedot kuinka suojeltuja tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se 112 on varmasti ihan se oikea numero, hirveä karjahtelu lisäksi. Karhulle ei käsittääkseni kannata karjahdella vaan poistua hissunkissun siihen suuntaan mistä on tullutkin. Se voi okka vaikeaa se hissunkissun poistuminen, mutta ehkä luonnossa paljon liikkuneet osaavat sen. Siinä on sellainen juttu, että juokseminen laukaisee pedoissakin sen saaliskäyttäytymisen ja on ihan varma, että ihminen häviää juoksussa sekä karhulle, että sudelle. Suden pitäisi väistyä ihmistä, mutta kyllä pitäisi olla jotaintodella kättä pitempää, ennen kuin koittaisin. Tosin hädissäänhän sitä tekee ihan mitä vain henkiriepunsa säilyttääkseen.

   Eipä meillä kulje kummallakaan mitään aseita mukana, vaikka tuo mies metsästääkin. Itse olen vähän sitä mieltä, että Suomen rajojen sisäpuolelta sudet saisi poistaa ihan kokonansa. Itärajan takaahan ne valitettavasti ovat kaikki tulleet ja pikkuhiljaa todenneet, että parempi asuinpaikka tämä Suomi. Täällähän niitä ei saa metsästää. Voisivat painua Venäjälle metsästettäväksi tai Viroon. Siellä ainakin aikaisemmin on saanut metsästää sutta. En tiedä miten on asian laita nyt, kun sekin maa kuuluu EU:hun ja sieltähän se suden metsästyskielto on lähtöisin. Terkkuja ja Artulle rapsut.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.