lauantai 22. marraskuuta 2014

Potutuslauantai osa 70

Ihan ensimmäinen potutus on tuon Ossi-rassun tassut. Ainoa ilo on se, että ne tassut ovat taas kunnossa muutaman viikon kuluttua. Viimeksi tassut olivat tulehtuneet vuosi sitten, joten ihan kohtalaisesti olemme säästyneet ainakin näin pahalta tulehdukselta. Toisaalta, minähän en huomaa sitä tulehdusta, ennenkuin se on sen verran paha, että Ossi alkaa nyppiä niitä tassujaan. Nyt on kaksi tassua terveet ja kaksi tassua tulehtuneet. Molemmat vasemman puolen tassut ovat kipeät. Oikean puolen sekä etutassu, että takatassu ovat terveet.

Sitten iäisyysketutukseen, koirien pentutehtailuun. *linkki* Pentutehdas tyhjennettiin Vantaalla. No, eikä tyhjennetty, koska sinne jäi vielä koiria. Eläinsuojeluviranomaiset menevät sinne uudestaan ensi viikolla. Minkä ihmeen takia sitä pentutehdasta ei tyhjennetty jo helmikuussa? Silloin viranomaiset kävivät siellä ensimmäistä kertaa. Luulevatkohan viranomaiset, että tuollainen ihminen varoituksella parantaa toimiaan? No ihan varmasti hän ei toimi näin. Miksi ihmeessä Suomen viranomaiset toimivat näin kehnosti? Laki varmastikin antaa paremmat valtuudet toimia. Jos viranomaiset yhtään käyttäisivät järkeänsä, niin moni ihminen ja eläin voisi paljon paremmin. Ihmistenkin ihan järjettömiltä kuolemilta olisi voitu välttyä. Viittaan tässä nyt siihen surulliseen ja kuuluisaan Erika-tytön tapaukseen.

Eilen oli ympäri Suomea taas 160 peltikolaria, kuulin uutisissa. Mitä ihmeen taukkeja me ihmiset oikein olemme? No, minä pysyin visusti neljän seinän sisällä, sen jälkeen, kun lunta alkoi sataa. Tai, kävin minä Ossin kanssa kävelemässä, mutta auto seisoi katoksessa. Lumipyrystä varoitettiin ihan joka puolella, joten ihan yllätyksenä se lumi nyt ei voinut tulla. Ihmiset kun pitäisivät vähän pidempiä turvavälejä autoilla, niin kolareita ei sattuisi. Tosin tiedän omasta kokemuksesta, että kun minä pidän turvaväliä esimerkiksi moottoritiellä, niin siihen saakutin väliin helposti kiilaa neljäkin autoa. Pidä siinä nyt sitten sitä noin sataa metriä väliä (joka olisi se 100 km tunnissa nopeuteen oikea turvaväli). Sallikaa minun ivallisesti ainakin hymähtää.

*linkki Hirvikolarien määrä lisääntynyt rajusti. Joopa joo. Minun mielestäni sekä sudet, että hirvet voitaisiin ampua lähestulkoon poies Suomesta. Tämä on nyt sitten vain ja ainoastaan minun mielipide. Susien suojelijat parahtaisivat ja metsästäjät parahtaisivat hirvistä. No, minun mielipide on se, että kumpikaan ei oikeastaan kuulu enää Suomen luontoon. Ainakaan niin suurina määrinä. Hirvet aiheuttavat vahinkoa maataloudelle ja kolareina, sudet taas syövät helposti metsästäviä koiria ja jossain vaiheessa alkavat häiriköidä ihmisiä, piste. Sitä paitsi, jossain vaiheessa susien lisääntyminen ylittää sellaisen rajan, että niiden lisääntyminen todennäköisesti räjähtää täällä Suomessa. Ajatelkaas, jos yksi susipari saa noin 3-5 pentua, sitten nämä pennut muodostavat lauman ja lisääntyvät, jne. Hirvikolareiden määrä saadaan ihan tarkkaan tilastoina jostain, jopa hirvikolareissa kuolleiden ihmisten määrä on varmasti tilastoitu, sekä loukkaantuneiden ihmisten määrä. Loukkaantuneiden vakavuutta ei ole varmaan tilastoitu missään. Sellainen neliraaja halvaantunut, joka on selviytynyt hengissä, ei varmasti ole tilastoituneena missään. Tai, no joo, loukkaantuneena.

Mutta, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta oikein iloista viikonvaihteen jatkoa täältä Ossilasta.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä huastot tuas järkee! Tuo pentutehtaelujuttu sae mamman takajalollee. Minkätähe ee toemita sillonku pitäs??? Elläenraakat on ihmisten armoella!
  Ja sammoo mieltä susista ja hirvistä!
  Tuo talavi se kuule aena yllättää suomalaeset. Jokaikinen vuosj. Uskomatonta ettee immeeset opi/muista mittää!!
  Nuista pöljistä immeesistä huolimata hyvvee viikolloppuva Ossilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet ja pienet lapset ovat sellaisia, jotka ovat täysin riippuvaisia muista ihmisistä. Lapset vanhemmistaan ja eläimet omistajistaan. Jos jompien kumpien hyvinvoinnista, kaikenpuoleisesta, ei huolehdita, niin viime kädessä viranomaisten on se tehtävä. Mieluummin vähän nopeammin, kuin hitaammin.

   Lastensuojelussa on joskus saanut lukea "ylilyönneistä". Mieluummin ylilyöntejä, kuin ainuttakaan kuollutta lasta. Joo, talvi tuli ja yllätti, ihan niin kuin joka vuosi:) Savoon mukavaa viikonloppua.

   Poista
 2. Leväperäistä touhua ovat sekä eläinsuojelu että lastensuojelu. Vaikkakin tekevät molemmat instanssit arvokasta ja hyvää työtä, mutta sitten kun tarvitaan virkavaltaa ja sen virkavallan pitää ottaa ohjakset, niin siinä ei oikein homma suju.
  Ja suojattomat, avuttomat, lapset ja eläimet, joutuvat kärsimään, eikä mitenkään vähän, vaan paljon.
  Meidän Vilin kotikennel oli myös tarkkailussa jo silloin, kun haimme Vilin. Vaan ei sitä missään kerrottu. Kunhan eläinsuojelu vain tarkkaili. Mitä helkkaria ne oikein tarkkailee, jos kerran huomaavat, että kasvatushomma on karannut käsistä? Odottavat, että eläimet menevät vieläkin huonompaan kuntoon ja lapset tapetaan, sitten vasta puututaan asiaan. Kun on pakko. Ja sinä aikana on ehtinyt tapahtumaan paljon lisää kärsimystä näille suojattomille.
  Huh, ihan verenpaine tässä nousee...
  Voi reppana-Ossia, tassut jos ovat kipeät, niin se sattuu. Taitaa olla yksi arimmista paikoista eläimillä, jos kipeytyvät. Mistä moinen johtuu, että ykskaks tulee tassuihin jotain?
  Ossille tervehtymistä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetin vähän selvittää eläinsuojeluvalvontaa Suomessa, mutta se meni aivan liian monimukaiseksi se asia. Jotenkin siihen liittyy ainakin kunnan eläinlääkäri ja poliisit, EVIRA ja korkeimpana viranomaisena toimii Maa- ja Metsätalousministeriö. Eläinsuojeluvalvoja on vapaaehtoinen, joka on käynyt jonkun kurssin. Sitä asiaa en edes tiennytkään.

   Ossin tassutulehdukset liittyvät siihen allergiaan, jota nyt pitkälti hoidetaan sillä allergiaruualla. Kaikkia allergian lähteitä ei millään saada eliminoitua. ELL on kerran selittänyt asian, mutta meni niin korkealentoiseksi, ettei pysy minun päässä. Se ei tarvitse kuin pienen naarmun sinne tassuihin, niin se helposti saa tuon tassutulehduksen. Ossihan kaivaa ja kuopii ja se on sen elämän yksi suurimpia hauskuuksia. Siinä kaivelussakin niitä pieniä naarmuja saattaa tulla ja pöpöpesäke on valmis. Saksaan terveisii!

   Poista
 3. Näillä keleillä on kurjaa, kun herkkätassuiset joutuvat ulos paljain jaloin. Mutta minkäs teet, kun ei ole sellaisia tossuja keksitty, millä koiran olisi hyvä kävellä. Ja pitäisivät kosteutta ja likaa.

  Koittakaahan jaksaa odotella tassujen paranemista. Lumi maassa auttaisi ainakin vähän. Terkut sinne ja Ossille kaularapsutukset <3

  VastaaPoista
 4. Moi Mai sekä Arttu. Olisipa vielä sellaiset tossut, jotka pysyisivät Ossin jaloissa. Se näet käyttää uskomattoman määrän energiaa repiäkseen ne tossut pois jaloistaan, yleensä onnistuikin siinä erinomaisesti ja nopeaan. Tassut ovatko selkeästi paremmat, koska Ossi ei yritä hoitaa niitä, vaikka kauluri olisi hetken pois kaulasta. Terkut teille!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.