lauantai 8. marraskuuta 2014

Potutuslauantai osa 68

Voi ihmetys, kuinka osaakin ihmistä väsyttää? Sama juttu oli kuulkaas viime vuonna. Kun kellot käännettiin talviaikaan, niin minun aivot kääntyivät johonkin "väsymystilaan" ja heräsin joskus keväällä noin maaliskuun tienoilla. Tänä vuonna täytyy koettaa löytää joitakin piristyskeinoja tähän fyysiseen väsymykseen. Kaikki vinkit otetaan vastaan.

Miäs oli ihana. Lähti kauppaan, kun olin kirjoittanut listan. Ei nyt ihan vapaaehtoisesti, mutta lähti, kun kysyin, että voisiko mennä kauppaan. Hän soitti sitä ennen Kirkkonummen johonkin kodinkonekorjaamoon. Onneksi niitä liikkeitä on kaksi kappaletta, niin ei tule suoraan haukuttua ketään. No, juttu on näin, että meidän muutaman vuoden vanha yksi markkinoiden kalleimmista ja mukamas laadukas rumpukuivuri on ollut korjattavana kohta reilut pari kuukautta. Miäs vei sen kuivurin korjattavaksi syyskuussa ja sanoi korjaajalle, että saa maksaa noin 350. Jos maksaa enempi, niin sitten ostamme mieluummin uuden. No miäs kävi noin kuukausi sitten kyselemässä kuivurin perään. Kävi ilmi, että korjaaja oli hukannut "jonkin lapun". Eli mitään ei ollut tapahtunut. No tänään korjaaja selitti puhelimessa, että eivät ole varaosat tulleet. Haloo, ei missään päin Eurooppaa voi varaosien saanti kestää kuukautta. Sanoin miähelle, että korjaaja on siis unohtanut tilata ne varaosat. No, ehkä se eräänä kauniina päivänä tulee kuntoon se rumpukuivaaja, tai sitten ei. Enpä minä sitä kauheasti ole käyttänyt. Pussilakanat, pyyhkeet ja alushousut lähinnä kuivasin sillä. En silitä alushousujani. Tiedättekö, että Afrikassa silitetään myös alushousut ja sukat? Jossain päin Afrikkaa. Miäs selitti kerran, että märkään pyykkiin saattaa ulkosalla lennähtää joku kärpäslaji, joka sitten tekee munia ja nämä toukat pystyvät siirtymään ihmiseen. Gääks. Suuren luokan kuumuus tuhoaa nämä munat.

*linkki Mikä olisi riittävä rangaistus rattijuopoille? Pistin linkin Pia Kauman blogiin Uuden Suomen blogikirjoituksiin. Niin, jos joku ei tiedä, niin Niklas Herlin on kustantanut Uuden Suomen nettiversiota ihan sen alusta alkaen. Nyt en ihan täysin muista, milloin tämä nettiversio nostettiin ylös, mutta sen jälkeen, kun paperiversio lopetettiin. Ihan kunnioitettava kulttuuriteko. Niin, mikä olisi riittävä rangaistus rattijuopoille? En ihan heti löydä vastausta, koska sellaista ei olekaan. Niin pitkä rangaistus, että rattijuoppo ei pääse uusimaan tekoaan. Oikeusministerin mukaan ei ole näyttöä siitä, että pitkät rangaistukset tai niiden pelko vähentäisi rattijuoppojen määrää, mutta pitkä rangaistus pitäisi ainakin ne pirut siellä telkien takana, etteivät pääsisi uusimaan tekoaan. Murrkele. Juttuhan on niin, että rattijuoppo tutkitusti uusii tekonsa heräkästi. Tästä ainakin on Suomessa ihan tilastoitua tietoa.

*linkki* Lopuksi juttu 20:stä sankarikoirasta. Kennelliitto jakaa vuosittain Suomessa sankarikoirien titteleitä kunnostautuneille koirille, jotka ovat pelastaneet esimerkiksi ihmisiä. Mukava juttu. Tosin Vinskin ja Raipen sankarikoiran titteliä ollaan kait poistamassa, koska kyseessä taisi olla metsästysrikos, tai sillä nimikkeellä kait juttua tutkitaan. Isäntä oli ilmeisesti ollutkin menossa ampumaan karhua tarkoituksellisesti pesältä. Ei ihan laillista hommaa...

No mutta, nähin potutuksiin ja niistä huolimatta oikein mukavaa viikonlopun jatkoa täältä Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Voi, tunnen useamman naisimmeisen Suomenmaasta(kin), jotka silittävät ukkojensa sukat ja kalsarit. Minä en kuulu siihen joukkoon. Sellaisia silittäjiä löytyy täältäkin, kun äsken googletin eli taitaa olla yleismaailmallinen ilmiö.

  Rattijuoppo, joka juovuspäissään surmaa autollaan ihmisen, kuuluu lukkojen taa yhtä pitkäksi aikaa kuin kuka tahansa muu tahallaan ihmisen tappanut henkilö. Eikö?

  Hyvää viikonloppua sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Suomessakin voisi pesiytyä märkään pyykkiin vaarallisia munivia hyönteisiä, niin se olisi ainoa asia, joka minut saisi silittämään kalsarit ja sukat. Silitän paitojani ja muita näkyviä vaatekappaleita ja miäs osaa silittää omat vaatteensa ja myöskin silittää. Tosin on löytänyt jenkeistä paljon itsesiliäviä paitoja. Ovat ihan käsittämättömän hienoja muuten, puuvillaa ja kun ne paidat ripustaa kosteina henkarille niistä tulee aivan kuin silitettyjä.

   Ihan sama rangaistus rattijuopolle kuin mille muulle tahansa tappavalle veijarille. Suomen ongelmana on vain aivan liian alhaiset tuomiot. Luin juuri äsken miehestä joka tappoi jo toisen puolisonsa. Ihan käsittämätön juttu. Olisi sekin hemmo pidetty vaan vankilassa. Mukavaa viikonloppua täältä viileältä Kirkkonummelta!

   Poista
 2. Siinä kuivurisa ei taida olla enää takuu voimassa? Ajattelin vaan, kun mun pesukonetta korjattiin, tuli takuuliikkeen mies kotiin eikä tarvinnut viedä konetta mihinkään kuukausiksi. Multa menis varmaan hermot... Erehdyksiä sattuu, mutta kuullostaa aika vetämättömältä jo tuo korjausliikkeen touhu.

  Kyllä sä varmaan vitamiinit tunnet :) mutta kertauksen vuoksi, otathan B+C+D:tä. Ainakin.

  Me ei nyt olla varsinaisesti mitään erityisen piristävää seuraa, mutta voisit kipaista katsomaan Arttua joku viikonloppu :)

  Terkut ja raaputukset Ossikalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuivuri kesti juuri sen vaaditun "takuuajan":) Sitten se seisoi varmaan vuoden käyttämättömänä, ellei vähän kauemminkin, ennenkus pääsi korjaamolle.

   Tunnustan, että en ota purkista kuin D-vitamiinia. Yritän muut vitskut saada kasaan hedelmistä ja viljatuotteista.

   Pidän ehdottomasti kutsun mielessä, olette muutenkin olleet mielessäni. Välitän ekstrarapsutukset Ossille. Terveisiä teille päin, M-L ja Ossikka.

   Poista
 3. Kokkeeleppa tuohon väsymyksees alfalipoiinija. Äet herree henkii ku sitä syöp. Muuto on koomassa koko talaviaejjan.
  Rattijuopoelta aatot poekkee ja kortit loppuiäks. Ja murhamiehen tuomijo!
  Meellä ee silitetä muuta ku minun piätä. Ja siihe ee tarvihe silitysraatoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfalipoiinista en ole aikaisemmin kuullutkaan, joten se on varmaan yksi niistä, joita en ole kokeillut. Täytyykin pysähtyä seuraavan kerran luontaistuotekaupassa. juuri eilen kävin apteekissa, joten muutama päivä menee ennenkuin saan hankittua:) Samaa mieltä, että kaikki pitää tehdä, jotaa rattijuopot pysyisivät poissa autojen rateista. Savoon terveisii.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.