torstai 6. marraskuuta 2014

Eikä tassukaan värähtänyt

Tässä blogini rakas päätähtönen, rakkaitten riepujensa kera. Ossiinkin on tainnut iskeä kaamosväsymys, koska yleensä hemmo nousee välittömästi ylös, kun minä kaivan kameran esiin.
 Nyt kuvien oton välillä ei tapahtunut ei sitten pienintäkään liikettä. Hohhoijaa. Tapahtukoon ihan mitä vaan, nyt minä poika vetelen sikeitä. Ei haittaa, vaikka joku hävytön eukko ottaa parit valokuvat.
Mies keksi hauskan paikan, tai oikeastaan asennon Ossi-ovikellolle. Samaan puuhun minäkin sitä asettelin, lämpömittarin viereen. Nyt tämä hauska ovikello
 näkyy sisällekin. Wuhuu.

Minut leimattiin rasistiksi täällä blogissani, koska yhdessä kirjoituksessani olin kirjoittanut, että "melkein kaikki tuntemani Åbolaiset ovat outoja", tekstissä "Annamarin innoittamana". Kaiken kukkuraksi lauseessa on kirjoitusvirhe, olisi pitänyt käyttää keskellä lausetta pientä å:ta. Avataanpas nyt tätä asiaa vähäsen. Ensinnäkään, tuo lausahdus ei täytä rasismin määritelmää ei sitten lähellekään ja toiseksi, kyse on minun tuntemista, tai tuntemistani turkulaisista. Kolmanneksi sana "outo", voi olla sekä kielteinen, että aavistuksen verran myönteinen. Jos olisin suoraan väittänyt, että turkulaiset ovat outoja, niin sitten asia voisi olla hieman toisin. 

Kummitätini ja -setäni ovat Turusta. He ovat myönteisellä tavalla outoja, silleen hupaisasti outoja, "hupsuja", eivät suinkaan hölmöjä. Molemmat ovat korkeasti koulutettuja. Kummisetäni väänsi oikein tohtorinväitöskirjan jossain vaiheessa. Mutta hupsuja he ovat. En osaa sitä paremmin selittää, mutta he ovat hassulla tavalla outoja. 

Sitten äärimmäisen kielteisellä tavalla outo on vanha naapurini, joka katsoi oikeudekseen pitää omia koiriaan aina irti. Jo silloin, kun hänellä oli tämä narttu jack russel, kyselin häneltä, eikö olisi parempi pitää koira kiinni, koska se tuppasi aina karkailemaan. Sitten, kun hän hankki ne kaksi kääpiösnautseria, uroksia, niin silloinhan meidän välit tulehtuivat täysin. Toinen niistä hyökkäsi pahasti Ossin kimppuun, taisi olla kolme vuotta sitten. Onneksi tämä "outo lintu" on lennähtänyt Tapiolaan.

Eräs tuntemani outo nainen, hmm, kotoisin alunperin Turusta jaksoi aina kirjoitellessamme ja tavatessamme kääntää keskustelun rahaan, tai johonkin, mitä joku oli maksanut. Todella outoa. Tuttavuutemme päättyi muutama vuosi sitten, kun kysyin häneltä, että ettekö te todellakaan keksi mitään parempaa tekemistä jouluna, kuin riidellä perintöasioista? Koolla oli ollut hänen sukuaan vähän enempikin ja kyse oli ollut hänen serkkujensa perinnöstä, joista toinen sisar oli saanut vain lakiosuuden. Voi, voi. Minun mielestäni on surullista, suorastaan säälittävää, jos ihmisillä ei ole muuta tekemistä, kuin riidellä, tai yleensä edes keskustella raha-asioista jouluna päivällispöydässä. 

Lisään outojen listaan tämän lukijan, jonka ainoa kommentti blogissani oli, että olet rasisti, enkä sitten tule enää lukemaan blogiasi, vaikka en häntä tunnekaan. Vai niin, mitäpä tuohon nyt sitten sanoisi? 

Autssccccchh, nyt on lähdettävä tuohon järkyttävään keliin tarpomaan herra unisen kanssa. Sadevermeet päälle ja takaisin tullessa teevesi kuumenemaan. Terveisiä Ossilasta!  

4 kommenttia:

 1. Ihampa makkoo ku meekäläenen tuo Ossi-herra :) Tuosta kulumasta ee juurkaa erottas onko kuva Ossista vae meekäläesestä . Mahahhii samannäkönen :D
  Jos tuommosesta sanottaa rasistiks ni myö kaet sitä vasta sittä ollaa niitä! Hui! Aena kummastellaa millommittäe ja -kettäe. Ja mikä se ooto muka on niimpaha sana? Pöh, ooto on aenahhii tuon asijan kirjottaja ite. Ja sen sanon kyllä että myö sitä vasta ootoja ollaannii. Ja kaekki savolaeset. Haakkukeepa nyt joku rasistiks meekäläestä :D
  Elä välitä, aena löötyy tuommosija joehen pittää suaha ilikeellä ja nillittee joka asijasta! Hyvästi kirjotat ja myö tykätään lukkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teis on Iivari samaa ulkonäköä ja paljon. Se valkoinen pieni laikkukin samalla kohin. Jos teiät vierkkäin asettaisi, niin Ossi on isompi. Tiiän, vaikken näkisikään, kun Ossi on normi ja sie Iivari olet se meediumi.

   Heh, eipä se kommentti paljoa hetkauta, jatkan samalla oudolla tyylilläni, tai tyylittömyydelläni, ihan miten vain:) Sitäpaitti, eikös se ole yleinen vitsintynkä, että te savolaiset ootte kieroja. Se vasta on oudosti sanottu. Mielestäni te savolaiset ootte vaan vähän vänkyröitä. Ja teiän kieli on aika haasteellista:) Mutta toistaiseksi olen selvinnyt teidän ihanasta teiän omalla kielellä kirjoitetusta plokista. Oikeen hirmuusti terveisii sinne Savoon päin. Huidelkaa huitsun tuuttaan se teidän pihasusi.

   Poista
 2. Jo oli Ossikalla makeat unet, kun ei kamerakaan häirinnyt!
  Mikähän siinä on, että joidenkin ihmisten on ihan pakko tölväistä toisia ihmisiä? Eihän kenenkään ole pakko lukea blogeja, jotka ärsyttävät. Ihan vapaasti saa jättää lukematta. Kirjoitellaan me vain omissa blogeissamme entiseen malliin ja jätetään ilkeilijät omaan olemattomaan arvoonsa.

  Kyllä on tosi kiva tuo ovikello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinainen unikuva. Yleensä Ossi-mossi singahtaa pystyyn ja karkuun, kun se vain aistii kameran. yleensä tuo tekee sen unissaankin:)

   Minä olen kanssa samaa mieltä, että blogista voi poistua hiljaa takavasemmalle, ilman pienintäkään älähdystä, vaikka joku aisa sitten vähän korpeaisikin.

   Onhan toi ovikello vähän "överi", mutta se oli minusta aika hupaisa. Saa nähdä, miten Ossi siihen suhtautuu, kun joku sitä ekan kerran kilkauttaa. Ei se varmaan ekalla kerralla ehkä hepulia saa, olen nimittäin kilkauttanut sitä muistaissani, kun olemme marssineet ulos. Mutta ei mäyristä höynäytetä kuin yhden kerran, jos silloinkaan. Ossilasta terveisii.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.