keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Aurinkoisia ajatuksia Ossilasta

Nyt on Riihimäen lasin possut saavuttaneet kuuden kappaleen rajan. Jos tämä viimeinen ostamani possu saapuu ehjänä, niin sitten voin alkaa toteuttaa sitä lasihyllystä tehtyä ideaani keittiöön. Se voi kyllä kestää:) Nämä aurinkoajatukset tulevat näistä Helena Tynellin aurinkopulloista Lasinkeräilijän blogissa. Aikaisemmin olen ajatellut niistä aurinkopulloista jotenkin, että voi ei... ja nyt olen aivan ihastunut niihin pieniin vihreisiin. Ne pienet 1/4 kokoiset ovat puristelasia ja noin kämmenen kokoisia. Niitä ajattelin toiselle lasihyllylle samalle ikkunalle. Siihen keittiön ikkunaan paistaa aurinko, siis silloin kun se paistaa, noin neljä-viisi tuntia. Niitä aurinkopulloja tarvitsisin kanssa kuusi kappaletta. 

Tosin ennen kuin saan nämä pullot kerättyä, niin siihen menee varmaan pari, kolme vuotta. Yksi sellainen pieni pullo maksaa melko tarkalleen sata euroa. Niiden pullojen hinta on aika vakiintunut ja harvoin niitä näkee missään muualla, kuin antiikkimessuilla ja lasitavarain kaupoissa ja tietty huutokaupoissa. Ne isot pullot ovat sitten oikeasti rikkaiden keräilytavaraa.

Tässä Napsu-raukka, jota en edes laske possukokoelmaani, koska se on tonkinut kärsällään sen verran, että kärsä meni poikki. En ole raatsinut heittää sitä poiskaan, koska sain sen parikymmentä vuotta sitten yhdeltä hyvältä työkaveriltani, joka silloin muutti Kööpenhaminaan. Tytär teki meillä jokunen vuosi sitten vähän railakkaasti joulusiivousta ja Napsu kärsi kärsävaurion.
 Tämän ihanan possun sain jokunen viikko sitten ystävältäni, kun hän tuli poimimaan suppiloita. Saimmekin hänelle kohtalaisen saaliin näitä maukkaita sieniä. Murusista huomaatte, että possuja asuu meillä ihan elävinäkin.
Huomenna on rakkaan äitini 78-vuotis syntymäpäivät. Pienen lahjan olen hankkinut. Ihan tarpeellisia tavaroita. Ossilla on illalla eläinlääkäri. Sillä reppanalla on tassutulehdus, varmaan hiivaakin löytyy ja sitten Ossin pitäisi saada kennelyskärokote. Saapa muuten nähdä pistääkö ELL rokotetta, koska hän joutuu antamaan antibioottikuurin ja sitten Ossi saa tämän kolmen viikon Malaseb-shampoo kylvetyskuurin. Tänä vuonna tarvitsee sitten varovaisesti antaa ne antibiootit. En halua puremaa ranteeseeni.

Ossilasta terveisiä, lähdemme kävelylle ennenkuin pimeä tulee. 

6 kommenttia:

 1. Toivotaan possulle turvallista matkaa, ehjänä perille. Eikä kyllä ole nuo aurinkopullotkaan hassumpia. Jos et olisi kertonut hintaa, olisin voinut haaveilla yhdestä... =D

  Voihan Ossin tassut <3 Toivottavasti tulevat pian kuntoon, ei ole kiva jos käpälät on huonossa kunnossa. Oletko kokeillut Solheds-seerumia? Se on iho-ongelmiin, mutta käyttökokemusta ei ole itsellä vielä. Yhden mäykyn omistaja kehui tuotetta, toimii sekä hevosilla että koirilla kuulemma paremmin kuin Relaxant Animalin pesuneste ja seerumi (joita saisit minulta kokeiltavaksi, jos haluat!). Yritän löytää näitä "pehmeämpiä", mutta tehokkaita apukeinoja, ettei tarvis aina hakea antibioottia koiralle.

  Terkkuja teille, voikaa hyvin ja laita äkkiä kuvia uudesta possusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti, että potsi saapuu ehjänä. Se on aina kiinni siitä, kinka hyvin lähettäjä pakkaa. No ainakin kaksi on jo aikaisemmin tullut postissa ihan hyvin voivana.

   Aurinkopullot ovat hintavia. Siksihän minullakin menee vuosikausia ainakin se pari vuotta, ennenkuin olen saanut ne kasaan. Jos ei miäs innostu ostamaan niitä joksikin lahjoiksi. Ei tuo yleensä mitään lahjoja ostele. Viiskytävuotislahjaksi sain semmoisen ison ihanan possun. Miäs harmitteli, että kyllä sä aika nakin laitoitkin, kun esitin hälle jo pari kuukautta aikaisemmin vaatimuksen ja näytin kuvan minkälaisen haluan:)

   Eiköhän ne tassut taas saada kuntoon. Se on taas tämä kostea sää, vaikka joka kerta kuivataan tassut. Ei tosin joka kerta pestä. Ehkä sekin käytäntö olisi syytä sitten ottaa käyttöön. Mä voisin ostella noita tuotteita ei siinä mitään, mutta tällä kertaa se on huomenna taas kuurin paikka. Voin kuvitella, että on haavoja täynnä tassujen välit, koska Ossi nyppii niitä tassuja aika paljon. Korviakin ravistelee, niin siittä tiedän, että tassut ovat tulehtuneet ja sitten on korvia rapsuttaessa siirtänyt sen hiivan korviin. Ei voi mitään. Semmoista se vaan taas on. Kuuri ja kauluria ja sitten toivotaan, ettei iske i heti uudestaan. Nyt on ollut vuosi väliä. Olen antanut niin usein kun muistan sitä Nutrolin ravinneöljyä. En varmastikaan joka päivä, kun joka päivä en vain muista antaa. Pitäisi kehittää joku systeemi, mutta kun se öljy on säilytettävä jääkaapissa avaamisen jälkeen, niin se vaan ei muistu mieleen joka päivä. Ehkä mun pitää pistää kalenterihälytys päivittäin, niin sitten saa Ossi öljyt. Terkkuja sulle ja Artulle, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Voe kehveli nuita tassuja! Mahtaa kutittoo... No kyllä se liäkärj varmaa hyvän hoejjon keksii. Toevottaan että paranoovat äkkijä.
  Hienoja on nuo possut :) Ja ne aarinkopullot kansa varmaa...vuan ompa meleko tyyriitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on nyt ihan nenä maassa, kun tietty tuli viikoksi kauluria:(, ettei pääse nyppimään. Sitten tuli tuttu ja turvallinen kamalalta haiseva antibiootti Kefavet ja sitten tuttua Malaseb-shampoota, pariksi päiväksi kipulääkettä, joku R:llä alkava ja sitten vielä jotain antibioottisalvaa varpaiden väliin. Alkoi taasikkeen lääkintäviikot...

   Ai, et käynyt katsomassa miltä aurinkopullot näyttävät linkin takaa. No pyöreitä ja litteitä.

   Terveisii Savoon, me koetamme Ossin kanssa totutella taas lääkintäpuuhiin, huh.

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar21. marraskuuta 2014 klo 17.54

  Possuja ja aurinkopulloja. Ei yhtään hassumpi harrastus.

  Pikaista paranemista Ossin tassuille! Toivotaan, että koirapojan ei tarvitse sentään joulua viettää lentävän lautasen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuota kauluria tartte pitää kuin ehkä viikko, enkä mää sitä koko päivää pidä. Tosin Ossi pystyy juomaankin sen kanssa, mutta on se aina välillä otettava pois. Kyllä se Ossi katsoo aina välillä tosi murhaavasti ja tulee tökkiin sillä kaulurilla, että nyt pois, mutta nytkin nukkuu ihan tyytyväisenä... Terkkuja teille ja mukavaa viikonloppua Ebba-tyttösen kanssa!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.