lauantai 9. tammikuuta 2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016

Ossilassa kaikki hyvin. Näiden pakkasten aikaan ei Ossi ole paljoa tassutellut. Tänään taisi olla ensimmäinen päivä noin viikkoon, kun Ossi käveli miähen kanssa aamulla normilenkin. Muutoin olemme käyneet alattallin kulmalla ja siitä naapurin tienristeykseen. Arviolta edestakaisin noin kaksisataa metriä. Ossi on ilmaissut, että tassut paleltuvat. Äkkiä pois:) Se on surkean näköisä, kun vanha herra mieluiten nostaisi kaikki neljä tassua ylös ja leijuisi lumen pinnalla. Ei onnistu. Ei onnistu myöskään tossujen laitto. Kokeilin tuossa yhtenä iltana, josko onnistuisi. 

Ne huopatöppöset, tai fleecetöppöset ovat juuri sen verran pienet, että niiden pujottaminen minun rähmäkourilla on hiukan liian hankalaa.

Kohta tulee meille vieras. Ihme juttu, että olemme tutustuneet tavallaan meidän miestemme kautta. Sitten, kun kahdelle naiselle on tullut ero, me naiset olemme jääneet pitämään yhteyttä ja miehet eivät. Kuitenkin ne miehet ovat alun alkujaan olleet tuttuja ja kavereita keskenään... Miehet ovat outoja:)

Minä en ole tippaakaan kateellinen ihminen, mutta jos omistaisin yhden kyvyn, mikä mun miähellä on, niin jukrat, kun olisin tyytyväinen. Miäs pystyy nukahtamaan viidessä minuutissa. Oli kyse tunnin päikkäreistä, tai yöunista. Minä olen joskus kysynyt, että miten ihmeessä sinä oikein teet tuon. Arvatkaa vastaus: "Laitan silmät kiinni". 

Minkähän takia se nukahtaminen sitten minulla on joskus niin vaikeaa? Tai kestää se nyt joka ilta ainakin enemmän kuin viisi minuuttia:) Vaikka laskisi lampaita, tai tekisi hengitysharjoituksia. Tai ihan mitä vaan. Minä olen ihan pienestä lapsesta ollut sellainen vähän huono nukkuja. 

Sitten, kun tytär aikoinaan syntyi, niin minä heräsin ihan itsestään monta kertaa yössä kuuntelemaan, että hengittäähän se vauva. Tytär itsessään nukkui kuin tukki ihan pikkuvauvasta alkaen, joten häntä ei voi syyttää yöheräilyistäni. Kaikki ihmeellisetkin nukahtamiskonstit otan vinkkeinä vastaan. Ja juu, käytän villasukkiakin unisukkina. Siinä uniapnea-tutkimuksessa, kun todettiin myös "levottomat jalat"-oireyhtymä. Tämä on muuten joku periytyvä hermostollinen ominaisuus. Minun äidillä on kanssa "levottomat jalat".

rakas peittoni
Ossilasta mukavaa viikonloppua. 

19 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar9. tammikuuta 2016 klo 15.27

  Täällä on toinen huono nukkuja. Minä en koskaan pääse uneen kuin vasta aamuyöllä ja silloinkin nukun maksimissaan viisi tuntia. Se onkin taas harvinaista herkkua, olen viime aikoina nukkunut 3-4 tuntia. No, joskus olen nukahtanut pariksi kymmeneksi minuutiksi tuoliini, kun on oikein tylsä tv-ohjelma.
  Párek on talvikoira, tepastelee aika hyvin parissakymmenessäkin pakkasasteessa, mutta ei sentään yli tunnin lenkkiä. Tossuja ei suostu käyttämään. Joku sanoi mäykkynsä hyväksyvän vauvasukat. Niitä sillä on kahdet päällekkäin ja sukansuissa sellaiset lenkit, jotka ovat poninhäntää varten ;)

  VastaaPoista
 2. Tulen teidän kerhoon, eli olen nykyisin aivan surkea nukkuja. Nukun kyllä helpostikin, mutta väärään aikaan ja väärässä paikassa. Ja vaikka sinnittelisin sitten koko illan, uni ei kuitenkaan tule, kun olis sen aika. Ja jos tulee, se loppuu 3-4 tunnin päästä. Melatoniini on nyt kokeilussa, vaikutus on toistaiseksi ollut aika mitätön.

  Minusta hyvä juttu, että Ossi-herra ilmaisee selvästi, koska pakkasessa olo riittää. En oikein kestä ajatella, kuinka moni koira on joutunu viime päivinä ulvomaan kauppojen edustalla, kotipihalla ja palelemaan tolkuttomilla lenkillä. Mikään pakko ei ole koirien (eikä ihmisten) vetää övereitä kuntoilussakaan.

  Párekin Palvelijattaren idea tuplasukista vois olla hyvä. Kunpa vaan löytäis pikkusukkien malliset, fleecestä tai huovasta tehdyt tossut. Edelleen hakusessa täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hassua, kun vastaan Padilla, niin se kommentti ei mene sinne kommentin lisälaatikoksi. Näköjään me olemme Mai olleet melkein minuutilleen kirjoittamassa yhtä aikaisesti ja sinun kommentti on htpännyt minun ja Parekin vastauskommentin väliin_)

   Wlcome, huonounisten kerhoon. Mieluummin olisin yjtä hyväuninen kuin miäs:) Melatoniini on muuten (kuulemma) sellaista, että sitä joutuu käyttämään monta viikkoa, ennen kuin tuloksista voi sanoa juuta eikä jaata.

   Olet ihan oikeassa. Kahdenkymmenen asteen ja yli pakkanen ei ole edes kuntoilijoita varten. Johan se tekee pahaa ihan terveenkin ihmisen hengitysteille, jos vähänkin hengästyy. Terkut Ossilasta!

   Poista
 3. Minä nukun kyllä paljon enemmän kuin neljä-viisi tuntia, mutta kanssa hyvin katkonaisesti. En kerta kaikkiaan suostu nousemaan ylös, vaikka kuulemma pitäisi. Olen sitä mieltä, että vaikka ei nuku, voi silti yöllä levätä.

  Vai on Parek talvikoira. Ossi ei ole ikinä pitänyt kovin kylmästä. Sen pakkasraja on tuollainen 12-14 astetta miinuksella. Tuollaiset vauvasukat voisivat olla erinomainen idea. Ei, kun hankin sellaiset. Ossi räpistelee sen verran, että mitä yksinkertaisempi idea, sen parempi. Kiitos ideavinkistä!

  VastaaPoista
 4. Hyvää alkanutta vuotta!
  Pakkanen on nyt vähän hellittänyt, jee, mutta näytti lehdessä lukevan jotain taas tulevista pakkasista, jäk.
  Tulevalla viikolla on se neuletapaaminen Kirkkonummella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa vuodenalkua sinulle ja Uskolle tietty kans. On muistissa ja kalenterissa neuletapaaminen!

   Tänään oli jo kävely paljon mukavampaa, kun ei ollut "paukkupakkasta". Ossin ja vieraan, sekä vieraan tyttömäykyn kanssa tehtiin hmm, ehkä kolmen kilsan kävely. Ossi vaan sai hepulin, kun meni lumessa tuoreet kauriin, tai peuran jäljet. Otus oli kanssa kävellyt ihan tietä pitkin varmaan 100-200 metriä, mikä aiheutti suurta kiusaa tälle meidän metsäviettiselle Ossille! Terjut Ossilasta!

   Poista
 5. Voi pikku Ossia! Paleleminen ei ole kivaa. Mutta toisaalta muutaman päivän tauko lenkkien teossa ei ole niin pahasta, välillä voi ottaa vähän rennosti.

  Meilläkin jopa lapinkoira Wiima ilmaisi kovimmilla pakkasilla, että varpaita palelee. Niinpä täälläkin vähän leikattiin ulkoilujen kestoa.

  Mutta on pakkasissa ja talvikelissä hyviäkin puolia. Muun muassa ne asiat, että maailma näyttää valkoisena tosi kauniilta ja vielä kivampaa, että tämä koituu punkkien tuhoksi :)

  Hyvää alkuvuotta Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne ole varpaat, jotka alkavat palella kaikilla koirilla. Jopa lapinkoiralla:)

   Meinaatko ulkona eläviä punkkeja? Saisivat kuolla pois juu ihan kaikki. Minulla on yhden antibioottikuurin jälkeen elämänikäinen supervastenmielisyys punkkeja kohtaan. Ei sen puoleen, aina olen pitänyt punkkeja ällöinä ja nyt ne ovat ihan superällöjä. Viime kesänäkin sain itsestäni nypätä pois yhden pienen kiinnittynen punkin, mutta tästä ei sentään ollut mitään jatko toimen piteitä, Terkut Ossilasta!

   Poista
  2. Juu, ulkona elävät punkit - juuri ne, jotka sinullekin ongelmia aiheuttivat.

   Ne ovat kylmässäkin aika sitkeitä ja kaivautuvat maan lämpöön suojaan.
   Mutta nyt kun ei ole lunta ja maa on jäässä, niin ne eivät pääse oikein maan allekaan suojaan ja heittävät rassukat henkensä! - Ja siitäkös me muu kansa iloitsemme :)

   Poista
 6. Hyvää alkanutta vuotta ja parempia unia Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille kanssa mukavaa alkuvuotta ka antoisia lukuhetkiä Sylville! Terkut Ossilasta!

   Poista
 7. Ei oo kyllä kivaa tommoset pakkaset. Pahimmoillaan (-28°) Elli ei heti saanut edes tarpeitaan tehtyä, kun paleli niin pahasti. Oltiin ihan vaan omassa pihassa, mutta mentiin sisälle ja tehtiin myöhemmin uusi, onnistunut yritys.
  Onneks on nyt 2-3 päivänä ollut vähän miedompaa, ja tänään (-15°) lenkillä Elli pärjäsi pelkällä villapaidalla, ilman tassutossuja.

  Nukahtamisessa mulla ei yleensä ole vaikeuksia. Mies sanoo, että nukahdan samantien kun painan pään tyynyyn ;) Eri asia onkin sitten kauako nukun kerrallaan ja kun yöllä herään, niin silloin voikin sitten olla vaikeampaa saada uudelleen unen päästä kiinni. Nyt talvella nukun yöni melko hyvin, mutta kesäkirkkaat yöt on asia erikseen. Vaadin pimeyttä nukkuakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein käypi koiria sääliksi, kun joutuvat ulkona asioimaan. Toisaalta ei siitä nyt niin montaa kymmentä vuotta ole, kun ihmisetkin ovat käyneet ulkohuusseissa. Minäkin olen yhdessä maalaispaikassa käynyt talvipakkasella ulkohuussissa ja aika kylmää oli. Olisi tarvinnut olla jotain styroksia peffan alla, mutta ei.

   Sehän siinä nukkumisessa on, että tarttisi saada nukkua yhteen menoon sellainen kahdeksan tuntia, muuten väsyttää ja semmoinen katkonukkuminen on sitä kaikkein tylsintä. No asialle vaan ei voi mitään. Minusta tuntuu, että talvisin nukun, jos en paremmin, niin ainakin enemmän:) Terkut Ossilasta

   Poista
 8. Ossilla tarttis olla pulkka! Siihen vaan kunnon alusta ja peitto päälle, niin tarkenis ulkoilla paukkupakkasillakin tassujen jäätymättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä ideoita pukkaa. Ja ihminen vetämään, niinkös? :) Sais sitten palvelijatarkin enempi liikuntaa:) Mää luulen, että Ossi ei pysyis pulkassa hetkeäkään. Se on sen luonteinen. Kokeilin kerran ruualla aktivointia, ja kylvin pipanoita ympäri lattiaa. Ja mikä oli lopputulos. Ei Ossi syönyt ainuttakaan, eikä myöskään niitä pipanoita, jotka keräsin. Piti laittaa uudet kippoon. Meidän Ossi on vähän outo, tai sitten tyypillinen mäyris:) Terkut Ossilasta.

   Poista
 9. Hyvvee alakanutta vuotta vuan sinne! Ossi on oekeella linjoella tuon ulukoelun kansa pakkasilla. Mittee toentaa lähtee tassujjaan palelluttammaan. Pienet neon lenkit ollunna mullae.
  Surkeeta on jos ee nukuta. Vaekka surkeeta seon sehhii jos aena nukuttaa.Meellä männään semmosissa kaasissa. Välillä ee nukuta ja sittä välillä nukuttaa yötä päevee :)Siis äetijä. Mullaha ee oo pulumija nukkumisen kansa.
  Onneks vähä laahtu nuo pakkaset. Parempi on käpästellä pihalla. Joko teelle on sitä lunta tullunna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisii kans Savoon. Juu ei tartte ulkoilla, jos ei huvita. Kunhan asiat saapi toimitettua. Ne on aika hätäseen toimitettu, kun todetaan, että kylymä on.

   Se on outo juttu tuo nukkuminen. Onneksi sentäs miäs saa nukuttuu. Sen kun on kuitenkin käytävä töissä. Meikis voi joskus nukkua päikkäreitä, jos oikein gaumeesti väsyttää.

   Tuli lunta ja vähäsen liikaakin. Miten lie taas tullut kaupunkiinkin niin hirveesti. Tai ehkä sitä lunta ei nyt ole tullut kuin se 20-30 senttii, mutta sitten kun sitä joutuu auraileen, niin on taas hanget korkeat nietokset tuossa meidän pikkutien reunoilla. Mukava käytävä:) Nyt onneksi auraa iso traktori, kun naapurit ovat tehneet sopparin trakukuskin kanssa, Niillä on vaan toinen auto maasturi ja naisenkin pitää päästä töihin, niin on aika siistiksi tie aurattu. Miäs ajelee vaan sitten sellaisen sata metrii ja pihan, ni on vähäsen Avantillakin töitä. Terkut Ossilasta.

   Poista
 10. Oi, minä osaan kanssa nukahtaa laittamalla silmät kiinni :D
  Oli kiva tavata eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joku vaan kertoisi, miten se uni tulee heti, kun laittaa silmät kiinni, wuhahhaa... Oli tosi kiva neulomistapahtuma. Mun työ vaan ei edistynyt. No ei nyt niin suurta väliä. Valmistuu, sitten kun valmistuu:) ja oli kiva nähdä! Järjestä vaan lisää noita sinne Rostaan, jos he saivat tarpeeksi rahallista kannatusta, että kantsi pitää auki pari ekstra tuntia. Kuulin muuten yhdeltä mun kamulta, että ne söötin näköiset nuoret pojat ovat olleet mun tytön tarhakavereita:) Siis he, jotka ovat sen kahvilan omistajan poikia. En minä heitä tunnistaisi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.