sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sumuista sunnuntaita

Katsokaas, minkä ihanuuden löysin täydentämään tytön aika isoksi paisunutta mustavalkoista Paratiisi-astiastoa. Toiselle tarpeeton on toisen aarre. Hain tämän keittokulhon mukavalta eläkeläispariskunnalta, jonka rouva on joskus aikoinaan työskennellyt Arabialla. Tätä keittokulhoa on valmistettu vain vuosina 1970-74, eikä sitä otettu mukaan siihen uustuotantoon, jota tehtiin vuosina 2000-2005. Kuitenkin kulho on kuin uusi. Jätin kulhon keskelle pöytää, jottei miäs pääse sanomaan, että piilottelen häneltä ostoksiani:) Se, kun ei edes pidä paikkaansa. Voi silti olla, että miäs huomaa tuon kulhon vasta pitkän ajan päästä. Miäs on ollut koko viikonlopun metsästämässä majavaa Savossa joidenkin ulkomaalaisten tuttujensa kanssa. Miäs soitti vähän aikaa sitten ja ilmoitti tulevansa vasta puolilta öin. Eivät ole saaneet majavia. Se asia nyt ei hirmuisesti minua harmita, kun majava on minusta niin symppis eläin.
 Ossi oli harmissaan, kun en lähtenyt sen kanssa kiertämään sitä lenkkiä, jonka miäs aina kiertää.

 Takaisin kotiin päin tulimme varsin hiljalleen. Onneksi ei sentään satanut.
 Tämä kuva on eiliseltä, kun vielä paistoi aurinko. Ossin vakiorutiineihin kuuluu aina tuo kuonon hierominen karkeaan mattoon. Vasta sen jälkeen voi löhähtää aurinkoa ottamaan.
Nyt meinasi nämä "säästöt" terveydenhoidossa koskettaa yhden kaverini tytärtä, jonka vauva saatiin sitten ulos maailmaan kiireellisellä keisarinleikkauksella viime maanantaina. Kiireellisen ja hätäsektion ero on muuten 15 minuuttia. Kiireellisessä sektiossa vauva pitää saada ulos alle puolessa tunnissa ja leikkaus voidaan tehdä puudutuksessa. Hätäsektiossa vauva pitää saada maailmaan alle 15 minuutissa ja leikkaus tehdään aina nukutuksessa. No tyttären verenpainetta ei oltu seurattu viikkoon ja kun hän kävi lääkärissä, hänet passitettiinkin suoraan leikkausosastolle. Sillä lailla. Jos hänen verenpainetta olisi seurattu päivittäin, kuten tehtiin silloin, kun oma raskauteni meni "yliajalle" 23 vuotta sitten, niin synnytys olisi ehkä voitu käynnistää. Nyt jouduttiin paljon kalliimpaan leikkaukseen, jotta molempien henki saatiin pelastettua. Pääasia kuitenkin on, että sekä vauva, että äiti voivat jo hyvin. Lapsivesi oli kuitenkin mennyt jo sameaksi, tai vihreäksi, joka tarkoittaa sitä, että vauva oli kerennyt ulostaa kohdussa. Sellaisesta seuraa ainakin vauvalle hengenvaarallinen tila. Onneksi oli fiksu lääkäri, joka pisti äidin suoraan keisarinleikkaukseen.

Terveisiä Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar17. huhtikuuta 2016 klo 19.01

  Järkyttävää, maan kurja tila johtaa oikeasti hengenvaarallisiin tilanteisiin, kun juustohöylä ja leikkuri pörhältää joka alalla eikä henkilökuntaa missään enää ole tarpeeksi. Onneksi vauva ja äiti voivat hyvin.
  Tuo kulho on upean kaunis! Voi sentään, Ossikaan ei aina pääse sinne suuntaan mihin itse haluaisi. Párek tulee vuosi vuodelta itsepäisemmäksi. Pistää vahvasti hanttiin ellei käännytä 'oikeaan' suuntaan: aamuisin omalta tieltä oikealle ja illalla vasemmalle.
  Hauskaa iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa Ossilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan varmaa, että nämä leikkaukset terveydenhoidossa aiheuttavat ihan jopa kuolemia. Tässä tapauksessa säästöt kääntyivät moninkertaisiksi kustannuksiksi ja näin voi käydä itse asiassa monessakin tapauksessa.

   Kulhosta olen kanssa niin iloinen. Pistetään tuonne johonkin kaapin pohjalle, kunnes tyttö on niin omillaan, että voi ottaa astiastonsa käyttöön.

   Meidän omistajien onneksi nämä pienet itsepäisyydet ovat todella sen verran pieniä, että fyysisessä mittelössä aina häviävät omistajalleen. Sinulle ja Párekille myös mukavaa alkavaa viikkoa Ossilasta.

   Poista
 2. Komea kulho, oikein hyvä löytö.
  Pitäähän Ossin kuono putsata ;) Auringonotto on paljon mukavampaa, kun on viikset ojennuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiasto alkaa olla kasassa. Kastikekulho, sokerikko ja kermakko puuttuvat.

   En tiedä, onko viikset vai vähät partakarvat saatava ojennukseen, vai kutittaako kuonoa. Sama sukiminen aina lenkiltä tullessa. Terkut Ossilasta ja Artulle muisku.

   Poista
 3. Täällä päin maailmaa on noiden keisarileikkausten suhteen vallalla se käsitys, että lääkäri päättää sellaisen, vaikka normaali alatiesynnytyskin olisi ihan mahdollinen. Ja jos lääkäri niin päättää, niin tuleva äiti ei varmaan rohkene olla eri mieltä. Näin ko. sairaala saa enemmän tuloja, sairausvakuutusyhtiö maksaa, keisarileikkaus on paljon arvokkaampi tulonlähde kuin normisynnytys.
  Voi tätä maailmanmenoa!
  Vielä tänään aurinkoiset terveiset täältä etelästä, viikonlopuksi on jopa lunta luvassa. Oikukas huhtikuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olisin suostunut keisarinleikkaukseen vain, mikäli vauvani henki olisi ollut vaarassa. Joskushan se vauva ei vain tule siitä lantiosta läpi ja silloinhan ei muita vaihtoehtoja ole kuin leikkaus. No hyvin pullahti yli nelikiloinen tyttäreni maailmaan aikoinaan, vaikka näytin hyvin "pieniluiselta" silloin 23 v sitten. Ihan kamala ajatella, että ihmisiä leikataan sen takia, että sairaala saa enempi tuloja. Huh,huh.

   Meillä oli aurinkoista, mutta kun ajoin Lohjalle, alkoi tulla räntää ja rakeita. Onneksi sekin sitten loppui. Valkovuokkojakin näin matkalla yhden aurinkoisen rinteen täynnä. Edistyy se kevät. Terkut Saksaan Ossilasta!

   Poista
 4. Hieno kulho, oikea löytöjen löytö.
  Hyvä se on kuonoa mattoon rapsia, tekee varmasti hyvää. Punkkeja on kuulemma jo liikkeellä, mitens Ossin punkkikarkotus toimii? Onko pilleri vai jotain niskatöhnää vai eikö ne tykkää Ossista lainkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulho on musta ihana, isolla iillä:) Kuonoo pitää hieroa, ulos mennessä ja sisään tullessa.

   Punkkihuolto järkkääntyy kohta niskaan myrkkyä laittamalla. Pitää vain pestä Ossi ensin, mutta hoksasin, että shampoo on loppu. Siis shampoon ostoon. Ilman punkkimyrkkyä Ossi on oikee punkkimagneetti ja sitten niitä roikkuu monessa paikassa. Gääk ja kun koirille ja kissoillekin voi tulla se borrelioosi... Ossi on punkkien herkkuva, valitettavasti. Terkut sulle ja Uskolle Ossilan puolesta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.