tiistai 31. toukokuuta 2016

Terveisiä kamut Tallinnasta

Kävimme kamuni kanssa lyhykäisellä kulttuurimatkalla Tallinnassa. Lähdimme lauantaina 21.5 semmoisella nopealla lautalla puolen päivän aikaan ja 
 menimme katsomaan balettia iltanäytökseen. Joutsenlampi menee juuri nyt Estonia-oopperatalossa ainakin muutaman näytöksen verran. Ensi-ilta oli huhtikuussa. Oi se musiikki on niin ihanaa, että menisin kuuntelemaan sitä vaikka pelkkänä konserttina. Onhan se balettikin kaunista katseltavaa, mutta minä olen enempi konsertti- ja oopperatyyppi.

Takaisin tulimme sunnuntaina ja yön vietimme ylellisessä Savoy Boutique Hotellissa, noin kolmensadan metrin päässä oopperasta.
Oopperatalo on varmaan rakennettu samoihin aikoihin, kuin meidän vanha oopperatalomme, itse asiassa 34 vuotta myöhemmin. Minun oli pakko tarkistaa asia ja toivottavasti netin tiedot pitävät paikkaansa. Ei tuo Estonia-rakennus ihan yhtä kruusattu olekaan rakennustyyliltään kuin meidän Helsingin Bulevardilla sijaitseva vanha oopperatalo. Kaunis on kuitenkin tuokin rakennus ja sisältä myös.
 Itse sali oli loppujen lopuksi aika pieni
ja tuli viimeistä sijaa myöten täyteen. No, minä varasin meidän paikat jo maaliskuussa, joten sain hyvät paikat, ykkösparvelta. Se oli ihan oma kokemus varata liput eestin kielellä netistä heidän Pilettimaailmasta, mutta onnistuin ja olin suorituksen jälkeen melko ylpeä itsestäni. Liput tulivat myös hirmu paljon halvemmaksi, kuin meidän Lippupalvelun kautta.


 Tässä rakas päätähtönen oottelee pääsyä lenkuralle
 ja kun miäs on tulossa eteiseen,
 Ossille tulee kiirus varmistaa, että ollaanhan me lähdössä, ollaanhan. Kyllä nyt on ollut muikeat mäyräkoirailmat. Harmi, että on luvattu vilakampaa justiinsa ensi viikonlopuksi, kun kaikki uudet ylioppilaat saavat lakkinsa. Meillekin on luvassa kolmet ylioppilasjuhlat, joten tulee vähän kiirusta, mutta onneksi ensimmäiset juhlat ovat tuossa ihan naapurissa.
Oikein mukavaa viikonjatkoa Ossilasta!

2 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar31. toukokuuta 2016 klo 20.30

  Iiik, yksi lempibaleteistani ja musiikin suhteen ihan ykkönen. Kun kuuntelen CD:ltä kuulokkeilla Joutsenlammen musiikkia silmät kiinni näen koko sen baletin mielessäni. Ja Bulevardin oopperatalo on minulle se ainoa oikea oopperatalo Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nähnyt Joutsenlammen nyt kaksi kertaa ja voisin sen musiikin takia mennä katsomaan vaikka kuinka monta kertaa. Balettia en osaa katsoa sillä silmällä, että esimerkiksi erottaisin prima ballerinojen eri tasoja. Sen kyllä huomasin, kun pääosan miestanssija horjahti pahasti.

   Minä sain tämän minun oopperabuumin vasta uuden oopperatalon rakennuttua, joten minulla ei ole mitään kuvaa oopperasta vanhassa oopperatalossa, mutta onhan se hieno... Terkut sinulle ja Párekille Ossilasta!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.