sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen jälkeistä aikaa

Britit kärsivät brexit-krapulasta, täällä me emme kärsi minkään laisesta krapulasta. Olisi pitänyt ottaa edes lasi skumppaa juhannuksen kunniaksi, vaan skumppaa ei ollut kaapissa, enkä jaksanut torstaina sitä ostaa. Apteekissa kävin, kun minulta olivat kolesterolilääkkeet melkein loppu ja ihan apteekin vieressä onpi Kirkkonummen Alko. 

Autsch, Kaliforniassa palaa taloja ja olikohan se Länsi-Virginiassa, kun on ihan järkkyjä tulvia. Yksi mies Kaliforniasta oli uutisissa niin liikkis, että melkein purskahdin itkuun. Mies halasi koiraansa, joka oli tämän miehen sylissä ja totesi, että talo meni, mutta onneksi koira säästyi.

Toistaiseksi juhannuksen saldo taitaa olla 13 kuollutta, mutta kyllä joku liikenneraivoinen vielä kerkiää tuotakin saldoa nostaa.

Meillä hajoaa telkkari. Onhan se telkkari varmasti hiukan yli vuoden vanha. Telkkari sammuttaa itsensä ja laittaa samantein uudelleen päälle. No telkku on varmastikin juuri takuuajan ylittänyt. Edellinen telkkari kesti ainakin seitsemän vuotta. Täytyy ottaa Gigantista selvää sen telkun iästä, kun meidän tarvitsee sinne mennä huomenna joka tapauksessa. Meidän täytyy ostaa uusi sellainen monitoimihärpäke, joka skannaa, kopioi ja printtaa. Yritimme tätä temppua jo miähen kanssa juhannusaattona, mutta kas ihmettä Gigantti olikin kiinni:)

Näin suurenmoiseen rentouteen pystyvät vain koirat ja eri toten mäyräkoirat:).
Kingi se siinä, omien peittojensa keskellä.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa Ossilasta.

6 kommenttia:

 1. Niin se meni taas yksi juhannus historiaan. Maailmalla tapahtuu, meillä ei juuri mitään. Mutta kivaa on siirtyä arkeen. Juu, mäyräkoira osaa rentoutumisen taidon ;) Tuntuu, että niiden elämänfilosofiasta vois vaikka ottaa oppia.
  Nykyiset laitteet ja koneet ei kestä läheskään yhtä pitkään kuin ennen. Ne pystyttäis kyllä valmistamaan kestävämmiksi, mutta se ei valmistajan näkökulmasta ole kannattavaa. Niin kertoi yksi eläkeikää lähestyvä myyjä, kun olin ostamassa keraamista liettä.
  Erittäin hienoa alkavaa viikkoa Ossilaan ja Párekilta terveisiä Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin män juhannus ja jouluun on taas vain puoli vuotta:) Se on vain sellainen juttu, että kauheasti minulla ei arki eroa viikonlopuista. Olet varmaan sinäkin huomannut, että eläkeläisellä ei ole muuta kuin aikaa:)

   Juu, nuo kodinkoneet ja elektroniikka on ihan oma lukunsa. Nyt tosin tuo telkku "asettui" ja on toiminut ihan normisti koko loppuillan.

   Näin itsekin yhden ulkomaisen dokkarin, jossa käsiteltiin näitä laitteiden toimivuuksia. Ihan käsittämättömän pienillä kustannuksilla ja vahvemmilla osilla saataisiin laitteet toimimaan huomattavasti pitempään, mutta kas, kun ei kannata. Eihän niitä laitteita vaihdettaisi sitten niin usein. Ne ovat luotu kestämään maksimissaan sen viisi vuotta. Sitten niiden "kuuluu" rikkoutua. huoks... Terkut taasikkeen teillepäin täältä Ossilasta ja Ossi lähettää "kunkku"-terveiset Párekille.

   Poista
 2. Juhannus on männyttä ja puolen vuuen piästä jooluhhii :D Saepäevee tässä alotellaan. Ja äet kuulema ikkunampesuva. Josta ee minummielestä tule mittää :)
  Seon taeto tuo osata ottoo rennosti elämä. En usko että kukkaa sitä niin hyvin ossoo ku justiisa määräkoera. Vuan myöhän ollaannii semmosija elämästä naatiskelijoeta :)
  Mukavata viikkoo sinne Ossilaan ja rennosti tietennii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetin vastata jo Ipadiltä tuolta alakerrasta jokin aika sitten, mutta se padi "jumahti". Ne ovat sitten raivostuttavia laitteita. Iltapäivälehtien lukemiseen sopiva, ei juuri muuhun. Sähköposteissakin tarjoilee ihan omia sanoja. Olen yrittänyt löytää sen kohdan, missä saisi sen automaattitarjouksen pois, mutta ei löydy, blaah.

   Täällä oli sen verran kuumaa ja kosteaa, että toi meitin herra kieltäytyi minun kanssani kävelystä. Juuri kun olin orientoitunut pitkään kävelyyn, niin Ossi oli sitä mieltä, että isännän kanssa neljän kilsan aamulenkki riitti:) Ei lähtenyt sitten repimälläkään ja ajattelin, että olkoot, herra tietää itse mikä on hyväksi. Ei sitten kävelty. Tulin asentamaan monitoimihärpäkettä. Tai miäs pisti johdot paikoilleen ja jätti ne "asennukset" minun hoidettavaksi. No, sitten ei ensin skanneri toiminut, mutta se piti sitten vaan määritellä tälle tietsikalle, että nyt on uusi monitoimihärpäke. Sitten alkoi pelittään.

   Joo, jouluun on enää puoli vuotta ja sitten taas kärvistellään kylmyydessä, tai sitten ei. Terkut Ossilasta!

   Poista
 3. Siinäpä se olikin maailman juhannustapahtumat tiivistettynä kahteen ekaan kappaleeseesi. Listaan voisi vielä lisätä sen kun pikkuinen Islanti kaatoi Englannin fudiksessa :) .
  Minulla tekee tämä tietsikka samanlaisia ikäviä temppuja minulle .. leijuu sellaisessa tilassa, että välillä on yhteys ja välillä mukamas ei. Ja sitten täytyy vain malttaa odotella, että taas yhteys löytyypi ennen kuin voi jatkaa.
  Semmosta se on näiden vekotinten kanssa, ilman ei voi olla, mutta välillä hermot menee :) !
  Onneksi sillä välin voi rapsutella koiraa! Terkkuja Ossille ja Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juhannus meillä oli hyvin rauhallinen. Islannin voitto futiksessa oli varmaan koko futista seuraavalle maailmalle aika mystinen juttu. Minä seuraan yleensäkin katsojana todella vähän futista ja jääkiekkoa+mitä tahansa urheiluksi laskettavaa, mutta satuin tulemaan sohvalle juuri, kun Islanti teki toisen maalinsa. Sitten mä tokaisin miehelle, että tämä mun pitää kattoa, vaikken futiksesta oikeasti ymmärrä mitään. Kaikki paitsiot ja rangaistukset yms ovat ihan mystiikkaa minulle. No siinä sitten istuin ja tapitin, kun ne joukkueet juoksivat pallon perässä, eikä tietenkään mitään enää tapahtunut.

   Nämä koneet ovat ihan oma lukunsa. Eilen minä asensin printterin, kun vanha monitoimihärpäke oli sanonut itsensä irti. Miäs sentään törkkäsi ystävällisesti johdot paikoilleen, mutta sittenhän se souvi vasta alkaakin. Eikä se kuittaannu pelkästään sillä disketin asentamisella. Tai ei ainakaan minun tapauksessani. Eihän se tietenkään lähtenyt pelittämään. Sitten hämärästi muistin, että ai niin, sehän pitää kertoa tälle tietsikalle jossain (asetukset), että siellä on uusi printteri ja sitten toimi. Tosin miäs väitti, että koneen olisi pitänyt "haistaa" se tulostin itsekseen. No ei tehnyt niin, mutta vaikeuksien kautta voittoon!!

   Terkut teillepäin ja Wiima neidille rapsutuksii oikein kovasti.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.