maanantai 24. huhtikuuta 2017

Hyvää myöhäistä koiranpäivää


Hyvää valtakunnallisen koiranpäivän iltaa. Ossi nujuutti peittoaan ennen lenkille lähtöä. 
 Pitkän matelulenkin jälkeen ihan koko piha oli nuuskittava.
 Stella,
 Ootko käynyt jättämässä
 Ossi-herralle
 viestejä?
 Ainakin ihan joka
 pläntti pihasta piti tarkistaa,
 eikä sisälle tulo kiinnostanut laisinkaan...
Minä olen vihdoin saanut Kerttu-sukat aikaiseksi 
ihan itselleni. Minä olen kutonut näitä niin monet parit, etten edes jaksa laskea ja nyt vihdoin viitsin kutoa itsellenikin. Väristä, joka ei sovi minulle tippaakaan, mutta josta pidän ihan älyttömästi, appelsiininkeltaisesta :)
Ostin Arabian pikkuisen possun kokoelmaani, mutta kun se saapui,
 niin byhyy, sen kylki oli rikkoutunut matkalla. En tiedä erottuuko se naarmu, mutta valitettavasti se lasite on rikki. Myyjä vannoi ja vakuutti, että oli tutkinut possun suurennuslasilla ennen lähettämistä, joten ainoa mahdollisuus on postin naarmuttaminen. Voihan itku. Possu ei ollut kallis, mutta kun haluan, että kaikki keräilyesineeni ovat ehjiä. Nyt on edessä uuden possun etsiminen. Ei ihan helppoa, kun tuokin possu alkaa olla jo semmoisen 50 vuotta vanha. Luonnossa possu on tosi pieni. Semmoisen kolme senttiä pitkä ehkä. Noin puolet tulitikkuaskista. Oikea minipossu :)
Ei muuta kuin hyvää valtakunnallista koiranpäivän iltaa kaikille karvakuonoille ja heidän omistajilleen Ossilasta! Yksi FB-kaveri kirjoitti, että heillä on koiranpäivä ihan joka päivä. Hän omistaa ja kasvattaa karkkareita. Terveisiä Ossilasta. Vielä se Ossi tassuttelee.

10 kommenttia:

 1. No myöhässä teellehhii hyvvee koerampäevee! :) Meellä ee muistettu koko tappaasta. Vaekka kylläkaete koerampäevijä jokapäevä vietettään :)
  Kylläpä teellä on jo sualta muat. Eepä ihme ettee Ossia huvita vielä tuppaan männä.
  Ja varsinnii jos on typykkä ehken teputellu pihalla ni pittää silimällä pittee. Ettee tietimätä tule uuvvastaan :) Oekeen mukavata viikojjatkoo Ossilaan! Ja onse vuan mukavata ja ilosta että Ossi tassuttelloo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja het tekj äet kirjotusvirheetä! Pitj sannoo että kylläpä teellä on jo SULAT muat :D Ja ettee tule tietimätä UUVVESTAAN... hohhoejjaa tuon sihteerin kansa.

   Poista
  2. Kuules Iivari. Tunnustan, etten minäkään olisi muistanut valtakunnallista koiranpäivää, mutta yksi FB-kaveri siitä jotain kirjoitteli... Etteköhän te, Ossi ja sinä vietä koiranpäivää ihan joka päivä. Tiiättekös tuo Savo, kielenä siis, on sellaista, että ei niitä pieniä kirjoitusvirheitä siinä edes huomaa, kun nopsaan laskettaa lukea.

   Eilen oli tosiaan kaunis ja lämmin päivä ja tänään muuttui keli. Jo illalla alkoi sataa vettä ja myöhemmin oli hetken maa valkoisena, kun tuli sellaisia lumirättejä. No ihan heti nuo sulivat pois. Nyt en enää uskalla jättää Ossia hetkeksikään pihaan juoksunarussa, kun ihan parin kilometrin päässä täältä on jolkotellut susi. Käy vielä huonosti. Oikein hyvän valokuvakin siitä otuksesta on autoilijan ottamaan. Ainakin kaksi Luonnonvarakeskuksen asiantuntijaa katsoi, että susi se on. Onhan täällä pitkään ollut susi, mutta nyt se on tullut 10 kilometriä lähemmäksi. Ja kun ei ole mitään aitaustakaan pihalla, niin nyt ei Ossi saa olla hetkeäkään yksin pihalla. Ei se ikinä pitkiä aikoja ole ollutkaan, mutta joskus se on tykännyt vartin-puoli tuntia olla. Vaan eipä ole enää... Terkut Ossilasta

   Poista
  3. Ja tämä IPad korjailee sanoja ihan oman mielensä mukaan, kun ei koko ajan katso...

   Poista
 2. Mukavaa myöhästynyttä koiranpäivää Ossilaan! Ossillahan on aina mukavat koiran päivät, joten myöhästyminen ei varmaan haittaa. Ossillakin taitaa olla jo kevättä rinnassa? Onko pihassa myyriä nuuskuteltavaksi asti? Teillä tosiaan on kevät jo pitemmällä. Toivottavasti viimein saadaan lämmintä myös tänne pohjoiseen. terkut Pyrdeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne myöhästyneet toivotukset haittaa lainkaan. Eikös meillä molemmilla ollut koiranpäivä ympäri vuoden :)? No on kevät rinnassa, mutta kun vanhuus tulee, niin ei Ossikaan jaksa ulvoa. Tai sitten syynä on se, että ihanalta Stellalta on tosiaan ne munasarjat poistettu. Stella on kuitenkin se lähin narttu. Jokunen vuosi sitten, Ossi tiesi tarkkaan ne parhaimmat päivät ja ulvonta oli surkeaa.

   Ei ole hirmuisesti myyriä, ainakaan sellaisia, jotka kaivelevat kuoppia ja käytäviä, siis ihan tuossa pienessä pihassa. Ovat tuolla pellolla. Juu, kyllä nyt saisi lämmetä. Teilläkin sulaisi viimeiset lumet ja täällä alkaisi vihertää. Terkut Ossilasta

   Poista
 3. Párek ja Palvelijatar25. huhtikuuta 2017 klo 18.45

  Kiva nähdä monta kuvaa Ossista! Palvelijatar tykkää erityisesti tuosta ensimmäisestä. Lähettää pusuja Ossin kuonolle. Yritä kestää Ossi, ne on vain virtuaalipusuja ;)
  Ihanat on sukat, tiedetään kokemuksesta. Palvelijatar todella ihailee ihmisiä, jotka ovat taitavia puikkojen heiluttajia.
  Palvelijattarella oli kaksi lehmää ja lammas hyvin samantyyppisiä kuin tuo teidän kovaonninen possu. Antoi lampaan ja toisen lehmistä Ebballe isoon nukketaloon ja piti itsellään yhden lehmän. Ikää niillä on 65 vuotta. Laitan kuvan siitä lehmästä Párekin blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Ossi saa oikeitakin pusuja päivittäin, joten virtuaalipusuistakin kiitetään.

   Toivottavasti sukista on ollut jotakin käyttöä.

   Noi pienet eläimet on suunnitellut sellainen kuin Friedl Kjellberg-Holzer ja jos sain nimen oikein ni olen jo aika ylpeä. Hän suunnitteli paljon nimenomaan riisiposliinia ja mikäli muistan oikein niin noilla pikkueläimillä testattiin, onko uuni tarpeeksi kuuma. Niitä on ainakin viisi+ pari ihmishahmoa ja nuo eläimet ovat siis niin söpöjä että. Nyt en vain muista mitä ne kaikki viisi olivat. Lammas, lehmä, possu ja koira, joka muistuttaa ihan mäyräkoiraa. Viidettä en saa millään nyt päähäni. Minähän olen ihan vanhan Arabian fani, mutta vaikka luen mitä, niin se tieto valuu sitten aina pois... Terkkuja Ossilasta!

   Poista
 4. Se on kumma miten nuo omat pihat kiinnostavat aina kovasti. Meilläkin Ekalla on takapihalla aita, niin lenkillä pitää kävellä sen aidan toisella puolella haistelemassa pihalle päin. Oliskohan joku käynyt kun on itse poissa?
  Nuo Kerttu-sukat on kauniit. Äitini on Kerttu, joten hän on tuollaiset sukat saanut muutama vuosi sitten. Itselleni en ole neulonut vielä yhtään sukkaparia, kun mammani tekemät ovat vielä ehjiä.
  Kurja juttu, että possuun oli tullut naarmu. Ei ole postin palvelu enää sellaista kuin ennen. Viime syksynä lähetin pojalle nimipäiväkortin ja siitä puuttui lähes puoli korttia, kun oli jäänyt jonnekin hihnalle jumiin. Kiva juttu!!
  Kyllä tuo koirapäivä taitaa olla koiraperheissä joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Sari. Etpä ole tainnut ikinä aikaisemmin kommentoidakaan Ossin blogia. Täytyy tulla vastavierailulle. Meillä ei ole aitaa, mutta Ossi on aina ollut kiinni, kun se on viettänyt aikaa pihassa. Nyt ei Ossia uskalla jättää pihaan hetkeksikään vahtimatta, kun täällä nähtiin susi kahden kilometrin päässä meidän talolta viime viikolla. Kerttu-sukat ovat kauniit ja olen aivan ihastuksissani, että vihdoin sain aikaiseksi itsellenikin. Varmaan liki kymmenen paria olen neulonut. Ohjehan löytyy netistä aika helpolla. Terveisiä teille Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.