lauantai 19. elokuuta 2017

Ossilan kuulumisia


Ossi kuvattuna pari tuntia sitten. Katse on hyvin "Ossimainen". Maailman menoa tarkastellaan kuistilta pitäen. Keli on vähän nahju, kostea, mutta lämmin. Ei kuitenkaan kovin mukava.

 Miäs aikoo jäädä kahden vuoden päästä eläkkeelle ja osti itselleen pienen kalastusveneen. Hän meinaa myös anoia jäsenyyttä tuolta Långvikin venekerhosta, jotta saisi tuolle laituripaikan. Vene on juuri niillä rajoilla, että sitä pystyy vielä hyvin kuljettamaan trailerilla, mutta kuitenkin sen verran painava, tonnin verta, että ei sitä joka vesillelaskun kera viitsisi ees taas hinata tuonne veneiden laskurampille. Onhan siinä trailerissa jonkun sortin vinssi, mutta muistan, kun miähellä oli aikoinaan sellainen pienempi vauhtihirmu, niin oli se varsinaista sähellystä laskea se vene aina veteen ja sitten kiskoa ylös traileriin. Tuo on oikein soma, vaikka itse en ole vene-, enkä meri-ihminen laisinkaan. No, ehkä minä kerran kesässä voin miähen kanssa ajella johonkin saareen ja ottaa piknik-eväät matkaan.


No, nyt on Suomessa tapahtumut ensimmäinen terrori-isku. Järjetöntä Turun puukotustragediaa tutkitaan kahtena terroristisena murhana ja kahdeksana terroristisena murhanyrityksenä. Minun piti oikein netistä selvittää itselleni, mikä ero on järjettömällä isolla väkivallanteolla ja terrorismilla. Terrorismilla "yritetään pelon avulla vaikuttaa yleiseen päätöksentekoon".

Koetetaan itse kukin taas selvitä ensi viikosta ja pidetään huolta toisistamme ja karvakavereistamme. Terkut Ossilasta. Palaamme taas, kun on jotain asianpoikasta.

5 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar19. elokuuta 2017 klo 19.32

  Onnea uudelle kauniille veneelle!
  Onpa Ossilla ihanat kulmakarvat, komea on mäyrämies.
  Ihan järkyttävää mihin tämä maailma on menossa noiden fanaatikkoterroristien kanssa. Ei ole Suomikaan enää mikään lintukoto, missään ei voi tuntea olevansa täysin turvassa.
  Lupsakkaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vene on toooosi vanha, 1990-luvun alusta, mutta miähelle uusi ja hyväkuntoinen. Kone on uusittu jossain vaiheessa. Ehkä parikin kertaa. Onpahan miähellä jotain puuhasteltavaa :)

   Ossilla on aina ollut nuo ihanat kulmakarvat, mutta nyt kun ne harmaantuvat ja vaalenevat, niin taitavat tulla kuvissakin paremmin esiin.

   Eihän Suomi ole pitkään aikaan ollut mikään lintukoto, mutta tämä nyt taisi olla ensimmäinen tälläinen "terroriteko". Onhan meillä ollut näitä koulusurmaajia sun muita, mutta ne ovat tälläisiä muita mielettömiä väkivallantekoja. Kaikesta huolimatta, mukavaa viikonloppua teillekin.

   Poista
 2. Kommee on vene! Passoo tuolla vesille lähtee.
  Ossi on arvokas herrasmiesmääräkoera kommeine kulmakarvoeneen. Voe ku minnäe oesin sittä ikämiehenä yhtä sarmikas!
  Kaaheita asijjoeta tapahtuu tiälläe Suomessa. Ee tie mielj paljoo häntee heeluttoo. Pitäsköön joetae asijjoeta ja lakija vähä tiukentoo...
  Kaekesta huolimata hyvvee alakavata viikkoo sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin äsken toosi pitkän vastauskommentin ja palvelin lakkasi vastaamasta, sniis. Kelpaahan tuolla veneellä vesille männä. Ei siinä mitään. Olen vaan jo pienenä saanut antirokotteen veneisiin ja veneessä yöpymisiin.

   Iivari, sinä olet vähintääns yhtä hyvännäköinen. Mäyrikset senkun paranevat vanhetessaan.

   Oikein ihanaa alkavaa viikkoa teillekin.

   Poista
 3. Kylläpäs sinä Ossi näytät siellä niin miettiväiseltä pojalta. Taitaa olla suuret aatokset menossa.
  Täällä meillä Turussa tosiaan oli tällainen kauhuteko ja vieläkin ihmisiä pelottaa mennä torille. Emmekä ihmettele lainkaan. Minähän sinne torille en pääsekään, mutta ei äippäkään sinne halua. Tuleeko sinusta nyt sitten kohta laivakoira, kun se isäntä alkaa olla tuolla veneellä? t. Eka

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.