torstai 3. elokuuta 2017

Rantis

Tervehdys kamut. Käytiin maten kanssa tänään taas vaihteeksi ELLin luona, kun yskä ei nyt ota oikein laantuakseen. Viime kerralla kun oltiin, niin sain sellaisia tabletteja, jotka alkoi pissittää kauheesti, mutta ELL sanoi, että se on tarkoituskin.

Tänään se Ell antoi minulle kuurin antibiootteja, kun se sanoi, että minulla saattaa olla lievä keuhkoputken tulehdus. Sitten se ELL kyllä sanoi, että mun sydän on liian suuri ja painaa keuhkoputkea jonkin verran. Höh, no mä keskityn nyt ottamaan mollikkaa. Nythän olen ihan puolivarjossa... ELL sanoi, että muuten olen erityisen hyvinvoivan näköinen. Ei pieniä sydänvikoja lasketa. Tassu vähän hidastuu ja lenkki lyhenee, mutta kun olen ihmisen iässä kuulemma melkein satavuotias, niin aika harva heistäkään maratonia juoksee.

Miäs on tehnyt hurjan homman tuolla meidän rantasaunalla. Oikeastaan hänen koko kesälomansa on kulunut tuon möksän kunnostuksessa, sisältä päin ja sitten siihen on valettu vähän lisää perustaa ja tällä kertaa silleen oikeaoppisesti, betoniraudan kanssa ja sitten sitä vanhaa betonijalkaa on kiristetty ulkoapäin sellaisella metallipannalla. Kyllä se sauna nyt kestää seuraavatkin kakskytä vuotta. Me nimittäin kunnostimme sen ensimmäisenä vuonna tämän tontin ostamisen jälkeen ja sanoisin, että siinä oli ihan järkky homma. Tuosta möksästä oli katto romahtanut alas ja siihen tehtiin uusi katto. Sitten saunaa paneloitiin sisältä jonkin verran ja saunaan laitettiin uusi kiuas. Minä petsasin koko pienen mökin ja maalasin nuo valkoiset kulmalaudat. Katsotaan miten paljon siitä hommasta jaksan tehdä ensi kesänä. Se oli varmaan kesä 1991, koska sitten seuraavana kesänä aloinkin odottaa meidän rakasta tytärtä.

Ensi viikolla minun pitää käydä ihan hirmuisesti kopistelemassa tuolla laiturilla. Tuo madon näköinen on nimittäin rantakäärme, joka ottaa aurinkoa. Se oli tosi pieni, mutta en minä sitä kovin lähelle päässyt, kun se luiskahti tuolta raosta ilmeisesti siihen ponttoonin päälle. Hetken päästä, kun olin poistunut laiturilta, se oli toisella puolella lekottelemassa. Sitten kun alkoi tuulla, se katosi. Minun jokavuotiset saunavieraat tulevat ensi viikon torstaina ja veikkaan, että yksikään ei mene uimaan, jos tuollaisen jättimadon näkevät :)

Eipä Ossilasta sen kummempia. Oikein mukavaa viikon jatkoa ja viikonloppua. Me palaamme Ossin kanssa taas, kun on jotain asiaa. Terveiset Ossilasta!

10 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar4. elokuuta 2017 klo 9.49

  Ossi on komea mäykkymies. Me toivotellaan pikaista yskästä eroon pääsemistä ja leppoista jatkoa. Harva koira täysin oireettomana elelee tuossa iässä, eikä ihmisetkään vaivoitta selviä. Voimia ja terveyttä niin Ossille kuin palveluskunnalle. Ja nautinnollisia saunomisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pare'k ja Palvelijatar. Meitin mielestä kaikki mäykyt ovat joko koneita, tai kauniita. Sukupuolikysymys tietysti :). Me nyt hissuttelemme Ossin kanssa meidän yhteisen ajan. Sitähän ei tiedä kauanko sitä on jäljellä. Ei ole se meikänkään kunto hyvä, vaikka vielä olen alle kuusikymppinen, huoks. Juu se saunomisilta on aina yhtä riemukas. Jatkamme juttua siitä, johon viime kerralla jäimme Iloista viikon jatkoa teille kanssa. Nyt olen ollut ihan superilaiska täällä blogimaailmassa. Oikein hävettää, kun ketään en ole käynyt moikkaamassakaan. Terkut Ossilasta.

   Poista
  2. Pahuksen IPad mäykyt ovat komeita...

   Poista
 2. Ossi on kyllä komea koira ja hallitsee tuon mäykkyjen auringonottotaidon.
  On teillä ollut kova urakka saunan korjauksessa. Myös meillä on tehty mökillä samoja hommia ja nyt se varsinainen mökkirakennus pitäisi vielä purkaa ihan alkutekijöihin ja rakentaa siitä sitten uutta. Kun on 100 vuotta vanha rakennus, niin ei taida ihan pintaremontti piisata.
  Täytyy kyllä sanoa, että minä en ainakaan menisi uimaan, vaikka kuinka olisi vain rantakäärme. Meidän mökillä on tänä vuonna ollut erityisen paljon kyitä, joten Ekan kanssa saa olla koko ajan tarkkana. Enkä voi itsekään sanoa niitä ihailevani.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ELLikin sanoi, että jos ei tietäisi, että Ossilla on sydän laajentunut, niin oikein reipas koira, ikäisekseen :). SIis vanhan purkaminen ja uudelleen rakentaminen on paljon työläämpää kuin pelkästään uuden rakentaminen, mutta vanhan korjaus on joskus vaan ihan pakko. Ei tuohon rantaan enää mitään saisi rakentaa, uusien rakennussäännösten mukaan. Ja onko 70 metriä rannasta joku rantasauna? Ei meidän taloltammekaan ole rantaan 70 metriä. Sata vuotta vanhasta mökistä, tai torpasta, mikä sitten onkaan, tulee varmasti ihana. Hävitä ne kyyt... Se ei ole enää rauhoitettu ja eihän sen lieron tule pihaan tunkea. Toinen vaihtoehto on kuulemma pistää ämpäriin ja viedä reilun kahden kilsan päähän. Sieltä sitten hakee uuden reviirin. Tunnustan, että kaikki kyyt, jotka olen tavannut meidän tontilta (3) ja matkalla meiltä postilaatikolle, hmm saman verran ainakin, olen päästänyt hengiltä. Enkä tunne huonoa omaatuntoa. Nyt, kun tuon rannan on valloittanut rantakäärme, niin sinne ei pitäisi tulla kyitä. Asustavat kuulemma eri reviireillä. Toivon mukaan näin on, mutta useampaan vuoteen en ole tällä meidän reilun hehtaarin tontilla kyitä nähnyt. Onhan ne sellaisia, että koiran puolesta saa vähän pelätä. Mutta toisaalta koirakin on niin hitsin nopea, olen nähny Ossista sen nähdessä juurikin kyyn, että suuri vahinko sen pitää olla, että kyy pääsee nappaamaan. Vaikka sattuuhan sitä varmaan vuosittain muutama. Sitten yhden kerran, kun Ossi näki kyyn meidän pihalla laatoituksella, niin se pysyi selkeästi iskuetäisyyden päässä. Sekin kyy kyllä sitten menetti henkensä... Terkut Ossilasta.

   Poista
  2. Juu kyllä ne kyyt meidän pihalta saavat hengenlähdön aina kun saadaan kiinni. Näistä tänä kesänä nähdyistä on nyt varmuudella kaksi kuollutta ja kun osa on nähty eri aikaan, niin voihan olla, että ei niitä kahta enempää olekaan ja molemmat olisivat siis nyt poissa päiviltä. Minä vain inhoan niitä niin paljon, etten kyllä mene lähellekään. Onneksi mies kykenee tämän tappohomman meillä hoitamaan. Kyllä mä luulen, ettei meilläkään Eka menisi lähelle, mutta kun ei sitä koskaan tiedä.

   Poista
 3. Voi Ossi, kurjalta kuullostaa sun yskiskelyt. Toivottavasti antipiootit alkaa pian auttaa. Otat tosiaan vaan ihan rauhallisesti, huilailet ja piipahdat tirsamaassa.
  Ai teillä on taas se 'tyttöjen' ilta? Kivaa iltaa sitten vaan, toivottavasti se käärmylä ja sen kaverit pysyy silloin piilossa! Veljen koiraahan joskus puri kyy, mutta onneks tuo siitä lääkärin avulla selvisi. Ei tosin ollut mitään halpaa lystiä. Mukavaa viikkoa sinnekkin! Ossi, parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivomme hurjasti, että lääkkeet auttavat. Kyyn purema koiralle on aika hurja juttu. Pienemmälle koiralle varmasti ihan kohtalokas. Onneksi veljesi koira selvisi. Se on vähän kurja juttu, kun nuo koirat kulkevat nenu maassa, niin siihenhän se käärme iskee.

   Tosin kerran näin, kuinka Ossi reagoi meidän pihalla kyyhyn. Se haukkui ihan ikiomaa haukkua, täysin erilaista ja sanoinkin jälkeenpäin, että se oli kyyhaukkua. Sitten se pysyi visusti sen käärmeen iskuetäisyyden päässä. No, kyy menetti henkensä hyvin nopeasti... Terveiset Ossilasta.

   Poista
 4. Voe Ossi kuoma, toevottavasti yskä helepottaa ja liäkkeet aattaa. Se tuo vanaheneminen kuuluu ikkään, sannoo meejjän Ukkihhii joka on jo kohta 90v, vuan mahottoman tolokku ja vilihakka vielä. Nyttii liiterissä myskää puihen kansa :)
  Eekäpään sinusta kyllä näen kuvviin perusteella uskosj että oot jo aekamiessarjassa. Harmoot kulumakarvat tuopi vuan sitä sarmia.
  Äet sano ettee mänisj uimaan mistää hinnasta jos oes yhtää kastemattoo isompata lieroo tienoella. Hui! Toevottavasti aenahhii kyyt pyssyy loetolla.
  Mukavata elokuujjatkoo sinne ja lepposija saanailtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivari kamu. Sinä tulet perässä ja toivottavasti pääset ainakin tähän ikään ja vaikka vanhemmaksikin. Onhan nuita parikymppisiäkin mäykkyjä.

   Täytyy kovasti ensi torstaina käydä päivän aikana laituria kopsuttelemassa, että älyää rantis pysyä näkymättömissä...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.