perjantai 16. kesäkuuta 2017

Perjantaiehtoota Ossilasta


Minä en yleensä ikinä julkaise pissauskuvia Ossista. Tämä on todennäköisesti ainoa poikkeus. Ostin Ossille Virkkalan ihanasta uudesta kirpparikahvilasta Ossille uuden kissan. Se on taas niin rakas, että se kissa piti ottaa pihapissalle matkaan :)Jos satutte ajelemaan Lohjan Virkkalassa jostain syystä, niin poiketkaa Kirpparikahvila Murussa. Aivan valloittava paikka. Käytin siellä tunnin aikaani, kun äitini oli kampaajalla. Sain Ossille kolme uutta pehmolelua, joista kissa yläkuvassa ja itselleni ihanat munkkikahvit. Tosi mukavasti sisustettu pienen pieni kahvila. Toivottavasti pysyy pystyssä, niin voin toistekin käydä sieltä hakemassa pehmoja. Tosin Ossi sai kissasta muovisilmän irti ja se silmä oli Ossilla jo nikerrettävänä, kun kuulin, että nyt Ossi syö jotain "ei niin kovin terveellistä". No, sain silmän kaivettua Ossin kitusista ja toisen silmän irrotin pehmokissasta ihan itse saksilla. Kylläpä lapsille tehdään heiveröisiä leluja. Eivät kestä mäyräkoirankaan leikkiä.

Nyt minulla viheltää verenpaineet sellaisissa lukemissa, etten uskalla mitatakaan. Kuulin radiouutisissa ja saman myös telkkarin alueuutisissa, että Espoossa ja Hesassa ja joissain muissakin paikoissa testataan kunnan lähihoitajilla sellaista älypuhelinsovellusta, joka avaa asiakkaiden ovet sillä älypuhelinsovelluksella. Kuulostaa tosi hienolta. Asia, joka sai minut ihan raivon partaalle oli se, kun joku päällikkö sanoi, että "kun asiakkaat ovat niin huonokuntoisia, etteivät pääse avaamaan ovia itse." Mitä helvettiä??? Anteeksi, en yleensä kiroile, en ainakaan blogissani, mutta nyt ei sanat enää riitä... Mitenkä huonokuntoisia ihmisiä oikein makuutetaan ihan kotihoidossa? Jos ihminen ei pääse avaamaan ovea ihan itse, niin eiköhän hän kuuluisi jo ihan muuhun, kuin "laajennetun kotihoidon" piiriin?

Oikein hyvää viikonloppua Ossilasta.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin tärkeä ja hyvä lelu kun pääsi pissireissulle mukaan :) Mukavaa ja lämmintä viikonloppua ja Ossille pusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeom lelu kyllä, toistaiseksi.Muut lelut ovat päässeet vain eteiseen, tai kuistille asti. Mukavaa viikonloppua Savoon täältä Ossilasta.

   Poista
 2. Kyllä seon semmosta nykymualimassa että huonoja on ne kotona asuvat immeeset. Ee piäse kaekki ovvee aakasemmaan. Eekä jottii ies sängystä ylös omin nokkisa.Siinä suavat muata kunnes joku tulloo nostamaan. Semmoseks on männy vanahoen hoeto tässä muassa.Eekä riitä hoetajia nuissakkaa "palavelutaloessa". Ettee paljoo palavelutaloesta pysty puhumaan.Ku ee niitä palaveluja oo vaekka rahhoo kyllä männöö niihe olemattomiin maksuun.Hienoja pytinkijä tehhään vuan ee riitä sittä rahhoo ennee niihen henkilökuntaan.
  Näen mannaelloo meellä äet harva se päevä.
  Kyllä pittää olla lempilelu matkassa vaekka pissireessulla. Mullae on Sika jonniikkerran jo ulukoellu tänäpäevänä :) Mukavata viikolloppuva sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että siinä vaiheessa, kun ihminen ei pääse itse ovea avaamaan, niin olisi varmasti mieluummin muualla kuin kotihoidossa. Tietysti, jos se kykenemättömyys on ihan väliaikaista, niin sitten voi olla, että onpi mieluummin kotona. Mutta oli pöyristyttävääå.

   Siis minä olen nähnyt vain kaksi palvelutaloa, elikkä sen, jossa edesmennyt anoppini asusti ja sen missä äitini nyt asustaa ja täytyy sanoa, että molemmat ovat tosi hyviä. Äitini talo on ehkä vielä hieman enempi "kotimainen". Olen sisustanut sen huoneen tosi kauniiksi ja monet sanovatkin, siis hoitajat, että se on talon kaunein huone. Siellä on seinillä äitini itse maalaamia tauluja, kauniit verhot, äitini kutoma täkänä seinällä, tyylikkäät verhot. En oikein ymmärrä, miksi eivät muiden asukkaiden lapset, tai muut sukulaiset ole sisustaneet huoneita, kun heillä on siihen täysi oikeus ja se lisää viihtyvyyttä. No, muiden asia. Äitini viihtyy hirmu hyvin.

   Ai, sinulla Iivari on sika tärkee. Meillä on nuo pehmolelut, vaikka ne kokevatkin parissa päivässä karmian kohtalon:) Aurinkoista ensi viikkoa Savoon!

   Poista
 3. Oletpa löytänyt rakkaan pehmon Ossille, kun ihan uloskin piti ottaa mukaan. Ei ne muuten Ikean lelut kestä dreeverilläkään, mutta sentään kauemmin kuin nuo koiran lelut. Uusi lelu on aina hetken hyvä ja sitten taas unohtuu koppaan muiden joukkoon. Ainakin kunhan se on tapettu.
  On se kyllä oikeasti tosi kumma, että noin huonokuntoiset ihmiset ovat vielä kotihoidossa. Mutta niinhän se on, että hoitopaikkaa ei tahdo saada millään. Kyllä meidän äidillä oli kova työ, että sai omat vanhempansa laitokseen vaikka toinen oli muistisairas ja toinen sairastui yhtäkkiä maksan vajaatoimintaan ja oli sen jälkeen lähes vuodepotilas. Ei se paikka kyllä mikään ihmeellinen ollut, mutta parempi kuin kahdestaan kotona. Nyt ovat jo molemmat taivaan kodissa ilman kipuja ja yhdessä. Muistisairaalle papalle oli aivan hirveää se kaksi vuotta jotka eli leskenä, kun ei muistanut mihin mamma joutui kun kuoli. Haki häntä joka päivä ja ilta.
  Mukavaa kesän jatkoa kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kissaa ei ole vieläkään niin sanotusti "raadeltu". Se on varmaan pitkäikäisin Ossin mistään leluista. Se lähtee aina vähintään kuistille. Helläksi muuttunut tuo vanha koira lelujaan kohtaan.

   Siis, täytyy toivoa, että minä itse pystyn asustelemaan omin voimin kotona, niin kauan, kuin se on järkevää ja sen jälkeen tuhka voisi lannoitella omenapuita.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.