torstai 17. helmikuuta 2011

Harrastuksia - siis minun:)Rakkain harrastukseni köllöttelee tässä kangaspuilla kutomani makuualustan päällä. Sittemmin makuualusta muuttui atomeiksi. Ossilla on ihan käsittämätön vimma tutkia ja tuhota kaikki mitä sille antaa. Tuhoamisvimma ei koske onneksi omia mattoja, sohvia eikä kenkiä. Kop, kop. Tuossa ennen joulua minulta oli tippunut kalliit päätelasit lattialle sillä seurauksella että Ossi nikersi ne totaalisesti käyttökelvottomiksi.

Tässä Ossi fiilistelee:Aikaisemmin olin hyvin urheilullinen ja hoikka. Nykyään en ole kumpaakaan. Runsas ylipainoni on pakottanut minut lopettamaan ratsastuksen jota harrastin aktiivisesti sellaiset reilut 25 vuotta. Unelmana on kyllä vielä nousta hevosen selkään mutta koska aina sanon että ratsastus ei ole painonpudotuslaji niin noudatan tätä sääntöä myös omalla kohdallani.

Olen kolmisen vuotta kutonut kangaspuilla ja tässä viimeisin aikaansaannokseni. Villahuopa josta tulee häälahja ex-kälylleni. Tosin hänet vihittiin jo jokunen viikko sitten.Kangaspuilla kutomisen lisäksi kudon sukkia. Kantapää oli aina pelottanut mutta sitten ryhdyin vaan ohjeen mukaan sitkeästi kutomaan ja sain kuin sainkin valmiiksi itselleni sukkaparin. Sitten toiset sukat valmistuivat kummitytön pikkusiskolle joululahjaksi ja kolmas pari kummitytön äidille joka on hyvä kaverini. Neljäs sukkapari valmistui appiukolle. Nyt olen päässyt jo kuviosukkiin asti:


Näiden kauniiden sukkien malli löydyy ullanetin sivustolta arkistosta ja malli on "koiranputkisukat". Kuvassa ehkä hieman hassun näköiset mutta istuvat kauniisti jalassa. Tämä pari valmistui tytölleni. Ensimmäisessa kuviokerrassa on kutomisvirhe - tiedän mutta nämäkin olivat "harjoittelusukat".

4 kommenttia:

 1. Hei! Onnea uudelle blogille. En ollut huomannutkaan ennen kuin rupesin sähköpostisi petusteella katsomaan tarkemmin viime postausiasi, ja löysin tämän blogin.
  Ja kyllä, kamera kannattaa virittää nyt mahdollisimman usein kuvausasemiin, ettei käy kuten minun. Blogini on ollut viime aikoina pelkkää "puhetta" ilman kuvan kuvaa.
  Mutta jään odottamaan innolla mitä kirjoittelet ja kuvailet tänne. Kiva kun voi vaihtaa ajatuksia näinkin :)
  Varoitus: tähän jää koukkuun...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mai. Onnea tässä varmasti myös tarvitaan. Katsotaan nyt onko tämä minun "juttuni". Terveisin Marja-Leena

  VastaaPoista
 3. Hei, kiva kun sinäkin aloitit blogin!
  Onko sinulla ihan kotona kangaspuut? Kauniita töitä, niin huopa kun sukat.

  VastaaPoista
 4. Hei Sirpa. Minulla ei ole kotona kangaspuita. Ihan kansalaisopiston kutomapiirissä käyn kutomassa. Siinä kansalaisopiston "kutomatalossa" jossa käyn on kymmenet kangaspuut ja erilaisia loimia. Jos olisi omat kangaspuut niin pitäisi olla "loimirulla" jonka virallista nimeä en nyt muista ja muutama kaveri aina auttamassa loimien rakentamista. Olen aina auttamassa loimien rakentamisessa ja olen tullut siihen tulokseen että kansalaisopiston vuosikurssit riittävät. Haluan näet kutoa erilaisia asioita enkä esimerkiksi 20 metriä tiettyä matonleveyttä. Terveisin Marja-Leena

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.