sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Koiran pipareita osa 3



Voi ei. Keskiviikkona meillä ei ollut lainkaan lunta ja nyt sitä on, sanoisinko, riittävästi. Mies teki pikkutraktorillamme eilen viisi tuntia töitä ja nyt tietä pitkin pääsee ajamaan ja kävelemään. Eilen oli aika lyhykäinen Ossin lenkki:),
Ossi ei yksinkertaisesti päässyt lumihangessa eteenpäin. No illalla, kun tie oli aurattu passasi mäyräkoirankin kävellä:)




Sitten niihin pipareihin "ILOISET PORSAAT": Lähde Donna Twichell Robert, Koiran keittokirja.


Ainekset:

Keksejä valmistuu 60-70 kappaletta.

2/3 dl kasvisöljyä
125g jauhettua sianlihaa
4 1/2 dl kanalientä
7 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
5 dl perunasosetta
30 g porkkanaa raastettuna
40 g omenaa raastettuna
4 rkl rosmariinia

Valmistusohje:

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sianliha ja paista sekoittaen noin 3-4 minuuttia, kunnes liha ei enää punerra.

2. Hienonna liha öljyineen kanaliemen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.

3. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jahoitetulla alustalla. Painele possunmuotoisia keksejä piparkakkumuotilla. Yhdistä yli jäänyt taikina, kauli se uudelleen ja leikkaa lisää keksejä, kunnes kaikki taikina on käytetty. Voit halutessasi tehdä possuille silmät ja leveän hymyn hammastikulla.

4. Nostele keksit leivinpaperin päälle pellille ja paista 170-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna keksien tekeytyä vielä kolme tuntia tai yön yli.

Donna käyttää ohjeissaan kovasti vehnäjauhoja. Monet koirathan ovat vehnälle allergisia ja yleensäkään käsittääkseni vehnäjauhot eivät tee koiralle kovin hyvää. No nämä ohjeet nyt vain ovat tälläisiä. Itse en ole mikään superkokki ja olen melko huono leipoja. Voisin kuvitella, että nämä vehnäjauhot voisi korvata vaikkapa riisijauholla, tai sitten ihan keitetyllä täysjyväriisillä joka sekoitetaan taikinaan, tai jauhetaan sinne tehosekoittimella. Itse lisäisin myös jauhelihan osuutta:)

Koiran pipareita osa 1 löytyy täältä

Koiran pipareita osa 2 löytyy täältä


Ensimmäisen adventtisunnuntain terveisiä Ossilasta!





10 kommenttia:

  1. Maukkaan olosia noi koirien piparit. Kyl noita kelpais nakerrella. Mut tosiaan noista vehnäjauhoista, että voiskohan laittaa ruisjauhoja. Meinaan ku meijän äippä on allerginen vehnälle ja kauralle ja niitä jauhoja meillä ei oo.

    Meilkin oli hirmeesti lunta ja pakkanen paukkuu nurkissa. Tassut jäätyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todennäköisesti voisi laittaa myös ruisjauhoja. Minun mielestäni mitä vaan, mikä sitoo sitä taikinaa kasaan. Enempi jauhelihaa ja vähempi jauhoja. Maistuu sitten paremmin koiruleillekin.

      Täälkin on pakkasta, mutta antaa olla vaan. Kunhan ei tule lisää lunta. Mies on nimittäin nyt useamman päivän työmatkalla ja minä en osaa käyttää tuota meidän pikkutrakua. Tarvitsee varmaan opetella....

      Poista
  2. Joo, piparit kuulostaa hyvältä, varsinkin jos rosmariini, porkkana ja omena korvataan jauhislihalla ;) Talvi on kivaa aikaa, vaikka noi paksut hanget kieltämättä välillä hankaloittaa tällasen töppöjalkaisen koiralaisen kulkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kanssa, että lihaa lisäämällä voisi saada paremman vaikutuksen koiriin:)

      Poista
  3. Minä en uskalla riskeerata paistamalla mitään koiranpipareita Vilille. Melkein ennustan, että ei syö niitä ja sitten koko suuri vaiva menee hukkaan. Vili käy emännän keksipurkilla toisinaan, en ole huomannut mitään erikoista tapahtuvan, kutinaa tms. vaikka olenkin vehnää kohtaan kriittinen. Vilille ei maistu gluteenittomat keksit ollenkaan, vaikka ne ihmisten mielestä ovat tosi herkullisia, ei edes gluteenittomat piparkakut. Kumma koira. Tai erittäin hyvin kehittynyt makuaisti. Mokomakin herkkupeppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten ei Vilille kannata koettaa tarjota koiran keksejä. Näinhän se on. Ei Ossikaan välitä läheskään kaikista "koirien herkuista". Luulen, että koirilla on ainakin hyvin erilainen makuaisti kuin ihmisellä. Onhan niillä tuo hajuaistikin ainakin tuhat kertaa erittelykykyisempi.. Siksi joskus pistää mietityttämään, miksi se vuoden maassa lojunut, piilotettu luunkappale maistuisi....

      Poista
  4. On hanget korkeat nietokset vaan onko sähköt pysyneet pirtissä? Antti-tuisku taisi laittaa puitakin pinoon - toivottavasti ei kuitenkaan teillä. Ja juhlat lähestyvät, tiheneekö jännitys?

    Pakkasterkut (-24°) Oulusta! Enpäs tuonut aurinkoa ja lämpöä mukanani Englannista...

    t. Aikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kerrankin meillä pysyi sähköt vaikka jossain päin Porkkalan niemeä oli 700 taloutta vielä, olikohan se sunnuntai-iltana ilman sähköjä. Kyllä minä olin onnellinen. Yleensä me ollaan AINA ilman sähköä, kun jossain joku linja katkeaa ja täällähän niitä meni taas, niitä puita linjojen päälle. Huippua oli muuten alkusyksystä, kun joku metsuri kaatoi puun korkeajännitejohdon päälle ja puolet Kirkkonummea oli ilman sähköä kolmisen tuntia. Ei päässyt kauppaankaan:), kun kassakoneet, eikä mitkään toimineet. Kyllä sitä on nykyihiminen oikeasti tosi riippuvainen tuosta sähköstä.

      Teillä on kohtalaisen kylmä. Ei voi muuta sanoa. Olisit nyt vain tuonut sen lämmön sieltä Englannin maalta. Toivottavasti muuten oli kiva matka.

      Poista
  5. Heipat sinne!

    Teille löytyy tunnustus meidän blogista.

    Hyvää itsenäisyyspäivää ja Ossille rapsuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää teidän porukalle ja Ossi lähettää tyttösille suukkoja! M-L ja Ossi

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.