torstai 28. helmikuuta 2013

Ossin aatoksia osa 15


Hyvää Kalevalanpäivää alias Suomalaisen kulttuurin päivää. Muistakaahan vaikkapa lukea blogeja!


Tässä Ossin sohvarytmi:

Juuri heräämässä 12.20

Päiväunet 15.00

Umpiunessa 23.20

Umpiunessa salamavaloon asti. Onko tämä mäyrispainajainen?


Nyt on siis yö. Saisinko nukkua, kun vaihdoin paikkaakin?
Unessa tänään 12.14
Aika tarkkaan tähän rytmiin pyörii Ossin unirytmi. Siis se noin 75% prosenttia vuorokaudesta, jonka Ossi käyttää nukkumiseen, kuten niin moni muukin koira. Loppu koostuu sitten ulkoilusta, syömisestä, leikkimisestä ja muusta hauskanpidosta.

Eilen, kun olimme menossa iltapäiväkävelylle, niin kuinka sattuikaan. Kesämökkinaapurimme vieraspaikalle oli juuri pysäköinyt tuntematon auto. Ossihan haukkui vieraan nuorenparin, josta mies tosin tervehti, mutta ei kysynyt lupaa auton parkkeeraamiseen. Luvan kysymisen sijaan hän sanoi "Me jätämme auton tuohon, menemme hieman katsomaan tonttipaikkaa". Jaa, vai niin. Jotenkin olisi kuulostanut niin älyttömän paljon kohteliaammalta, jos mies olisi kysynyt luvan siihen auton pysäköimiseen. Onkohan minusta tulossa vanha, kiukkuinen akka? Viimeksi, kun siihen samalle paikalle pysäköi kolme teekkarimetsästäjää reilu viikko sitten, he kävivät todella kauniisti kysymässä oikein sisältä luvan auton pysäköimiseen.

Periaatteessahan minulla ei ole lupaa antaa kenenkään vieraan siihen parkkeerata. Olemme tosin sen verran tuttuja yhteiselossamme kesämökkinaapureittemme kanssa, että tiedän, milloin voin luvan antaa. Jos siihen tulee joku sunnuntaihiihtäjä, niin ilmoitan kyllä tylysti, että siihen et pysäköi. Ossilasta hyvää viikonloppua näin jo torstaina!

16 kommenttia:

 1. Ihan ensiksi, onpas teillä iiihhana sohva! Tämä "sininen ihminen" on ihan vaikuttunut, oih. Mutta vielä iihhanampi on (tietysti) sohvalla pötköttäjä. <3

  Kiukkuinen akka, hihhihhihhih. Osui ja upposi siinä mielessä, että olen miettinyt usein samaa itsestäni. Ärsyynnyn välillä vaikkapa "mopopojista" niin paljon, että melkein heristän nyrkkiä tuolla kävelyteillä kulkiessani. Vaikka nuorethan on nuoria. En varmaan itsekkään ollut mikään mallikansalainen nuoruudessani. Enkä tiedä, olenko nytkään. ;D

  Terkkuja sinne sekä "akalle" että Ossille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos:) Me taasen olemme vihreä tai ruskea-ihmisiä ja me olimme jo valinneet tuon Iskun sohvamallin kolmella eri ihanalla ruskean sävyllä. Kuinka ollakaan poikkesimme jostain syystä Tapiolan lähettyvillä olevaan Iskuun (siis tuo sohva on varmaan kohta 10 vuotta), mutta elimme kuitenkin euron aikaa:) Sohva oli tarjouksessa 740,-, kun meidän ajattelemamme sohva olisi ollut reilut 2200. Mietimme hetken joustaisimmeko väristä ja niin sohvasininen päätyi meille ja muutenkin sisustin tuota nurkkausta siniseksi....

   Kyllä minusta vaan tuntuu, että "keski-ikäisyys" nostaa päätään tietyissä tilanteissa, kuten semmoisissa, että noteeraa erittäin kohteliaat ihmiset ja sitten "vähemmän" kohteliaat, vaikka ei se kohteliaisuus ole mikään ikäkysymys.

   Minä ne heristele nyrkkiä mopopoikien perään, mutta onneksi niiden pärinöitä meidän omalla tiellä vähempi kuuleekaan. Yksi kauhutarina minulla on noista mopopojista: About noin kymmenisen vuotta sitten talvella mopoilija ohitti minut tuossa meidän hieman isommalla tiellä (40 rajoitus ja liukasta) Pääsivät juuri ohitse sillä mopedillaan ja kaatuivat pari metriä keulastani. Sain hiljaisen vauhtini takia pysäytettyä ja meinasin käydä pitämässä saarnan kuinka olisi heidän käynyt, jos olisin jyrännyt heidät isolla pick-upillani. Pojat kuitenkin kerkisivät pystyyn ja kaasuttelivat saman tein pois (viritetyllä?) mopollaan. Varmaan kyllä pelästyivät.. Tuskin minäkään olen mallikansalainen ollut nuorena, mutta eiköhän se kuulukin nuoruuteen? Kunhan ei rikoksen poluille eksy. Tytsyille terveisiä Ossilta ja teille hyvää viikonloppua.

   Poista
 2. Toi sohva on ihana (minun lempivärit), ja sen kruunaa niin suloisen uninen Ossi :) Miten mäyris voi nukkua ilman peittoa... kiinnitin heti huomiota siihen, että Ossin heräämiskuvassa torkkupeitto on siististi käsinojalla eikä sitä ole myllätty tuhannen mytyksi. Niin meillä kävisi, jos koirat vielä pääsisivät sohvalle :)

  Hyvää viikonloppua ja kauniita unia Ossille ja ihmisilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi nukkuu aina ilman peittoa. Joskus sillä on tuo meidän häälahjashaali alla. Sitten, jos Ossi intoutuu sitä "nutustelemaan", niin se kerätään pois. On siihen shaaliin pikkuisen saatu reunaan jyrsimisen jälkeä. Tarvitsee siis ottaa parsinneula ja luonnonvalkeaa villalankaa, ennenkuin pistää shaalin pesukoneeseen. Kyllä se shaali välillä pääsee hetkeksi lattiallekin ja silloin se lähtee meidän makuuhuoneeseen ja ovi tietysti kiinni. Kyllä se olisi täysin tuusan nuuskana, jos Ossi olisi sitä saanut riepottaa, niinkuin tuo välillä tekee.

   Teille mukavaa viikonloppua ja rapsutuksia AB:lle!

   Poista
 3. Ihan samanlaisia nukkuma-asentoja ja uniajatuksia kuin mun Hali-kissalla.
  Et oo vanha ja kärttyinen: hyvä se on silmällä pitää paikkoja ja ihan oikein on odottaa, että lupa kysytään ja silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pikkuisen näin mäkin oon asian fundeerannut:) Hyvä pitää paikkoja silmällä. Voinkin nimittää itteni korttelipollariksi:) Meidän ikioman korttelin. Ja Ossista tulee hyvä korttelipoliisikoira, ainaskin se haukkuu kuin isompikin:) Halille haleja.

   Poista
 4. Katselin samaa kuin annamari - meillä sohvalla on aina joku huopa ja niitä Nelli sitten yrittää saada oikeaan asentoon. Tosin siihen on ihan lupa. Paitsi siihen parhaaseen huopaan ei saa koskea, se majaileekin normaalisti ihan vaan kaapissa.

  Kyllä minunkin mielestäni saa sanoa - ja olla vähän korttelipoliisi :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on sohvalla melkein aina huopa. Sitten kun Ossi on retuuttanut sitä liikaa, niin se poistuu vähäksi aikaa. Minun paras huopa on ehdottomasti itse kangaspuilla kudottu, eikä se sovi tuon sohvan kanssa sitten ei tippaakaan (lempivärejäni, paria eri vihreää ja appelsiininoranssia). Tosin käytän sitä päiväunilla. Se on hyvä että saapi muidenkin mielestä olla vähän poliisi:) Nellille virtuaalirapsuja ja Ossilta pusuja.

  VastaaPoista
 6. Noissa kuvissa vois ihan yhtä hyvin olla Ellikin, niin samanlaisia asentoja sieltä löytyy. Varsinkin eka, Elli usein nukkuu niin, että pää tulee soffanreunan yli, enemmän kuin Ossilla kuvassa näyttäisi olevan. Samoin viimeinen kuva, Ellin lempiasento on selällään, usein vielä hirmu mutkalla.
  Terkkuja ja suukkoja tuolle uneliaalle uinailijalle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että ne ovat tyypillisiä mäyriksien nukkuma-asentoja; pötköttäen ja rötköttäen. Elli varmaan nukkuu kuitenskii vähän naisellisemmin, kaunis tyttö kun on. Ossikin lähettää pusuja, unisia sellaisia.

   Poista
 7. Ossi on nautiskelija, osaa ottaa kaiken irti arjestaan. Hyvä niin, kauheeta olis levoton, aina valpas ja toiminnannälkäinen koira tuijottamassa silmiin, että joko tehdään jotain...
  Ja me vanhat, kiukkuiset akat olemme yhteiskunnan tukipylväitä, mihin tämä maailma ilman meitä joutuisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on "rytmiintynyt", niinkuin vauva parhaimmillaan. Tosin osaa se sitten tarpeen vaatiessa poiketakin siitä rytmistään. Näkisit vain Ossin vaatimassa miästä iltalenkille. Siinä tuijotetaan ja vingutaan ja hypitään eikä periksi anneta, ennenkuin jotain alkaa tapahtua. Tänään Ossi joutuu taipumaan kaikista tavoistaan. Lunta on niin paljon tiellä, että tietä ei ole. Hanki taivutti sitkeän mäyräkoiran. Miähen tarkoitus oli mennä postilaatikolle, mutta Ossipa päätti, että tietä ei pysty kävelemään kuin noin 50 metriä. Niin paljon on myrsky puhaltanut tielle lunta. Traktori ajaa vasta illalla. Onneksi ei ole menoa mihinkään.

   Ihana ajatella itseään yhteiskunnan tukipylväänä! Pelastit taas päiväni, HooPee!! Vilille rapsutuksia!

   Poista
 8. Kiukkuinen keski-ikäinen eukko herää aina minunkin sisälläni aika ajoin. Valitettavasti. Ossille rapsutuset, muille terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Aikku: HooPeen sanoin "me kiukkuiset akat olemme yhteiskunnan tukipylväitä", muista se, nih! M-L ja Ossi-herra.

   Poista
 9. Täällä ilmottautuu toinen vanha, äkäinen akka - ainakin mitä tulee noihin pysäköintiasioihin. Meidän kotikatu on jostain syystä läheisen ala-asteen vanhempien suosiossa, he jättävät siis lapset aamulla meidän kadun päähän, sen sijaan että ajaisivat koulun parkkipaikalle. Joka ikinen arkiaamu toi katu on sitten niin tukossa, että siellä ei pääse edes jalankulkijat kävelemään, ja kerran joku "isi" ajoi vastaan keskellä jalkakäytävää, kun herra ei halunnut jonottaa kääntöpaikalle....ihan kamala asenne usealla vanhemmalla, tappelevat tossa usein keskenäänkin. Ja lapset katsoo vieressä. Huh, tulipa purkaus, tämä osui minulle herkkään paikkaan :-) Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle js Ossille sinne sohvalle :-) t.Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vartenhan nämä blogithan ovat, että täällä saa purkautua, puolin jos toisin. Hui miltä kuulostaa sinun kotikatusi tilanne. Kyllä ihmiset ovat monasti todella ajattelemattomia. Turvatessaan omia lapsiaan kyytimällä mahdollisimman lähelle koulua, saattavat sitten muut ihmiset ikäviin tilanteisiin, jopa todella vaaraan. Valitusta Espoolle! Kyllä jossain vaiheessa virkamieskin jotain tekee asialle. Minulla alkaa viikko ihanasti. Lounastapaaminen kamun kanssa (vuorotyö niin viikkovapaita) ja iltapäiväleffa. Terveisiä teille, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.