lauantai 18. toukokuuta 2013

Potutuslauantai osa 6


Tämä lauantai meni pilalle jo herätessäni, koska heräämisaika oli 13.32. Voitteko edes kuvitella? Illalla nukkumaan yhdentoista maissa ja eukko herää painajaiseen iltapäivällä. Yritin pelastaa ammeeseen hukkunutta mäyräkoiraa tekohengityksellä. Ihan oli Ossin näköinen, mutta niitä oli kaksi... Heräsin, kun annoin sitä tekohengitystä. No ehkä päivä päättyy siihen, että Suomi voittaa Ruotsin jääkiekossa ja Euroviisut. Molemmat hyvin, hyyyyvin epätodennäköisiä ajatuksia.

Tämän mäyriksen Ossi sai syntymäpäivälahjaksi. Se oli aarre ja ehjä puolitoista vuorokautta, kunnes kuului taas se Ossin sisäinen käsky "Tapa se!"
Sitten se oli kamun menoa, lahjanantajan vieressä ja noin viidessä minuutissa oli fyllit kaivettu ulos. Minä jo luulin, että Ossi olisi muuttunut, mutta ei.Ossista on tosi vaikea ottaa valokuvia. Se joko kääntää päänsä pois tai tulee nuolemaan kameraa. Se ei tosiaan osaa poseerata. No eipä Ossi osaa käskystä montaa muutakaan asiaa, ainakaan kovin nopeasti.


Voitteko kuvitella. Tein kaalilaatikkoa ja kaataessani siirappia purkista tuli ulos pieniä, mustia muurahaisia ja korkki on ollut kiinni, eikä se purkki ole kauhean vanha, koska olen tehnyt kaalilaatikkoa nyt kevään aikana kaksi tai kolme kertaa. Poisnyppiessäni niitä murkkuja pääsin laskuissani 26:een, mutta veikkaan, että uunissa kyllä paistuu jokunen yksilö. Toivottavasti sokerimuurahaiset eivät maistu kaamean pahalta.

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta kaikille ihanaa viikonlopun jatkoa!

10 kommenttia:

 1. No hei, siis puolitoista vuorokautta ehjänä? Sehän on varsin kunnioitettavaa suolistamisvietin hallintaa Ossilta. Hyvä suoritus! Kyllä Ossi osaa käskystä mitä vain, jos sattuu huvittamaan ; )
  Poseeraamista se on sekin, että kääntää kameranlinssille takaraivonsa. Niin minäkin teen. Inhoan salamaa ja varmuuden vuoksi aina käännän silmäni suojaan. Harvoin salama on käytössä tarkoituksella, mutta joskus Palvelijatar on unohtanut sen päälle kuitenkin. Grrrr.
  Pidä Ossi pintas. Oot tosi hyvä jäbä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se puolitoista vuorokautta on varmaan ennätys lajissaan. Jos minä olisin antanut lelun, se ei olisi ollut ehjä viittä minuuttiakaan. Kun lahjanantaja tuli vielä toisenakin päivänä illalla, niin Ossi taisi ajatella, että ei tuo olekaan mikään "vieras" ja teki sen, minkä olisi tehnyt normaalisti paljon aiemmin. Vieraskorea koira. Olisikohan Ossillakin salamakammo? En kyllä yleensä käytä salamaa.. Terveisii teillekin.

   Poista
 2. Hmm.., mielenkiintoinen painajainen. Mistäköhän alitajuisista peloista se kertoo? Minä nään usein silloin painajaisia, jos minulla on yöllä liian kuuma. Esim. nyt, kun flunssa ja uhkaava ukkonen ovat tehneet muutamasta edellisestä yöstä hikisen nihkeän, niin olen nähnyt jos jonkinlaisia ihme pinajaisia.

  Meillä ei olekaan tänä keväänä näkynyt keittiössä muureahaisia niin kuin aika monena edellisenä vuotena. *koputtaa puuta* Ehkä ne on haistaneet sen sinun ihanan siirapin ja kipittäneet kaikki sinne. Heko-heko, olinpa hauska.. ;D Erinomainen proteiinilisähän ne muurahaiset siellä kaalilaatikossa on. Ainakin jossain Aasian maissa syödään friteerattuja muurahaisia ja muita hyönteisiä sipsejen tapaan. Ja muistaakseni myös suklaalla kuorrutettuina, njam.. :D

  Vähemmän potuttavaa viikonlopun jatkoa sinne ja suolistaja Ossikalle suukkoja meitin likoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on nyt todella kuuma vaikka lämmitystä on pienennetty aika minimiin. Minun painajaiset ovat siitä ikäviä, että varsin usein niihin yhdistyy läheisiä ihmisiä ja tapahtuu jotain ikävää tai ainakin hyvin läheltäpiti-tilanteita. Olen ajellut kolareita jne.

   En tiedä, missä nämä sokerimurkut taas pesivät. Yhtenä vuonna niillä oli pesä keittiön ikkunan edessä ulkona olevassa jättisuuressa kukkaruukussa. Löysin pesän, kun aloin istuttaa uusia kesäkukkia.

   Ei maistunut muurahaiset eivät. Hmm. friteerattuja muurahaisia, kiitos ei, ei edes suklaakuorrutteisina. Kerran kyllä olen syönyt jotain paahdettuja ötököitä Amsterdamissa chinese-indonesisch raflassa. Niitä oli jotain heinäsirkan tapaisia keiton päällä. Maistoin ja yök, mikä makuelämys.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa, kyllä tämä tästä.. Toinen telkkarikin lakkasi toimimasta. Himpskutin Elisan viihdeboksi, ei nyt löydä signaalia eikä siis telkku kanavia:( Ossi lähettää kaunokaisille unipusut.

   Poista
 3. No toi uni tarkottaa sitä, että teijän koiramäärä tuplaantuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis kiva tulkinta joka vaan ei valitettavasti voi toteutua. Valinta tarttisi sitten tehdä miähestä ja mäyräkoirista....

   Poista
 4. Meillä marssii armeija muurahaisia sisällä jatkuvasti, keittiön tienoilla ne hengailee. Yksi kerran oli leivän syrjässä kiinni kun sitä haukkasin. Ei se hyvää ollut. Ei tule tapaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taasen ollaan oltu jokunen vuosi ilman sokerimurkkuja. Nyt ne yrittävät valloittaa meiän keittiötä taasen. Täytyy ryhtyä ponteviin toimenpiteisiin. Ensimmäisenä menen tutkimaan ovatko murkut taas tehneet pesän tuonne isoon kukkaruukkuun. Se käy kätevästi samalla kun istutan kesäkukkia. Sitten myrkytys niin ovat muutaman vuoden poissa. Nellille Ossilta suukkosia.

   Poista
 5. Ettei vaan olisi ollut kyseessä Kari Karkkari -lelu, jonka Ollikin sai mökkireissulla halpahallista. Eihän sitä mitään kallista koiralle, joka hajoittaa kaiken. Ja kaskummaa, kari on vielä melkein yhtenä kappaleena, vain yksi korva puuttuu. Vinkukin on vielä tallella.

  Jos joku keksii muurahaisiin tepsivän myrkyn, hänestä tulee kuuluisa, rikas ja kaikkien ihannoima henkilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoiralta se ainakin näytti:) Hyvin pitkulainen ja hetken se oli oikeasti tärkeä Ossille. Sitten kuului Ossin päässä se kuuluisa klik:) Vinkupilli kaivettiin ulos ja kaikki muu.

   Minä olen jättänyt nyt hyvin tyhjän siirappipurkin avonaisena keittiön pöydälle. Sukeltakoot sinne kaikki sokerimurkut. Ainakin on makeaa ennen hengenlähtöä.Kyllä muurahaisraid tehoaa oikein hyvin. Siitä tulee vain inhoittava haju sisälle. Terveisii teille sinne Ouluun.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.