torstai 30. toukokuuta 2013

Torstain mietteitä
Ei voi kirjoittaa potutuslauantaita, kun lauantaina on niin mukava päivä. Tytöllä on varmaan kuudet YO-juhlat ja me menemme niistä kaksiin. Oopperakaverini tyttö kirjoitti ja toisen ystävättäreni tyttö, joka on myös tyttäreni ala-astekaveri saa lakin. Ihania, iloisia juhlia siis tiedossa.

Mietin tätä uutista lukiessani montaakin asiaa. Jos on koiria, niin miksi ihmeessä luopua koirista sen takia, että perheeseen tulee lapsia? Itse en olisi ottanut koiraa, silloin kun tyttäremme oli vauvaikäinen, mutta jos minulla olisi jo ollut koira, niin en varmaan olisi siitä perheenlisäyksen vuoksi luopunut. Olisin vain tehnyt monet asiat varovaisemmin ja varmistanut toiset asiat. Se seikka mikä minua suuresti mietitytti oli se, millä ihmeellä voisi tarkistaa toisen ihmisen taustat niin hyvin, ettei tulisi jymäytetyksi.

Tämäkin uutinen sai hieman pinnaani kiristymään. Hoituuko koiran lenkitys siinä, kun käy kaupassa? Minua usein surettaa ne kaupan edessä odottelevat koirat. Monasti ne koirat ovat kaikkea muuta kuin tyytyväisen näköisiä. Varsinkin talvella tulee oikein suru puseroon ulkona värjöttelevien koirapoloisten vuoksi. Kaikenlisäksi se odotteleva koira voi päätyä voron kynsiin.

Tuntuu ettei viikkoa ilman toisen koiran aiheuttamaa koirakuolemaa. No piha oli aidattu, mutta silti iso koira karkasi. Piha saa olla tosi hyvin aidattu, ettei kekseliäs koira pääse aidasta yli tai ali. Tiedättekö, että minulla on sellainen muistikuva, että koulutettu poliisikoira menisi yli liki neljästä metristä. Siis kunhan koira vain saa tassunsa hypätessään jotenkin reunalle, niin sehän kiipeää loput. Jos on hyvä juoksunaru, niin eihän koira siitä karkaa. Meidän Ossi ei ainakaan karkaa. Pari kertaa Ossi on ottanut ritolat ihan muissa merkeissä.

Tänään kävin silmäklinikalla ja mittaukset varmistivat sen minkä jo tiesinkin. Kiertokarsastus on palannut. Arggghhh. No hyvä uutinen oli se, että tällä uudella leikkaustekniikalla siellä silmän takana on joku lanka ja sitä silmää voi uudelleen "kiristää" siitä langasta. Uusi operaatio syksyllä. Tuota vasempaa silmäänihän on leikattu kahdesti ja se silmien yhteisnäkö parantui huomattavasti, mutta sitten se vasen silmä taas "valahti", jostain kumman syystä. Lääkärikin ja ortoptisti ihmettelivät sitä. Taidan olla tälläinen tilastokummajainen monessakin terveysasiassa. No ei voi mitään.

Ossilla tassu on alkanut heti parantua, antibioottikuurin ansiosta. Tabletit ovat vaan niin tappelulla syötettäviä, että hellrrmo meinaa kärventyä. Nyt ei meinaa edes voikuorrutus auttaa. Sitä tablettia kakotaan ja syödään muutamaan otteeseen. Kaiken lisäksi nyt kun tuli puoli tablettia enempi annostusta, se ei tee hyvää Ossin mahalle. Oksennus tuli aamulla noin tunti tablettien syömisen jälkeen. Koetin tarkastella löytyisivätkö ne antibiootin palaset jostain, mutta en nähnyt niitä, joten ehkäpä ainakin osa niistä sitten pysyi mahassa:)

Viikonloppuja nyt jo näin torstai-iltasella. Eikös muuten mäyris maastoudu aika hyvin peittoonsa?8 kommenttia:

 1. Niin, minua potuttaa ihan hirveästi se, että maahanmuuttajien takia ei suvivirttä lauleta. Ja se, että jos laulettaisiin, niin kaikki ei-luterilaiset pitäisi viedä pois, etteivät vaan kuule sitä. Ihan kuin kaunis perinteisiimme kuuluva suvivirsi olisi jotain uskonkäännytystä jollekin toiselle. Luovutaanko Suomessa suomalaisuudesta vähitellen kokonaan, aina maahan muuttavien taustojen myötä? Eikö aina ennen ole menty niin, että maahan muuttavan tulee sopeutua vallitsevaan käytäntöön, maassa maan tavalla jne.
  Toinen asia, jospa verenpaine vähän laskisi edellisestä...
  Oletko tabletinantamisessa kokeillut palkitsemista? Ensin voilla peitetty tabletti syvälle kitaan, kuono kiinni ja sivelyä kädellä kaulaa alaspäin, että pilleri valuu sinne minne pitääkin. Ja sitten joku herkkupala urhealle koiruliinille ja paljon kehuja.
  Meillä Vilin kanssa sujuu ihan hyvin, tuli sitä kortisoonia yms. annettua niin usein silloin menneinä vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun piti oikein katsoa, mistä tämä suvivirsi-ajatus pomppasi sekä sinulle ja Aikkukin sitä sivus. Siellähän se oli samalla sivulla ns pääuutisena. Yleensä olen hyvin usein eri mieltä Päivi Räsäsen kanssa, mutta suvivirren laulaminen minusta jotenkin kuuluu kevääseen. Ehkei sitä nyt tartte laulaa, jos koulussa on pelkästään maahanmuuttajia, mutta jos siellä koulussa on yksikin suomalainen lapsi, niin minusta se kuuluu laulaa. Jotenkin en miellä sitä suvivirttä niin uskonnolliseksi, vaan sellaiseksi kauniiksi kevätlauluksi joka oikeasti kuuluu kevääseen. Ja siinä olen samaa mieltä kanssasi, että maahanmuuttaja sopeutukoon, ei valtaväestö. Kerran mietin, että JOS olisin jossain arabimaassa, niin käyttäisinkö huntua. Pohdiskelun, (aika pitkän sellaisen) jälkeen, tulin siihen tulokseen, että käytän vaikka burkhaa, jos se on oman turvallisuuteni kannalta parempi.

   Olen yrittänyt "palkitakin" Ossia ja palkitsenkin sen makkaranpalalla, mutta sellaista palkintoa ei ole olemassakaan, että se vapaaehtoisesti söisi tämän järkyttävän pahanhajuisen antibiootin. Se haisee jo minunkin nenääni, niin voin kuvitella hiukan miltä se tuntuu Ossista:( Kipulääkekin tuli suusta ulos vielä kahden lauantaimakkarasiivun jälkeen. Aika fakiiri. Hyvät viikonloput Saksaan.

   Poista
 2. Kun neljäsosa kansasta ei kuulu kirkkoon ja kirkkoon kuuluvien osuus taitaa olla tasaisessa laskussa, on hyvä, että herätellään keskustelua koulun ja uskonnon välisestä suhteesta. Uskonnon opetus on ok, koska vaihtoehtona on aina elämänkatsomustieto. Toisaalta katson kyllä et:n sisältävän sellaista asiaa, että voisihan tuo olla pakollinen aine jokaiselle. Itse en kuulu kirkkoon, mutta käyn kirkossa häissä yms. Ei minua virsien veisaaminen häiritse, mutta eipä minun ole niitä pakko laulaakaan eikä toisaalta kukaan varmaan haluakaan kuulla minun laulavan niitä.

  Mekin olemme menossa tänään valmistujaisiin (miehen poika) ja huomenna ystävän tyttären lakkiaisiin. Ainoa asia, joka etukäteen hirvittää, on sukkahousut! Onko pakko käyttää helteessäkin mekon kanssa sukkahousuja?

  Lämpimin, helteisin terveisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkinä ehdottaisin, että pistä kauniit stay-up sukat. Sukkahousut ovat vihoviimeinen keksintö kuumalla.

   Mukavia valmistujaisjuhlia ja lakkiaisia sinne teillekin ja oikein hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Minäkään en ymmärrä ihmisiä, jotka hylkääväät joko totaalisesti tai henkisesti koiransa lapsen syntymän johdosta. Ensin (muka) rakastetaan sitä karvaturria niiiin paljon, mutta vaihdetaan ihan pokkana lennossa "parempaan". Mitä se sellainen rakkaus oikein on? Toki olen vähän jäävi ottamaan kantaa tähän, kun eihän minulla edes ole ihmislapsia. Mutta en silti voi kuvitella, että lakkaisin yhtäkkia rakastamasta koiriani vähemmän, vaikka saisinkin (ihmis)lapsen. Sen myönnän, että koirien rooli perheessä saattaisi muuttua jollain tapaa.

  En voi yhtään käsittää, että vielä nykyäänikin ihmiset jättävät koiransa kaupan eteen. Siinähän kuka vaan voi antaa koiralle mitä vaan tai jopa varastaa koko koiran. Kammottava ajatus!! :/

  Ihanaa, että Ossin tassu paranee kovaa vauhtia - hieno homma! :)))

  Mukavia juhlia toivottelen teille ja tytöt lähettää Ossikalle suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se koiran rooli perheessä muuttuisi, jos se koira olisi ollut perheen "vauva". Huoks. Onneksi koira kuitenkin on monessa perheessä koira ja onnellinen perheenjäsen silti. Joskus minua naurattaa, kun minulle tulee sellainen tunne, että Ossi luulee olevansa ihminen, hih. Vaikka oikeasti me emme inhimillistä koiraa. Ossi vaan on tainnut saada liikaa vapauksia. Välillä se komentelee minua ja miestäni ja luulen tietäväni mitä se sanoo. No ok, silloin kun Ossi komentaa miestäni kävelylle, niin silloin sanoma on selvä:)

   Juu, minua kanssa ihmetyttää nuo kauppojen vierelle jätetyt koirat ja tuo varastettu koira oli taas oikein hyvä esimerkki mitä kauheaa VOI käydä. Voikohan koirien ja pikkulasten kanssa olla oikeastaan liian varovaisia? Molemmille kun sattuu ja tapahtuu:)

   Ossi-boy lähettää kanssa teitin tytöille suukkosia ja yhdessä toivotamme mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Minä jäin kiinni tähän: kyllä koira pitää ulkoiluttaa eri reissulla kuin kaupankäynnin yhteydessä. Ja sitä paitsi ainakin pääkaupunkiseudulla jos jättää koiran kaupan eteen on AINA se riski että sitä koiraa ei siinä kaupan edessä enää ole kun omistaja tulee kaupan ovesta ulos.

  Jumbon pääoven vieressä on lukittavia häkintapaisia koirille - siis kuka menee kauppakeskukseen shoppailemaan, ottaa koiran mukaan ja hylkää se vilkkaaseen paikkaa odottamaan, ei ymmärrä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos on monta asiaa, niin hyvä tartua johonkin vähän syvällisemmin. Ihan oikeasti, minusta on aika törkeää raahata se koira palelemaan sinne kaupan eteen talvella odottamaan. Kesällä se odottelu vielä menettelee, mutta olen aina ajatellut tuota varastamisriskiä aika suurena. Siis minähän näen mörköjä ihan kaikkialla ja helposti varustaudun aina siihen kaikkein pahimpaan vihtoehtoon. Aika hyvin olen välttänyt monet onnettomuudet, tai siis en ainakaan ole joutunut mihinkään. Ne onnettomuudet, joita on sattunut tässä elämän varrella eivät olisi ollut vältettävissä millään varovaisuudella.

   Heh. Toisaalta, jos meiltä lähtisi aamulla kävellen kauppaan ja kävelisi takaisin kassien ja koiran kanssa, niin kumpikaan meistä ei ihan varmasti tarvitsisi yhtään ekstraliikuntaa. Tuohon reissuun (26 km) saisi varmaan menemään 5-6 tuntia+ puoli tuntia kauppaan:). Mikä painajainen... Terveisiä teille ja Nellille Ossi-suukkoja, M-L ja Ossi

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.