tiistai 5. marraskuuta 2013

Jo on aikoihin eletty:)

Minä ilmoitin Ossille, että harkitse nyt sitten päiväkävelysi pituus. Miäs lähti Saksaan aamulla, minullle siis aamuyöstä ja tulee perjantaina. No Ossi-boy harkitsi. Emme päässeet talolta kuin noin kaksisataa metriä, niin herra kääntyi ympäri ja väänsi mäyräkoiran mittaiset "outputit" ja alkoi jolkotella häntäänsä heilutellen kotia kohti. No mäyräkoira tietää, mitä mäyräkoira tahtoo ja siihen tahtoon on joskus tyytyminen. Ei sen puoleen, tuolla on synkkä ilma ja tuulee ja pisaroi. Nyt ei todellakaan ole paras mahdollinen lenkkisää.

Voi ei Suomen verottajaa. Eikö sillä todellakaan ole parempaa tekemistä? Minä voisin vanhana kirjanpitäjänä ja talouspäällikkönä kertoa kaikki ne metkut, joilla kansainväliset isot firmat vievät rahat pois täältä Suomesta ja ihan laillisin keinoin. Suomen verottajalla olisi tosi paljon työtä, jos se haluaisi muuttaa kansainvälisiä verotuslainsäädännön pykäliä hitusen siihen suuntaan, että edes osa niistä veroeuroista jäisi tänne. En voi kuin päätäni pyöritellä.

Sata vuotta vankeutta jokaiselle kiinnijääneelle!! Tarvitseekohan tuo sen enempää kommenttia?

Tämä oli valloittava chihu-juttu. Noilla koirilla on ihan yhtä hyvä nenä kuin muillakin ja noin pieninä ne voivat varmastikin mennä sellaiseen paikkaan, mihin isompaa koiraa ei uskalla laittaa. Esimerkiksi joku rauniohan voi sortua ison koiran painosta ja liikkeistä. Tulin kertakaikkisen hyvälle tuulelle.

Tuollaiset sukat sain valmiiksi eilen. Langatkin tuli pääteltyä. Ovat taas mallia "Kerttu". Pitsikuvio näkyy varmaan paremmin, kun sukat ovat jalassa. Nimesin sukat "ruska-sukiksi".

Ossilasta ei sen kummempia. Terveisiä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Minä olen näillä sadekeleillä aina vain tyytyväisempi, että koirani on juuri mäyräkoira. Eipä tarvitse pitkiä aikoja sateessa kärvistellä ; )
  Hienot sukat. Osaisipa tuon kantapään... mutku ei niin ei, nyyh.
  Luin nuo linkkienkin jutut, mutta kommentointi jäi, kun nyt on sukellettava tuon sateen sekaan riiviön iltalenkille! Terveisiä ja kivaa illan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyris on ihastuttava rotu muutenkin, mutta erityisesti sadepäivinä:) Tosin silloin ainaskin Ossille tarvii sitten keksiä paljon muuta aktiviteettia. Hehhheh, tuo kantapään puolustuksen olen kuullut monta kertaa ja omat sukankutomisharjoituksetkin meinasivat mukamas tyrehtyä siihen. Netin kautta avautui nekin salat. Sieltä löytyi niin yksinkertainen kuvin varustettu opas, että kantapäätä ei voi kukaan kutoja enää syyttöö. Sori nyt vain Pirjoriitta, mutta jos oikeasti haluat oppia kantapään niin voin vaikkapa lähettää sinulle linkit:) Terveisiä sinulle ja Párek-poitulle, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Niinpä, kahteen ekaan juttuun sanoisin lyhykäisesti "no comments". Koira juttu olikin sitt tosi kiva, mutt ihmettelen sitä että Momo on jo 7-vuotias. Onkohan sillä monta työvuotta jäljellä enää?
  Pimeetä on, ja sadetta. Toisaalta sadekeli on kiva ku saa olla kotona, ja ulkona ollessa on raikas ilma. Eipä nuo katuvalotkaan paljoa valaise ku pimeys imaisee niiden vähäisen valon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ehkä Momo tekee vähän vanhemmaksi töitä. tuollapäin maailmaahan on kunnia-asia tehdä töitä vähän vanhempanakin ja chihuthan ovat kanssa pitkäikäisiä, joten ehkä sillä ei ihan heti eläkevuodet edessä häämötä. Tähän aikaan vuodesta, minä alan jo elellä toivossa, että olisipa kevät ja tulisi kesä. On tämä pimeys sen verran ankeaa. Olen kesäihminen, huoks.

   Poista
 3. heh, Ossilla on ihan samat aatokset kuin Maurillakin tuon ulkoilun suhteen, Maukkahan tekee usein tuota samaa, että tallustaa just ja just pihamaalta pois, tekee outputit ja kääntyy takaisin kotiinpäin katsomatta edes, mihin suuntaan minä mahdollisesti olisin matkalla - sitä ei enää siinä vaiheessa kiinnosta :-)

  Kivat Kertut, Kerttuja minäkin olen tehnyt paljon - kaunis kuvio joka on helppo tehdä!

  Mukavaa päivää Kirkkonummelle, näyttää siltä että kerrankin jopa voisi olla sateeton päivä edessä! t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
 4. Ossilla on ihan toiset ajatukset ulkoilusta, silloin kun sää on kohillaan. Tänään, kun kolmen maissa lähdetään, niin taidan ottaa otsalampun. Se voi olla pimeää, ennenkuin kotiin keritään. Terveisii Espooseen, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 5. Ei varmasti edes yllätä kun sanon, että meillä vedettiin taas karmea rapa/vesi/kura-lenkki kun Aslanin yhden-kerran-yrmyilystä päästiin sään suhteen kerta heitolla eroon. Nyt sitten ollaan taas menty ja voi elämä mikä määrä hiekkaa on pesusammion pohjalle jäänyt lenkin jälkeen! Nyt on nimittäin ihan pahin mahdollinen aika ulkoilla, ainakin täällä: lumi ehti jo tulla ja sen mukana jää =kadut hiekotettiin runsaasti. Lumi suli (totta kai) ja maa on nyt vetinen - ja täynnä hiekkaa...se kaikki hiekka on mäyriäisten anturoissa, hapsuissa ja kainaloissa, aina selkää myöten. Kiva.

  Ihana tuo ponteva pelastuskoira! :) Just noin sen pitääkin mennä, myös pienikokoisia kavereita tarvitaan rauniohommiin, eihän niihin mikään labbis tai sakemanni voikaan ahtautua.

  VastaaPoista
 6. Voin vain kuvitella sitä hiekan määrää, koska Ossikin saa tuotua sisälle yllättävän paljon sitä hiekkaa tuohon "pikkukura"eteiseen. Enkä millään voi suihkuttaa Ossia joka lenkin jälkeen. Vain kuivaan sen mahan alustan ja tassut pehmoisella rätinpalasella.

  Siis minunkin mielestä tuo chihu-juttu oli maan mainio Tuli oikein hymy huuliin. Laikkupojille terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.