lauantai 2. marraskuuta 2013

Potutuslauantai osa 25

Hyvää Pyhäinmiestenpäivää, Halloween meni jo. Tai oikeastaan Pyhäinpäivä taitaa olla se oikea nimi nykyisin.

Väsyttää ja Ossikin ilmoittaa olemassaolostaan järkyttävällä haukkumisella tuolla alakerrassa. Tosin se haukkuu tuolta reilun sadan metrin päästä kuuluvaa isojen koneiden metelöintiä. Argggh. Naapuriemme tontilla on nyt elämöity lähes koko kesä. Ensin pellot salaojitettiin, nyt siellä tehdään jotain maanrakennustyötä, mutta isot koneet siellä häärivät ja metelöivät aamusta iltaan ja osin vielä myöhään yöhönkin. Talon perustukset pitäisi vissiin valaa kohta. Se talo on arkkitehdin piirtämä ja toteutetaan suurelementteinä. Ihan kauniin näköinen talo. Toistaiseksi ei ole ollut mitään urputtamista tulevien naapureidemme kanssa. Vaikuttavat oikein mukavilta. Paitsi, että heillä oli varsin järkyttävä nimiehdotus tälle peltotielle. Tämä ei ole mikään laakso eikä täällä ole kauheasti muita, kuin niittyperhosia. No tunnustan, että torppasin tiennimen heti ja ehdotin, että istumme joku ilta alas ja mietimme yhdessä sitä tiennimeä. Tien nimenhän pitää hyväksyä jokaisen sen tien varrella asuvan ja minä kerroin rouvalle, että tuohon ehdotettuun tien nimeen te ette saa minun allekirjoitustani. Tosin niin ystävälliseen sävyyn, kuin vain pystyin.

Kirkkonummen tiennimeämisohjeet lähtevät siitä, että nimen pohjana olisi esimerkiksi jokin läheinen paikka. Ärsyttävää, että kaikki nämä kalliot, lammet sun muut ovat ruotsinkielisiä, joten niistä tulee taivutettuina hassuja, kun paikannimiä ei käännetä. Voitteko kuvitella kamalampaa osoitetta kuin Hummelrödslangintie? Juu tuollainen löytyy Kirkkonummelta. Anteeksi nyt vaan kaikki sillä tiellä asuvat. Tavaile nyt sitten osoitetta puhelimessa:). Sitten, kun printtasin aihepiirettäin tiennimiä, niin kävi selväksi kuinka monta aihepiiriä on varattu. Esimerkiksi lintu- ja eläinlajit on varattu kaavoitukseen eikä niitä saa käyttää haja-asutusalueilla. No en kyllä ajatellutkaan mitään Ruisrääkäntietä, vaikka tuolla pelloilla on joskus kuulunut kesäisin ruisrääkän narinaa ja kerran olen jopa onnistunut bongaamaan linnun. Tosin tunnistin sen vasta jälkeenpäin lintukirjasta. Oli hauskannäköinen vekkuli:)

Voi itkut. Jälleen kerran kuoli joku pikkukoira isomman koiran hyökkäykseen. Siis olen niin vihainen näille isojen koirien omistajille, jotka joskus tuntuvat pitävän koiriaan irti ihan machoilumielessä. Vanhan rouvan vanha seuralainen heitti henkensä taas ihan turhaan.

Tämä oli varsin epämiellyttävä uutinen. Taidanpa pitää pusuttelevan Ossin entistäkin kauempana. Onneksi Ossi ei ole varsinainen "pusu-koira", mutta kyllä se joskus yllättää toiminnallaan.

Mitä pidätte listasta? Tunnustan, että vanhempiani en aina kuunnellut, joskus tosin, mutta luonteeltani olen ollut aika itsenäinen aina. Ja varmaan olisi ollut syytä kuunnella enemmänkin. Mene ja tiedä. Parikymppisen olisi aihetta tutkiskella itseään - ainakin joskus ja miettiä sitä elämän suuntaa. Nyt kun on viisikymppinen, niin ainakaan valintoja ei ole syytä katua:)

Syödäkö, vai eikö syödä. Kas siinäpä pulma.
Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, mukavaa viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

19 kommenttia:

 1. Oli tosiaan surullista luettavaa vanhan rouvan koiran kohtalo. Sapettaa ihan helkkaristi.
  Listan otsikot vaikuttaa ihan ok:lta, en sit tarkemmin lukenut sitä.
  Teko asutte nimettömällä tiellä? Mitens olis Kotitie;)
  Mukavaa marraskuuta koko poppoolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onhan meillä osoite, mutta tämä peltotie ikäänkuin poikkeaa tuosta tiestä ja on sillälailla siis nimetön. Meiltähän on postilaatikolle, jossa se osoite lukee 600 metriä matkaa:) Kotitie on oikein söötti. Se vaan löytyy Hesasta, Espoosta ja Lohjalta, niin ei taida enää mennä Kirkkonummella läpi. Nykyään pyritään siihen, että vastaavaa tietä ei löytyisi naapurikunnista. Kuulin juuri yksi päivä Vantaan jonkun aluearkkitehdin haastattelua radiosta ja siitä haastattelusta selkisi minulle ainakin uusia ja mielenkiintoisia asioita alueiden nimeämisestä. Pelastustoimen kannalta olisi suotavaa, että mahdollisimman monella kohteella olisi osoite, siksi esim siltojakin nimetään. Nyt kun meidän peltotien vierelle tulee se uusi naapuritalo, niin siksi olisi syytä tämäkin tienjatke nimetä:) Täytyy vaan toivoo, ettei pelastustointa tarvita enää. Olenhan minäkin kerran lähtenyt täältä meiltä ambulanssilla. Mukavaa marraskuuta myös.

   Poista
 2. Hyvää pyhäinpäivää sinne Ossilaankin!

  Ossi pitääkin sitten hyvin sen eteläisen suomen kurissa komentelemalla kaivureita sun muuta. Toivottavasti tulevat uudet naapurit ovat jatkossakin vähintään yhtä mukavia kuin miltä nyt vaikuttaa. Mä ehdottasin Ossinpolkua teidän tiennimeksi ;)

  Tuon koirauutisen luinkin just vähän ennenkuin tulin tänne kurkkimaan. Pisti taas sapen kiehumaan (ilman niitä kiviäkin). Rouva parka, joka menetti rakkaan lemmikkinsä syyttä suotta. Miten ihmeessä ihmiset eivät voi hommata sellaista koiraa, mikä sopii heille, minkä pystyvät hallitsemaan!

  Kyllä nuo listan asiat ihan tuttua huttua on, onhan niistä paasattu ennenkin, mutta nyt ne on näköjään koottu yksiin. Vois olla, että nuoren kannattais ne ainakin vilaista. Totuus on kuitenkin se, että vanhempia ei kuunnella, eikä kukaan vanhempi voi elää nuorensa puolesta vaikka kuinka haluais.

  Ossi: syö vaan, mitä sitä turhia säästelemään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Ossi osaisi immeisten kieltä, niin varmaan olisi moni asia mallillaan Ossilassakin. Juu Ossinpolku olisi aika mainio nimi, pieni kunnianosoitus meidän ihkulle mäyrisherralle.

   Minäkin tulen aina niin vihaiseksi ja surulliseksi noista koirien turhista kuolemista, ihmiset eivät vaan opi!

   Niin, eiköhän se näin ole, että nuorten pitää elää tiettyyn ikään asti, ennenkuin tajuavat, että tuonkin asian olisin voinut toisin tehdä ja ehkä olisi kannattanut kuunnella sitä äidin ja iskän pälpätystä. Mutta eikös sitä näin sanota, että "nuoruus ja hurjuus, vanhuus ja viisaus". On siinä ainaskin osa perää, koska jotkut asiat, aika monetkin, on opittava kantapään kautta. Olisi tietysti se helpompikin oppimisen tie, mutta harvapa sitä noudattaa....

   Poista
  2. Ossinraitti oli minulla mielessä, kun tänne tulin näpelöimään.
   On se todella kurjaa, etteivät isojen koirien omistajat välitä säännöistä eikä toisten ihmisten koirien turvallisuudesta. Hyvähän sitä on sääntöjä kiertää, kun ei mitään sanktioita saa kuitenkaan.
   Ossi on komea poika, hyvä kuva!
   Hieno kuva

   Poista
  3. Noitahan olisi nuita vaihtoehtoja kujia, raitteja, peltoja polkuja, teitä jne. ehkä se Ossi-alkuinen ehdotuksena jää ajatusleikiksi, kun olisi kiva pystyä sanomaan se oma osoite tulevaisuudessa ihan ilman kyyneliä silmäkulmassa ja nikottelematta ja kakistelematta. Terveisii Sinulle ja Páreki-poitsulle.

   Poista
 3. pyhäinpäivän iltarapsut ja suukot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne teillepäin, pikkutytsylle ja joka mäyrätytölle erikseen!

   Poista
 4. Mielenkiintoinen tuo lista. Jäin oikein miettimään sitä. Yllättän vaikeaa on listata asioita tuohon tapaan. Olenko sitten tytyyväinen valintoihini vai mitä? Tuo 'ignooraa lannistajasi' on kyllä hyvä neuvo! Olen samaa mieltä siitä, että toisen kykyjen vähättely kertoo enemmän siittä vähättelijästä itsestään. Rakentava realismi on sitten taas asia ihan erikseen.

  Mukavaa sunnuntai illan jatkoa teille sinne Ossilaan! <3

  PS. Minullekin tuli siitä tien nimiasiasta heti mieleen joku 'Ossinpolku' tms. Meillä on omalla pihalla epävirallisesti käytössä 'Ineksenpolku' -nimitys etupihan ja takapihan erottavalle aidanvierukselle, jota Ines aikoinaan juoksi edestakaisin päivät pitkät. Nimi tuntuu hyvältä. Aluksi se oli ehkä vähän haikea, mutta nyt jo enemmänkin hymyn huulille tuova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parikymppinen varmaan jo pystyy vähät välittämään lannistajistaan, mutta nuoremmalta se ei varmaan suju. Parikymppiseltäkin varmaan vain silloin, jos on onnistunut kasvattamaan itselleen hyvän itsetunnon. Tälläinen itsetuntoasiakin on monien sattumien summa. heh. Pysyköön tuo meidän tie epävirallisesti Ossinpolkuna tai Ossinraittina, onhan Ossi sitä tepsutellut ees taas muutaman tuhatta kilometriä:) Tytsyille Ossi-pusuja!

   Poista
 5. Voisiko teidän sukunimestä tehdä tien nimen? Eikös se tie pääty teidän (tai siihen tonttinaapurin pihaan)? Entä sellainen vaihtoehto, että etsisitte maiden alkuperäisen omistajan nimen ja siitä sitten muodostettaisiin nimi.

  VastaaPoista
 6. Voisi varmaan, mutta yleensä sukunimistä tehdään paikkoja sun muita vasta sitten, kun henkilöt ovat siirtyneet historiaan. Onneksi me sentään olemme vielä ihan elävien kirjoissa. Minähän tiedän tämän kantatilan nimen,on oikein kyla se loppuosa, mutta voi harmitus, kun sekin on ruotsinkielinen ja taivutettuna siitä tulisi vähän hassu. No katsotaan mitä tulevaisuus tuo noille tien nimivaihtoehdoille:) Ouluun terveisii täältä vetiseltä Kirkkonummelta.

  VastaaPoista
 7. Tuo uutinen pikkukoiran kuolemasta oli taas niin karmea - ja kuolema niin turha. Mikähän siinä on, että ihmiset eivät opi pitämään koiriaan kiinni. Sen on pakko olla jokin idioottimainen egojuttu, tyyliin "Katsokaa kun mulla on tämä mun valtava koira irti ja täysin mun hallinnassa." Siitä lähdetään, että yhteenkään koiraan ei voi täysin luottaa. Ja monen koulutustaitoihin vielä vähemmän.

  Ossinraitti/polku/tie-nimiviritelmät saavat täältäkin kannatusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surettaa vanhan rouvan puolesta ihan valtavasti. Mutta me ihmiset olemme aika huonosti oppivaista lajiketta, pöh. Ossinpolku on Ossin polku, mutta ei siitä virallista nimeä tule. Kuten jo totesin, niin olisi se osoite kiva tavata ääneen tulevaisuudessa, ilman, että ääni alkaa värähtelemään. Siinä vaiheessa, kun Ossi siirtyy historiaan. Laikkupojille terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista
 8. Kyllä on surku tuota vanhaa rouvaa, joka menetti koirakaverinsa näinkin ikävällä tavalla. Tuon ikäisenä tuskin enää tulee hankittua uutta koiraa. Olisin niin suonut mielellään, että vanhus ja koira olisivat saaneet vanheta yhdessä vielä monta vuotta.
  Ja ison koiran omistajalle toivon suurta rangaistusta, ei riitä eikä lie ehkä tarpeenkaan koiran lopetus. Tuolla isolla koiralla oli asiat kyllä jotenkin huonosti, muuten ei olisi hyökännyt toisen koiran kimppuun. Liekö ollut kipuja tai turhautunut, huonosti kohdeltu tai rotuunsa nähden väärissä käsissä? Käy sitäkin koiraa sääliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hessun omistajaa ajatellessa, tulee surullinen olo. Minä olisin valmis kannattamaan sellaisia sakkorangaistuksia isojen koirien vapaana pitäjille, että jo niiden ajattelu pitäisi koirat kiinni. Suomessa on aivan liian alhaiset rangaistukset kaikista mahdollisista teoista. Minun mielestäni elinkautinenkin saisi oikeasti olla elinkautinen, niin ei murhantekijä ikinä pääsisi uusimaan tekoaan.

   Sen sijaan en ihan jaa käsitystäsi siitä, että isolla koiralla olisi asiat jotenkin huonosti. Voitaisiinko me koirien omistajat ihan itsellemmekin myöntää, että koira on pedosta jalostunut ja sillä on niitä pedon piirteitä vielä takaraivossaan. Ossikin hyökkäilee hiirien ja myyrien kimppuun, kun ei muiden kimppuun oikein pääse. On se hyökännyt howavartinkin kimppuun 5 vuotta sitten, kun annoimme vähän nuuskutella (virhetikki). Onneksi sain Ossin nykäistyä samantein irti siitä Ossia 5 kertaa isommasta koirasta. Karvaa taisi jäädä vähän suupielistä roikkumaan. Kun iso koira hyökkää pienen kimppuun jäljet ovat yleensä pahemmat. Wupelle rapsutuksia ja teille terveisii Saksaan, M-L ja Ossi.

   Poista
 9. Olipa hyvä lista - pitäisiköhän printata omalle pojalle ja rengastaa kohta "kuuntele vanhempiasi" =)

  Uutinen vanhan rouvan koirasta harmitti kovasti. En tiedä olenko jo aiemmin valittanut mutta tuossa naapurissa on nuoripari joilla on kaksi isoa koiraa. Toinen on vanhempi kultainen noutaja. Tyttö ulkoiluttaa koiria ilman talutinta, luulee hallitsevansa ne. Viimeksi kun heidät näin oli tytöllä kahvikuppi kädessä ja koirat taas vapaana. Ottivat ja syöksyivät meidän suuntaan tuhatta ja sataa ja Nelli pelästyi pahanpäiväisesti. Ja emäntä samoin. Mitään ei käynyt kun nopeasti häivyttiin paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanåa minäkin printata listan, heh ja luetuttaa tytöllä. No vastaus on kuitenkin "joo, joo äiti, kyllä mä tiedän, sitäpaitsi oon jo 20-v"

   Kannattaisiko kertaalleen yrittää sanoa kauniisti, että pidä koirasi kiinni? Minä huomauttelin asiasta useampaan kertaan entiselle naapurilleni, mutta siitäkös tämä viis veisasti. Onneksi asuu nykyisin Tapiolassa, mutta saattaa rakentaa kesämökin tänne. Sitten saamme taas Ossin kanssa kärsiä vapaina juoksevista pikkusnautsereista. Nykyään ne ovat kyllä munattomia miehiä, joten ehkä se toinen ei suoraa päätä käy Ossin kimppuun. Kyllähän Ossikin antaisi takaisin samalla mitalla, mutta se on sentään kiinni.

   Poista
  2. Tuleepas noita kirjoitusvirheitä. Pitäisi lukea: Taidanpa ja veisasi:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.