perjantai 22. marraskuuta 2013

Perjantaiehtoota Ossilasta

Huh, kun oli kiirus päivä. Sulatin pakkasen kauhealla kiireellä. Miähen ampuma peura tuli pussitettuna, Itellan uudella kylmäkuljetuksella. Ison peurapukin lihat olivat yhteensä 28 kiloa. Ilmeisesti pukki oli painanut 73 kiloa mennessään lihanpakkaamoon. Elikkä vajaat 40% on tuollainen "puhdas" liha sitten peuran ruhosta. Jauhelihaakin on noin 60 pientä pakettia. Sanoin jo puhelimessa miähelle, että nyt ei passaa valittaa kertaakaan, että "taasko peuranjauhelihapullia?" Kerran viikkoon on tehtävä jotain jauheliharuokaa, että saa vuodessa syötyä lihat. Kysyin mukavalta kuskilta, että onko hän maistanut koskaan peuraa ja kun vastaus oli ei, niin lykkäsin yhden isokokoisen paistin ja paketin jauhelihaa kokattavaksi. Harmittaa vain, kun sattui kulmapaisti ensimmäisenä käteen ja se nyt ei ole niin mureata. Olisin hyvin voinut antaa sisäpaistin, niin olisi tullut parempi kuva riistasta ensimmäisellä kerralla laitettuna. Nyt voi tulla vähän sitkeää paistia, jos uunissa laittaa. Kulmapaisti on parempi ehkä paloiteltuna ja padassa pitkään haudutettuna.

Huomenna menen äitini kanssa Lohjalle katsomaan Jyrki Anttilan tuottamaa Johann Straussin operettia "Yö Venetsiassa". Odotan suurella mielenkiinnolla kylddyyripläjäystä. Ihanaa, että saan viedä äitinikin nyt tuollaiseen. Näin yksi päivä uutisissa tästä tapahtumasta ja kävi mielessäni sitten eilen, että mahtaisiko sinne saada jotain kautta lippuja. No ilmeisesti onnistuin nappaamaan jotkut peruutuspaikat, koska ovat niin keskellä katsomoa kuin olla ja voi. Produktion Facebook-sivuilla oli ilmoitus 18 marraskuuta, että 15 lippua jäljellä. Täällä, olikohan se nyt nimeltään Laurentinius-sali, onkin kaikenlaista konserttitoimintaa sun muuta. Täytyykin tutustua tarkemmin ja viedä mammaa aina joskus sinne nauttimaan musiikista. Minun on paljon helpompaa ajella Lohjalle, kuin koettaa saada äitiä tänne. Esitys on ylimääräinen esitys kello 12.00. Sopii mainiosti äitini ikäiselle, niin hänen ei tarvitse valvoa puoleen yöhön, mihin se kello väkisinkin kääntyisi, jos veisin hänet esimerkiksi oopperaan.

Yhyy, minulla on niin ikävä kesää, että pakko pistää pari Ossista heinäkuussa napsaistua kuvaa.


Vanhan naapurimme piti tulla tänään Ghanasta Suomeen, mutta tulikin viesti häneltä, että joitain leimoja puuttuu matkustusasiakirjoista. Harmi, hänellä on riittänyt paljon hankaluuksia uusien liiketoimien perustamisessa sun muussa. Viestittelin vain takaisin, että eiköhän me nähdä ennen joulua.. Mies on ihan supisuomalainen hemmo, joka päätti muuttaa Ghanaan käytyään siellä muutaman viikon lomamatkalla. No kerkiää sitten miäskin takaisin reissultaan, ennen kuin naapuri pääsee käymään.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Okei, siinä on aika jykevästi peuraa tarjolla! :) Minä en ole tainnut koskaan peuraa maistaa, sen tiedän etten porosta ja hirvestä pidä, meneekö peuran maku miten lähelle niitä?

  Voi noita kesäkuvia *huokaus* - nyt sataa taas vettä ja lumet sulaa, äh...olisipa jo kesä. Ihana tuo Ossin nutuutuskuva :)

  Mukavaa lauantaita sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljoa tarvitse tosiaan kaupasta ensi vuoden aikana lihaa ostaa. Valkohäntäpeuran liha on oikein hyvää. Kyllä sen naudanlihasta erottaa, mutta se on maukasta ja tosi vähärasvaista. Mitähän hirveä sinä olet syönyt, kun tiettyjä hirven osia ei juurikaan erota naudanlihasta. Miäheni sanoo aina, että se kuuluisa "riistan" maku tulee, jos hirveä ei suolisteta heti vaan sitä hinataan pitkin maita ja mantuja traktorin perässä, ennenkuin sisälmykset otetaan pois. Siinä hirviseurassa, missä miäheni käy ampumassa hirvi suolistetaan ampumapaikalle ja sisuskalut kuljetetaan jätesäkeissä pois.

   Kait se ensikin kesä tulee, välissä nyt vain on vähän ankeaa aikaa.

   Poista
 2. Ei tule olemaan lihasta puutetta Ossilassa ; ) Voi miten onnellinen kaveri noissa kesäkuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan tartte ens vuoden aikana juuri lihaa ostaa, kun eihän me joka päivä syödä lihaa. Laitan myös kasvisruokia ja pidämme kalasta.

   Kesä on onnellista aikaa. Kesä saisi vain olla hieman pitempi.

   Poista
 3. No, kyllä nyt on mukava määrä lihaa pakkasessa, kelpaa sieltä sitten niitä otella pikkuhiljaa käyttöön.
  Toivottavasti teillä oli äitisi kanssa mukavaa siellä operetti-esityksessä. Mä en niistä niin perusta, mutta teatterissa olin hiljattain pojan kanssa, ja saimmekin nauraa oikein kunnolla. Meillä ainakin oli mukavaa.

  Kivoja kesäisiä kuvia Ossista. Ossi siivoaa ja Ossi lenkkeilee. :)
  Mukavaa viikonloppua teillekin sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ethän vaan Ellieli nyt vahingossa sekoita oopperaan? Operetissahan kanssa puhutaan, elikkä se on ikäänkuin musiikkinäytelmä, jossa on ehkä fifty-fifty suunnilleen puheet ja laulut. Tämä oli kevyt ja ihan hupaisakin ja musiikki oli Straussii, että sellaista ihanan ilmavaa ja kevyttä. Sai siinä pari kertaaa hihitelläkin:)

   Ossi yrittää joo pyyhkiä pihaa lempirievullaan:) Ai kauheeta. Mä kuulen justiinsa hiiren naksutusta alakerrasta. Tarttee viedä sinne yksi loukku keittiöönkin:( Minen ikinä oikein totu noihin siimahäntiin. Terveisii ja Ellille Ossi-pusuja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.