lauantai 11. lokakuuta 2014

Näkemiin Pariisi, nähdään taas


Pistän teille pienen kuvapläjäyksen Pariisin matkaltani. Voi, kun oli ihana tavata tytärtä ja muutenkin oli kivaa, kun oli hyvää matkaseuraa. Versaillesin kylän pääkatu. Junamatka Pariisista on noin 25 minuuttia (RER eli paikallisjuna) asemalta Bir-Hakeim.
Versaillesin linnan puistoa. Vasemmalla rakas tyttäreni ja oikealla hyvä "ooppera"kaverini, joka nyt oli seuranani Pariisissa. Olemme olleet yhdessä Pariisissa kerran aikaisemminkin, 18 vuotta sitten:)

Versaillesin linnan sisäänkäynti. Linnaa remontoidaan juuri alkuperäiseen loistoonsa           

Tämä on ollut kuninkaan vuode, mutta kuvauskohteeni oli enemmän tämä turistinainen, joka otti itsestään selfie-videota ja kiersi täyden ympyrän:) Wuhuu....

Aika hieno patsas. Hepat nousevat vedestä ja vasemmalla reunalla on jostain syystä myös kilpikonna.

Montparnassen alueen vanhin teatteri alkuperäisessä asussaan.







Sitten tuliaisosastolle: Olemme asuneet talossamme yli 20 vuotta ilman ovikelloa, mutta nyt korjasin asian. Varmaan tuon takorautaisen mäyriksen takia käsipakaasini pengottiin täydellisesti. Ehkä tuo sitten näytti joltain aseelta läpivalaisulaitteessa. Onneksi mäyris sai jatkaa matkaa kanssani. Kengätkin muuten oli pakko ottaa pois Orlyn kentällä. Nyt suoraan sanoen en muista joutuiko kengät ottamaan pois kesällä, kun tulimme miehen kanssa CDG:n kentältä. Muistelen ettei olisi tarvinnut.
Ostin 18 vuotta sitten hienot sateenvarjot Galérie Lafayettesta ja nyt oli ostettava uudet sontsat samasta paikasta:) Miäskin sai taas uuden oman, mutta mustan, ilman kuviointia.

Siinä minä ja Ossi tepsuttelemassa.
Emme saaneet kaverini kanssa lippuja oopperaan, koska näytös oli loppuunmyyty, mutta saimme liput iltakonserttiin Vivaldin "Neljä vuodenaikaa",  orkesterina Les Violons de France. *linkki" kuviin Sainte-Chapellesta. Katsokaa mikä miljöö. Aivan mahtava ja orkesteri soitti aivan uskomattomasti.

tässä linkki Frédéric Moreaun taidon näytteeseeen Youtubessa. Paikkakin on ensimmäisessä videossa sama Saint-Chapelle. Ossilasta terveisiä.

12 kommenttia:

  1. Mahottomasti ihastuksen huokaaksija! Ja voevotteluva siitä mitenkä ihanija kuvija ja juttuva... Melekee ku oes käännä itehhii ulukomaella ku nuita kahtoo :)
    Tiälä on mykistyny mamma. Mitä ee sittä usseen niä. Ompa ollunna hieno matka sulla! :) Oljko Ossilla ollu ikävä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli kiva reissu ja ihaninta oli tietty tavata tyttö ja kiva oli tavata myöskin poikaystävää. No teithän sinä virtuaalimatkan pariin paikkaan. En tiedä oliko Ossilla ollut ikävä. Se sentäs heräsi, kun tulin ja potkutteli ensin jaloillaan ja sitten nousi ylös. Kait se nyt ainaskin oli iloinen kun tulin. harvoin sen näen silleen potkuttelevan molemmilla takajaloillaan:) Savoon terveisii.

      Poista
  2. Párekin Palvelijatar11. lokakuuta 2014 klo 21.57

    Oih ja voih, nyt tuli yllättäen ihan ikävä Pariisia! Olen viettänyt Versaissa päivän ja unohtanut Galérie Lafayetteen sieltä ostamani ihanat alusvaatteet. Olin laskenut ostokseni toisen osaston tiskille tutkiessani tavaroita ja sinne jäi se pussukka. Toisella reissulla ostin lattarikorttelista kultaiset korvarenkaat, joissa roikkuu helmi. Ne sentään tulivat perille asti kotiin ja ovat vielä tallessa.
    Ihana mäyriskello ja suloinen sateenvarjo. Ilmiselvästi oli onnistunut reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mikä harmi, että ihanuudet jäivät kauppaan, höh. Siellä niitä ihanuuksia on edelleenkin. Kaverini osti jotkut ihanat aluspöksyt, mutta hän onkin vielä ihan normikokoa:)

      Reissu oli kaikin puolin mukava. Ehkä teemme tästä perinnematkan joka syksylle. Kyllä siinä kaupungissa riittää turistille nähtävää kymmeniksi vuosiksi. Museo kerrallaan:) Párekille virtuaalirapsut ja terveisii.

      Poista
  3. Wau, kuulostaa ja näyttää olleen tosi onnistunut matka! Ja tuo mäyrisovikello - i h a n a ! ! <3

    Pariisi on aina Pariisi - ei siitä mihinkään pääse! Vaikuttava ja valloittava on tyttäresi nykyinen kotikaupunki.

    Terkkuja kovasti ja Ossikalle suukkoja meitin neideiltä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein kivaa. Nyt on syytä matkustaa useastikin. Me vuokrasimme pienen kaksion ja kun hinnan jakoi, niin ei tullut ollenkaan paha lasku. Norwegianilta saa halvat lennot. Ruokahan siinä kaupungissa on paljon halvempaa kuin täällä.

      Ihanahan on siellä käydä, mutta minähän en pystyisi asumaan edes Helsingin keskustassa.

      Miäs ei nyt ollut kovin ihastunut minun mäykkykellosta. Mutisi jotain minun possuista ja mäyristavaroista:) Terkkuja teille päin kanssa ja Ossi lähettää kanssa Ossi-pusuja.

      Poista
  4. Kiitos mahdollisuudesta päästä Pariisiin, taas kerran. Muitten matkassa on kiva reissata. Kauniita kuvia, taas kerran niitäkin, eikä ole itse tarvinnut vaivaa nähdä.
    Kyllä olisi niin paljon kaunista katseltavaa maailmassa, ei ihmisen ikä riittäisi näkemään kaikkea, vaikka koko elämänsä siihen uhraisi.
    Tuo jatkuva selfeily on kai osoitus nykyajan ihmisen omahyväisestä itsekkyydestä, vai onko? Eräät julkaisevat jatkuvalla syötöllä omia naamojaan, en ole oikein päässyt perille, mitä se niille ihmisille merkitsee. Ainakin niitä on tylsä toisten katsella, jos joku blogi tai Facebookin seinä on niitä täynnä. Kaiketi se selfaaja itse ihailee niitä sitten, vai?
    Me kans täällä ollaan onnellisia, ettei asuta Hampurin keskustassa, vaan "syrjäseudulla". Pää menee sekaisin, kun toisinaan on pakko käydä sitä ihmismäärää taivastelemassa ja onnellisuus huipussaaan taas, kun kotiin palataan.
    Moin Moin. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmassa on niiiiiiin, niin paljon nähtävää, ettei oikein ole tosikaan. Eikä tosiaan ihmisen ikä riitä tutkailemaan kaikkia paikkoa. Näin ei liene ole tarkoitettukaan.

      Tuo itsestään kuvien ottaminen on ihan hassua. Varsinkin matkoilla ja selfie-videoita en oikein jaksa ymmärtää:) Tosin tietty nämä videobloggaajat ovat asia erikseen. Tosin en ole yhtään videoblogia katsellut. Enempi olen näiden kirjoitettujen blogien ystävä.

      Onhan nämä matkamuistokuvatkin omalla tavallaan hyvin hassuja. Toisaalta, kun ne ovat minusta niin hupaisia esineitä, niin ajattelin, että ehkä joku muukin saattaa niistä tykätä. En ole käynyt paljoa Hampurin ulkopuolella, mutta olen varma, että siellä on paljon viehättäviä seutuja. Terveiset Saksan maalle ja Wuppeliinille erityisrapsutukset, M-L ja Ossi.

      Poista
  5. Hyvät matkamuistot olet ostanut! Tuo mäyrisovikello on aivan mahtava. Sainte-Chapelle on vaikuttavan näköinen paikka - ja koko Pariisi, uskon sen.

    En ole koskaan käynyt Pariisissa, mutta kaipa sinne täytyy joku kerta lähteä. Moottoripyöräillessä ei isot kaupungit ole listalla ylimmäisenä ja jostain syystä Pariisi on jäänyt keskimmäisestä lukuun ottamatta meidän perheeltä käymättä. Tosin en ole käynyt ikinä Lontoossakaan (Heathrow'ta ei lasketa), mutta se puute korjataan tammikuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Pariisi nyt ainaskin yhden vierailun väärtti. On siellä niin hirmuusti nähtävää. Ja on se ainakin minun mielestäni yksi maailman kauneimmista kaupungeista.

      Hmm, prätkällähän itse asiassa on helppo liikkua isoissa kaupungeissa. Tosin Pariisin liikenne on aika omaa luokkaansa. Aiih, on tuo Lontookin aika ihana, vaikka minä enimmäkseen jouduin käymään siellä aikoinani duunimatkoilla ja hirmu monta kertaa. Duunimatkojahan ei kanssa voi laskea, koska niillä ei näe mitään. Harhaluulo joillakin että duunimatkat olisivat "hauskoja". Olen muuten kuullut sellaisenkin jutun tai lukenut jostain että "se, joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään" Siinä kaupungissa on kaikkea!! Varatkaa liput johonkin ihanaan musikaaliin, vink, vink. Mitään niin mahtavia ei helposti näe. Terkkuja.

      Poista
  6. Näin me ollaan pari suurkaupunkia nähty. Kiva reissu sullakin on ollut. Lontoon tavissateenvarjot oli rimpuloita, nimekkäässä varjokaupassa hinnat oli ei-tavikselle sopivat eli huimat. Lontoo oli aikas kallis muutenkin mutta ei se oleskelua haitannut, ei oo pakko kukkaroa joka paikassa avata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana matka on sinullakin ollut. Kävin oikein pariin kertaan katsomassa ja lukemassa seikkailusi. Lontoo on aina ollut mielestäni kallis, ainakin joissain asioissa. Toivottavasti saat sun tietsikkasi pian kuntoon. Terkkuja Ossilasta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.