lauantai 6. joulukuuta 2014

Potutuslauantai osa 72

Itsenäisyyspäivästä huolimatta kirjoitan potutuslauantain, koska minua ottaa päähän muutama asia.

Soitin tädilleni, eli äitini siskolle. Hän on 81 vuotta vanha, mutta täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Tai alkaa tädilläni olla pieniä fyysisiä vaivoja. Eilen hänellä oli kännykkä pois päältä ja pistin tekstarin, että älä pidä sitä kännyäsi pois päältä! Yritin parhaan kykyni mukaan houkutella tätiäni äitini vanhainkodin puurojuhliin ensi tiistaina. No, ei onnistunut, kun on joulusiivous kesken, autsch. Tiedän, miten siistiä tätini asunnossa on. Ihan huomattavasti siistimpää, kuin täällä meillä. 

Itse olen ajatellut ottaa vakiosiivoojan, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi. Tavaroiden laitto "paikoilleen" tuntuu olevan minulla suurempi asia, kuin itse pintojen puhdistus. Sitä paitsi sitä tavaraa alkaa olla yksinkertaisesti liikaa. Ensi viikolla koetan saada aikaiseksi sen, että vien käyttökelpoista tavaraa tuonne Olarissa sijaitsevaan, onkohan se nyt Fida:n kirpputorille. 

Sitten koetin vielä saada tätiäni houkuteltua maanantaina kaupungille, kun tiedän, että hänen täytyisi hieman päivittää vaatevarastoaan. Hän on itse valittanut, ettei oikein kehtaa mennä lenkkeilemään, kun on niin vanhat ulkoiluvaatteet. No ei sekään onnistunut. Miten joillekin vanhoille ihmisille tulee sellaisia omituisia tekosyitä, kuten joulusiivous? Tätinikin voisi sen joulusiivouksen hyvin antaa olla, koska hänellä on niin siistiä muutenkin. Tätini olisi hyvin voinut sanoa, että kuule, ei huvita:)

Kohta alkaa Tuntematon sotilas. Eiköhän se ole se alkuperäisversio, jota en ole nähnyt pitkään aikaan. Nyt tarvitsee majoittautua sohvalle ja katsoa elokuva pitkästä aikaa. Sitten jatkuu televisiosessio presidentin linnan juhlilla. Linnan juhlien jälkeen potuttaa tietysti, koska siellä näkee joskus niin hirveitä asuvalintoja. Ei ihan etiketin mukaisia:) Erityisesti minua henkilökohtaisesti ottaa päähän kirkkaan punaiset iltapuvut. Minulle itselleni tietystä kirkkaanpunaisen sävystä tulee mieleen vanhan Neuvostoliiton lipun väri ja kyllä ne talvi- ja jatkosodassa menehtyneet aikoinaan ihan oikeasti taistelivat tämän maan itsenäisyyden puolesta. Niissä kahdessa sodassa se Suomen itsenäisyyden menetys oli todella lähellä.

Sytytelkäähän sitten kaksi kynttilää kello kuudelta. 

Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, oikein kaunista itsenäisyyspäivää Ossilasta.

4 kommenttia:

 1. Seon kuulema tuonikäsillä se joolusiivuu mualiman tärkeen homma. Huusholli pittää siivota vaekkee siivottavata oeskaa :)
  Näky olovan juhlissa kolttuva jos jonniillaesta. Ja niitä punasijahhii. Sano äet. Jottii olj hirveetä ja jottii hienoja. Minen kahtonna. Söen luuta :)
  Ja nuihe juhliin kohokohtaha olj tietennii se Jiäkärjmarssi ja veteraaniin sissääntulo. Jokakerta äetillä tärväätyy aenae yks nenäliina sitä kahtoessa.
  Mukavata illajjatkoo Ossilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitillä olisi siivottavaa, mutta kun ei aina jaksa ja moni muu asia on tärkeempää. Niin kuin vaikkapa Ossin kanssa seurustelu. Tällä hetkellä hoitamiseenkin menee joinakin päivinä aikaa. tänäänkin on syöty lääkkeitä. Onneksi on löytynyt maksamakkara, joka on sen mielestä niin hyvää, että sinne, kun piilottaa puolikkaan pahanmakuisen antibiootin, niin Ossi ei välitä, vaan se menee alas kuin vettä. Väliin sitten maksamakkarapalleroita ilman tablettia:)

   Olihas siellä mekkoja, niitä kaameita punasiakin ja jotkut olivat kantajalleen liian tiukkoja, ne olkaimettomat. Huoks, kun ihmiset eivät osaa asettua peilin eteen kriittisin silmin.

   On se hienoa, että sinne juhliin jaksaa vielä jokunen veteraanikin mennä. Nuorimmat alkavat olla aika lähellä yhdeksääkymppiä. Oli siellä yksi 101-vuotiaskin.

   On se hienoo Iivar, että te koirat voitte vain syödä luita ja olla ihan omia itsiänne:) Terveiset Ossilasta sinne Savoon päin.

   Poista
 2. Palvelijatar ei viitsi enää ärsyyntyä oikeastaan mistään. Sanoo ettei maailma ja ihmiset hänen mieleisekseen muutu, vaikka kuinka keljuttais. Nousee vain turhaan verenpaine, joka on jo luonnostaan liian korkealla. Vaikka kyllä Se silloin ärsyyntyy, kun lukee eläimiä, vanhuksia ja lapsia kohdellun huonosti.
  Huomenna on taas arki ja lehdet täynnä linnanjuhlia ; )
  Terveisiä Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olin juuri nakuttelemassa kommentteja teidän blogipäivityksiin. Kyllä minua vain jaksavat ärsyttää jotkut asiat. Eiliset anarkistit, rumat puvut jne. Vaikka ei noita kahta ehkä sopisi laittaa samaan lauseeseen. ne anarkistit ovat ihan käsittämättömiä. Kenen etuja ajaa kamala omaisuuden tuhoaminen? Yksityisten ja yhteiskunnan omaisuuden rikkominen, kysynpä vaan. Joutaisi pistää pakkotyöhön jokaikisen "anarkistin", joka jotain on rikkonut.

   Huomenna on juu, lehdet täynnä juhlia. Terveiset Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.