keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tötteröpää tervehtyy

Tänään olen luopunut Ossin tötteröstä ihan kokonaan. Eilenkin se oli päässä illalla vain pari tuntia. Sen jälkeen, kun olin kylvettänyt tassut ja ne tassut olivat kosteat. Hyvin väsynyt Ossi on, mutta onneksi pahan hajuista antibioottia ei ole enää kuin, huh, kymmenen päivää.

 Ossi on vankasti sitä mieltä, että minä voisin painua huitsin tuuttaan kamerani kanssa. Ilmekin kertoo, että Kingi haluaa levätä:)
 "Siinä onpi possusarja, jaaaalo, niin kuin naaaasukarja, voimalla kuuden possun, voimalla kuuden possun" Alkuperäisriimitys Seitsemästä Veljeksestä ja varmastikin Kivi kääntyilee haudassaan, kun häntä lorutellaan ihan miten sattuu. Kuvakin on otettu, gääg, vastavaloon, mutta tuota lasin ihanaa väriä ei oikein muutoin saa esiin. Paitsi, ehkä jossain studiossa:) :) Laitan nyt kuvan, koska lasihyllyni saaminen voi kestää keittiöön vaikka kuinka ja kauan.

Viisi possua olen ostanut ja ensimmäisen (lilan) noista somista Riihimäen lasin valmistamista potseista sain ihanalta kaveriltani jokunen vuosi sitten 50-vuotislahjaksi. Yhdellä ruskeista possuista on se alkuperäinen korkkikärsä, lopuille koetan itse askarrella sen tulpan. Vihertävä possu oli originaalilaatikossa ja tuli Retronomi Oy:stä juhannuksen jälkeen. Retronomissa on aivan ihastuttava liikkeenpitäjä ja kaikki on alkanut hänen omasta keräilystään, siis myynti. Kävin liikkeessä muutama viikko sitten kaverini kanssa ja siinä liikkeessä olisi viihtynyt koko päivän kuunnellen tämän naisen tietämystä lasi- ja porsliiniesineistä. Ostin kaverilleni tilauksesta 4 kpl Primavera-sarjan isoja kahvimukeja. Valkoinen pohja ja oranssi kukkanen. Varmaan ihan käyttämättömät. Sarja oli tuotannossa niin vähäsen aikaa vuonna 2005, että sitä alkaa olla jo vaikea löytää. Joskus näkee kirppareilla. Sarja on muutenkin sellainen, että siitä joko pitää tai ei pidä. Jos on kiinnostunut lasista, tai porsliinista, niin käynti Retronomissa kannattaa. Ossilasta terveisiä, ihanainen Ossini alkaa olla oma itsensä.

7 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar3. joulukuuta 2014 klo 18.20

  Tosi hauskat nuo possut! Primavera on jo haastava keräilykohde, kuulemma. Muistan sarjan, mutta en ole pitkään aikaan nähnyt missään. Tuon possunkin muistan, eikä sitäkään kirppiksiltä taida enää löytää. On hienoa, että tätä taidetta kerätään talteen jälkipolville. Keräilijät tekevät arvokasta työtä, vaikka sen arvo tajutaan usein vasta vuosia myöhemmin.

  Tulipas hyvä mieli, kun Ossilla alkaa olla asiat taas kunnossa. Komea poika, ja niin miehekäs tapaus. Pusu kirsuun ja rapsutuksia!
  Párekilta äijäkuonottelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerta kerään possuja, niin possut "lisivät":) Itse asiassa luulin, että kestäisi kauemminkin kerätä nuo kuusi potsia, mutta puolisen vuotta siinä meni. Eikä niiden hinta nyt ihan hirmuinen ole ollut. Possu on sellainen hassu esine, että jos se nyt jostain "mummon" kaapeista löytyy, niin ei se välttämättä miellytä kaikkien silmää ja siitä on sitten päästävä eroon.

   Juu, me kaikki olemme onnellisia, että tassut alkavat parantua. Tosin Ossi on joka päivä eri mieltä, että syödäänkö se antibiootti vai ei. Sitä syödään yleensä pariin kertaan. Voin vain kuvitella, että pahalta maistuu. mutta ei siinä syömisessä ole paljoa vaihtoehtoja, valitettavasti. Vapaaehtoisesti Ossi ei niitä tabletteja ota, eikä sitä saa millään konstilla huijattua:( Párekille tervehdys Ossilasta.

   Poista
 2. Ilime on ku meekäläesellä :D
  Kylläpä on hyvä että alakaa Ossihhii olla kunnossa! :) Ee oo mukavata ku kamut saerastaa.
  Possut on kommeeta. Taekka oekeestaa haaskan näkösijä. Siis ee huaskan , vuan haaskan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, työ ootte niin samannäköisiä, ettei oikein ole tosikaan:) Eivätkö olekin hauskan näköisiä nuo potsit. Minä tykkään:) Iivari, muista olla varovainen, ettei susi syö. Onneksi olet aina narun piässä. Terveiset Ossilasta!

   Poista
 3. Oi Ossia ja voi possuja =D Ihania uutisia, kauniita kuvia!
  Mutta onpa hurja ab-kuuri, ihan hirvittää. Siinä saa mäyris nukkua toisetkin nokoset, että virkistyy moisen kuurin jälkeen.

  Elpymistä Ossille, onnea sun possuille ja mukavaa viikon jatkoa Ossilaan :)
  Primavera-muki on mullakin, mutta juuri kun löysin sen ja vein töihin teemukiksi, siihen ilmestyi pieni pore sisäpuolelle korvan kohdalle ?? Sinne se posliini sitten hörppää osuutensa, muuttuu epähygieeniseksi... Pitää varmaan hankkia uusi muki (kahvi)teetaukoja varten.

  VastaaPoista
 4. Tää bloggeri on kyllä outo nykyään! Heittelee kursoria riviltä toiselle ja nyt tuli toivotukset johonkin ihan hassuun paikkaan =D =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran vuoteen se jostain pelmahtaa se basilisko Ossin tassuihin. Vaikka kuinka koetan hoidella ja öljyjä syötellä ja estää sitä kuopimasta ja tassujaan rikkomasta:( Jostain se Ossi aina sen pienen naarmun sinne tassujen väliinsä aina saa ja sitten se lähtee se tulehdus jylläämään. Se on hyvä, kun ELL on muutamaan kertaan kysynyt, että tykkääkö Ossi kaivella maata. No juu, kesällä haluaisi mennä Kiinaan tuosta tontin kautta, mutta minkäs teet. Vähän sama kuin sanoisi koiralle, että ikinä et sitten hauku. Eihän kaikkea kivaa voi estää tekemästä.

   Kuule ei siellä mukissa ole kuin sun omat pöpöt. Ehkä sitä nyt uskaltaisi käyttää, vaikka siellä pieni särö onkin. Joskus tämä bloggeri on outo. Jaksaa minullekin vakuuttaa, etten ainuttakaan blogia lue. Siis, ei ainuttakaan blogia päivityslistalla. Sitten, kun tarpeeksi monta kertaa jaksaa avata ja sulkea, niin johan ilmestyy kaverien blogit seinälle:) Artullekin toipumisia, Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.